Şimdi Ara

YTÜ CİDDEN KÖTÜ MÜ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
5
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ytu inşaatta okuyan biri olarak şoyle soylim. Davutpaşa kampusu guzelleşiyor giderek baya buyuk hakikatten ama ringler var. Sıkıntı olmaz o konuda. Ayrıca kampus gayet guzel kampus hayatıda guzel. Beşiktaş kampusu ufak ve çok sıkış tıkış. Ayrıca bir suru cafe var vakit geçirebileceğin davutpaşada. Kışın çok soğuk sadece çok esiyor. Hem metrobuse hemde aksaray metrosuna çok yakın ulaşım sıkıntısıda yok.

Eğitim konusuna gelince hazırlık çok kolay pek birşey oğrenemezsin. Ama bolumde oyle bir zorluyolarki profesor olursun çalışmaktan o derece. En azından bizim bolumde boyle. İtude inşaat okuyan bir kaç arkadaşım var onların sınavlarına gore bizim sınavlar çok daha zorlayıcı ve bu da daha çok şey oğrenmene sebep oluyor çalışmaktan. Bolumde ciddi anlamda zorluyolar ve benim açımdan guzel birşey bu. Gerçekten oğreniyorsun mesleğinle ilgili herşeyi. Hocadan hocaya değişir dersler fakat her dersin çok kral hocası var biraz hocaları araştırarak ders seçmen gerekiyor. Eğer iyi hocalardan alabilirsen dersi çok kaliteli eğitim görüyorsun ve dersten zevk alıyorsun birşeyler oğrendiğini farkedince.

Genel olarak okul boyle ama usis sistemi çok berbat çok sıkıntı yaşarsın onuda solemeden geçemicem. Umarım değiştirirler şunu

Edit: Kampüste neler var onlarıda yazıyım. Her fakultenin kocaman cafeleri var ve hepsi yeni yapıldı gayet modern. Tonny's pizza var açık havuzu var yazın girip yuzebilirsin. Kapalı havuz, basket sahası, spor salonu, iki tane halı saha, go kart, şok market, her fakuktede copy center, buyuk bi yemekhane ve altında iki tane gayet luks cafe(hokka ve kayıntı), çayır çimen zaten heryer; gungorende olmayan yeşillik kampuste var, tarihi binalar, cami(belki namaz kılan vardır). Ayrıca okul dışından bufeler motorlu kuryeyle sigara siparişi alıp okula yanınıza getiriyorlar(bunu bende bilmiyordum daha yeni oğrendim sayılır bi kaç ay once arkadaş sipariş etmişti. Sadece sigara değil cips kola ne varsa getiriyolar), hobi bahçesi( hobi bahçesini kiralayıp istediğiniz meyve sebze yetiştirebiliyorsunuz, mangal alanı(gerçekten çok guzel çam ağaçlarının dibinde huzur bulabilceğiniz yerlerden birisi), bisiklet kiralama yeri(okul kartınızla ucretsiz bisiklet kiralayabiliyorsunuz). Aklıma gelenler bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogkasa -- 8 Temmuz 2014; 2:57:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En büyük.universite ytü be

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖmerI

quote:

Orijinalden alıntı: forlive

quote:

Orijinalden alıntı: wantscientist

Kardeş YTÜ tam bir taklit üniversitesidir diyeyim sana ben. YTÜ'ye gideceğine İTÜ'ye git daha iyi (Tabi puanın yetiyorsa).

Hocam Hangi okul ve bölümdesin? Bu sonuca nasıl vardığın konusunda aydınlatır mısın bizi ?

http://forum.donanimhaber.com/m_94302100/tm.htm

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ÇOK GÜLDÜM YA ALLAH DA SİZİ GÜLDÜRSÜN...Bacak kadar çocuk ytüyü kötülüyor burada öldüm gülmekten.ÖmerI size de helal olsun dedektiflik geçmişiniz var mı ? hahaha helal olsun anında ifşa :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Undebahklein

quote:

quote:

quote:

Kardeş YTÜ tam bir taklit üniversitesidir diyeyim sana ben. YTÜ'ye gideceğine İTÜ'ye git daha iyi (Tabi puanın yetiyorsa).

