Şimdi Ara

YTÜ ELEKTRİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YTÜ Elektrik bölümünde okuyan, mezun olan ya da en ufak bir bilgisi olanlar bölüm hakkında aydınlatabilir mi ? Elektrik Elektronik'ten farkı nedir, ya da daha spesifik YTÜ KOM ve EHM'den farkı nedir ? Sektörde karşılğı var mıdır ? Mezunları nerelerde çalışmaktadır ? Yönelebileceğimiz alanlar nelerdir ?

• Elektrik yüksek gerilimle ilgilenir
    Mesela yollarda gördüğün elektrik hatlarındaki elektriğin nakledilmesi
    Ya da araçta bulunan elektriğin dağıtılması olarak da düşünebilirsin
    Elektronik ise daha düşük voltajlı sistemlerle ilgilenir
    Mesela mikrodenetleyiciyi tabanlı sistem oluşturma (mikrodenetleyiciyi basit bir bilgisayar olarak düiünebilirsin, o programladığın mikrodenetleyici senin istediğin komutları gerçekleştirir)
    Veya çip tasarımı da elektroniğin alanına girer
    Çip için ise işlemciyi biliyorsundur mesela
    İşlemci mantıksal işlemlere göre çalışır
    Çip işlemci de olabilir onun yerine çok basit bir işlemi gerçekleştiren bir sistem de olabilir
    Yani temelde basit bir işlemci olarak düşünebilştsin
    Bunların yanında haberleşme alanı da var
    Haberleşme daha çok kablosuz iletişim olarak kabul görüyor
    Mesela sırf telefon olarak düşünmemek gerekli
    Küçük bi elektronik sistem bir diğer elektronik sistemden de kablosuz olarak veri alıp verebilir
    Kontrol otomasyona gelecek olursak daha çok otonom yani otomatik de diyebileceğimiz sistemlerin tasarımıyla ilgilenir
    Yani sistemi başlangıçta kurarsın ondan sonra o sistem senin kurduğun mimariye göre gerçekleştirmesi gereken komutları uygular
    Mesela şişe dolum fabrikası düşünelim
    Bundaki şişenin ilerlediği bant sistemi vardır
    Şişeler bant üzeirne ilk önce yerleşir ondan sonra dolum musluklarına gelir ve durur bu hizada
    İşte bant buraya gelince duracağını otomasyon mühendisinin başlangıçta belirlediği yazılım sayesinde bunu gerçekleştirir
    Bu verdiğim örnek çok basite indirgenmiş hali
    Şuan neredeyse her sektörde kullanılıyor otonom sistemler

Şimdi bölümlere gelecek olursak elektronik haberleşme mühendisliğinde saydığım elektronik ve haberleşme kısmıyla alakalı dersler olur
    Ancak hiç elektrik dersi almazlar demek değildir bu
    Sonuçta elektroniğin temeli de elektriktir
    Temel elektrik dersleri alırlar
    Elektrik elektronik mühendisliği ise bu sayılan alanların dersleri seçmeli olarak verilir
    Yani adam elektrik elektronik okudu diye hem elektrik hem elektronik hem haberleşme hem otomasyondan anlayacak diye bişey yok
    Kendi istediği alanlara yönelik belirli seçmeli dersleri alarak mezun olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YTÜ ELEKTRİK mi MARMARA EE mi desem, ne dersiniz

• Nokky N kullanıcısına yanıt

Tamamen hangi alanda çalışmak isteyeceğin alanla alakalı bi durum

En kötü ihtimalle birine başlarsın okulların

Ondan sonra belli fikirler oluştuktan sonra eğer bu alanda çalışmak istiyorsan diğerine yatay geçiş deneyebilirsin

• parasanayidekanzi P kullanıcısına yanıt

Hazırlık ve 1. sınıf okuduktan sonra böyle bir şey mümkün mü ?

