Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

Merhaba arkadaşlar daha evvel hiç uydu işine girmemiştim.

Şimdi şöyle bi durum var, ne çanak anten ne uydu alıcı var.

Ben 22" HDMI bir monitör olup hem 2. monitör hem de TV olarak kullanmak istiyorum.

Uydu alıcıyı HDMI çıkışına bağlasam monitörü TV olarak kullanabilir miyim? araştırmalarıma göre oluyor fakat deneyen var mı?

Bir de çanak anten bağlayacak bir kimse ve HD çıkış verecek bi uydu alıcı sistemi biliyomusunuz?

bir de hangi uyduyu kullanmam gerek? bir çok öneri var biraz yardımcı olursanız çok memnun olurum

Selamlar,

Çanak anten işi kolay... Uğraşmak istemiyorsanız, bir antenci çağırıp izlemek istediğiniz uydulara çanak anten tesisatı kurdurursunuz. Yani böyle zahmetsiz olur.

Monitöre gelince;

Şu monitör sizin için iyi bir çözüm olur ;

1)

2)
    www.lg.com
    LCD Monitors - LG Electronics Australia
    http://www.lg.com/au/it-monitors/lg-M2380D-PT-monitor-tv

Burada 2nci sıradaki monitörle ilgili epeyce detay var ;
    s3.dosya.tc
    ENG.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server16/OdM4BE/ENG.pdf.html

Bu forumda da daha önce 2nci sıradaki monitörün tanıtımı yapılmış sanırım ;http://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/LGden-LED-arka-aydinlatmali-ve-TV-alicili-23inc-monitor-Flatron-M2380D.htm

Bu monitörler şu anda Türkiye'de var mı bilmiyorum. Bu monitörleri örnek olarak verdim. Önemli olan bu monitörün özelliklerinde bir monitör almaktır. 2 x HDMI girişi, dahili hoparlör, DVB-T/C tuner, uzaktan kumanda v.s. Yani alacağınız monitörde bu dört özellik bir arada bulunmalı ki, hem tv, hemde monitör olarak kullanabilesiniz.

Bu dört kritere göre Türkiye'de bulabileceğiniz diğer markaların aynı özellikli ürünleri araştırınız.

Uydu cihazı işi ise, en kolayıdır. Siz önce monitörünüzü temin edin, uydu cihazı sonra öneririz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Ocak 2014; 11:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Merhaba arkadaşlar daha evvel hiç uydu işine girmemiştim.

Şimdi şöyle bi durum var, ne çanak anten ne uydu alıcı var.

Ben 22" HDMI bir monitör olup hem 2. monitör hem de TV olarak kullanmak istiyorum.

Uydu alıcıyı HDMI çıkışına bağlasam monitörü TV olarak kullanabilir miyim? araştırmalarıma göre oluyor fakat deneyen var mı?

Bir de çanak anten bağlayacak bir kimse ve HD çıkış verecek bi uydu alıcı sistemi biliyomusunuz?

bir de hangi uyduyu kullanmam gerek? bir çok öneri var biraz yardımcı olursanız çok memnun olurum

Selamlar,

Çanak anten işi kolay... Uğraşmak istemiyorsanız, bir antenci çağırıp izlemek istediğiniz uydulara çanak anten tesisatı kurdurursunuz. Yani böyle zahmetsiz olur.

Monitöre gelince;

Şu monitör sizin için iyi bir çözüm olur ;

1)

2)
    www.lg.com
    LCD Monitors - LG Electronics Australia
    http://www.lg.com/au/it-monitors/lg-M2380D-PT-monitor-tv

Burada 2nci sıradaki monitörle ilgili epeyce detay var ;
    s3.dosya.tc
    ENG.pdf dosyas�n� indir - download
    http://s3.dosya.tc/server16/OdM4BE/ENG.pdf.html