Hocam Hangi okul ve bölümdesin? Bu sonuca nasıl vardığın konusunda aydınlatır mısın bizi ?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ÇOK GÜLDÜM YA ALLAH DA SİZİ GÜLDÜRSÜN...Bacak kadar çocuk ytüyü kötülüyor burada öldüm gülmekten.ÖmerI size de helal olsun dedektiflik geçmişiniz var mı ? hahaha helal olsun anında ifşa :D

Gece gece guldurdunuz adami

• quote:

Orijinalden alıntı: gestapo1

quote:

quote:

quote:

quote:

EFSANELER EFSANESİ.....TAM KONU BAŞLIĞINA UYGUN OLMUŞ...YTÜYE ÇAMUR ATANLARIN KİMLER OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN BİREBİR :D Hala gülüyom lan hahahaha of ya :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

EFSANELER EFSANESİ.....TAM KONU BAŞLIĞINA UYGUN OLMUŞ...YTÜYE ÇAMUR ATANLARIN KİMLER OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN BİREBİR :D Hala gülüyom lan hahahaha of ya :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yalniz arkadas iyi bulmus linki tam bi dedektif ahahahahhaa

• Abi Davutpasayi bu kadar övmeyin makine yazcam da siz ovunce davutpasa kampusundeki bi meslegi yazasim geliyo :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • on7power7 kullanıcısına yanıt
    yanlış bilmiyorsam 2 yıla kadar onuda taşıyacaklar öyle bi şey aklmda kalmış ama
  • anlatılanlara göre ytü güzel bnce ...tanıtım günlerine gidip kendi gözümle gördükten sonra tercihimi yapıcam saolun arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Hahahahaha adam ege-9 eylülle Yıldız tekniği bir tutmuş hahahaha böylelerine inanma işte dostum.İmkanın varsa git gör gez.Teknoparkını falan gez bilgi edinirsin.Hani bi laf vardır ya kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.Bunlarınki de o hesap.Ytüde okumak için neler yapanlar var.Ben de ytü düşünüyorum ve sadece o okulda okumuş kişilerden okul hakkında duyduklarıma itibar ediyorum.Ha semt için orada oturanlardan veya istanbulda yaşayanlardan bilgi alabilirsin ama üni.için kesinlikle orda okumayanları takma.Ha ben izmirde yaşıyorum ege-dokuz eylül falan da Yıldızın yanından değil 10000 km uzağından bile geçemezler

O kadarda değil. Biraz üstündür YTÜ işte. Vakıflar yüzünden değeri düştü bence. Millet vakıfları verdikleri burslarla kontenjanı kısıp arttırdıkları puanla birşey sanıyor. Adam gelmiş mesela İtü Odtü mü Tobb mu diye soruyor. Halbuki işveren bence Tobb'u ytü'nün de altında tutar kessinlikle fakat haberleri yok.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma derim.

• 2 yıla taşırlarsa çok iyi ya iki kampüsü de görmüş olurum, teşekkürler umarım doğrudur

• Valla arkadaşlar ben gördüğümü söylüyorum 1 tane değil 2 kuzenimde yıldız mezunu. Biri makina biri elektrik. Onların duruma bakınca bana yıldız kötü geliyor. Ha herkesin iyisi farklıdır sen 1700 tl ye süper diyorsan buyur git yıldıza. İnsanları idealist olmakla suçlamayın benim annem babam memur ikisi toplam 6500 civarı alıyorlar ayda ben neden onların aldığından daha az alayım onlar daha az eğitim almışken? Kimsenin ailesi de öyle olsun istemez. Herkesin iyisi kötüsü farklıdır bunu da seviye farkı oluşturur. Bu kadar basit

• quote:

Orijinalden alıntı: iremyazici_

Valla arkadaşlar ben gördüğümü söylüyorum 1 tane değil 2 kuzenimde yıldız mezunu. Biri makina biri elektrik. Onların duruma bakınca bana yıldız kötü geliyor. Ha herkesin iyisi farklıdır sen 1700 tl ye süper diyorsan buyur git yıldıza. İnsanları idealist olmakla suçlamayın benim annem babam memur ikisi toplam 6500 civarı alıyorlar ayda ben neden onların aldığından daha az alayım onlar daha az eğitim almışken? Kimsenin ailesi de öyle olsun istemez. Herkesin iyisi kötüsü farklıdır bunu da seviye farkı oluşturur. Bu kadar basit

30bin okuyan öğrencisi , belki milyona yakın mezunu olan okulu 2 kişiye bakarak değerlendirmen çok mantıklıymış.

Kuzenlerin de eğer senin kadar zekiyse neden bi baltaya sap olamadıklarını aramaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmerI -- 8 Temmuz 2014; 15:37:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iremyazici_

Valla arkadaşlar ben gördüğümü söylüyorum 1 tane değil 2 kuzenimde yıldız mezunu. Biri makina biri elektrik. Onların duruma bakınca bana yıldız kötü geliyor. Ha herkesin iyisi farklıdır sen 1700 tl ye süper diyorsan buyur git yıldıza. İnsanları idealist olmakla suçlamayın benim annem babam memur ikisi toplam 6500 civarı alıyorlar ayda ben neden onların aldığından daha az alayım onlar daha az eğitim almışken? Kimsenin ailesi de öyle olsun istemez. Herkesin iyisi kötüsü farklıdır bunu da seviye farkı oluşturur. Bu kadar basit

1700 başlangıç içindir bence gayet iyi hemen evlenmek istemiyorsan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineer94

3.devlet universitesi diyorlar derken ? 1.bogazici 2.odtu 3.itu 4.istanbul univ hani nerde yıldız

istanbul ünisi ne lan ? git bi araştır bakalım ne kampüs var ne eğitim istanbul ünisinin mühendislikleriyle ilgili tek olumlu yorum yok şu internet ortamında
  • İstanbul'da: Boğaziçi > İTÜ > YTÜ > İstanbul / Marmara
    Türkiye'de: Boğaziçi > ODTÜ / İTÜ > YTÜ / Hacettepe

Devlet üniversiteleri deyince aklıma gelen sıralama bu, genel kanı da bu olsa gerek. İşe alınırken falan tercih edilen sıralamadan bahsediyorum. Tabii istisnaları vardır.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü güzel, konumu kötü. Eğitimine bir şey diyemem çünkü kıyaslayabilmem için diğer üniversitelerin eğitimleri hakkında da bilgi sahibi olmam gerekir. İTÜ'yü de gezdim, konumu zaten iyi, ama YTÜ'nün kampüsü çok daha sıcak geldi İTÜ'nünkinden.

YTÜ'nün iş imkanı yüksek çünkü genelde daha halktan gibi gözükür insanları. İşverenler verilen işi yapabileceklerini düşünürler, "İTÜ'lüyüm, Boğaziçiliyim" tarzı egoları olmadığını düşündüklerinden de daha çok tercih ederler. Çünkü tecrübesiz bir YTÜ'lü çok yüksek meblalar isteyemez işe girerken.

Şöyle anlatayım, 100 şirketten 85'i "Az maaş vereyim, gerekenden fazlasını değil gerekeni yapsın yeter" kafasında olduğu için YTÜ'lü tercih ederler, 2500 de maaş verirler diyelim. Kalan 15'i İTÜ'lü veya Boğaziçili tercih eder ki bu küme genelde büyük şirketlerin bulunduğu küme. Bu şirketlerin aldığı adam da 3500 ile başlar mesela. Buralara girebilecek kapasitedeyim diyorsanız elbette İTÜ / Boğaziçi daha iyi bir tercih.

İkinci bir örnek. Bana şu an ortalama bir şirket kur, 10 eleman al deseler, işe 2 İTÜ'lü 8 YTÜ'lü alırım. İTÜ'lüler daha üst kademede olur ve daha yüksek maaş alır. Ancak YTÜ'lünün girme imkanı daha yüksek, çünkü 2'ye 8.

