Şimdi Ara

yüksek fps almama rağmen oyunlar kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
18.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sistemim imzamdaki gibi ama çogu oyunda vsync kapamadıgım zamanlarda kasma yapıyor örnek olarak black ops sabit 91 alıyorum ama vsync acık haldeyken cok daha akıcı goruntu verıyor neden boyle anlamadım monitorum 1600x900@60hz prototype tede aynı sorunu yasıyorum 40 fps dede aynı 90 fps dede aynı oyun anlamadım gitti anlayanlar veya yaşayan arkadaslar varsa yardım edebılırmı lütfen.

• valla onu kımse anlamıs degıl ..konu acdıgın yerde 8-10 konu asagıda benzer sorunlu bır arkadas var gunlerdır ugrasıp duruyor ..
  • sende oluyormu böyle bişey 91 fps de oyunun yag gıbı olması lazım ken 60 fps de cok daha akıcı ve net goruntu var
  • hatırlamıyorum uzun zamandır oynamıyorum .. ama aklımda kalan bır problem yok.. bf3 mod 3 nfs run hepsını sıngle oynadım ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

hatırlamıyorum uzun zamandır oynamıyorum .. ama aklımda kalan bır problem yok.. bf3 mod 3 nfs run hepsını sıngle oynadım ..

ya bendede cod serilerinde yapıyor bu sorunu zaten 1152x864 @75 hz ye aldıgımda oyun akıcı oluyor anlamadım gtti :S
  • hz dusurebılıyormusun ..denedın mı
  • quote:

hz dusurebılıyormusun ..denedın mı

hocam şimdi 1152x864 @60 hz denedim aynı yine 75 hz ye aldıgım zaman cok akıcı ama aynı cozunurluk 60 hz de kasıyor gibi oyun ama fps 91
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YÜKSEK FPS FAKAT AKICI DEĞİL
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimcan34

quote:

hocam şimdi 1152x864 @60 hz denedim aynı yine 75 hz ye aldıgım zaman cok akıcı ama aynı cozunurluk 60 hz de kasıyor gibi oyun ama fps 91

V sync acin sorununuz duzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

hocam öyle düzeliyorda 91 deyken neden kasıyor gibi onu anlamadım herkezdemi böyledir ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

quote:

hocam öyle düzeliyorda 91 deyken neden kasıyor gibi onu anlamadım herkezdemi böyledir ?

Şöyle söyleyeyim oyun aslında kasmıyor fakat FPS iniz dalgalı olduğu için yani 40-90 aralarında gezindiği için ve anlık düşüşler yükselişler olduğu için böyle oluyor. Birde şöyle bir durum daha var kartınız oyuna göre çok yüksek FPS verdiği zaman yani 90-100 FPS gibi , ekranınızın yenileme hızı yani HZ yeterli değilse bunu gösteremez buda görüntüde yırtılmalara sebep olur , bu iki sorun üst üste gelincede sizinkine benzer durumlar oluşur. V sync açmanız monitörün o an ki yenileme hızını MAX FPS olarak kabul etmesine sebep olur bu da rahat bir oynanış sağlar . Yüksek çözünürlükte 60 FPS gayet akıcı oyun deneyimi sunar zaten . Dediklerimi uygulayın sorununuz kalmiicaktır

• Kardeşim o sorun değil VSYNC açık oynadığında ekranda kırılmalar olmaz zaten insan gözüde 60FPS den yukarısını algılayamaz 90 fps oynadığını hissedemessin.90 değil 400FPS de olsa vsync kapalı olduğunda yine kırılmalar olur vsync nin özelliği budur işte monitöre gelen görüntü sayısını sabitliyor ve kırılmaları engelliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerolance

Kardeşim o sorun değil VSYNC açık oynadığında ekranda kırılmalar olmaz zaten insan gözüde 60FPS den yukarısını algılayamaz 90 fps oynadığını hissedemessin.90 değil 400FPS de olsa vsync kapalı olduğunda yine kırılmalar olur vsync nin özelliği budur işte monitöre gelen görüntü sayısını sabitliyor ve kırılmaları engelliyor.

