nissan kaşkai j10 kasa 2008 model 1.6 tekna model benzin+lpg araç akşamdan bıraktığım zaman bu şekilde çalışmıyor gece soğuktan sonra böyle olmakta 1 kaç gündür devam eden bir sorun bir şekilde zorlaya zorlaya akü takviye ile v.s ile çalıştırınca çalışıyor ısındıktan sonra sorun yok tek marş alıyor istediğin kadar stop edip çalıştırsam da sorun yok ama geceden bırakıp gece soğu yiyince böyle yapıyor maalesef yola gitmem gerekli ayın 2 sin de sanayide herkes farklı bir şey söylüyorlar herkes farklı bir parça değiştir diyor en yakın olan elektirikçi bi abimiz aküyü değiştir dedi zayıf basıyor dedi ama nekadar doğru bilmiyorum maalesef sizce ne yapmam gerekli nasıl çözebilirim sorunu not: aracın çekişinde gidişinde benzinde veya gazda en ufak bir şey yok motor rolantide standart şekilde çalışmakta sarsıntı vuruntu tekleme yok sadece ilk çalıştırmada bu şekilde sorun yaratmakta o kadar videonun ilerleyen dakikalarında göreceğiniz üzere tam çalışacak gibi yapıp stop ediyor edit-1: aracın aküsü şarj işlemi için elektirikci ye verildi akünün sağlık oran %83 çıktı kalitesi kontrol orta gösteriyor ölçüm test cihazı edit-2: şarj dinamosu ölçüldü voltajı rolanti de 14 v civarında çıkmakta edit-3: yine aynı elektirikçide marş dinamosunda bir sıkıntı olmadığını söylediler normal çeviriyor dedi şuan yapılan bu 3 işlem sonucunda halen çözüm bulunmadı maalesef sorun halen devam etmektedir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 1 Nisan 2021; 23:21:25 > |
yola gideceğim araba çalışmıyor yardım lütfen videolu
-
-
Bence de aku.
Araba gece bekleyince ve soguyuca aku zayifliyor zaten o zaman ortaya cikiyor akunun bittigi.
Ayrica aku takviye ile calisiyorsa buna akuden baska bir iddiada bulunan usta olmasi da ilginc.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 31 Mart 2021; 22:9:24 > -
quote:
Orijinalden alıntı: HemicanBence de aku.
Araba gece bekleyince ve soguyuca aku zayifliyor zaten o zaman ortaya cikiyor akunun bittigi.
Ayrica aku takviye ile calisiyorsa buna akuden baska bir iddiada bulunan usta olmasi da ilginc.
videoda izlediğinize göre hocam sizde fark ettiniz mi gösterge ışıkları da marş basarken 1 tık zayıflamakta elektirikçi arkadaşa attım video yu direk değiştirmemi söyledi bana ama işte başka bir şeyden arza olupta boşa masraf açmamak için araştırmaya karar verdim
akü takviyeden kasıt olarak basa basa bitince boş olunca takviye yapıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 31 Mart 2021; 22:13:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.videoda izlediğinize göre hocam sizde fark ettiniz mi gösterge ışıkları da marş basarken 1 tık zayıflamakta elektirikçi arkadaşa attım video yu direk değiştirmemi söyledi bana ama işte başka bir şeyden arza olupta boşa masraf açmamak için araştırmaya karar verdim
Alıntıları GösterYok hocam yuzde 99 aku. Akuyu degistir duzelecektir.
Boyle bitiyor iste aku. Ben normalde kisin bile 20 derce altina dusmeyen bir yerde yasarken. Araba ile kayaga gittim. Sabaha calismadi.
Hep boyle sogukta ortaya cikiyor akunun bittigi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HemicanYok hocam yuzde 99 aku. Akuyu degistir duzelecektir.
Boyle bitiyor iste aku. Ben normalde kisin bile 20 derce altina dusmeyen bir yerde yasarken. Araba ile kayaga gittim. Sabaha calismadi.
Hep boyle sogukta ortaya cikiyor akunun bittigi.
Alıntıları Gösteranladım hocam o zaman aklıma bir fikir geldi sizce mantıklı ve olur mu ? şimdi yarın sabah arkadaşımın torosunu alacağım onun aküsü halk makra 3 4 aylık sıfır aldı benim arabaya hiç basmadan onun aküden benim aküye takviye kabloları ile bağlayacağım hocam tam temas ettirdikten sonra kendi aracımda ilk marşı yapacağım eğer araba çalışır ise olay çözülür diye düşünüyorum hocam sizce yapacağım işlem mantıklımı sorunun aküden kaynaklı olduğunu ortaya çıkarır mı ?