• quote:

Orijinalden alıntı: mShakespeare

İstanbul'da: Boğaziçi > İTÜ > YTÜ > İstanbul / Marmara

Devlet üniversiteleri deyince aklıma gelen sıralama bu, genel kanı da bu olsa gerek. İşe alınırken falan tercih edilen sıralamadan bahsediyorum. Tabii istisnaları vardır.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü güzel, konumu kötü. Eğitimine bir şey diyemem çünkü kıyaslayabilmem için diğer üniversitelerin eğitimleri hakkında da bilgi sahibi olmam gerekir. İTÜ'yü de gezdim, konumu zaten iyi, ama YTÜ'nün kampüsü çok daha sıcak geldi İTÜ'nünkinden.

YTÜ'nün iş imkanı yüksek çünkü genelde daha halktan gibi gözükür insanları. İşverenler verilen işi yapabileceklerini düşünürler, "İTÜ'lüyüm, Boğaziçiliyim" tarzı egoları olmadığını düşündüklerinden de daha çok tercih ederler. Çünkü tecrübesiz bir YTÜ'lü çok yüksek meblalar isteyemez işe girerken.

Şöyle anlatayım, 100 şirketten 85'i "Az maaş vereyim, gerekenden fazlasını değil gerekeni yapsın yeter" kafasında olduğu için YTÜ'lü tercih ederler, 2500 de maaş verirler diyelim. Kalan 15'i İTÜ'lü veya Boğaziçili tercih eder ki bu küme genelde büyük şirketlerin bulunduğu küme. Bu şirketlerin aldığı adam da 3500 ile başlar mesela. Buralara girebilecek kapasitedeyim diyorsanız elbette İTÜ / Boğaziçi daha iyi bir tercih.

İkinci bir örnek. Bana şu an ortalama bir şirket kur, 10 eleman al deseler, işe 2 İTÜ'lü 8 YTÜ'lü alırım. İTÜ'lüler daha üst kademede olur ve daha yüksek maaş alır. Ancak YTÜ'lünün girme imkanı daha yüksek, çünkü 2'ye 8.

Piyasa oyle degil arkadasim ytu'lu oluo da cok iyi yerlerde olan bir suru muhendis de var.illa itulu yonetici olacak diye birsey yok. Is hayatina basladiktan 3 -4 sene sonra kimse sallamaz nerden mezun oldugunu

• quote:

Orijinalden alıntı: mShakespeare

İstanbul'da: Boğaziçi > İTÜ > YTÜ > İstanbul / Marmara

bence iş öğrencide biter sen kendini geliştirirsen adam itülüyüde almaz odtülüyüde almaz kendini geliştirmiş bi ytülüyü tercih eder (taib itülü ve odtülü boş gezenin boş kalfasıysa)

• Tabii her İTÜ'lü üst pozisyonda, her YTÜ'lü alt pozisyonda olacak diye bir şey yok. İkisini aynı anda işe aldıktan sonra "Sen İTÜ'lü olduğun için sen üsttesin, YTÜ'lü altta" demek güldürür. Demek istediğim, ilk başta gelişim aşamasındayken İTÜ'lü tercih ederim, daha az personel daha çok yük demek çünkü. Zaman geçtikçe, eleman almak zorunlu hale gelince taze kan olarak İTÜ'lü değil de YTÜ'lü tercih ederim İTÜ'lüye nazaran daha az isteği olacağı için, İTÜ'lüler proje yöneticisi gibi bir konuma gelirler.

Edit: Benim İTÜ'lü YTÜ'lü derken kastettiğim İTÜ'lünün biraz daha tecrübeli ve bilgili olması. Üniversite sıralamasına göre karşılaştırıyorum yani. YTÜ'de İTÜ'dekileri 10'a katlayacak adamlar da var, CV en önemli nitelik kesinlikle ama ben ortalama bir İTÜ'lü ve YTÜ'lü alıp onlar üzerinde karşılaştırma yapmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mShakespeare -- 8 Temmuz 2014; 16:51:07 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.