Göz 60 FPS'den yukarısını algılayamaz kısımına katılmıyorum. Call of duty2 - 4 online oynarken FPS'yi 125 ya da 250'ye sabitler çok daha rahat silahın şarjörünü boşaltırdık.

Aksine 125 altı bir FPS ile oynarken mermi o kadar yavaş gidiyorki 3 mermide ölecek adam milimlik farkla ölmüyor.

Ayrıca konuya geri dönersek. Son zamanlarda ki oyunların kronik problemi haline geldi. NFS The run'da öyle bir problem var ki Vsync açıkken zaten kesin yırtılma oluyor. Vsync açsam bile nasıl oluyorsa bazı haritalarda oyun o kadar yavaşlıyor ki şaşılacak duruma geliyor. Oysa ki BF3'de aynı oyun motoruna sahip fakat gram takılma yok

LCD teknolojisi ve son zamanlarda çıkan oyunlar Vsync 60FPS'ye mecbur etti resmen bizleri.
    O yüzden kalkıpta ekran kartımı değiştirmeliyim gibi bir problemim kalmadı.
    Bir bakıma iyi birşey oldu aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: StummScream

quote:

Orijinalden alıntı: zerolance

Kardeşim o sorun değil VSYNC açık oynadığında ekranda kırılmalar olmaz zaten insan gözüde 60FPS den yukarısını algılayamaz 90 fps oynadığını hissedemessin.90 değil 400FPS de olsa vsync kapalı olduğunda yine kırılmalar olur vsync nin özelliği budur işte monitöre gelen görüntü sayısını sabitliyor ve kırılmaları engelliyor.

Göz 60 FPS'den yukarısını algılayamaz kısımına katılmıyorum. Call of duty2 - 4 online oynarken FPS'yi 125 ya da 250'ye sabitler çok daha rahat silahın şarjörünü boşaltırdık.

Aksine 125 altı bir FPS ile oynarken mermi o kadar yavaş gidiyorki 3 mermide ölecek adam milimlik farkla ölmüyor.

Ayrıca konuya geri dönersek. Son zamanlarda ki oyunların kronik problemi haline geldi. NFS The run'da öyle bir problem var ki Vsync açıkken zaten kesin yırtılma oluyor. Vsync açsam bile nasıl oluyorsa bazı haritalarda oyun o kadar yavaşlıyor ki şaşılacak duruma geliyor. Oysa ki BF3'de aynı oyun motoruna sahip fakat gram takılma yok

LCD teknolojisi ve son zamanlarda çıkan oyunlar Vsync 60FPS'ye mecbur etti resmen bizleri.
    O yüzden kalkıpta ekran kartımı değiştirmeliyim gibi bir problemim kalmadı.
    Bir bakıma iyi birşey oldu aslında

ama 91 fps alırkende 60 ı almıyomuyuz yani en azından 60 fps gibi olması lazım ama bende 91 fps de kasıyor 60 fps de akıcı oynuyor

• Ben bilim adamlarının yalancısıyım :).60 Fps den yukarısını algınmaz diyorlar bende katılıyorum.Bu arada Vsync açtığınız halde oyunda hala kırılmalar oluyorsa bu oyun firmalrıyla ilgili sorundur bu sorunuda : Riva Tunner programını kurduğunuzda yanında kurulan D3DOVERRİDER programıyla giderebilirsiniz.VSYNC yi açtığınızda her oyunda kesin olarak kırılmalar ortadan kalkmakta ayrıca extra olarak 3 Belleğin kullanımı da dediğimiz oyunlarda ani fps düşüşlerini büyük oranda engelleyen Triple Buffering özelliğide programın içerisinde mevcuttur.
  • İlk olarak şunu söyleyeyim 91 fps olması hiç bir işine yaramaz. İnsan gözü 60fps ötesini zaten algılayamıyor bu 1. 2. olarak Vsync açtığınızda oyundan daha akıcı görüntü alırsınız. Çünkü Vsync açıldığında ekrana gelen görüntü sayısını(frame per second) sabitler. O yüzden çok kurcalama Vsync açmadan da oynama. Bende COD Black Ops oynuyorum sistemim o kadar iyi bir sistem değil. Çözünürlük 800x600 bullet impact, shadows kapalı ve Anti - Aliasing bile kapalı. Vsync daima açık. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigas97