• Var mı başka bilgisi olan YTÜ Elektrik hakkında

• Elektrik ehm den farklı arkadaş açıklamış. İsteğine göre tercih et derim. YTÜ ismi daha çok kapı açar bence Marmaraya göre

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Elektrik Elektronik
    10 yıl önce açıldı
    elektrik mühendisliği okumak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

MYp ile geçebilirsin

Eğer geçmek istediğin bölümün puanı senin aldığın puandan düşükse geçebiliyorsun diye biliyorum

Peki hocam imkânlar, şehir dışı ( Ankara ) yazınca oluşacak masraflar vs göz önüne alındığında hangisi ?

Nasıl yani anakarada hangi okulu düşünüyorsunuz

Gazi mi

Yoksa Ankara'dan mı İstanbul'a geleceksiniz

Tam anlayamadım

• Marmaranin konumunu da hesaba katin hocam. Maltepe benim evime yaklasik 2 saat.. her gün 4 saat yolda geçireceğim için tercih etmedim.

İstanbul'da aile ile yaşıyorum hocam. Gazi EE yazmayı düşünüyordum ancak hem İstanbul'u bırakmak zor geldi hem de yapacağım masraf İstanbul'da çok daha iyi değerlendirilebilir gibi.

• Loky19 kullanıcısına yanıt

Marmara'nın iki kampüsüne de gittim hocam. Ulaşım açısından sıkıntı çekmiyorum. Metro, otobüs ile iki kampüse de gidebiliyorum. En kötü araba ile giderim.

• Bu bolum kacla kapar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam ben marmara ee tercih ederdim. Iki bölüm arası çok fazla fark var iyice arastirmaniz gerekiyor

Yıldız Teknik çok cezbediyor hocam. Haklısınız EE daha iyi bir tercih gibi ancak Marmara'ya bir türlü ısınamadım her iki kampüsünü de ziyaret etmeme rağmen

Yıldız teknik zaten hocam. En iyi 3. teknik üniversitemiz. Adı dahi çok şey anlatıyor fakat ileride elektrik mühendisinin ne yaptığına bakın. O iş size göre mi karar verin. Ben yıldız elektrikten bu yüzden vazgeçmiştim. Marmara yakın olsa ee yazardım sanırım. ( tercih günlerinde baya ilgisizlerdi ve anlaştıkları şirket vs. yok onlarda büyük dezavantaj ).. Benim elektrik adına aklıma en çok yatan cerrahpaşa ee oldu fakat orada da üniversite yönetimi ne kadar destekliyor onu bilmiyorum ekipmanları biraz eskiymiş diye duydum. Yine de tercih edecek olsam kendi adıma cerrahpaşa yazardım

Elektrik'i iki gündür araştırıyorum hocam. Alanlar fena değil. Şuan daha çok seçmelilerle farklı alanlara kayabilmek mümkün mü ona bakıyorum.

YTÜ'nün adı özellikle kulüpleri ve staj imkanları beni bu tercihe yönlerdi açıkçası. Bölüm de kötü değil ama dediğim gibi araştırmaya devam edeceğim.

• Hocam ben ilk sonuçlar açıklanınca bilgisayara kaymak için baya endüstri - ee falan araştırdım da şuan saçma geliyor bana. neden saçma geliyor diye sorarsanız zaten 4 yıl onlar direkt bilgisayar dersi alıyorlar. ben alabilirsem son sene alabileceğim. Oraya gelene kadar da bir sürü alakasız ders göreceğim. Ve iş hayatımda bunları kullanmayı planlamıyorum. Şuan aklıma yatan tek şey marmara ee yazıp oradan da gömülü yazılımlar alanına girişebilmek fakat o da okul mesafesinden kaynaklı gözümü korkutuyor. İüc elektrik elektroniği yazmama sebebimse cidden sadece sıralaması.. İnsanlar neden tercih etmiyor anlamış değilim. gerçi 25k olsa bu sefer de gelmez diye laf yapardım ortası yok hocam. Nacizane tavsiyem sırf okul ismi için tercih yapmamanız

Hocam Cerrahpaşa sağlık alanında bir üniversite olduğu için insanlar mühendislik bölümleri tercih etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 2 Ağustos 2024; 9:57:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.