Şimdi Ara

yola gideceğim araba çalışmıyor yardım lütfen videolu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sanki krank sensörü ya da benzin pompası nda sorun var gibi akü marşı çeviriyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

en ufak bir sorun yok hocam tek sorun soğukta ilk marş almaması maalesef bir sefer zar zor marş yapınca işlem tamam bas marşa yurt dışına gidersin yağı suyu tamam en ufak eksiği de yok ama böyle çalışmaması üzüyor beni

Alıntıları Göster

gereksiz sağını-solunu kurcalamayin aracın hocam, bunda gözle göremeyeceğiniz öyle sprey sıkıp düzelmeyecek ince bir sorun var, akünüz de marş motorunu çeviriyor videodaki sesten anlaşılıyor. marşı üst üste o kadar zorlarsanız zaten dolu aküyü de bitirirsiniz.

Reno-Nissan grubunda ortak kullanılan 1.6 benzinli atmosferik K4M-H4M serisi motorların bazı üretim yıllarında "enjeksiyon yazılımı" hatası var hocam, sorun tam olarak nedir derseniz; aracı akşamdan park edip bıraktığınız zaman aracın beyni o anki motor sıcaklığını hafızasına kaydediyor (90 derece olarak) siz sabah gelip soğuk motora marş bastığınız zaman sorun burda başlıyor aslında, araç beyni soğuk motorun derecesini yeniden ölçmek yerine geceden kalan sıcak değeri hafızadan çağırıyor ve sisteme "motor sıcaklığı yerinde bu yüzden fakir karışımla (az yakıtla) motoru çalıştır" komutu veriyor ama halbuki motor soğuk ve ilk çalıştırmada zengin karışım olması lazimki motor kolayca çalışsın.

sizin bir şekilde yetkili servise gidip "enjeksiyon beyni yazılımını güncelletmeniz gerekli" başka türlü çözümü yok bu sorunun.

aynı motora sahip ve aynı sorunu yaşayan megane 3 sahiplerinin yakından tanıdığı Buğra hocanın videosunu da koydum izleyin, net fikir sahibi olun sorunla ilgili. saygılar selamlar.

https://www.youtube.com/watch?v=uv81MsFwhjE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Nisan 2021; 0:9:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

hocam onu zorunlu olarak yapıyorum çünki araç ancak bu şekilde çalışıyor uzun uzun marş basmam gerekiyor çalışması için oda takviyeye denk geldi

Alıntıları Göster

o zaman bir dahakine direk takviye ile deneyin, yine aynı sorunu yaparsa öncelik krank pozisyon sensörü sonra marş motoruna baktırın

• Akü değil ateşleme bobini galiba bizim abide de oldu 60-70 lira
  • Ona da ben sürekli takviye yapıyorum akü
  • https://www.youtube.com/watch?v=uv81MsFwhjE&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

o zaman bir dahakine direk takviye ile deneyin, yine aynı sorunu yaparsa öncelik krank pozisyon sensörü sonra marş motoruna baktırın

Alıntıları Göster

Tamamdır yarın test edeceğim bakalım direk takviye ile marş yapacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

Hocam yanılmıyorsam bu sorun benimkinden farklı bunda çok kısa sürede çalışıyor bende oda yok benim videoda gördüğünüz gibi

• quote:

Hocam yanılmıyorsam bu sorun benimkinden farklı bunda çok kısa sürede çalışıyor bende oda yok benim videoda gördüğünüz gibi

Alıntıları Göster

akü takviyesi ile çalışacakmı sabah bi deneyin hocam o zaman, bana aküden kaynaklı değil gibi geliyor. sonucu buraya yazın lütfen dönüş yapın bizede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Nisan 2021; 0:33:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

gereksiz sağını-solunu kurcalamayin aracın hocam, bunda gözle göremeyeceğiniz öyle sprey sıkıp düzelmeyecek ince bir sorun var, akünüz de marş motorunu çeviriyor videodaki sesten anlaşılıyor. marşı üst üste o kadar zorlarsanız zaten dolu aküyü de bitirirsiniz.

Reno-Nissan grubunda ortak kullanılan 1.6 benzinli atmosferik K4M-H4M serisi motorların bazı üretim yıllarında "enjeksiyon yazılımı" hatası var hocam, sorun tam olarak nedir derseniz; aracı akşamdan park edip bıraktığınız zaman aracın beyni o anki motor sıcaklığını hafızasına kaydediyor (90 derece olarak) siz sabah gelip soğuk motora marş bastığınız zaman sorun burda başlıyor aslında, araç beyni soğuk motorun derecesini yeniden ölçmek yerine geceden kalan sıcak değeri hafızadan çağırıyor ve sisteme "motor sıcaklığı yerinde bu yüzden fakir karışımla (az yakıtla) motoru çalıştır" komutu veriyor ama halbuki motor soğuk ve ilk çalıştırmada zengin karışım olması lazimki motor kolayca çalışsın.

sizin bir şekilde yetkili servise gidip "enjeksiyon beyni yazılımını güncelletmeniz gerekli" başka türlü çözümü yok bu sorunun.

aynı motora sahip ve aynı sorunu yaşayan megane 3 sahiplerinin yakından tanıdığı Buğra hocanın videosunu da koydum izleyin, net fikir sahibi olun sorunla ilgili. saygılar selamlar.

