Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.029
Cevap
97
Favori
441.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgur06

Serkan hocam görüntü kalitesinde işlemcinin rolü çok büyük ama tek başına işlemci sırtlamıyor sanırım görüntüyü? Tunerin'de bir katkısı varmıdır görüntü kalitesine? Sharp tuner'lerin iyi olduğu söyleniyordu , sizin gözlemleriniz nedir?

Uydu cihazlarında tuner, adından da anlaşılacağı üzere, sinyal yakalama(capture) ile görevlidir.

Tuner'in kalitesi sinyal alımında FEC değeri üzerinde etkisi vardır sadece... ( FEC nedir diye sormayınız yalnız )

Başka bir görevi de yoktur.

Sharp marka tuner'lerin seri numaralarına göre, sinyal emme yeteneklerinde fark vardır.

Örneğin DVB-S tuner'lerden ; 0184 seri tuner, 194, 194A, 614 no'lu tuner'lerden çok çok daha iyi seviyede sinyal emilimi yapmaktadır. Tabi DVB-S2 çıkıtığı için, bu tuner'ler geçmişte kaldı.

Esasında uydu cihazları için tuner markasının hiç bir önemi yoktur. Üretilen uydu cihazının ihtiyaçlarına göre tuner seçimi yaplır. Yani en iyi çalışan tuner seçilip görev yaptırılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Ocak 2014; 9:16:12 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Serkan Bey;

Önermiş olduğunuz vu+ 2 solo ve duo cihazları 2 gündür inceliyorum. Gerçekten çok yönlü aletler. Fakat fiyat olarak benim gibi bu işten hiç anlamayan biri için biraz yüksek sanırım.

Sd ve HD kalitesi yüksek, şifre, biss KEY vs gibi şeylerle bizi uğraşırmayacak, kanal geçişleri hızlı kolaylıkla ve keyifle izleyebileceğimiz cihaz tavsiyeniz nedir acaba? 2 gündür görüyorum ki bu olay farklı bir dünya haline gelmiş. Uçsuz, bucaksız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Serkan Bey;

Önermiş olduğunuz vu+ 2 solo ve duo cihazları 2 gündür inceliyorum. Gerçekten çok yönlü aletler. Fakat fiyat olarak benim gibi bu işten hiç anlamayan biri için biraz yüksek sanırım.

Sd ve HD kalitesi yüksek, şifre, biss KEY vs gibi şeylerle bizi uğraşırmayacak, kanal geçişleri hızlı kolaylıkla ve keyifle izleyebileceğimiz cihaz tavsiyeniz nedir acaba? 2 gündür görüyorum ki bu olay farklı bir dünya haline gelmiş. Uçsuz, bucaksız.

Basit kullanım için Neta 6400HD alınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Serkan Bey;

Basit kullanım için Neta 6400HD alınız.

Ne kadar teşekkür etsek az sağolun. Hızır gibisiniz gerçekten. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş.

Son olarak d smart modülü ile kullanabileceğimiz kaliteli bir cihaz önerebilir misiniz?

Ah kathrein 913. Üretilsen ne olurdu sanki. Bulunmaz Bursa kumaşı oldu. Şimdi aynı ayarda cihaz arayıp duruyorum.

Amacım mümkün olduğunca güzel görüntü kalitesi, basit kullanım ve çok kanal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Son olarak d smart modülü ile kullanabileceğimiz kaliteli bir cihaz önerebilir misiniz?

Ah kathrein 913. Üretilsen ne olurdu sanki. Bulunmaz Bursa kumaşı oldu. Şimdi aynı ayarda cihaz arayıp duruyorum.

Amacım mümkün olduğunca güzel görüntü kalitesi, basit kullanım ve çok kanal.

Neta 6000 modelinde modül girişi vardır. Bu cihaz şimdi üretimiyor sanırım. Ama net'i araştırmakta fayda var.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Üstad biraz araştırdım net i maalesef sağlıklı bir neta 6000 bulamadım.