İlk olarak şunu söyleyeyim 91 fps olması hiç bir işine yaramaz. İnsan gözü 60fps ötesini zaten algılayamıyor bu 1. 2. olarak Vsync açtığınızda oyundan daha akıcı görüntü alırsınız. Çünkü Vsync açıldığında ekrana gelen görüntü sayısını(frame per second) sabitler. O yüzden çok kurcalama Vsync açmadan da oynama. Bende COD Black Ops oynuyorum sistemim o kadar iyi bir sistem değil. Çözünürlük 800x600 bullet impact, shadows kapalı ve Anti - Aliasing bile kapalı. Vsync daima açık. :)

hocam vsync acıyorum mouse lag lar bas gösteriyo sizin sistem biraz dusuk ama neden vsync acıyosunuz anlayamadım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yigas97

İlk olarak şunu söyleyeyim 91 fps olması hiç bir işine yaramaz. İnsan gözü 60fps ötesini zaten algılayamıyor bu 1. 2. olarak Vsync açtığınızda oyundan daha akıcı görüntü alırsınız. Çünkü Vsync açıldığında ekrana gelen görüntü sayısını(frame per second) sabitler. O yüzden çok kurcalama Vsync açmadan da oynama. Bende COD Black Ops oynuyorum sistemim o kadar iyi bir sistem değil. Çözünürlük 800x600 bullet impact, shadows kapalı ve Anti - Aliasing bile kapalı. Vsync daima açık. :)

hocam vsync acıyorum mouse lag lar bas gösteriyo sizin sistem biraz dusuk ama neden vsync acıyosunuz anlayamadım :)

Hocam vsync açmassan ekranda kaymalar vs olabiliyor ne kadar onla alakalı olma da. FPS'yi sabitlemek için de vsync açıyorum. NVIDIA Denetim Masası'ndan da performansa getiriyorum böylece sistemim düşük olsa da o arayı kapatabiliyorum :)

• Sisteminiz o an 90 fps gösteriyor olabilir ama her zaman fps yi 90 da sabit tutamadığı için 60 ile 90 fps arasında dalgalandğında bu size oyun kasıyormus gibi gösterir, vsync açtığınızda fps hep 60 da sabit kalacagı için oyun size daha akıcı görünecektir. Eğer ekran kartınız fps yi 60 ta da sabit tutamıyor ise fps yi oyunda aldıgınız minimum fps ye kitleyin. Mesela fps niz en fazla 40 a düşüyorsa 40 a sabitleyin. Fpsnin 40-60 arasında değismesindense 40 ta sabit kalması cok daha iyidir. Tabi vsync yi açınca input-lag problemi ortaya cıkıyor genelde onu da düzeltmenin bir çok farklı yolu var.

Oyunlarda 60 fpsnin üstü gereksizdir bir şey farketmez diyenlere kesinlikle katılmıyorum. Extreme, çok üst düzey bilgisayara sahip herkez bilirki eğer bir oyunu 60 fps yerine 300 fps de felan oynarsanız (ekranın kırılmadıgını farzedelim) hem akıcılık anlamında büyük bir fark oluyor hemde kontrollerin tepki süreleri çok kısalıyor.Hadi belki 60- 300 fps arası çok fazla fark var diyebilirsiniz ama her türlü oyunda 60 ila 100 fps arasındaki farkı da anında farkedebilirim.

Yani sonuç olarak , oyunda önemli olan aldığınız anlık maximum fps değil ekran kartlarınızın fps yi o maksimum değerde sabit tutabilmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxformania -- 28 Şubat 2012; 14:49:44 >

• Şimdi vsync açıkken mi kasma yapıyor, kapalıyken mi? Eğer kapalıyken kasma yapıyorsa çok garip. Açıkken kasma yapıyorsa normal. Yüksek fpslerde de ani fps düşmeleri olup takılmalar yapabiliyor sistem. Sistemin tüm driverlarını güncelle ve ısı sıcaklıklarını kontrol et..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.