Bu forumda da daha önce 2nci sıradaki monitörün tanıtımı yapılmış sanırım ;http://www.donanimhaber.com/monitor/haberleri/LGden-LED-arka-aydinlatmali-ve-TV-alicili-23inc-monitor-Flatron-M2380D.htm

Bu monitörler şu anda Türkiye'de var mı bilmiyorum. Bu monitörleri örnek olarak verdim. Önemli olan bu monitörün özelliklerinde bir monitör almaktır. 2 x HDMI girişi, dahili hoparlör, DVB-T/C tuner, uzaktan kumanda v.s. Yani alacağınız monitörde bu dört özellik bir arada bulunmalı ki, hem tv, hemde monitör olarak kullanabilesiniz.

Bu dört kritere göre Türkiye'de bulabileceğiniz diğer markaların aynı özellikli ürünleri araştırınız.

Uydu cihazı işi ise, en kolayıdır. Siz önce monitörünüzü temin edin, uydu cihazı sonra öneririz.

Kolay gelsin.

Merhaba

Çok teşekkürler detaylı mesajınız için...

Biraz araştırdım, audio out (kulaklık çıkışı) HDMI ve VGA çıkışı olsa yeter diye düşündüm ve şunu buldum

www.istanbulbilisim.com.tr
    Samsung S24C350H Led Monitör
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-s24c350h-led-monitor-fiyati,69114.html

siz ne dersiniz?

hepsiburada.com da da aynı fiyat. ya fiyatı yanlış girdiler ya da indirim büyük hb'da ...

ölü piksel çıkar mı o da düşündürüyor beni...

link uzun oldu ama çalışıyor

edit: next mini hdmi uydu alıcıların ses çıkışı var mı? oradan mı almalıyım sesi? yoksa monitörün arkasındaki ses çıkışından mı (çünkü her monitörde ses çıkışı yok 350de var 300 serisinde yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanımcı Aras -- 9 Ocak 2014; 13:29:08 >

• quote:

Merhaba

Çok teşekkürler detaylı mesajınız için...

Biraz araştırdım, audio out (kulaklık çıkışı) HDMI ve VGA çıkışı olsa yeter diye düşündüm ve şunu buldum

http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-s24c350h-led-monitor-fiyati,69114.html

siz ne dersiniz?

hepsiburada.com da da aynı fiyat. ya fiyatı yanlış girdiler ya da indirim büyük hb'da ...

ölü piksel çıkar mı o da düşündürüyor beni...

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-s24c350h-24-5ms-analoghdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd500661&categoryId=3002879&navq=categoryid%3d3002879%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_secondid%3dbd500661%26fh_lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bsamsung%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013120%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013120_57%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013120_57_3002879%257d%26fh_refview%3dlister

link uzun oldu ama çalışıyor

edit: next mini hdmi uydu alıcıların ses çıkışı var mı? oradan mı almalıyım?

Bu monitör ile PC kullanımı + TV izleme işinin ikisini bir arada göremezsiniz. Çünkü monitör'ün HDMI bağlantısı tek kanallıdır. VGA portundan PC'yi, HDMI portundan uydu cihazını bağladığınızda, portlardan biri aktif kalacaktır büyük bir olasılıkla... Yani diğer portun görüntü girişi kapanacaktır. Görüntü girişini ekranın menülerine girmek suretiyle açsanız bile, ekran ölçekleme sorunu karşılaşacaksınız. Resim ekrana oto bir şekilde oturmayacak v.s. v.s. bir sürü sorunla karşılaşacaksınız.

Bu hususlarda fikir edinmeniz için, bir önceki mesajımda özellikle PDF dosyası ekledim ki, konunun çerçevesini kavrayabilesiniz diye !...

Herneyse... Bahsettiğiniz işlevde bir kullanım hedeflediyseniz, bir önceki mesajımda önerdiğim monitörler kullanımınıza uygun düşmektedir. Sizin belirttiğiniz monitör ile sıkıntı yaşarsınız.

Monitör ile ilgili son olarakta; sorunuzu PC monitörleri başlığında bir konu başlığı şeklinde açarsanız, daha tafsilatlı bilgiler edinebilirsiniz.

