Şimdi Ara

YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amcam için aldığım ve almışken bir hafta el koyduğum THL 4000 için bir konu açayım dedim. Yaklaşık 20 günde elime ulaşan bu cihazı 2 hafadır da ben kullanıyorum, temel özellikleri falan yazalım ve ondan sonra biraz tecrübe aktaralım, soru cevap şeklinde ilerleyebiliriz elimden geldiğince, selamlar.

THL 4000 GENEL ÖZELLİKLERİ:

4.7-inch IPS ekran (960 x 540 piksel)
    MediaTek MT6582 SoC İşlemci @ 1.30 GHz (Cortex-A7 4x + Mali-400 MP2 @ 500MHz)
    1 GB RAM
    8 GB Dahili Bellek (32 GB MicroSD Desteği)
    Sony Arka Kamera 5 MP otofokuslu, Ön Kamera sabit fokuslu 2 MP.
    Çift SIM 3G destekliyor, ancak aynı anda sadece birinden 3G bağlantısı sağlanıyor (850/900/2100 MHz)
    WiFi 802.11 b / g / n, Bluetooth, GPS, OTG
    En can alıcı özelliği de 4000 mAh bataryası.

YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7

KİŞİSEL İNCELEMEM

Genel izlenimlerim:
    Elimdeki telefonun siyah versiyonu, bugüne kadar bir büyük güncelleme almış. Cihaz kalitesiz durmuyor, hoş bir his veriyor ve ele tam oturuyor. Kutusundan olmasaymış da olurmuş dedirten bir kulaklık ve kalitesiz gözüküp çok ısınan 5V 1A şarj cihazı, sert ince silikon kılıf (zaten o da kalın olsa ouu) ve biri ekranda gelmek üzere iki adet düşük kaliteli ekran koruyucu çıkıyor. Çözünürlüğü biraz düşük olsa da kötü değil, rahatsızlık vermiyor ve gözü yormuyor, IPS ekran başarılı, önceden kullandığım Colorfly G708 tablet gibi güneşte kapkara olmuyor. Tasarım olarak bu fiyata bu bataryadan ötürü sanıyorum biraz kalın ve ağır anca telefonu çıplak kullanırsanız kalınlık rahatsız etmiyor ve ağırlığa kısa sürede alışıyorsunuz.
    Ayarlar'da Erişilebilirlik menüsü altından etkinleştirilebilen ve batarya süresini biraz kısaltan Smart Wake olayı var. Gerçekten destekli bir anakart değil, bunun yerinde ekranı hazırda bekletme mantığıyla çalışıyor, normalde bu özellikle gelen cihazlar kadar stabil değil ancak yine de iş görüyor. Hızlı bildirim alanından MultiWindow seçeneği aktif ederek ekran üstünde ufak fonksiyonlara erişim sağlayabiliyorsunuz. Hızlı şarj özelliği ve FM radyosu mevcut. Ayrıca sadece kırmızı da yansa bir LED ışığı var ve bu benim çok hoşuma gitti.

Ayrıca GPS tespiti de gayet hızlı ve net. Telefon yeterli de olsa güncel cihazlara nispeten düşük çözünürlüğü ve MT6582 işlemcisi sayesinde uzun süre boyunca hayatta kalabiliyor ve kolay kolay ısınmıyor, batarya şarjdayken oynamaya devam ederseniz başka tabi. Needrom sitesindeki ROM'ları da denemenizi tavsiye ederim. Lollipop güncellemesi gelmeyeceği söyleniyor, zaten çok da önemli değil.

Bu arada ben telefonumu anlık denk geldiğim bir kampanya ile aliexpress.com'dan aldım. Almadan önce alıcıya Türkiye'ye gönderip göndermediğini sormanız sizin yararınıza olur, çünkü ödeme yaptıktan sonra satıcı gönderemem derse paranız 40 günde geriye geliyor. Cihazın güncel fiyatı 90$ - 100$ arasında geziyor, ben 93$'dan almıştım.

