Şimdi Ara

Yolda kredi kartı buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
19.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben her sabah spor için koşu yaparımda koşarken yerde birşey dikkatimi çekti bir baktım kredi kartı 11/2010 tarihinde bitiyor kart tipi visa bankalar açıldıgında geri vermeyi düşünüyorumda aklımada şu sorular gelmiyor değil.

1)Eğer bu kartın içinde bir miktar para varsa clickandbuy veya googlecheckout gibi sitelere kaydedip harcayabilirmiyim?
    2)1nci dediğimi yaparsam ne gibi suçlara yol açar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yolda Kredi Kartı Bulduğunda Ne Yapmalısın?

Yolda kredi kartı bulduysan, doğru adımları atmak önemlidir. İşte bulduğun kredi kartıyla ilgili ne yapman gerektiğine dair bir kılavuz:

• Kartı Bulunduğun Yere Bırak: Kartı bulduğun yere bırak ve oradan ayrılma. Bunu yapmak, kartın sahibinin geri dönüp kartını almasına izin verir.
    • Kartın Sahibini Ara: Kartın üzerinde bir iletişim numarası varsa, kartın sahibini arayabilirsin. Kartı iade etmek için onlarla bir buluşma yeri ayarlayabilirsin.
    • Bankayı Ara: Kartın üzerinde iletişim numarası yoksa, kartı veren bankayı arayabilirsin. Onlara kartı bulduğunu ve kartın sahibini bulmaya çalıştığını söyleyebilirsin.
    • Polisle İletişime Geç: Kartı iade etme girişimlerin başarısız olursa, polisle iletişime geçebilirsin. Durumu onlara açıklayabilir ve kartı teslim edebilirsin.
    • Kartı Harcama: Yolda bulduğun bir kredi kartını harcamamak önemlidir. Bunu yapmak yasa dışı ve etik dışıdır. Kartın sahibi kartı bildirdiği için kartın kullanımı reddedilebilir.

Yerlerde Kredi Kartı Bulmanın Riskleri

Yerlerde kredi kartı bulmak riskli olabilir çünkü:

• Kart sahte veya çalıntı olabilir.
    • Kartın sahibi kartı bildirmiş olabilir.
    • Kartı kullanmak yasa dışı ve etik dışıdır.

Önemli Hususlar:

• Güvenli olmayan bir yerde (örneğin bir tuvalet veya park yeri) kredi kartı bulmaktan kaçınmalısın.
    • Bulduğun kartın üzerindeki bilgileri kimseyle paylaşmamalısın.
    • Kredi kartı bulduktan sonra hemen yetkililerle iletişime geçmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O dediğini yaparsan mutlaka bulurlar seni.Git bi bankaya teslim et veya Facebook'tan sahibine ulaşabiliyorsan ulaş. Ona teslim et.
  • kartı kır ve çöpe at
  • Resmen hırsızlık olur bu yapacağın.
  • oluyorsa yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

kartı kır ve çöpe at

bankalarla falan uğraşmana gerek yok, zaten onlarda aynısını yapacak.
    büyük ihtimalle adam iptal ettirmiştir kartı, yada gün içinde iptal ettirecektir.
    nede olsa adama yenisini verecekler.
  • bankaya ver onlar sahibini bulur
  • internetten kullanabilirsin arkadaki güvenlik kodu var nede olsa. ama için el vermiycek tabi onun için kartı iyice kes at çöpe. adam zaten kayıp/çalıntı diye yenisini çıkarttıracak
  • Arkdaşlara zzzztttt kredi kartı

şakasını yapabilirsin

not : INternet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı hakkında bilgiliyim. Öyle normal bi insanın teşkilatsız,prosedürü bilmeden yapabileceği bişey degil. hiç kalkışma o işlere. Ya çope at yada

zzzzttttttt kredi kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ivan Divandelen -- 30 Ocak 2009; 9:50:13 >
  • hayret ya insanlık harbi olmus adamın dedigine bak birde harcamayı dusunuyor yazıklar olsun ne diyeyim
  • en iyisi çöpe at zaten adam iptal ettirmiştir ne sen uğraş nede başkasını uğraştır

ayrıca nasıl kullanırım demen ayıp sen şuan diyosunki bu adamın cebindeki parayı nasıl çalarım

ayrıca ciddi bir şekilde söylüyorsan inş seninde başına aynı durum gelir ve kartını bulan kişi sağlam bir dolandırıcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan70 -- 30 Ocak 2009; 10:30:56 >
  • Hırsız mısın?Adamı bul ve geri ver kartını yada kır çöpe at.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReWeLLeR

Ben her sabah spor için koşu yaparımda koşarken yerde birşey dikkatimi çekti bir baktım kredi kartı 11/2010 tarihinde bitiyor kart tipi visa bankalar açıldıgında geri vermeyi düşünüyorumda aklımada şu sorular gelmiyor değil.

1)Eğer bu kartın içinde bir miktar para varsa clickandbuy veya googlecheckout gibi sitelere kaydedip harcayabilirmiyim?

zaten suanda ıp ile takibe girdin bu yazdıkların google kayıtlı olduğundan tereyağı mısali seni buldular.
    yapacağın tek şey ne bankaya götür nede kurcala kır gitsin.
    basına bela alma

• Adam coktan karti kullanima kapatmistir zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReWeLLeR

Ben her sabah spor için koşu yaparımda koşarken yerde birşey dikkatimi çekti bir baktım kredi kartı 11/2010 tarihinde bitiyor kart tipi visa bankalar açıldıgında geri vermeyi düşünüyorumda aklımada şu sorular gelmiyor değil.

Bittin sen artık bu yazdıklarından sonra.
  • İptal olmuştur zaten kart, kır at çöpe...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.