Belirttiğiniz uydu cihazına gelince;

Bu konu başlığı "yüksek görüntü kalitesine sahip uydu alıcıları" için açılmıştır. Sizin belirttiğiniz uydu alıcısının görüntüsü ise, vasatın üzerine çıkamamaktadır.

Giriş seviyesinde olupta iyi kalitede görüntü alabilmek için Neta 6400 HD uydu cihazı edinmelisiniz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Ocak 2014; 13:43:39 >

• Teşekkürler @serkanguzel_

ilk olarak pdf'i iyice okuyup ona göre monitörler başlığına geçiş yapıcam...

tekrar teşekkürler
  • Donanımcı Aras kullanıcısına yanıt
    selam

lg m2262d modeli kullanıyorum 3 senedır sorunsuz pc+ tv +hdmi + scart +vga hepsı var

bunların 3-4 hdmı cıkıslıları cıktı onlara bak
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    serkan abi sti firması bir sürü yeni işlemci çıkarmış yeni cihazlarda bu chipleri niye göremiyoruz sittin senedir 71xx lerde :)

www.st.com
    We're sorry, but something went wrong
    http://www.st.com/web/catalog/mmc/FM131/SC999/SS1629
  • fatihmc kullanıcısına yanıt
    ST'nin H.264 yayın set-top box işlemciler MPEG-2 ve H.264 kod çözme ve SD veya HD ya da her ikisine de yayın iletimlerinden hedef maliyet-duyarlı set-top kutuları destekler. Bazı cihaz da internet akmayan içerik görülebilmesini sağlayan hibrid yayın / IP set-top kutuları destekler.

Bazı temel özellikleri şunlardır:

•Ekonomik azaltılmış-BOM set-top box platformları için opsiyonel entegre demodülasyon
    •Hemen hemen tüm katman ile uyumluluk
    •Bu tür AB enerji direktifi ve EnergyStar Tier 2 olarak enerji verimliliği hedefleri ile uyum
    •Hedeflenen perakende kumandası pazarlar için son derece entegre, değer dolu MPEG-2 çözümleri
    •Top-of-the-line içerik güvenlik özellikleri
    Fiyat-duyarlı piyasalar için STiH207 set-top box IC aile
    Platform maliyetlerini azaltırken set-top box uygulama işlemcilerin STiH207 ailesi, eğlence ve içerik hizmetleri yüksek düzeyde sunmak içindir. 40 nm işlem teknolojisi ile üretilen bu SoC ailenin kalbi set-top-box tasarımı basitleştirmek entegre çip özellikleri ile gelişmiş bir işleme motoru, düşük maliyetli anılar yararlanmak için operatörler ve yeni düşük güç gereksinimlerini karşılamak hedefler.

Tam bir aile içerir:

•STiH207 destekleyen 1080p60 çözme, çift HD resim-içinde-resim ve aşağıdaki ürünleri ile pin-to-pin uyumlu 3DTV MVC,
    •STiH237 uydu kumandası kutular için entegre DVB-S2 demodülatör
    •STiH239 uydu PVR ve çift HD resim-içinde-resim için entegre çift DVB-S2 demodülatör
    •STiH273 ve STiH223 entegre DVB-T ve DVB-C Ek A / B / C demodülasyon ile
    Faydaları şunlardır:

