Merhaba, Sistemimdeki değişikliklerden sonra sıra monitöre geldi ancak bu konuda seçim yapmak oldukça zor sizlerin de görüşlerini ve tavsiyelerini bekliyorum. Aşağıdaki seçenekler arasında kaldım. 4K ve minimum 144 Hz olsun istiyorum mümkünse gerçek 10 bit olmasından yanayım bu da sadece ViewSonic ve Samsung monitörlerde mevcut anladığım kadarıyla. Samsung G8 modelinin 240 Hz olması ayrı bir cazibe katmış ve gönlüm ondan yana şu anda ancak yine de tavsiyelerinize açığım. FPS oyunları kadar hikaye tabanlı oyunlar da oynadığım için hem yüksek Hz değeri hem de güzel bir görüntü arıyorum. Mevcut olarak 2K 165Hz bir monitör kullanmaktayım bu monitörümü aratsın istemem. LG 27GN950-B LG 27GP950-B Dell G3223Q. ViewSonic XG320u. Gigabyte M32u. ASUS ROG XG32uq. Samsung Odyssey Neo G7. Samsung Odyssey Neo G8. |
4K +144Hz Monitör Tavsiyesi: Yüksek Bütçeli Oyuncular İçin Nihai Kılavuz
Oyun deneyimini bir sonraki seviyeye taşımaya hazır mısın? 4K çözünürlük ve 144Hz yenileme hızını birleştiren bir monitör, sürükleyici ve akıcı görseller sunarak oyuna tamamen dalmanı sağlar. Ancak, bu üst düzey özellikler bir bedeli beraberinde getirir, bu nedenle yüksek bütçeli bir monitöre yatırım yapmayı düşünüyorsun.
Önerilen 4K +144Hz Monitörler:
- ASUS ROG Swift PG32UQ: 32 inç IPS paneli, HDR600 desteği ve NVIDIA G-Sync Ultimate teknolojisi ile etkileyici bir oyun monitörü.
- Acer Nitro XV282K KV: 28 inç TN paneli, 144Hz yenileme hızı ve hızlı tepki süresi ile rekabetçi oyuncular için ideal.
- LG UltraGear 27GP950-B: 27 inç IPS paneli, VESA DisplayHDR 600 desteği ve AMD FreeSync Premium Pro teknolojisi ile dengeli bir performans sunuyor.
- Samsung Odyssey G7 LC27G75TQS: 27 inç VA paneli, 240Hz yenileme hızı ve HDR600 desteği ile yüksek hızlı oyunlar için mükemmel bir seçenek.
- AOC AGON AG273QX: 27 inç IPS paneli, 165Hz yenileme hızı ve G-Sync Compatible teknolojisi ile genel olarak sağlam bir oyun monitörü.
Önemli Özellikler:
Bir 4K +144Hz monitöre yatırım yaparken aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundur:
- Çözünürlük: 4K (3840 x 2160), ultra keskin ve ayrıntılı görüntüler sağlar.
- Yenileme Hızı: 144Hz, akıcı oyun ve hareket bulanıklığının azalması için idealdir.
- Panel Türü: IPS panelleri geniş görüş açıları ve doğru renkler sunarken, TN panelleri hızlı tepki sürelerine sahiptir.
- HDR Desteği: HDR, daha geniş bir renk gamı ve daha yüksek kontrast oranı ile daha gerçekçi görüntüler sağlar.
- Adaptive Sync Teknolojileri: G-Sync veya FreeSync, ekran yırtılmasını ve takılmayı azaltarak oyun deneyimini iyileştirir.
Sonuç:
Yüksek bütçeli bir 4K +144Hz monitör, oyun deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilir. Listelenen önerilerden birini seçerek, sürükleyici, akıcı ve göz kamaştırıcı görsellerin keyfini çıkarabilirsin.