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 31 Mart 2021; 23:2:45 >
-
Torosun akuyu tak oyle dene daha garanti olur.
Ama teyp falan v.s. sifirlayabilir ona hazırlıklı ol.
Elektrikci de akuyu olcerek bilir.
Benim aku sabah marsa normal sekilde basti. Aksam is donusu bastim marsa tik yok. Hic belli etmeden bitti.
Cok meshur Varta 2015 model arabada 2019 yilinda bitmisti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Torosun akuyu tak oyle dene daha garanti olur.
Ama teyp falan v.s. sifirlayabilir ona hazırlıklı ol.
Elektrikci de akuyu olcerek bilir.
Benim aku sabah marsa normal sekilde basti. Aksam is donusu bastim marsa tik yok. Hic belli etmeden bitti.
Cok meshur Varta 2015 model arabada 2019 yilinda bitmisti.hocam ilk olarak aküyü sökebilirim sorun olmaz fakat sökmeden direk takviye kabloları ile bağlasam değişen bir şey olur mu peki sök tak uğraştıracak maalesef illaki takviye kablosu ile olmaz derseniz sökerim teyip konusunda problem değil zaten kod şifre v.s istemiyor sadece hafızdaki ayarları siliyor onları ayarlarım problem olmaz zaten
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.anladım hocam o zaman aklıma bir fikir geldi sizce mantıklı ve olur mu ? şimdi yarın sabah arkadaşımın torosunu alacağım onun aküsü halk makra 3 4 aylık sıfır aldı benim arabaya hiç basmadan onun aküden benim aküye takviye kabloları ile bağlayacağım hocam tam temas ettirdikten sonra kendi aracımda ilk marşı yapacağım eğer araba çalışır ise olay çözülür diye düşünüyorum hocam sizce yapacağım işlem mantıklımı sorunun aküden kaynaklı olduğunu ortaya çıkarır mı ?
.
Alıntıları GösterHocam mantikli zaten takviye ile oyle calistiriliyor arac. Yalniz iki ucu da baglamayacaksiniz. Burasi guvenlik icin onemli. negatif ucu aracin metal bir yerine baglayin mutlaka.
Akü bağlantıları öncesi emniyet kurallarına uyarak gerekli tedbirleri alınız.
• Motoru ve tüm elektrik yüklerini (kontak, Lambalar, radyo vb.. ) kapatınız.
• Aküden (jump-start) aküye bağlantı yapılacak araç-akü gerilim sisteminin (12V ve/veya 24V gibi) aynı olmasına dikkat ediniz.
• Kabloların araçlarda hareketli ve/veya sıcak noktalara (Egzost, Radyatör, Pervane vb..) temas etmemesine dikkat ediniz.
• İlk olarak takviye kablosunun kırmızı ucunu boşalmış olan akünün (+) terminaline, diğer ucunu dolu olan akünün (+) terminaline bağlayınız.
• Sonra takviye kablosunun siyah ucunu dolu akünün (-) terminaline, diğer ucunu boşalmış akülü aracın kaportasında herhangi bir metal bölümüne bağlayınız.
• İlk olarak dolu akülü aracı çalıştırınız, sonra boş akülü aracı çalıştırınız.
• Araçlar çalıştıktan sonra boş akülü araçtan başlayarak, önce (-) negatif, sonra (+) pozitif terminallerden sıra ile kabloları sökünüz.
-
Krank sensorunden olabilir mi?Benim de birkac sefer yapti boyle motor isininca hersey normal.Balata spreyiyle temizledim simdilik normal.
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.videoda izlediğinize göre hocam sizde fark ettiniz mi gösterge ışıkları da marş basarken 1 tık zayıflamakta elektirikçi arkadaşa attım video yu direk değiştirmemi söyledi bana ama işte başka bir şeyden arza olupta boşa masraf açmamak için araştırmaya karar verdim
Alıntıları GösterTeşhis saçma onu diyen videoyu gözü kapalı seyretsin.
Akün görevini yapıyor tabi bu durum uzarsa kendini bırakacaktır ama şuan sağlıklı senin mesele yakıt hattında veya ateşlemede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 31 Mart 2021; 23:23:44 >
-
Takviye kablon saglamsa sorun olmaz.
Ben takviye kablosunun yuzunden saglam akuyu bitik sanip degistirdigim oldu.