•Gibi HD zappers, Kişisel Video Kayıt (PVR), Internet Protokolü (IP) istemcileri ve Internet Protokol Televizyon (IPTV), bilgi kanalları ve Over-gibi-bağlantılı TV servislerini destekleyen çift-HD kutuları gibi platformlar için kolay kullanım esasına -Top (OTT) video oyun, catch-up TV ve sosyal ağ
    •HD yayın ve multimedya codec, hibrid ve IP standartlarında, en son güvenlik ve içerik koruma standartları ve önde gelen sağlayıcılarından önemli katman yığınlarının dizi için destek
    •Bu tür enerji tasarruflu Ethernet son nesil olarak üstün "yeşil" özellikleri ve hızlı devam ettirme yeteneği ile 0,5 W stand-by modu
    •Code-uyumlu yaygın olarak kullanılan ile STi7105 minimal geliştirme maliyetleri ile ürün platformları yükseltmek için müşteriler izin, mevcut yazılımın hızlı olarak taşınabilmesini kolaylaştırılması,
    •Entegre kablo, uydu veya karasal demodülatörüne ile dekoder-sadece cips ve cips arasındaki pin uyumluluğu ile ekipman üreticileri ve operatörler için gelişmiş esneklik. Bu maliyet tasarrufu ve sürelerini kapsamlı donanım ortaklığı yararlanarak çeşitli sektörlerde için ürünler yaratmak için tasarımcılar sağlar.
    Yayın Set-Top Box İşlemciler KaynaklarBelgeleme
    Broşür (1)Veri Kısa (30)Afiş (6)Yazılım
    Dijital Tüketici Platformu Yazılım (3) Online DestekOnline Destek
    SSS
    E2E Topluluklar
    Öğrenme
    Sunulan ÜrünlerSTiH253 DVR-yetenekli DVB-T2/DVB-C HD set-top box SoC Özellik açısından zengin, popüler fiyatlı karasal ve kablolu set üstü kutular için ideal Tüm
    Seçtiğimiz Videolar Tamamen tükenmiş silikon üzerinde yalıtkan teknoloji tabanlı işlemci demo

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

serkan abi sti firması bir sürü yeni işlemci çıkarmış yeni cihazlarda bu chipleri niye göremiyoruz sittin senedir 71xx lerde :)

İki nedenle...

Birinci neden ; uydu cihazlarında çalışan yazılımlara ait kök yazılım, chip üreticisince verilir. Chip + kök yazılım, "chipset" olarak tabir edilir. Bu cimleden anlaşılması gereken husus, cihaz üreticisi chip üreticisine başvurduğu zaman, chipset başına bir fiyat öder. Dolayısı ile markacılar en uygun fiyatlı ürünleri tercih etme eğiliminde olmaktadırlar.

İkinci neden ; uydu cihazında yeni bir chipset kullanılacağı zaman, chip üreticisi prototip cihazlar ile uzun süreli test edilmesini ister. Sebebi, cihaz sağlıklı çalışmazsa, chip adına başarısızlık söylentileri yaygınlaşır. Yani chip yaratıcıları, bu konuları belli bir strateji ile yürütmektedir.

Birde madem bu hususlar merak edildi. Yeri gelmişken değineyim.

Broadcom işlemci üreticisi, chip'lerin set(ayar) bölümünde AMD firmasından epeyce destek aldı. Braodcom her ne kadar uzakdoğulu bir üretici olsa da, Almanların ortaklık payı çok büyüktür. Belli bir politika çerçevesinde AMD firması, görüntü ölçeklemesi ve en iyileme çalışmaları konusunda, uzakdoğulu üreticiye yardımcı olmaktadır.

STi firmasının ise, uzun zamandan beri Amerikalı Intel'den destek aldığı bilinmektedir.

Almanların enigma işletim sisteminin yaratıcısı olduğunu da dikkate aldığımızda, yazılım yönünden birbirini destekleyen bir bütünleşme içerisinde olduğunu görebiliyoruz.

Şu anda uydu cihazlarında kullanılan işlemcilerin teknoloji seviyesi, 40 nm düzeyindedir. Gelişmiş ekran kartlarının 28 nm'lik düzeyine indiğini hesaba aldığımızda, hazır olan bu teknolojinin gelecekte uydu cihazları içinde kullanılacağını anlayabiliriz. Zaten Broadcom firması 2745 no'lu işlemcisi 28 nm'lik bir teknoloji ile ürerilecek. Bu işlemci HEVC diye anılan, 4K görüntü işleme teknolojisine sahip bir işlemcidir.

