Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
442.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xploods

Engin bey dediğiniz kabloyu aldım, evimde eşim görüntü kalitesi hakkında sıfır bilgiye sahip olmasına rağmen ben tv izlerken içeri geldiğinde kabloyu değiştirdiğimi görmemesine rağmen ayarlarla oynadığımı düşünüp çok iyi renk ayarları tutturmuşsun diye tepki aldım. Halbuki hiç bir tonla oynamayıp sadece kablo taktım fark bariz.

Öncelikle bunu taktıktan sonra olayın psikolojik olmadığına sevindim. Attığım taşın ürküttüğü kurbağaya değmesi ayrı bir sevindirici oldu. Ofisimde ki tv içinde alacaktım aynı kabloyu ama internette bulamadım. Bu aldığımı n11 den almıştım zaten son 1 üründü. Bu ürünün aynısını yada muadil olarak yerine alabileceğim aynı kalitede öneri yapabilirmisiniz.

Alıntıları Göster
    eski sayfaları okuyordum,
    buna denk geldim.

Serkan hocam, direkt uydu alıcı ile ilgili olmasa da, hdmi kablo ve digital veri ile ilgili, yani yine sizden cevap alırız sanırım.
    alıntı yaptıgımdaki gibi,
    arkadaşlar bu hdmi kablonun bariz şekilde daha iyi oldugunu, bırak renklerin doygunlugunu, siyahların ve dolayısıyla contrastın daha iyi oldugunu ima etmişler anladığım kadarıyla.

Bu mümkün mü, hdmi üzerindeki bitstream digital data aynen iletilmiyor mu sonuçta?
    yani şimdiye kadarki 1-0 mantıgındaki digital data mantımla çelişiyor. hdmi kablolar fark yaratabilir mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 7 Ekim 2018; 20:0:28 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    bu arada, uydu cihazı ihtiyacı 2ye çıktı, ailemdeki next18500hd , ömrünü tamamlamış dediklerine göre.
    ihtiyaç 2 oldugu için, hem aliexpress hem N11 kampanyalarından yaralanmak için ayın 11.11 ini beklemeye başladım.
    Kendim için , DM520-525 veya 4K emin değilim- için dm900 bakılacak.

Ailem için henüz tavsiye sormadım ama öncelik şöyle;

- max 500 tl
    - Tuner kalitesi, görüntü kalitesi "kötü olmasın" , iyi olsun yazamıyorum zira max 500 dedik bi kere. ama 55inch tv izleme mesafesi 3metre o yüzden görüntü kalitesine önemli değil diyemem.

- yaşlar biraz ileri, o yüzden Kumandası KOLAy kullanımlı olsun lütfen! , ve özellikle son 2 kanal arası gitgel tuşu olursa çok iyi olur!
    - Wifi olmasa da olur. ethernet yeterli. zira next18500hd den kalma kablo hazır. cccam performansı iyi olsun ama onlara da ayarlıyorum Astr afilan.
    - 4K olmasa da olur ama olursa neden olmasın

Serkan hocamdan 2.si için de tavsiye rica ediyorum,, özellikle kumanda konusundaki istekler biraz garip tabi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 7 Ekim 2018; 20:33:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

bu arada, uydu cihazı ihtiyacı 2ye çıktı, ailemdeki next18500hd , ömrünü tamamlamış dediklerine göre.
    ihtiyaç 2 oldugu için, hem aliexpress hem N11 kampanyalarından yaralanmak için ayın 11.11 ini beklemeye başladım.
    Kendim için , DM520-525 veya 4K emin değilim- için dm900 bakılacak.

Ailem için henüz tavsiye sormadım ama öncelik şöyle;

- max 500 tl
    - Tuner kalitesi, görüntü kalitesi "kötü olmasın" , iyi olsun yazamıyorum zira max 500 dedik bi kere. ama 55inch tv izleme mesafesi 3metre o yüzden görüntü kalitesine önemli değil diyemem.

- yaşlar biraz ileri, o yüzden Kumandası KOLAy kullanımlı olsun lütfen! , ve özellikle son 2 kanal arası gitgel tuşu olursa çok iyi olur!
    - Wifi olmasa da olur. ethernet yeterli. zira next18500hd den kalma kablo hazır. cccam performansı iyi olsun ama onlara da ayarlıyorum Astr afilan.
    - 4K olmasa da olur ama olursa neden olmasın

Serkan hocamdan 2.si için de tavsiye rica ediyorum,, özellikle kumanda konusundaki istekler biraz garip tabi de.
    HDMI kablo kaliteli olursa görüntü kaliteli olur söylemleri, tamamen şehir efsanesidir. Kulak arkasına at gitsin.

