Şimdi Ara

Yuin'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dayanamadım sonunda bu başlığı açmaya karar verdim.Çin'li üreticiyi eminim hepiniz biliyorsunuzdur.Pk serisi hakkında fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum.Özellikle hiç kullanmış olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelindivine -- 26 Haziran 2008; 18:13:51 >

• Kullanmayı çok istiyen birisi var...... Benim .... Özelliklede PK serisini. Hocam Yuin en son PK3 ve OK3 modellerini çıkarmış. OK serisi yalıtımlı, PK seriside normal kulakiçi. Yurtdışı forumlara baktığımızda müthiş bir hayran kitlesi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Yuin diyo adamlar başka bir şey demiyolar. 1. seri profesyonel, 2. seri yarı profesyonel, 3. seri ise normal kullanıcılar için tasarlanmış. 1. seri anca anfi ile birlikte kullanılabiliyormuş. Bunun gibi daha bir çok bilgi var ama yorumlarda söylenen şu, "ben böyle bir kulaklık görmedim".

Yaw insanın çinlilerin bu kadar iyi kulaklık yapabileceklerine inanamıyor. Şimdi bu adamlar nasıl birinci sınıf sennheiser takliti yapabiliyorlar anlaşılıyor. Yakında sahte sennheiser'lar orjinalinden iyi olacak böyle giderse...

• quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Kullanmayı çok istiyen birisi var...... Benim .... Özelliklede PK serisini. Hocam Yuin en son PK3 ve OK3 modellerini çıkarmış. OK serisi yalıtımlı, PK seriside normal kulakiçi. Yurtdışı forumlara baktığımızda müthiş bir hayran kitlesi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Yuin diyo adamlar başka bir şey demiyolar. 1. seri profesyonel, 2. seri yarı profesyonel, 3. seri ise normal kullanıcılar için tasarlanmış. 1. seri anca anfi ile birlikte kullanılabiliyormuş. Bunun gibi daha bir çok bilgi var ama yorumlarda söylenen şu, "ben böyle bir kulaklık görmedim".

Yaw insanın çinlilerin bu kadar iyi kulaklık yapabileceklerine inanamıyor. Şimdi bu adamlar nasıl birinci sınıf sennheiser takliti yapabiliyorlar anlaşılıyor. Yakında sahte sennheiser'lar orjinalinden iyi olacak böyle giderse...

Hahaha.Gerçekten de öyle.Buarada Ok serisini sanırım hem kulak-içi hem normal earbud gibi kullanabiliyorsun.Vallaha OK serisi acayip pahalı PK1 de öyle.Ben Cx300 ümün yerini alacak bir earbud kulaklık ariyorum ama Cx300'den de çok daha iyi olmasını istiyorum ses kalitesi olarak.(Kulak-içi kulaklıklardan sağlıksal yorumlardan dolayı sogudum hakikaten devamlı temiz tutmak gerekiyor onu geçtim bir kere kulağınız isterseniz çok kısık dinleyin basınç altında kalıyor bir vakumlama olusuyor sonuçta).Sanırım bu(yuin) kulaklıkları bizim ülkemizde kullanan pek yok dolayısıyla adam gibi yorum da yok.Aynı şey Denon kulaklıklar için de geçerli kulak-içi konusunda millet C700 modeline hasta.Ama Türkiye'de bilen yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelindivine -- 26 Haziran 2008; 19:35:38 >

• malzeme kalitesi sıfır. eminim seskalitesi de öyledir

http://www.reemixx.com/2008/02/29/review-yuin-pk3-earbuds/
  • Hocam ben AKG K 324P kullanıyorum. Gayette memnunum. Hatta cx500'üm vardı ondan önce ama AKG aldıktan sonra onu kullanmamaya başladım. Hani yalıtımlı kulaklık dediğin gibi aslında sağlık açısından zararlı ama dışarıda kullanım içinde başka şans yok gibi.

