Şimdi Ara

yollar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yollarımızdaki sorunlar bir şekilde hepimizi etkiliyor. Benim sorum Afyon'da ve İstanbul Hasdal'da beton yol yapmışlar. Yurtdışında veya bu yollardan her gün geçen veya bir kaç kez geçmiş arkadaş var mı? Nasıl buldunuz?

• afyondakinden geçmiştim tek kelimeyle süperdi hiç yol sesini almıyordu tık yoktu ses olarak asfalta gelince sesler başladı
  • sanki beton yollar daha sessiz gibi ama önemli olan yollarda çukur olmaması ve bozuk olmaması otobanda bile çukur oluyor ve lastik parçalanabiliyor hasdal tarafındaki yollar çok güzel keşke bütün yollarımız böyle olabilse
  • yol ne olursa olsun bakımlı olmalı
    beton güzel ama bakmaazlarsa ondada çukur oluyor
    yapılış ve gelen süreçte bakım önemli
  • hocam bu memleket adAM OLMAZ, bosver, süspansiyonunuz sağlam olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

hocam bu memleket adAM OLMAZ, bosver, süspansiyonunuz sağlam olsun

• Afyon'daki beton yol olarak Ankara yolunu diyorsanız. Yüzlerce defa geçmişimdir. Belkide çok fazla kullanmamdan ötürü ben normal asfalt yoldan pek bir farkını göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: be cool

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Afyon'daki beton yol olarak Ankara yolunu diyorsanız. Yüzlerce defa geçmişimdir. Belkide çok fazla kullanmamdan ötürü ben normal asfalt yoldan pek bir farkını göremedim.

yok artık sende ....... Beton yolla asfalt fark etmez mi ???? Betonda araba uçuyor gibi bir hisse kapılıyorsun özellikle de uzun yoldan gelirken asfatttan betona çıkınca
  • Beton yol daha çabuk yıpranıyor sanki... Çatlamalar zamanla oluşuyor oda ses yapmaya başlıyor... Yeni beton yol hakikaten çok güzel...
  • afyondaki beton yoldan cok gectim. ancak bi ulkedeki tum yollarin asagi yukari ayni standartta olmasi lazim ki memnuniyet olussun.
    soyle ki, uc sene once afyon beton yolda kamyon lastiginden firlayan tas on camimi leblebi buyuklugunde zedeledi, catlatti. mecburen cam degisti...
    beton yol bana hicbirsey ifade etmiyor...
    iki km onceki asfalt yolda suruyle tas lastiklere dolduktan sonra asfalt yolu ne yapayim ben?
  • Evet Afyon da Ankara yolu üzerinde ara sıra sathi kaplamaya ara sıra beton asfalta giriyorsunuz. Beton asfalta girince insanın kulakları dinleniyor valla.
  • arkadaslar japonyada neredeyse butun yollar beton emin olun en iyiside bu zaten arabanin gidisi bile degisiyo
  • valla türkiyede yol var diyenin aklına şaşarım.belediyelerin karayollarının maliyetten çalmak için dandik yol yapmalarından bıktım artık.arabayı yola çıkarsam ya jant kapağı alıyorum ya ön takım yaptırıyorum
  • Arkadaşlr kavramlar karışıyor. Beton asfaltı denen şey bitümün mıcır diye halk tarafından tabir edilen agrega ile karıştırılması ile elde ediliyor. Otoyollarda kullanılıyor. Sonuçta asfalt. Bir de asfaltın üzerine mıcır yani agrega serilerek yollarda uygulananlar var. Oda çoğu yolda gördüğünüz kalitesiz araçların kaydığı yollar.

Beton yol ise bildiğimiz beton ile yapılıyor. Şu an bildiğim kadarıyla Afyonda (İscehisara giderken 2-3km kadar bir yol) ve İstanbul Hasdal'da (2-3 km yol) yapıldı. Havalimanı pistleri mesela betondan yapılıyor.

Bu iki kavramı karıştırmadan bu yolların üzerinden geçenler yorum yazarsa daha iyi olur.

Bir de aynı cümlede 2 zıt yorumlar gördüm.
    ayi terbiyecisi demişki; ''iki km onceki asfalt yolda suruyle tas lastiklere dolduktan sonra asfalt yolu ne yapayim ben? '' asfaltta taş dolduktan sonra betonyolu napayım mı demek istedin. Bence kaliteli yol ne kadar çok olursa o kadar iyi can ve mal güvenliği için.

set demiş ki; ''Beton yol daha çabuk yıpranıyor sanki... Çatlamalar zamanla oluşuyor oda ses yapmaya başlıyor... Yeni beton yol hakikaten çok güzel... '' asfalt çabuk yıpranıyor beton güzel mi demek istedin acaba.

Fikrilerini söyleyen herkese teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: be cool

quote:

• o beton diye tabir ettiğin yoldan gün akşama kadar kaç tane kamyon veya tır geçiyor biliyomusun ki yapılan beton olsun asfalt olsun dayanmıyor işte faturasıda bizim gibi arabası alçak olanlara oluyor. beton yoldan 1 yıl kamyon çalışsın betonda asfalt gibi oluyor.senin mıcırda veya agregada kayan arabalar diye bahsettiğin kalitesiz arabaları gördün peki o yollarda tüm dünyaca bilinen belki ömür boyu çalışsanda binemeyeceğin saygın otomobil markalarınıda gördünmü sonuçta kul yapısı bana mıcırda kaymayan bi araba söyleyebilirmisin hayır diyemezsin yada yoldaki çukura girince hiç bişi olmayan bi marka.
    ben para verip otobana giriyorum ve en sol şeritteki çukur yüzünden (ne işi varsa orda)arabamı hurdaya veriyorum vede o yollardan hergün geçen birisi olarak inanmıyorum iyi ve kaliteli olmasına.bizzat yapılırkende gördüm ilk önce yol seviyesinin altında kalacak şekilde açılan yol tabanına mıcır seriliyo ve silindirle sıkıştırılıyor ve en son üzerine beton dökülüyo ve inanki senin dediğin gibi sağlam oluyor ve tabi vergisini biz verdiğimiz için hersene o yola yama yapıyorlar ki güzel görünsün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.