Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri: AÖF mi AÜZEF mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
3
Favori
3.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene ikinci üniversite imkanından faydalanarak Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne kayıt yaptırmayı planlıyorum.

Şu an edebiyat alanında doktora yapıyorum ve aynı alanda devam etmek niyetindeyim. Dolayısıyla bölümden beklentim bilişim alanında iş bulmak değil. Yalnızca bu konuda beceri edinmenin şu anki kariyerimde faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar çalıştığım çeşitli yerlerde IT uzmanlarının yaptığı işleri kısmen ben üstlendim. Bir yıldır da bir dijital veritabanı projesinde çalışıyorum. Maksat yine kendi alanımdaki böyle fırsatları değerlendirebilmek.

Diplomadan çok öğreneceğim şeylerin kendisi önemli. Belirli bir takvime göre ve düzenli çalışırsam daha kolay öğrenebilirim diye kayıt yaptıracağım. Tam zamanlı çalışıyor olmasam örgün düşünebilirdim.

Ders programlarına baktığımda İstanbul bilişime, Anadolu yönetime daha çok ağırlık veriyor gibi geldi. Doğru mudur? Sizce hangisini tercih etmeliyim? Özellikle bu bölümlerde olanların tavsiyesi çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalbihruz -- 5 Ağustos 2020; 22:59:15 >

• İkisini de tavsiye etmem boşuna zaman ve para kaybı olur. Hangi YBS hoacsına sorarsan sor tavsiye etmezler. AUZEF-AÖF de bu bölümden hiçbir şey öğrenemezsin ingilizce bilgin varsa yabancı kaynaklar daha iyi olur ve hem de ÜCRETSİZ :)
  • AÜZEF isim olarak daha az yıprandı. AÖF direkt göz ardı ediliyor.
  • Ben de mühendisliğin yanına başvursam mı diye düşünüyorum.

Anadolu'nun müfredatında hiçbir şey yok neredeyse, verdiğim paraya değmez gibi geliyor bana.

AUZEF'in müfredatı çok güzel ama açıköğretim bana ne kadar tam kestiremediğimden başvursam mı başvurmasam mı kararsız kaldım.
  • ben de önlisans programcılık bitirdim, dgs ile bu bölümü yazmayı düşünüyorum. auzef'in müfredatı daha dolu ama içerik ve sistem çok zayıf diyorlar. aöf'de kopya almış yürümüş.. karar veremedim.

ayrıca daha önce benim durumuma benzer dgs yapanlar olduysa, ortak derslerin muafiyetinin nasıl yapıldığı konusunda bilgi verebilir mi? sistem otomatik mi eşleyecek, eski okula gidip transcript çıkartıp yeni okulun bürosuna mı bırakılacak?..bi sürü zahmete mi girmek gerekecek acaba merak ediyorum. teşekkürler
  • Anadolu Aöf eğitici değil, bilgin varsa seni ölçme değerlendirmeye tabii tutup diplomayla bunu tescilliyor. Bir tür sertifikalandırma sistemi gibi düşünün, eğitim almak için auzef daha uygun olabilir.
  • Soruya cevap veren olmamış. Benim için güncel bi soru bilgisi olan okuyan kısyaslama yapabilecek var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.