AnTuTu testiyle ilgili meraklı arkadaşlar için de test sonucunu olarak benim cihazım 15-20 Bin puan arasında geziyor. Batarya testinden 26 Bin puan aldı ve ekran testlerinde bana göre gayet başarılıydı.

Bataryası nasıl?
    Gerçekten uzun süren bir bataryası var, ben dahi batarya canavarı facebook'ta yedi yirmidört takılarak bir buçuk güne ulaşıyorum, bir hafta götürenler var forumlarda. Pil kısmında batarya grafiğinin gösterilmemesi bir eksiklik bence. Telefonu kapatıp açınca pilde belirgin bir düşüş oluyor. Needrom.com sitesinde batarya için optimizasyonlar içeren romlar yapılmış tabi bu da sizin kullanımınıza bağlı bir seçenek. Batarya süresini uzatmak için birkaç ipucu vereceğim konu sonunda.

Kamerasından bahsedelim:
    Tabi ki bir IMX214 beklemek haksızlık olur ancak sahip olduğu Sony lensinde BSI teknolojisi bulunan telefonumuz düşük ışıkta da belli bir barajı geçerek yeterli güzel fotoğraflar çekebiliyor. Ön kamerası normal ışıkta da iş görmeye devam ediyor, kamera konusunda oldukça tatminkar, konuya birkaç örnek koyacağım. Kendimi çektiğim resimler ön kamera, gerisi arka, hemen buraya ekleyemedim ancak albümde görebilirsiniz. Video koyamadım, 30 kare ile 1080p video çektiği söyleniyor yalnız bana biraz yavaş gibi geldi ama rahatsız eden bir yavaşlık sözkonusu değil, isteyen olursa yüklemeye çalışırım.

YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7 YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7
     YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7 YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7 YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7 YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7

Şurada bir adet inceleme videosu var Youtube'daki en işe yarar inceleme bu bana göre bunu izlemeniz yeterli olacaktır:

Okuduğunuz için teşekkür ederim, sorularınızı sorabilirsiniz, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikmuhamm -- 4 Haziran 2015; 14:49:53 >

• Geç kalan güzel bir inceleme.
    eline sağlık.
  • elinize saglik hocam telefon 7 kusur saat ekran suresi veriyormus vay be
  • Ya hocam sen ne diyorsun ne 7 saati. :) Bakınız bunlar ekran süresi ve AnTuTu şeysi. Kesinlikle muazzam bence. :)
     YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7 YÜKSEK BATARYALI UCUZ THL 4000 İNCELEME ve ANA KONU (MTK6582, 1GB, 8GB, 5MP, 4.7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: isikmuhamm

Ya hocam sen ne diyorsun ne 7 saati. :) Bakınız bunlar ekran süresi ve AnTuTu şeysi. Kesinlikle muazzam bence. :)

yok artik

bidehttp://www.thlphone.com/THL-mobile-phone-SAR-report

sar degeri / 0.173 W/kg

hocam bide ben cok oyun oynayan biriyim oyunlarda kasma sorunu varmi(Gta sanandreas gibi agir grafikli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Warknife_ -- 12 Mayıs 2015; 0:01:16 >

• İşlemcinin zayıf olması sebebiyle ağır uyunlarda kasar sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynaniyor ama grafikler dusuk oluyor. Fazla kasmiyor grafikler dusuk oldugu icin de zaten bence bu telefon oyun oynanacak telefon degil. Cozunurluk düşük grafikler dusuk falan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • one yaa 17 saat arada sarj mi ettiniz ne yaptiniz :) elime bir thl T6s gecti onu kullanicam bir sure. keske thl 4000,gecseymis :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dusuyor tabi zamanla.. Eheheh. :) ben her seyi kistim ya telefonda depremler kopardim. :D yoksa 6 saati gecmiyordu it. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.