Alıntıları Göster

Hocam denerim mühim değil fakat aracımı 57 bin km de aldım şuanda 125 bin km oldu son 1 kaç gündür bu sorunu çıkardı eğer bahsettiğiniz sorun olsaydı bu km ye kadar ortaya çıkmaz mıydı mantıken diye düşündüm sizce?

• quote:

Hocam denerim mühim değil fakat aracımı 57 bin km de aldım şuanda 125 bin km oldu son 1 kaç gündür bu sorunu çıkardı eğer bahsettiğiniz sorun olsaydı bu km ye kadar ortaya çıkmaz mıydı mantıken diye düşündüm sizce?

Alıntıları Göster

arızalar her zaman belli bir mantık çerçevesinde ortaya çıkmıyor, bazen hiç beklenmedik tuhaf şekilde hortlayabiliyor hocam bu konuda kesin bişey diyemiyorum. güncel araç sistemleri (elektronik) oldukça kompleks bir yapı aslında. siz "motor sıcakken sorun olmuyor ama sabah ilk çalıştırmada (motor soğukken) çalışmıyor" deyince aklıma ilk olarak bu geldi.

• Bitik akü o kadar marş basmaz diye düşünüyorum tabi işi garantilemek için takviye ile denemenizin bir zararı olmaz aklınızda şüphe kalmaz.

Eğer sorun aküden çıkmazsa 1 kutu 10-15 TL bir balata spreyi alıp marş basarken hafif hafif aracın hava girişinden sıkıp marş almasına etki edip etmediğine bakarak sorunun yakıt sisteminde ateşleme veya sensör kaynaklı olup olmadığı konusunda size fikir verecektir.

• Aküde sorun yok. Marş motoru gayet yeterli dönüyor. Bence bu motor "boğuk". krank/ekzantrik sensörlerine de bakardım ama bunlar motor arıza ambasını yakar herhalde.

İlk dediğim hususa gelirsek, öncelikle LPG regülatörü/enjektörlerinde kaçak olabilir. Aracı LPG'de kullanırken depodan vanasını kapatın sistemde hiç kalmasın. Yüksek olasılıkla düzelecek.

Düzelmediyse benzin enjektörü işiyor olabilir veya ilk çalıştırma yakıt basıncı çok düşük olabilir. Marşa basmak yerine kontağı birkaç kez aç-kapa yaparak deneyin. Düzeliyorsa yakıt basıncıdır. Motorun diğer zamanlarda normal çalışması demek pompada değil ama geri dönüş hattında/regülatörde sorun olduğunu gösterir. Araç yatınca yakıt basıncı düşüyor. Ama ilk söylediğim LPG ile ilgili olan kısım daha olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 1 Nisan 2021; 11:50:26 >
  • quote:

şimdi hocam evet araç çalışınca hem çiğ atıyor ve benzin kokuyor yoğun şekilde 2 si de oluyor yeni evet her 2 olayda mevcut

edit: siyah dumman atığını da gördüm hocam

Alıntıları Göster

Senin sorunun ateşleme. bobin buji buji kablolarına bakacaksın.

Akü diyenlerin tamamı videoyu açmamış yada sağır olabilir akünün tek görevi var marş motorunu çevirmek. Marş motoru diyende olmuş dönüyorsa sorun yok demektir en fazla takılı kalır oda motorun çalışmasına engel olmaz. Grank ve egzantrik sensörü olsa araç ateşlemeyi kaçırır stop eder düzensiz çalışır bunuda hissettirir zaten.

• Benzin pompa yanmış sürekli çeyrek depo altı kullanmıştım serviste orjinali 7000 lira yan sanayi dikiş tutmaz zor gunler seni bekliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Aküde sorun yok. Marş motoru gayet yeterli dönüyor. Bence bu motor "boğuk". krank/ekzantrik sensörlerine de bakardım ama bunlar motor arıza ambasını yakar herhalde.

İlk dediğim hususa gelirsek, öncelikle LPG regülatörü/enjektörlerinde kaçak olabilir. Aracı LPG'de kullanırken depodan vanasını kapatın sistemde hiç kalmasın. Yüksek olasılıkla düzelecek.

Düzelmediyse benzin enjektörü işiyor olabilir veya ilk çalıştırma yakıt basıncı çok düşük olabilir. Marşa basmak yerine kontağı birkaç kez aç-kapa yaparak deneyin. Düzeliyorsa yakıt basıncıdır. Motorun diğer zamanlarda normal çalışması demek pompada değil ama geri dönüş hattında/regülatörde sorun olduğunu gösterir. Araç yatınca yakıt basıncı düşüyor. Ama ilk söylediğim LPG ile ilgili olan kısım daha olası.

