< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yola gideceğim araba çalışmıyor yardım lütfen videolu (4. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy
Buyuk ihtimal Yakit filtresi , sonra sırayla yakit pompası(suzgec) ya da LPG sistemi problemi.
Akü değil , aku ya da elektrik problemi olsa Mars motoru canavar gibi dönmez. Ya da ısınınca problem düzelmez.
Filtre ya da pompalar pislik ya da şu nedeniyle jellesme ya da tikanik yapıyordur. ( benzin samandıra da olabilir)
Uzun süre az yakıt(benzin) ile kullanılan LPG araçlarda samandıra seviye problemi nedeniyle pompa basmayabilir.(sanıyorum çeyrek depo yakit var, bunu gectim)
En son benzin filtresi kaç km once koyuldu, orijinal mi ?Benzin filitresi en son fabrika taktı 12 senelik araç 2008 model 125 bin km oldu hocam herhalde fabrika orjinal takmıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 2 Nisan 2021; 1:16:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PetrovaFire
Sorun aküde değil.
Ateşleme sistemine ve yakıta bakılmalı.Tamamdır hocam bunları detaylı kontrol ettireceğim
aküde bir sıkıntı yok. yüksek ihtimal ateşleme sisteminde, distribitor vs kablolar kontrol ettirin
-
filtreyi acil değiştirin hiç mi bakıma girmedi araç
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: emir.ksk
filtreyi acil değiştirin hiç mi bakıma girmedi araçBenzin sistemi dokunulmadı fabrika ne koyduysa o şekil druyor aracın yaşı 11 12 km 125 binde zaten bakıma düzenli olarak yaptırıtım hocam yağ yağ filitresi hava filitresi ne var ise düzenli olarak değişiyor ama dediğim gibi benzin sistemine herhangi bir bakım kontrol v.s yapmadım hiç aklıma gelmedi
quote:
Orijinalden alıntı: By_Bilinmeyenaküde bir sıkıntı yok. yüksek ihtimal ateşleme sisteminde, distribitor vs kablolar kontrol ettirin
hocam benim araçta distribitor ve buji kablosu yok diye biliyorum ateşleme sistemini kontrol ettireceğim teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: falcon_eyed
Eğer bobinlerden ya da bujiden şüpheleniyorsanız 1. silindirdeki buji ve bobini diğer silindirlerden biriyle değiştirin, arıza kaydı o değişen silindire geçtiyse, sorun ateşlemedir. Ama tek silindir arızalı olsa yine de çalışır araba 3 silindirli sesi gelir motordan hafif. Ben yakıt beslemesinde sorun olduğunu düiünüyorum. benzin enjektörleri, ve özellikle enjektör besleme hattına gelen yakıt basıncı ile, depoya geri dönüş valfini ölçtürün, bence sorun orada. Ha bir de şöyle bi yöntem var, arabayı ilk çalıştırırken lpg düğmesine basılı tutarak çalıştırın, bazı lpg kitleri o şekilde direk lpgde çalıştırıyor aracı. Geçmiş olsun şimdiden.bobinde şüphem var hocam yakıt ve ateşleme sistemini baştan aşağıya kontrol ettireceğim hocam onlar elden geçmeli söylediklerinizin hepsini not aldım hocam benim aracın bujileri fotoğrafta göreceğiniz üzere bosh takıldı bunlar araca uyumsuzluk v.s yaratır mı acaba fabrikasyon olan ngk takılanlar bosh
-
Olumsuzluk yaratsa bile bu kadar ciddi olmaz diye düşünüyorum bir yerde ateşler elbet. Ben hala yakıt dolaşım sisteminde hata olduğunu düşünüyorum, lpg düğmesine basılı tutarak marşa basmayı dener misiniz sonucu merak ettim.
quote:
Orijinalden alıntı: falcon_eyedOlumsuzluk yaratsa bile bu kadar ciddi olmaz diye düşünüyorum bir yerde ateşler elbet. Ben hala yakıt dolaşım sisteminde hata olduğunu düşünüyorum, lpg düğmesine basılı tutarak marşa basmayı dener misiniz sonucu merak ettim.
Arkadaşın dediği gibi LPG tuşuna basılı tutarak çalıştırın çalışırsa benzin sistemi çalışmazsa bobin Subap. Egzantirik konum sensörü
quote:
Orijinalden alıntı: LokeyArkadaşın dediği gibi LPG tuşuna basılı tutarak çalıştırın çalışırsa benzin sistemi çalışmazsa bobin Subap. Egzantirik konum sensörü
Alıntıları Gösterdeneyeceğim hocam bakalım inşallah benzin sistemidir
-
bilgisayara neden bağlamıyosunuz aracı, belki müşür,sensör falandır
-
Sorunu çözebildiniz mi ?
-
Noldu hocam ne cikti olay. Aku mu baska bir sey mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X