PK2 ve PK3 deneyeceğim bir gün. Bende acayip derecede merak ediyorum ne yalan söyleyeyim. Bakalım ne zamana nasip olur.....
  • Akg K 342 p'yi Senn Cx300 e oldukça yakın buluyorlardı ztn ep360,cx300,k324p hep kasaları falan aynı.Demek o kadar iyi.Bir diğer merak ettigim kulaklik ise Head-Direct Re2:D.O da acayip tutuluyor.
  • Bu çinliler mutlaka bi şeyden çalarlar.... Can çıkmayınca huy çıkmazmış . Ama ses kalitesi gerçekten övülüyor. Normal kulaklık olarak Sennheiser mx760 kullanıyorum. Aldım bozuldu, yenisini gönderdiler, bakalım o ne zaman bozulacak. Ondan daha dandik değildir mutlaka.... Böyle giderse sennheiser, çinlileri taklit etmeye başlayacak ondan korkuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanky

malzeme kalitesi sıfır. eminim seskalitesi de öyledir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ep630, cx300 sesleri çok boğuk geliyor bana. Tabii ki zevk meselesi bu kulaklık konusu. K 324P'de daha canlı ses buluyorum. Ve her ikisine görede çok dengeli bir kulaklık. Cx500'e görede, bass konusunda cx500, mid'de her ikisi aynı gibi ama cx500 accık daha ağır basıyor, tizde AKG. Benim yorumum bu tabii ki. Dinlediğiniz müzik türüne ve zevkinize göre değişiyor bu olay, en güzeli bu zaten dinlediğin müzik türüne göre kulaklık alacaksın.

quote:

Orjinalden alıntı: feelindivine

Akg K 342 p'yi Senn Cx300 e oldukça yakın buluyorlardı ztn ep360,cx300,k324p hep kasaları falan aynı.Demek o kadar iyi.Bir diğer merak ettigim kulaklik ise Head-Direct Re2:D.O da acayip tutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 26 Haziran 2008; 19:50:28 >
  • quote:

Bu çinliler mutlaka bi şeyden çalarlar.... Can çıkmayınca huy çıkmazmış . Ama ses kalitesi gerçekten övülüyor. Normal kulaklık olarak Sennheiser mx760 kullanıyorum. Aldım bozuldu, yenisini gönderdiler, bakalım o ne zaman bozulacak. Ondan daha dandik değildir mutlaka.... Böyle giderse sennheiser, çinlileri taklit etmeye başlayacak ondan korkuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanky

malzeme kalitesi sıfır. eminim seskalitesi de öyledir

haklısın çinliler öyle ses kalitesi iyi olsa bile işporta mallara benziyor, gerçi sennheiser mx200 ün de görünüşü öyle ama philipsin-sony nin 50-60 ytl lik bi çok kulaklığından daha iyi

• Bak ben en büyük sennheiser fanatiklerinden biriyimdir. Ama ben bile bu yeni mx serisinin kalitesizliğinden dolayı uzaklaştım biraz sennheiser'dan. Gittim AKG aldım, audio-technica aldım sırf bu yüzden. Sonuçta ses karakterleti farklı kulaklıklar sennheiser'a göre ve deneyince çok farklı şeyler keşfediyor insan, hani mutlu oluyor bir nevi.... philips, sony gibi firmalar popüler kullanıcıyı hedefliyor. Yani amaç orta sınıf kaliteyi, orta sınıf fiyata satmak. Ha üst modelleri de var elbette. Sennheiser, AKG, Koss, Audio-Technica, Shure, Westone v.b. gibi sadece kulaklık konusunda ciddi ar-ge yatırımları yapan firmaların ürünleri, belirli konularda, belirli kullanıcıları hedefliyor. Mesela bass delisiysen audio-technica almayacaksın. Niye firma karakteri olarak net ve canlı ses veren ürünlere önem veriyorlar, bass ikinci planda gibi bir çok örnek verilebilir. Sonuçta o 50-60 YTL'lik kulaklılar kulaklık kullanan insanların %90'ını tatmin eder ki ediyorda. Sonuçta firma anketi yapsan 100 kişiden 1-2 kişi için sennheiser markası bir şey ifade eder, geri kalan 99 kişi sony der. Ha birisi demese bana kulaklık konusunda kardeşim git sennhesier al diye, ben hala Sony mdr-818lp'yi dünyanın en iyi kulaklığı sanıyordum. Amma dağıttım yuin topic'ini ya.... Çenem düştü.... Sonuçta yuin gibi markalar çoğalmalı ki çinli olmaması tercih sebebimdir, daha iyiyi bulabilme yarışı hep devam etsin, bundan karlı biz çıkalım.

quote:

haklısın çinliler öyle ses kalitesi iyi olsa bile işporta mallara benziyor, gerçi sennheiser mx200 ün de görünüşü öyle ama philipsin-sony nin 50-60 ytl lik bi çok kulaklığından daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 26 Haziran 2008; 20:14:14 >