@Hemican @Alisilin07 @Elk_91 @wehrmacht @Alisilin07

arkadaşlar son durum yine bu şekilde aynen devam etmektedir dün bütün gün gezdim işlerimi halletim dolaştım en az 8 10 kere stop edip yeniden çalıştırdım tık yok sapa sağlam çevirir çevirmez tek marş videoda göreceğiniz üzere ertesi sabah yeniden marş yapmaya indiğimde değişen herhangi bir şey olmadı maalesef bu sefer sanayiye gittim aküyü söktürdüm (aküden diyen çoğunluk için) geçici akü takılıp benimkini şarja konuldu sök tak şarj v.s masraflar 50-tl akşam üstü 5,30 6,00 arsında gidip testlim alacağım aküyü ertesi saba yeniden deneyeceğim umudum yok ama hayırlısı artık birde artık ne olur ne olmaz diye 45 tl ye 1 adet çantalı takviye kablo su nu da aldım attım bagaja duruyor anlaşılan artık takviye kabloları ile kanka olacağız yola gideceğim araba çalışmıyor yardım lütfen  videolu 

aracın bujileri bosch yetkili bayide yakın tarihinde değişti üstünden çıkanlar ve yeni takılanlar

yola gideceğim araba çalışmıyor yardım lütfen  videolu

bu sabah 8,30 9 arasında çekilen yeni video

şu anki arızanın ilk zamanlarından kalma video buldum telefonda bu videodan 1 gün öncesi araç yine bu şekilde marş çevirip zorlaya zorlaya siyah duman ve çiğ kokusu beraberinde marş almıştı ertesi akşam 0 derece olunca tekrardan gidip soğuk marş yaptığımda tek marş çalışmıştı ?18 ?Şubat ?2021 ?Perşembe, ??02:49:33 civarında bu olaydan sonra tekrarlama olmayınca olayın üstüne düşmedim fazla sonra olanlar konuda ekledim

• quote:

@Hemican @Alisilin07 @Elk_91 @wehrmacht @Alisilin07

arkadaşlar son durum yine bu şekilde aynen devam etmektedir dün bütün gün gezdim işlerimi halletim dolaştım en az 8 10 kere stop edip yeniden çalıştırdım tık yok sapa sağlam çevirir çevirmez tek marş videoda göreceğiniz üzere ertesi sabah yeniden marş yapmaya indiğimde değişen herhangi bir şey olmadı maalesef bu sefer sanayiye gittim aküyü söktürdüm (aküden diyen çoğunluk için) geçici akü takılıp benimkini şarja konuldu sök tak şarj v.s masraflar 50-tl akşam üstü 5,30 6,00 arsında gidip testlim alacağım aküyü ertesi saba yeniden deneyeceğim umudum yok ama hayırlısı artık birde artık ne olur ne olmaz diye 45 tl ye 1 adet çantalı takviye kablo su nu da aldım attım bagaja duruyor anlaşılan artık takviye kabloları ile kanka olacağız  

aracın bujileri bosch yetkili bayide yakın tarihinde değişti üstünden çıkanlar ve yeni takılanlar

bu sabah 8,30 9 arasında çekilen yeni video

şu anki arızanın ilk zamanlarından kalma video buldum telefonda bu videodan 1 gün öncesi araç yine bu şekilde marş çevirip zorlaya zorlaya siyah duman ve çiğ kokusu beraberinde marş almıştı ertesi akşam 0 derece olunca tekrardan gidip soğuk marş yaptığımda tek marş çalışmıştı ?18 ?Şubat ?2021 ?Perşembe, ??02:49:33 civarında bu olaydan sonra tekrarlama olmayınca olayın üstüne düşmedim fazla sonra olanlar konuda ekledim

Alıntıları Göster

• @Oğuzhan Yıldırım ZSUHB @iCrush @cormen @defiant82

etiket sınırı olduğu için etiket meseajıdır

• @cormen hocama katılıyorum araç boğuluyor olabilir lpg regülatör kaçağı sık yaşanan bir durum LPG tankından vanayı kapatıp gaz bitesiye kadar kullandıktan sonra arabayı öyle bırakın bu mutlaka bir fikir verecektir bize sorunun LPG kaynaklı olup olmadığı çıkar.

• İlk başta akü problem gibi gözüksede aslında sorun marş motorunda gibi. Çünkü araç hiç marş almıyor. Düşük veya bitik akü de marş alır araç zayıf alır veya alamaz ama marş sesi duyarsınız. Marş kömürü VS gibi arızalar böyle olabilir.

Marş motorunu Kontrol ettirdiniz mi? Sanayi ile çok uğraşmayın derim bu arada. Gereksiz yere kurcalamasınlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.