Tekelleşen her firma zorbadır. Engellenmelidir. |
YouTube reklam engelleyici kullananların video izlemesini yasaklamaya başladı (5. sayfa)
-
-
Oooops beklenmedik bir hata oluştu testi
-
Vanced Youtube ve MicroG için sorun yoksa benim için de sorun yok.
-
verilerimi satmayı ,işlemeyi bırakırsa premium alırım. çakala bak hem verilerimi işle-sat hem premium ... ne akıllısın sen yaa . adam hem 2 posta atıyor hem üstüne para istiyor.
-
silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 12 Mayıs 2023; 13:41:26 > -
Ya aga geçen bir 20 dk'lık video izleyeyim dedim YT uygulamasından. Lan video bitene kadar bi 10 defa reklam filan görmüşümdür. Bir de baştan hepsini de göstermiyor; birer ikişer tane yapıştırıyor aralıklarla. Videoyu bitirene kadar zaten zehir oluyor. Tarayıcıdan izledim de rahatladım, izlediğim şeyden bir şey anladım yani. YT şu premium mevzusundan beri o şu reklam işlerinin bokunu çıkardı. Tam da o zamanlar beklediğim ve dile getirdiğim gibi, böyle olacağı belliydi. Ya kimse kususa bakmasın da reklam dayamanın da bir sınırı bir usulü olur. Videodan çok reklam izletiyor yoksa para ver diyor. Kimse kusura bakmasın bunun savunulacak bir tarafı yok. Bu düpedüz firmanın açgözlülüğü. YT bu şekilde engellemelere devam ederse ya alternatif yollara başvurulur ya da alternatif platformlar ortaya çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aylık
10
TL
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Youtobe'un bir şirket olarak işini ticarileştirmesi, para kazanması çok doğal ve olması gereken bir durum ancak YouTube'un kendisine bellemiş olduğu gelir modeli benim hiç hoşuma gitmiyor, görüyorum ki sadece benim değil pek çoklarının da hoşuna gitmiyor.
YouTube'da reklam yeni bir adet değil, yıllardır var ancak özellikle son 3-4 yıldır suyu çıktı adeta. Ben bilgisayarda olsun mobilde olsun reklamlardan kaçınmak için çeşitli çözümler kullanıyorum. Eğer YouTube reklam işini abartmasaydı bu çözümlere sanırım başvurmazdım. Hatta Premium'un sağladığı faydalar için premium'a abone bile olabilirdim. Ancak YouTube'un mevcut tutumu adeta hakaret eder gibi bu sebeple iş inada biniyor. Bugün premium'un parası pek mühim değil, muhtemelen bir çoğumuz aylarca yüzüne bile bakmadığımız servislere para ödğyoruz, YouTube'a da öderiz mesele değil ama bu anlayış, bu muamele oldukça değil.
-
Siz de haklısınız kesinlikle yakınmanız doğru bir sebepten ötürü. Ben de uBlock Origin kullanıyorum.
Dönem değişti, ama geriye doğru gidişimizi izliyoruz. Yakında tarayıcı uygulamasına da para veririz. Windows'dan izinsiz uygulama yüklemeye de para veririz. En basit örneği vermek istiyorum. Geçenlerde film izlemek istedim. Mkv dosyası ile çalıştırdım. Malum hatayı aldım. Mkv HEIF kodek 2.49₺ satın almak ister misiniz?
Şimdi çok cüzi bir fiyat olması cezbedici. Kmplayer sistem kaynaklarını yorduğuna şahit oldum. VLC de Filmler uygulaması kadar kullanışlı gelmiyor bana.
Ama bu kadar yaygın bir kodek desteğinin Microsoft tarafından sadece ücret ile sunulmuş olması WaaS (Windows as a Service) sisteminin ne derecede doğru işlediğini gösteriyor. Microsoft kendi uygulamalarını para ile satarak dayattığı ekosistemi açmış oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adamlarında para kazanmaso kazım tabi ama 2 reklam geçilmiyo çok sinir bozucu be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Youtube eskiden daha canlı renkler ve akış vardı. Pandemi sonrası yoğunluk bahanesiyle kalite düştü. 2 k da seyretsen tv deki canlılık yok. Varsa ayarı vb seçenek benim gibileri kullanalım. Videoyu indirip kullandığım için reklamı umursamıyorum.
-
Vanced siz de hala çalışıyor mu hocam? Kendim artık videolar çalışmayı bıraktığı için Revanced'a geçtim.
-
şu leş siteye alternatif bir site çıkamadı ya yıllardır..
-
şunlara bir alternatif çıkmaması gerçekten şaşırtıcı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Freetube kullanın pc de. Tarayıcıdan bağımsız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Her şeyden önce Youtube bir markadır. Nasıl ki insanlar Mercedes BMW alırken diğer araçların iki katı ücret vermeye razıysa aynı şekilde insanlar her türlü Youtube kullanmaya razı olay bu kadar basit. Aksi olsa Piyasanın %90 nı elinde tutamazdı. Ha reklam olayını abartıyorlarmı evet olabilir ama o kadar çok reklam vermek isteyen var ki bu kadar reklamı belli bir zaman aralığında yayınlayabilmek için aralığı sıklaştırıyorlar. Hiç bir ticari kuruluş para kazanacağı bir işte hayır senin reklamını koyamam demez bizimde sen bu kadar para kazanma deme hakkımız yok. Biz tüketicilerin yapması gereken farklı platformlara kaymak ama oda o kadar kolay değil çünkü Youtube kütüphane zenginliği hiç birinde yok maalesef.
-
Premium aldım en sonunda yoksa 1 şarkı dinlemeye 5 çocuklar 1 şarkı dinliyim dese reklamlarla psikolojilerini bozacak hale geldi
-
Alternatif şart kimse vazgeçilmez değildir
-
Premium almakta çare olmuyor bazı uyanık içerik üreticiler araya reklam alıyor konuşuyormuş gibi yapıp ona youtube bile bişey yapamıyor
Bu tiplerin içeriği ve kanalı banlansa uzun süreli güzel olmaz mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X