Aynı şekilde Intel'inde bu konuda hazırlıkları vardır. Yeterli büyüklükte bir piyasa talebi oluştuğunda, STi işlemcilerde pazara girecektir.

Herşey kendi piyasa koşulları içerisinde yürüyor yani...

Saygılar, sevgiler.

oldukça açıklayıcı oldu teşşkürederim sekan abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

İki nedenle...

Birinci neden ; uydu cihazlarında çalışan yazılımlara ait kök yazılım, chip üreticisince verilir. Chip + kök yazılım, "chipset" olarak tabir edilir. Bu cimleden anlaşılması gereken husus, cihaz üreticisi chip üreticisine başvurduğu zaman, chipset başına bir fiyat öder. Dolayısı ile markacılar en uygun fiyatlı ürünleri tercih etme eğiliminde olmaktadırlar.

İkinci neden ; uydu cihazında yeni bir chipset kullanılacağı zaman, chip üreticisi prototip cihazlar ile uzun süreli test edilmesini ister. Sebebi, cihaz sağlıklı çalışmazsa, chip adına başarısızlık söylentileri yaygınlaşır. Yani chip yaratıcıları, bu konuları belli bir strateji ile yürütmektedir.

Birde madem bu hususlar merak edildi. Yeri gelmişken değineyim.

Broadcom işlemci üreticisi, chip'lerin set(ayar) bölümünde AMD firmasından epeyce destek aldı. Braodcom her ne kadar uzakdoğulu bir üretici olsa da, Almanların ortaklık payı çok büyüktür. Belli bir politika çerçevesinde AMD firması, görüntü ölçeklemesi ve en iyileme çalışmaları konusunda, uzakdoğulu üreticiye yardımcı olmaktadır.

STi firmasının ise, uzun zamandan beri Amerikalı Intel'den destek aldığı bilinmektedir.

Almanların enigma işletim sisteminin yaratıcısı olduğunu da dikkate aldığımızda, yazılım yönünden birbirini destekleyen bir bütünleşme içerisinde olduğunu görebiliyoruz.

Şu anda uydu cihazlarında kullanılan işlemcilerin teknoloji seviyesi, 40 nm düzeyindedir. Gelişmiş ekran kartlarının 28 nm'lik düzeyine indiğini hesaba aldığımızda, hazır olan bu teknolojinin gelecekte uydu cihazları içinde kullanılacağını anlayabiliriz. Zaten Broadcom firması 2745 no'lu işlemcisi 28 nm'lik bir teknoloji ile ürerilecek. Bu işlemci HEVC diye anılan, 4K görüntü işleme teknolojisine sahip bir işlemcidir.

Aynı şekilde Intel'inde bu konuda hazırlıkları vardır. Yeterli büyüklükte bir piyasa talebi oluştuğunda, STi işlemcilerde pazara girecektir.

Herşey kendi piyasa koşulları içerisinde yürüyor yani...

Saygılar, sevgiler.

Abi bu 4k isleme teknolojisine sahip cihazlarin bizim evimizdeki 1080p tvlere bir artisi olacak mi peki?

Benim bu konudaki kanaatim tam anlamiyla 1080p izleyebilecegimizdir. Normal sartlarda 1080p yayin bile verseler bizim izledigimiz daha dusuk olacakken ancak 2k 4k vs verirlerse tam anlamiyla 1080p izleyebilecegimizdir.

Sen ne dusunuyorsun abi bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

Abi bu 4k isleme teknolojisine sahip cihazlarin bizim evimizdeki 1080p tvlere bir artisi olacak mi peki?

Benim bu konudaki kanaatim tam anlamiyla 1080p izleyebilecegimizdir. Normal sartlarda 1080p yayin bile verseler bizim izledigimiz daha dusuk olacakken ancak 2k 4k vs verirlerse tam anlamiyla 1080p izleyebilecegimizdir.

Sen ne dusunuyorsun abi bu konuda?