Siz konularınızda dream box 800 den bahsediyorsunuz baya. Cihaz benim ihtiyaclarıma cevap verir mi? Vu +2 solo mu dreambox mı alınmalı sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Siz konularınızda dream box 800 den bahsediyorsunuz baya. Cihaz benim ihtiyaclarıma cevap verir mi? Vu +2 solo mu dreambox mı alınmalı sizce?

eğer bütçen sağlamsa
    www.hepsidijital.com
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı!
    http://www.hepsidijital.com/GIGABLUE-HD800-SE-PLUS_314479.html#0

yeni broadcom chipli hem cı modüllü
    onumuzdeki sene sonunda fiyatı 500 tl civarına inersen bende alıcam...

• quote:

Modül girişli istediğinize göre, Dreambox 800 serisi cihazlar işinizi görmez.

Bu durumda Vu+ Solo2 cihaz iyi bir seçim olur. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.
  • S.a hocam bende nexs uydu alicisi var modeli ye 2000ci plus die biz zamaninda bunu aldik turkat hortbirt uydularinida baglattik gel gelelimki etkin olarak kullanamiyoruz yabanci uydu mubaraek catida sus gibu duruyo ve zamaninda 250 tl gibi bir parayada gittim modul ve kart aldim cift kart girisli bi ara sifreleri kirip izliyoduk ama sonradan surekli ucret odemekteb biktimkz icin oyle kaldi ben bu uydu alcisinin sifrelerini nasil cozdururum bizim ben buna para verip aldiysam etkin olarak kullanmak isterim ama ev halkinda boyle bir anlayis yok aman TRT1 gostersin tamam kafa yapisina sahipler senden ricam ben bu uydu alicisiyla yabanci kanalllari nasil rahat izkerim sifresiz simdiden yardimin icin sagol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxxy

S.a hocam bende nexs uydu alicisi var modeli ye 2000ci plus die biz zamaninda bunu aldik turkat hortbirt uydularinida baglattik gel gelelimki etkin olarak kullanamiyoruz yabanci uydu mubaraek catida sus gibu duruyo ve zamaninda 250 tl gibi bir parayada gittim modul ve kart aldim cift kart girisli bi ara sifreleri kirip izliyoduk ama sonradan surekli ucret odemekteb biktimkz icin oyle kaldi ben bu uydu alcisinin sifrelerini nasil cozdururum bizim ben buna para verip aldiysam etkin olarak kullanmak isterim ama ev halkinda boyle bir anlayis yok aman TRT1 gostersin tamam kafa yapisina sahipler senden ricam ben bu uydu alicisiyla yabanci kanalllari nasil rahat izkerim sifresiz simdiden yardimin icin sagol

Aleyküm selam,

Cihazınız SD özellikli olup, bu konu başlığı ile ilgisi yoktur.

Kısaca cevaplayayım. Ancak başka sorularınız olursa, kendinize ait bir konu başlığı açıp sormanız yerinde olur. Zira bu başlığa yazarsanız, başlık konusu dağılıp gidecektir.

Next 2000 CI plus cihazınıza ancak emu yazılımı yüklenerek şifreli kanallar izlenebilir.

Şimdilerde Hotbird uydusundan emu ile açılan iki tane kanal kaldı. TV globo ve Mezzo TV'dir. Diğer şifreli kanallar emu ile açılmıyor malesef... Dolayısı ile sizin cihazınızın devri geçti dersek, doğru nitelemiş oluruz.

Evde internet bağlantınız varsa, 35 - 50 TL'ye SD özellikli Dreambox 500s cihaz alıp, cihazın internet bağlantısını yapıp, paylaşım yöntemi ile hotbird uydusundaki şifreli kanalları izleyebilirsiniz. Cihaza Btkcam emulatörü kurup, günlü free server adreslerinden istifade etmek suretiyle izleyebilirsiniz yani...

Kolay gelsin.

• Tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada.com da Atlanta hd box neo marka ve modelde bir cihaz var. 199 tl. Neta 6400 almayı düşünüyordum fakat bu ürünü almak daha mantıklı görünüyor. Bende Samsung 51e551 plazma tv var ve 10 yıl önce aldığım sunny marka cihazla izliyorum ve görüntü çok kötü. Hangi cihazı almalıyım? Neta almam ve almamam için, Atlanta almam ve almamam için nedenler nelerdir? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximianus67

Hepsiburada.com da Atlanta hd box neo marka ve modelde bir cihaz var. 199 tl. Neta 6400 almayı düşünüyordum fakat bu ürünü almak daha mantıklı görünüyor. Bende Samsung 51e551 plazma tv var ve 10 yıl önce aldığım sunny marka cihazla izliyorum ve görüntü çok kötü. Hangi cihazı almalıyım? Neta almam ve almamam için, Atlanta almam ve almamam için nedenler nelerdir? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bu hususları ayrı bir konu başlığı açarak sorsanız daha iyi olmaz mı?

Zira sizin mesajınız kıyaslama içeriklidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Hepsiburada.com da Atlanta hd box neo marka ve modelde bir cihaz var. 199 tl. Neta 6400 almayı düşünüyordum fakat bu ürünü almak daha mantıklı görünüyor. Bende Samsung 51e551 plazma tv var ve 10 yıl önce aldığım sunny marka cihazla izliyorum ve görüntü çok kötü. Hangi cihazı almalıyım? Neta almam ve almamam için, Atlanta almam ve almamam için nedenler nelerdir? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bu hususları ayrı bir konu başlığı açarak sorsanız daha iyi olmaz mı?

Zira sizin mesajınız kıyaslama içeriklidir.

Aslında yeni konu açmayı düşündüm ama sabite alınmış bir konu varken yeni konu açmak abes olur diye düşündüm. Hatta 8 mesajlı ama eski bir üyeyim, konu açabiliyor muyum bilmiyorum...:)

Sorumu şu şekilde sorayım o zaman. Atlanta Hd Box Neo sd ve hd yayınlarda görüntü olarak iyi midir? Alınmalı mıdır? Görecelidir, biliyorum...:)

• quote:

Sorumu şu şekilde sorayım o zaman. Atlanta Hd Box Neo sd ve hd yayınlarda görüntü olarak iyi midir? Alınmalı mıdır? Görecelidir, biliyorum...:)

NEC işlemcili olup, keskinlik( sharpness ) oranı biraz düşük bir işlemcidir.
  • Cvs Dn8430 HD
    bu modelin işlemcisi nedir bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

Cvs Dn8430 HD
    bu modelin işlemcisi nedir bilen var mı?

Cihazınız ALI 3602 işlemcilidir. Görüntü kalitesi oldukça vasat yani... Forum arama motorunu kullanarak, ALI işlemcili uydu cihazları ile ilgili geçmiş forum mesajlarıma gözatabilirsiniz.

ALI işlemcili cihazlar üzerine, forumun bu konu başlığında başka soru sorulmaması dileğiyle...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:23:29 >
  • albani kullanıcısına yanıt
    hocam iyi yazımışsında yanlız işlemciyle yine büyük alaka olduğunu düşünmekteyim elime 9-10 hd cihaz geçti aşağı yukarı serkan hocanın dediğle birebir örtüşüyodu %70 işlemciyse %30 malzeme yazılımdır kanımca ayrıca dediğin cihazlar çok pahalı! standart turksat kullanıcısı 1 tv parası kadar parayı altı üstü bir uydu alıcısına yatırmaz ! cs işiyle uğraşanlar zaten azaldı sosyal hayatı veya çalışma hayatı olanlar zaten tv ye bile zar zor bakıyor dizi haber belgesel sadece dediğin cihazda görüntü kalitesi süper olabilir ama bir tv parasınada kimse yatırmaz k.bakma aaa çok hassas olanlar vardır onu bilemem fazla tv izlemediğim için hotbirdi bile söktürdüm çatıdan dsmart maxi yetip artıyor..zaten dediğin çok pahalı cihazları alıp 200 tl bazındaki bir cihazla hd kalitesinde fark goremediklerini bir çok arkdaş dile getirdi techisat konusunda oldukça yazan var, ha sorun sd se 1000 tl kadar daha verip altı üstü sd için çok pahalı cihaz almak saçma zaten dsmart kullanıyosanız izlediğiniz sd kanal sayısı oldukça azalıyor ;)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2014; 16:15:03 >