Cok sonra farkettim kablo yeterli elektrik gecirmiyomus artik yandi mi ince mi her neyse.
quote:
Orijinalden alıntı: Elk_91
Krank sensorunden olabilir mi?Benim de birkac sefer yapti boyle motor isininca hersey normal.Balata spreyiyle temizledim simdilik normal.ısındığında normal ve hiç sorunu yok diyor sensörler olsa sırayı kaçırır rolentide dalğalanma stop etme gerçekleşirdi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Elk_91
Krank sensorunden olabilir mi?Benim de birkac sefer yapti boyle motor isininca hersey normal.Balata spreyiyle temizledim simdilik normal.hocam bu sensor tam olarak nerede kalıyor sökmesi zor mu ? elimde balata spreyi var denemek istiyorum da
-
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmachtısındığında normal ve hiç sorunu yok diyor sensörler olsa sırayı kaçırır rolentide dalğalanma stop etme gerçekleşirdi.
Alıntıları Gösteren ufak bir sorun yok hocam tek sorun soğukta ilk marş almaması maalesef bir sefer zar zor marş yapınca işlem tamam bas marşa yurt dışına gidersin yağı suyu tamam en ufak eksiği de yok ama böyle çalışmaması üzüyor beni
-
O kadar bilgili degilim maalesef.Birkac sefer yapti boyle,ben de temizleyip taktim normal hersey.
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Takviye kablon saglamsa sorun olmaz.
Ben takviye kablosunun yuzunden saglam akuyu bitik sanip degistirdigim oldu.
Cok sonra farkettim kablo yeterli elektrik gecirmiyomus artik yandi mi ince mi her neyse.sanayiden ustadan alacağım sağlam kablo maşaları v.s çok sıkı tutmakta iyi o zaman sök tak uğraşmaya gerek kalmayacak teşekkürler umarım sorun aküden dir ve kolayca çözülür
-
quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.en ufak bir sorun yok hocam tek sorun soğukta ilk marş almaması maalesef bir sefer zar zor marş yapınca işlem tamam bas marşa yurt dışına gidersin yağı suyu tamam en ufak eksiği de yok ama böyle çalışmaması üzüyor beni
Alıntıları Göster2 seçeneğin var araba ilk çalıştırmada lpg de çalışmıyordur evvela benzin
- ateşleme bobini buji buji kablosu
- yakıt beslemesi pompa yakıt hattı veya filtre
Muhtemelen motor çevirdikçe akün bitiyor takviye ile süreci tamamlamak zorunda kalıyorsun. Akün sağlam.
Araç çalıştığı ilk anda bir çiğ atması bir benzin kokusu varmı bu önemli
-
takviye ile zorlanmadan çalışıyorsa neden daha sorun arıyorsunuz ? akünüz can çekişiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmacht2 seçeneğin var araba ilk çalıştırmada lpg de çalışmıyordur evvela benzin
- ateşleme bobini buji buji kablosu
- yakıt beslemesi pompa yakıt hattı veya filtre
Muhtemelen motor çevirdikçe akün bitiyor takviye ile süreci tamamlamak zorunda kalıyorsun. Akün sağlam.
Araç çalıştığı ilk anda bir çiğ atması bir benzin kokusu varmı bu önemli
Alıntıları Gösterşimdi hocam evet araç çalışınca hem çiğ atıyor ve benzin kokuyor yoğun şekilde 2 si de oluyor yeni evet her 2 olayda mevcut
edit: siyah dumman atığını da gördüm hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 31 Mart 2021; 23:49:45 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir.ksktakviye ile zorlanmadan çalışıyorsa neden daha sorun arıyorsunuz ? akünüz can çekişiyor.
hocam onu zorunlu olarak yapıyorum çünki araç ancak bu şekilde çalışıyor uzun uzun marş basmam gerekiyor çalışması için oda takviyeye denk geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 31 Mart 2021; 23:45:12 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bence de aku. Araba gece bekleyince ve soguyuca aku zayifliyor zaten o zaman ortaya cikiyor akunun bittigi. Ayrica aku takviye ile calisiyorsa buna akuden baska bir iddiada bulunan usta olmasi da ilginc. |
Benzer içerikler
- 4 mevsim lastik alınır mı
- kare plaka yasak mı
- cvt şanzıman nasıl kullanılır
- hyundai kona elektrikli yorum
- infiniti fx35
- hyundai santa fe, 7 kişilik 2024
- araç kamerası
- adac testini geçen oto koltukları
- dünyanın en hızlı arabası
- 2022 model toyota corolla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X