Malumunuz olduğu üzere, TV'ler her halükarda görüntüler. Ancak her bir TV, kendi yeteneği doğrultusunda, inebildiği çözünürlük seviyesi ile görüntüyü sunacaktır.

Daha açık ifadesi ile ; 4K çözünürlüklü bir yayın 3840x2160 çözünürlüklü bir yayın demek olup, UHD olarak adlandırılmıştır. Bu yayını Full HD diye adlandırdığımız TV'ler 1920x1080 çözünürlükte görüntüleyebilecektir.

Şimdiki HD yayınlar 1080i ( interlaced = yani 720p video karelerinin iki defa da gönderilmesi ) düzeyinde olup, 720p çözünürlüklü kameralar ile çekilmiştir.

HD çözünürlük seviyeleri ve HD TV'lerle ilgili şurada biraz detaylı yazmıştım ;
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=85635865

Şurada ise, 1080p ve 50 kare/saniyelik UHD yayına ait LEFT bölümünden, screenshot almıştım. Altta çöznürlük seviyesi ve 50 kare/saniye olduğu görülebilmektedir.
    http://forum.donanimhaber.com/getQuotes_ajax.asp?rd=yes&t=86270103

Yani daha net izleyebileceğimiz yönünde bildirdiğiniz kanaatiniz yerindedir.

Saygılar, sevgiler.

Serkan Bey Merhaba;

Yeni bir konu açmak istemediğim için buradan devam edeyim istedim. Uzun araştırmalar ve karar süreci sonrası nihayet Sony 55w905 alarak tv işine son noktayı koydum.

Ama bildiğiniz üzere iş tv ile bitmiyor maalesef. TV HD görüntülerde başarılı olduğu için öncelik olarak sd görüntüleri iyi veren bir reciever arayışındaydım.

Gerekirse d smart modül aboneliği alıp karar verdiğim reciever de kullanmak, ileride olur da server üzerinden kanalları izlemek istersek de aynı reciever ile devam etme düşüncem var. Yani olmuşken çok yönlü ve kaliteli birşey alıp gidebildiğimiz yere kadar onunla gidelim diyorum.

İlk başlarda kathrein 913 baya aklıma yatıyordu. Fakat artık üretilmeyişi ve piyasada olmayışı sebebiyle vazgeçmek durumunda kaldım.

Bana yukarıda yazdığım istekler doğrultusunda önerebileceğiniz recieverlar nelerdir acaba?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Serkan Bey Merhaba;

Yeni bir konu açmak istemediğim için buradan devam edeyim istedim. Uzun araştırmalar ve karar süreci sonrası nihayet Sony 55w905 alarak tv işine son noktayı koydum.

Ama bildiğiniz üzere iş tv ile bitmiyor maalesef. TV HD görüntülerde başarılı olduğu için öncelik olarak sd görüntüleri iyi veren bir reciever arayışındaydım.

Gerekirse d smart modül aboneliği alıp karar verdiğim reciever de kullanmak, ileride olur da server üzerinden kanalları izlemek istersek de aynı reciever ile devam etme düşüncem var. Yani olmuşken çok yönlü ve kaliteli birşey alıp gidebildiğimiz yere kadar onunla gidelim diyorum.

İlk başlarda kathrein 913 baya aklıma yatıyordu. Fakat artık üretilmeyişi ve piyasada olmayışı sebebiyle vazgeçmek durumunda kaldım.

Bana yukarıda yazdığım istekler doğrultusunda önerebileceğiniz recieverlar nelerdir acaba?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çok yönlü bir cihaz isteğinizi, Vu+ Solo2 yada Vu+ Duo2 cihazlar rahatlıkla karşılayacaktır.

Kolay gelsin.

Peki bunlardan hangisi sizce benim tv de daha iyi iş görür?

Ayrıca forumda biss key, klon ürün, 10970 hatası gibi şeylerde okuyorum. Bu cihazla bu tip sorunlarla uğraşmadan yoluma devam edebilir miyim?

