Şimdi Ara

Yüksek Bellek Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, PC uzun süre açık kaldığında yüksek bellek kullanımıyla karşılaşıyorum ve bazı zaman PC kullanılmaz hale geliyor. Windows 10 1703 güncellemesinden sonra yaşamaya başladım.

Sistem: i5 6600, Kingston HyperX Fury Black 8 GB 2133MHz DDR4 HX421C14FB/8, 650W PSU, WD Blue HDD, Samsung SSD, B150 Anakart.

Yüksek Bellek Kullanımı

Bu görsel her zaman yaşanmıyor ama iki kere başıma geldi ve PC kullanılmaz duruma geliyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.

• Arkada görülmeyen zararlı yazılımlar olabilir mi?

Bilgisayarınızı virüs taraması yapın

Ramlarinizi bilgisayar görüyor mu kontrol edin

Ramde sıkıntı var gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coastr kullanıcısına yanıt
    Virüs programım yok. Yalnızca Windows defender ve adwcleaner var, onlar da virüs bulmuyor. Önerebileceğiniz antivirüs programı var mıdır?

Edit: 8GB bellek görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saul Hudson -- 23 Nisan 2017; 2:19:36 >
  • 8gb ram var Ama 8mb ile en yüksek değeri görev yöneticisi olarak gösteriyor ramde sıkıntı var rami çıkarıp ucunu silgiyle silin takın olmazsa eski sürüme geri dönün

Bu halde bu cihaz choroma bile girmiyordur

Antivirüs kullanmadığımdan bilemiyorum hangisi iyidir

hocam mesela şuan pcden yazıyorum, sadece chrome ve ıvır zıvır açık %36 bellek kullanımı var. Ancak pc uzun süre hiç ellenmeden açık durunca bu hale geliyor. Önceden 2 gün kadar açık olduğu oluyordu bu yeni çıktı. Şimdi dediğinizi deniyorum.
  • Ozaman bilgisayar açıkken durum kötüleşiyorsa zararlı yazılım demektir gittikçe büyüyor ve kullanılmaz hale geliyor

Virüs programı bilmem ama baştan fortmat atmak en iyisi temiz iş

500GB kadar oyun var, şimdi bunları baştan indirmek gerekecek. Formatı sona saklıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boşta bellek kullanımı %40
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saul Hudson kullanıcısına yanıt
    Malwarebytes AdwCleaner antivirüs değil ki. Reklam yazılımlarını falan temizliyor tarayıcıdaki.

Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumalarını kapat. Protection ayarlarındaki "Scan for rootkits" seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat.

Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Tarama sonucunda "Malware" çıkarsa tehditin adını söyle ya da ekran görüntüsünü at.

Bu anti-malware. Antivirüs değil. Taraması antivirüslere göre kısa sürüyor. Ona göre fikir yürütebiliriz.

Ücretli mi, ücretsiz mi antivirüs? Bir de işletim sistemin ne?

Düzenleme:

RAM'i kontrol etmekte fayda var. Windows Bellek Tanılama Aracı'nı kullanabilirsin bunun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 23 Nisan 2017; 12:31:6 >

• hocam dediğinizi dün gece yaptım virüs çıkmadı. win 10 güncel halini kullanıyorum. ram çıkar tak yaptım, birazda tozları üfledim. bakalım bugün akşama kadar açık bırakacağım pcyi, aynı problem olursa temiz kurulum yapacağım. çünkü win10 1703 yükseltmesinden sonra başladı bu durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence dönebiliyorsan bir önceki sürümüne dön. Biraz sorunlu bu sürüm.

• Sıfırdan temiz kurulum halleder

• Windows.old klasörünü sildim hocam eski sürüme dönemiyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saul Hudson -- 23 Nisan 2017; 13:22:1 >
  • dostum görev yöneticisi açıp oradan; performans - alttaki kısımda kaynak izleyicisni aç' a tıklayın. Gelen ekranda Bellek kısmında neyin kullandığı belli olur oranın fotosunu eklerseniz neyin kullandığı ortaya çıkar.
  • Yüksek Bellek KullanımıYüksek Bellek KullanımıYüksek Bellek KullanımıYüksek Bellek KullanımıYüksek Bellek Kullanımı

Donanıma ayrılmış 573MB bellek HD 530 GPU'ya ait. @rocky1907

şuan bir sıkıntı gözükmüyor. Sorun olduğu zaman Ram kullanımının %97'yi bulduğu anda bakmak lazım ki neyin bu kadar sömürdüğü belli olur.
  • rocky1907 R kullanıcısına yanıt
    bakalım akşama kadar açık bırakacağım eğer tekrarlarsa paylaşırım.
    Anti-Malware yazıyor konu açtığındaki resimde. Malwarebytes ile Windows Defender'in gerçek zamanlı korumalarını kapat bir süreliğine. Duruma bak sonra.

• Yaklaşık 7,5 - 8 saattir açık, şimdi baktım bellek kullanımı %30 civarında geziyor. Eğer tekrarlarsa temiz kurulum yaparım. Teşekkürler ilginiz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.