• quote:

Bak ben en büyük sennheiser fanatiklerinden biriyimdir. Ama ben bile bu yeni mx serisinin kalitesizliğinden dolayı uzaklaştım biraz sennheiser'dan. Gittim AKG aldım, audio-technica aldım sırf bu yüzden. Sonuçta ses karakterleti farklı kulaklıklar sennheiser'a göre ve deneyince çok farklı şeyler keşfediyor insan, hani mutlu oluyor bir nevi.... philips, sony gibi firmalar popüler kullanıcıyı hedefliyor. Yani amaç orta sınıf kaliteyi, orta sınıf fiyata satmak. Ha üst modelleri de var elbette. Sennheiser, AKG, Koss, Audio-Technica, Shure, Westone v.b. gibi sadece kulaklık konusunda ciddi ar-ge yatırımları yapan firmaların ürünleri, belirli konularda, belirli kullanıcıları hedefliyor. Mesela bass delisiysen audio-technica almayacaksın. Niye firma karakteri olarak net ve canlı ses veren ürünlere önem veriyorlar, bass ikinci planda gibi bir çok örnek verilebilir. Sonuçta o 50-60 YTL'lik kulaklılar kulaklık kullanan insanların %90'ını tatmin eder ki ediyorda. Sonuçta firma anketi yapsan 100 kişiden 1-2 kişi için sennheiser markası bir şey ifade eder, geri kalan 99 kişi sony der. Ha birisi demese bana kulaklık konusunda kardeşim git sennhesier al diye, ben hala Sony mdr-818lp'yi dünyanın en iyi kulaklığı sanıyordum. Amma dağıttım yuin topic'ini ya.... Çenem düştü.... Sonuçta yuin gibi markalar çoğalmalı ki çinli olmaması tercih sebebimdir, daha iyiyi bulabilme yarışı hep devam etsin, bundan karlı biz çıkalım.

quote:

Audio Technica Ath-ck7 hakkında bir bilgin var mı ? Westone Um1'den bile iyi bulanlar var.

• Valla şu aklımda kalmıştı yorumlarda, adamın birisi bir sıralama yapmış ck7 > er6i > um1 demiş. Diyende head-fi.org müdavimlerinden birisi. İlk önce insan inanamıyor dediğin gibi. Ama audio-technica müthiş kulaklıklar yapıyor. ath-ck7 yi bilmiyorum ama bende, daha yeni sayılır, audio-technica ath-on3 var. Sırf yolculuklar sırasında kullanmak için aldım ve ağzım açık kaldı. Muadili px200'dür. px200'ü kaldırısın çekmeceye direkt. Ses müthiş canlı ve net px200'e göre. Ha eksikleri de var ama dinlediğin müzik türüne göre tercih edeceksin. Bass daha az mesela.... Ben pek yüksek bass hastası değilim. O nedenle ath-on3 benim için o sınıfta dünyanın en iyi kulaklığıdır. Sen alırsın hiç beğenmezsin.... Ne bu ya teneke gibi çalıyo hiç bass yok dersin. Sonuçta senin müzik zevkin. Tabii abarttım biraz o kadarda az basslı değil.... Ama audio-technica gerçekten sağlam kulaklıklar yapıyor ki ath-ck7 fiyatı öyle az bişeyde değil. Ama bence bu kadar yüksek paralar dinlemeden veya dinleyen birine danışmadan verilmez.

quote:

Audio Technica Ath-ck7 hakkında bir bilgin var mı ? Westone Um1'den bile iyi bulanlar var.

• Vallaha ben bassy-head tabir edilen muzikseverlerden degilim.Şöyle soyleyeyim mesela bana Px100 normal, Cx300 boğuk geliyor.Px100'den de biraz daha az bass veren bir kulaklik olsa cok problem olmaz yine.Basslı bir şarkıysa birazcık bass vurabilsin bass yoksa hiç vurmasın benim istediğim.Dengeli ve flat sesi seviyorum ama bass yerine treble ve midrange tercih ederim her zaman yani ayrıntılar daha çok hosuma gider bilmem anlatabildim mi.
  • Bendensin..... Hocam o zaman sende şayet tarzınsa ve almayı düşünüyosan, bir adet ath-on3 bul tavsiye ederim. Müthiş zevk alırsın ....

quote:

Vallaha ben bassy-head tabir edilen muzikseverlerden degilim.Şöyle soyleyeyim mesela bana Px100 normal, Cx300 boğuk geliyor.Px100'den de biraz daha az bass veren bir kulaklik olsa cok problem olmaz yine.Basslı bir şarkıysa birazcık bass vurabilsin bass yoksa hiç vurmasın benim istediğim.Dengeli ve flat sesi seviyorum ama bass yerine treble ve midrange tercih ederim her zaman yani ayrıntılar daha çok hosuma gider bilmem anlatabildim mi.
  • Yuin'lerin hakkında bu kadar olumlu şey okumamış olsam herhalde yüzüne bile bakmam. Görünüş olarak tam çin işi gibi AKG K 272 HD ya da ATH-PRO700 arasında kalmıştım sonuçta ATH aldım. Henüz tam olarak kendi ses rengini verebilmiş değil hakkında tam bir kanaat oluşturabilmek için bir kaç ay daha kullanıp görmek gerekiyor.
    Bu arada aklım hala AKG K 272 HD'de sanırım onu da bir ara alacağım. Eğer gerçekten müzik dinlenecekse bu iş IE kulaklıklarla olmaz.
  • Kulaklık konusunda biraz sabretmek lazım. Hemen kendisini göstermiyor çekingen birazcık. Ama dediğin kesinlikle doğru, kaliteli müzik dinlemek için IE'ler hiç uygun değil. Tabii müzik zevkine ve tercihlere göre değişir. Sonuçta "kargaya yavrusu şahan görünürmüş". Aynı benim emektar sony mdr-818 gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: resetm
    Bu arada aklım hala AKG K 272 HD'de sanırım onu da bir ara alacağım. Eğer gerçekten müzik dinlenecekse bu iş IE kulaklıklarla olmaz.
  • quote:

Aynı benim emektar sony mdr-818 gibi.

Benim de on küsür yıldır kullandığım emektar Sony MDR CD850 kulaklığım gibi. Elimden o kadar çok kulaklık geldl geçti onun gibisini bulamadım. Artık üretilmiyor da. Otuz senedir yalnızca kulaklıkla müzik dinleyen biri olarak söylüyorum bunu. (Sadece Audio kaynaktan, hiç bir sıkıştırılmış cızırtıyı dinlemem). Utana sıkıla söylüyorum son aldığım ATH Pro700'ün sesi bana fazlaca bass ağırlıklı geldi ki ATH'ların bu konuda tam tersi olması gerekiyor. Tek umudum bir kaç ay sonra sesin oturması.
  • Vallaha Yuin Pk2 alacağım gibi.Daha iyi earbud bulamadım.Bundan daha iyi Pk1 var onun için de amplifikator şart.Alırsam incelemesini de yaparım artık çünkü ülkemizde incelemeyi geçtim kullanan bile görmedim.Earbud türünde başka öneriniz varsa çekinmeyin arkadaşlar.
  • Valla hocam alıp birde yorumlarsan sana buradan dua ederim. Çünkü bende merak ediyorum baya baya. Bu sınıfta tavsiye olarakta Mx760 diyebilirim kullanan birisi olarak, ses kalitesi iyi bir kulaklık sınıfınıda düşünürsen. Ama malzeme kalitesi konusunda sorunları var. Yuin'de çin malı gerçi ama.

quote:

Vallaha Yuin Pk2 alacağım gibi.Daha iyi earbud bulamadım.Bundan daha iyi Pk1 var onun için de amplifikator şart.Alırsam incelemesini de yaparım artık çünkü ülkemizde incelemeyi geçtim kullanan bile görmedim.Earbud türünde başka öneriniz varsa çekinmeyin arkadaşlar.

• Vallaha arkadaşlar OK3'e kaydım.Bu Yuin Pk2; Sennheiser'ın bütün earbud modelleri(mx serisi),Etymotic Er6i,Sennheiser Cx300,Px100,Koss Ksc75 bütün bu modellerden iyi gösteriliyor.Ok3 ise biraz daha iyiymiş ve hem kulak-içi hem de earbud olarak kullanılabiliyor.Paylaşmak istedim.Pk1,Ok1 ve Ok2 çok pahalı.Zaten Pk1 ve Ok1 yalnızca yükselticiyle kullanılabiliyor.Serideki en zayıf halka Pk3 ama onun da seveni bol.

http://www.head-direct.com/product_detail.php?p=29
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.