Görüntü kalitesi için, Aliexpress'te Meelo Turbo cihazı 500 tl civarında edinebilirsin. Oradada 11.11 kampanyası olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-642FABB23

Serkan Beyin tavsiye ve yönlendirmesi ile Broadcom 73625 işlemcili + HEVC.H 265 destekli + değiştirilebilir tunerli = Formuler F4 Turbo uydu alıcısında karar kıldım.Kasımın son haftasında Allah nasip ederse alacağım.
    hocam nerden almayı düşünüyorsunuz?
    hocam yazılarınızdan genelde anladıgım kadarıyla,

görüntü kalitesi işinin %95i filan işlemci üstünde, yazılım(linux tabanlılar içinde kıyasla) ve diğer donanım, daha az önemli.

ancak internette adı ünlü olmayan ilgili modellerin CPU bilgilerine ulaşmak da zor.

mesela

*** Daha ucuz yollu olan TRde satılan Dreamstar ( n11de 350 tl civarı) modeli için işlemci bilgisi bulamadım. Ama bununla aynı işlemcili diyerek bir başka model daha (fiyatına göre) önerdiğinizi hatırlıyorum.

Hocam tavsiye ettiğiniz Meelo Turbo BCM 73625

Tunerı için ise şöyle bir bilgi yazıyor: tabi ben bu bilgiden Tunerın kaliteli mi iyi sinyal alır mı anlayamıyorum?

DVB-S2 Tuner 
    Input Frequency Range:950MHZ-2150MHZ
    Input Impedance:75Ω
    RF input Signal LEVEL:-80/-20dBM
    Active Ant Power:13/18V DC @ 400mA MAX,Overload Protection

Bu arada H265 desteği olan işlemci varken neden 4K yok, böyle modeller de var demiştiniz, tabi bu işlemciyikullandıktan sonra maliyetli bişiyler daha var demek ki, 4k yı eklemek için onlar ne acaba diye merak etmedim değil,

*** işlemci - model tespiti yapmaya çalışıyorum devam ediyorum netten, özelikle rusyaya ender de olsa git gel yapan biri olarak oradan da model bakacağım. tabi orada digital karasal yayın yoğun kullanılıyor, tunerına dikkat etmem de gerekir sanırım. İşlemciye bakarken dvb s2 olmayan bişiy getirtmeyeyim

Kendim ve aileme, 2 tane alacağım için 11.11e kadar irdeleyerek bakınıyorum.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 9 Ekim 2018; 13:58:25 >

• quote:

hocam yazılarınızdan genelde anladıgım kadarıyla,

görüntü kalitesi işinin %95i filan işlemci üstünde, yazılım(linux tabanlılar içinde kıyasla) ve diğer donanım, daha az önemli.

ancak internette adı ünlü olmayan ilgili modellerin CPU bilgilerine ulaşmak da zor.

mesela

*** Daha ucuz yollu olan TRde satılan Dreamstar ( n11de 350 tl civarı) modeli için işlemci bilgisi bulamadım. Ama bununla aynı işlemcili diyerek bir başka model daha (fiyatına göre) önerdiğinizi hatırlıyorum.

Hocam tavsiye ettiğiniz Meelo Turbo BCM 73625

Tunerı için ise şöyle bir bilgi yazıyor: tabi ben bu bilgiden Tunerın kaliteli mi iyi sinyal alır mı anlayamıyorum?

DVB-S2 Tuner 
    Input Frequency Range:950MHZ-2150MHZ
    Input Impedance:75Ω
    RF input Signal LEVEL:-80/-20dBM
    Active Ant Power:13/18V DC @ 400mA MAX,Overload Protection

Bu arada H265 desteği olan işlemci varken neden 4K yok, böyle modeller de var demiştiniz, tabi bu işlemciyikullandıktan sonra maliyetli bişiyler daha var demek ki, 4k yı eklemek için onlar ne acaba diye merak etmedim değil,

*** işlemci - model tespiti yapmaya çalışıyorum devam ediyorum netten, özelikle rusyaya ender de olsa git gel yapan biri olarak oradan da model bakacağım. tabi orada digital karasal yayın yoğun kullanılıyor, tunerına dikkat etmem de gerekir sanırım. İşlemciye bakarken dvb s2 olmayan bişiy getirtmeyeyim

Kendim ve aileme, 2 tane alacağım için 11.11e kadar irdeleyerek bakınıyorum.

Selamlar
    Aynen... uydu alıcılarda görüntü kalitesinin belirleyici etmeni, işlemcidir.

Dreamstar'ı salla gitsin. İşlemcisi Sunplus…

Evet öyle bir öneri yaptım da... Adam dreamstar almayı kafaya koyunca, "neden daha fazla ödeyeceksin, al bu da aynı işlemcili bir cihazdır" diyerekten önermiştim. Bun da anlamayacak ne var ?