• Uydu cihazlarında kullanılan işlemcilerde çalışan kök yazılım embedded ( yani gömülü ) yazılımlardır. Yani cihaz yapacak herhangi bir markacı firma cihazında kullanacağı işlemciyi belirlediği zaman chipset olarak almış olur. Chip donanım kısmı, set ise, ayar kısmıdır. Yani kök yazılım, diğer bir deyişle, işlemciyi kontrol eden yazılım ayarlarıdır.

Dolayısı ile işlemciyle birlikte gelen "set" bölümünü yazılım içinde verilmli çalıştırmakta önemlidir yani... Biz buna pratik olarak at sahibine göre kişner dersek, yeterince anlaşılır olur.

Kapanan forumda Technisat digit Isio cihaz kapsamında, ayar kısmında nelerin yapıldığına detayları ile değinmiştim. Tabi forum kapanınca yazılarımda uçup gitti.

Enigma cihazlar kapsamında ise, tüm enigma cihazlarda görüntü kalitesi birbirinin aynısıdır. İşlemciler aynı marka, set'ler aynı, aynı kernel sürümleri v.s. v.s. Enigma görüntüyü biraz soluklaştırır sadece... Yani bu husus yıllardan beri bildiğimiz bir husustur. TV'nin görüntü ayarları ile oynayarak, görüntüyü kendi gözümüze göre ayarlayınca, bana göre sorun çözülmektedir. Broadcom&enigma birlikteliğinde çalışan cihazların tamamında sharpness sorunu yoktur. Oldukça keskin görüntü alınabilmektedir yani... Yine ayrıca Broadcom&enigma birlikteliğinde; resolution depth(çözünürlük derinliği) yönünden en iyi derinliğe sahip görüntü elde edilmektedir. Bu hususa da geçmiş mesajlarımda detayları ile değinmiştim. Öyleki bazıları bu kavramı yeni duyuyoruz türünden serzenişte bile bulunmuşlardı. Tabi bu cihazlar sadece Türkiye'de satılmıyor. Terminolojiye hakim olupta Hi-Fi forumları takip edenler, konunun detaylarına vakıftır.

Humax 'ın son modellerinden biri olan "Evolution" modelinde Broadcom 7356 no'lu işlemci bulunmaktadır. Yani Vuo Solo2 de bulunan işlemci humax'ta da kullanılmıştır. Yine bu Humax Evolution modeli cihaz linux'la işlemektedir.

Görüntü kalitesinde mükemmeli arayanlara da, HTPC tarzı aygıtları tavsiye ederim. En lüks, en sükseli ve en baba fiyatla satılan uydu cihazlarının tamamında enterpolasyon sorunu var iken, HTPC'lerde enterpolasyon sorunu neredeyse sıfırdır. Bu nedenlerden dolayı, analog aktarımlı cihazlar hariç olmak üzere, kimse benim cihazımda enterpolasyon yok demesin. Alırım anahtarını...

Sonuç olarak;

Ben cihaz ediniminde, başta görüntü kalitesini kriter almak üzere, fiyat/performans oranına bakarım her zaman... Kendimin ikna olmadığı herhangi bir cihazı bir başkasına tavsiye etmem. Bu hobi 15 yıldır devam ediyor. Aktif iş yaşamı içerisindeyim. Ekmeğimi sektör içinden kazanmıyorum. Yurtdışında kamu alanında çalışmaktayım.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Ocak 2014; 16:26:08 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.