Son olarak bu iki cihazın farkı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Peki bunlardan hangisi sizce benim tv de daha iyi iş görür?

Ayrıca forumda biss key, klon ürün, 10970 hatası gibi şeylerde okuyorum. Bu cihazla bu tip sorunlarla uğraşmadan yoluma devam edebilir miyim?

Son olarak bu iki cihazın farkı nedir?

Her iki cihazda sizin TV'de aynı performans ile çalışır. Cihazların özelliklerini inceleyin, size uygun düşeni alabilirsiniz.

Önerdiğim cihazlarda biss key'leri açabilirsiniz. Klon-orijinal farketmez. Yazılımlarla çok uğraşmak istemiyorsanız, orijinal alınız.

Cihazların farkını google'dan araştırınız.

Kolay gelsin.
  • Serkan bey mesajlarınızdan birinde dahili uydu alıcılı televizyonların görüntüyü direk işlediği için daha kaliteli görüntü verdiğini söylemiştiniz. Tabi dreambox, Vuonun yanına yaklaşacağını sanmıyorum.
    Burda görüntüyü işleme açısından ya da ölçekleme mi diyorsunuz bilmiyorum dahili uydu alıcısı ne kadar etkilidir?

Bu merakım da şurdan uyandı. Elimde Wd tv lıve hub var. Samsung 40c650 LCD televizyon. 1080p bir filmde Tv nin kendi media playerı mı yoksa wd tv lıve hub mu daha iyi görüntü verir. Ben denedim ama çözemedim.

Atıfta bulunduğum mesajlarınızda yanlış aktarma yaptıysam düzeltin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorcery

Serkan bey mesajlarınızdan birinde dahili uydu alıcılı televizyonların görüntüyü direk işlediği için daha kaliteli görüntü verdiğini söylemiştiniz. Tabi dreambox, Vuonun yanına yaklaşacağını sanmıyorum.
    Burda görüntüyü işleme açısından ya da ölçekleme mi diyorsunuz bilmiyorum dahili uydu alıcısı ne kadar etkilidir?

Bu merakım da şurdan uyandı. Elimde Wd tv lıve hub var. Samsung 40c650 LCD televizyon. 1080p bir filmde Tv nin kendi media playerı mı yoksa wd tv lıve hub mu daha iyi görüntü verir. Ben denedim ama çözemedim.

Atıfta bulunduğum mesajlarınızda yanlış aktarma yaptıysam düzeltin lütfen.

Geçmiş mesajlarımda dahili uydu tuner'li TV'ler diye bahsettim.

Dahili uydu alıcılı TV'ler diye bahsettiğimi hatırlamıyorum.

İkisi arasında çok büyük fark vardır.

Dahili uydu alıcılı TV'ler de vardır. Yumatu ve Sunny marka LCD TV'lerde, dahili uydu alıcılı modeller olduğunu hatırlıyorum.

Ancak Samsung, Sony gibi global marka TV'lerde, dahili uydu tuner'i vardır. Yani bu TV'ler üzerindeki yazılımın marifetiyle, uydu tuner'inden aldığı sinyali, TV'nin işlemcisi ile direkt işleyip görüntülemektedir.

Buradaki ince ayrım noktasını iyice belirgin hale getirdikten sonra, dieğr hususlara da değineyim !

Enigma işletim sistemi çalışan Dreambox, vu+ v.s. cihazlarda Braodcom serisi işlemciler bulunmakta olup, işlemcinin görüntü işlemede herhangi bir zafiyeti bulunmamaktadır. Enigma'dan kaynaklanan görüntünün biraz soluklaşması diyebileceğimiz bir küçük aksaklık vardır. Bu durum, TV'nin görüntü ayarlarından giderilebilmektedir.

Bu durumun dışında, tüm uydu cihazları, set top box, DVD Player tarzı cihazların tamamında digital aktarımdan kaynaklanan enterpolasyon sorunu vardır. Bu soruna geçmiş mesajlarımda detayları ile değinmiştim. TV'de resmin sağında yada solunda harelenme diyebileceğimiz ince bir hattın parlaklığı olarak ifade edilebilir. Terminolojide ghost = gölge gibi de tabir edilmektedir. İşte bu aksaklık, digital aktarım birimleri üzerinden TV'ye altarılırken yaşanmaktadır. Bu aksaklık şimdilerde kullanılan filtre devreleri ile minimize edildi. Dikkatli göze sahip olanlar, bu aksaklığı tespit edebilirler.

Herneyse... Uydu tuner'li TV kullanmak ile TV'ye harici uydu cihazı bağlamanın TV'de yarattığı görüntü kalitesi farkı budur.

Diğer bahsettiğiniz media player'e gelince; o cihazda görüntüyü digital bir aktarım portu üzerinden yaptığından, aynı enterpolasyon sorunu o cihaz için de geçerlidir. Üzerindeki filtre elemanları iyi ise, görüntüye yansıması çok az düzeyde olacaktır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 13 Ocak 2014; 21:31:53 >

• Biz görüntü kalitesi iyi diye neta 6400 uydu alıcısını tercih ettik.
    Broadcom işlemcili cihazlar ( sanırım drembox,vu duo, gigablu vs) her yönü ile sti işlemcilerden dahamı başarılıdır.
    Bir yazınızda sti ler sd yayınlarda başarılı ama hd yeyınlarda broadcom işlemcili cihazlar daha başarılı demişsiniz tam olrak hangi işlemci daha üstündür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yrahmet

Biz görüntü kalitesi iyi diye neta 6400 uydu alıcısını tercih ettik.
    Broadcom işlemcili cihazlar ( sanırım drembox,vu duo, gigablu vs) her yönü ile sti işlemcilerden dahamı başarılıdır.
    Bir yazınızda sti ler sd yayınlarda başarılı ama hd yeyınlarda broadcom işlemcili cihazlar daha başarılı demişsiniz tam olrak hangi işlemci daha üstündür.

Görüntü kalitesi üzerine değindiğim "Broadcom - STi" karşılaştırmasında ;

32 bir veriyolunda çalışan STi işlemciler, Broadcom'lara göre, HD ölçekleme( scaling ) performansı biraz zayıf diyebiliriz.

32 bit veriyolunda çalışan STi işlemciler ; 7110, 7111, 7162( Neta 6400'de kullanılmıştır ) v.s. v.s.

64 bir veriyolunda çalışan STi işlemciler ; 7105

Bu ayrıma geçmiş mesajlarımda da değinmiştim. Okuyucuların gözünden kaçabiliyor diye tekrar belirtmek istedim.

Broadcom ve STi işlemciler, görüntü işleme konusunda, diğer marka işlemcilere göre çok çok başarılı işlemcilerdir. Yani bu iki işlemci, diğer işlemcilere göre açık ara öndedir.

Bu açıklamadan sonra; Broadcom - STi işlemcilerin bir biri arasında, model numarasına göre, görüntü kalitesi yönünden küçük farklılıklar göstermesi normal bir durumdur.

Örneğin ; 32 bit veriyolunda çalışan STi işlemci modellerinin, SD performasında da broadcom'lara göre küçük bir farkla biraz daha iyidir.

Kısaca; gözlemlerim boyunca, görüntü kalitesi yönünden, iki işlemcinin çeşitli model numaraları arasındaki, tespitlerim bu doğrultudadır.

Umarım yeterince anlaşılır ve açık ifade edebilmişimdir.

Saygılar, sevgiler.

• Serkan hocam görüntü kalitesinde işlemcinin rolü çok büyük ama tek başına işlemci sırtlamıyor sanırım görüntüyü? Tunerin'de bir katkısı varmıdır görüntü kalitesine? Sharp tuner'lerin iyi olduğu söyleniyordu , sizin gözlemleriniz nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.