Meelo Turbo cihaz, Dreambox 520HD cihazın klanu olduğu için, tuner 'i zayıf sinyalleri alıyor, merak etme.

4K( UHD )'da tabiki maliyetli birşeyler var. Mesela; HD alıcılar; 1080p dahil çözebilirken, UHD alıcılar, 2160p dahil çözebiliyor. Bun da anlamayacak ne var ?

H.265 ise, bir video kodlama tekniği olarak, 4K ile birlikte başlayan bir kodlama tekniğidir. H.265 kodlama video boyutundan tasarruf sağlamaktadır.

Rusya taraflarından şu cihazı alabilirsin.

Cihazın tanıtımı şurada var ; https://www.youtube.com/watch?v=TXa9iSjT9ZQ

Buralarda ve daha birçok web satış yerinde satılıyor ; http://www.agsat.com.ua/sputnikovye-resivery/u2c_a1ternativa_combo/
    www.satmarket.com.ua
    ������ U2C A1ternativa COMBO. ���� �� U2C A1ternativa COMBO � �����, ��������, ������, ���������������, ������, ������: �����, ������, ��������, �������
    https://www.satmarket.com.ua/goods_u2c_a1ternativa_combo.htm

https://isat.com.ua/81-спутниковые-ресиверы/12080-спутниковый-ресивер-u2c-a1ternativa-combo

Bir de ucuz cihaz kategorisinde bu cihaz var ;

https://tr.aliexpress.com/item/ALEMOON-X5-DVB-Combo-dekoder-DVB-S2-T2-C-ak-ll-TV-al-c-s-d/32923967124.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Ekim 2018; 14:11:47 >

• silinmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedGunners -- 10 Ekim 2018; 8:57:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Yok.

Alıntıları Göster
    Dm525'i ikinci el bölümünde satıyorum.

Telesystem 4K iyi gibi ama enigmaya alışana çocuk oyuncağı gelir.Klon 525 çift tunerli ama orjinalı satıp klon almakta ne kadar mantıklı?

• quote:

Orijinalden alıntı: thundere

Telesystem 4K iyi gibi ama enigmaya alışana çocuk oyuncağı gelir.Klon 525 çift tunerli ama orjinalı satıp klon almakta ne kadar mantıklı?

Alıntıları Göster
    Eniğma 1 ile başladık bu serüvene E2 de ise kurcalamaktan yapacak iş kalmadığı için bitirdim
    Kendime Telesystem 4K + 2 modül aldım eve gidince adam gibi dizi film izleyebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

Eniğma 1 ile başladık bu serüvene E2 de ise kurcalamaktan yapacak iş kalmadığı için bitirdim
    Kendime Telesystem 4K + 2 modül aldım eve gidince adam gibi dizi film izleyebiliyorum.

Alıntıları Göster
    Ne oldu, bir ara Telesystem cihazı satıyordun ?

Yoksa ben mi yanlış hatırlıyordum.

Bu arada benim İtalya'dan sipariş verdiğim cihaz, Türkiye'ye geldi. Ancak ben Türkiye'de değilim.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

Alıntıları Göster
    Eklenti(plug-in) olmadan uydu alıcı ölü gibi değil mi?
    Site digiturke üye kablodan dairelere dağıtılmış.Aynı kabloda turkatta var.Filbox ve dsmart modülüm var.Mecburen dvb-s+dvb-c tunerli E2 cihaz bakıyorum.

• quote:

Ne oldu, bir ara Telesystem cihazı satıyordun ?

Yoksa ben mi yanlış hatırlıyordum.

Bu arada benim İtalya'dan sipariş verdiğim cihaz, Türkiye'ye geldi. Ancak ben Türkiye'de değilim.

Alıntıları Göster
    Yanlış hatırlıyorsun ben İtalyan foruma üye olamamıştım ona gıcık olmuştum sevgili kamaxx sağolsun bana tele sistemi o önermişti cihazda şu ana dek sıkıntı çıkmadı iyiki mutant 4k yı elden cıkardım e2 ile oynamaktan evde kavga cıkacaktı neredeyse cihazın hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem.kolu -- 10 Ekim 2018; 21:32:53 >

• quote:

Eklenti(plug-in) olmadan uydu alıcı ölü gibi değil mi?
    Site digiturke üye kablodan dairelere dağıtılmış.Aynı kabloda turkatta var.Filbox ve dsmart modülüm var.Mecburen dvb-s+dvb-c tunerli E2 cihaz bakıyorum.

Alıntıları Göster
    E2 almayı düşündüm ancak iyi işlemçi çift modül ve karasal yayınlarıda alan uygun bir cihaz bulamadım zira dm920 alınabilir bir cihaz ancak benim bütçemi aşıyor. Tercihimi italyadan telesystem 4K alarak yaptım.

• quote:

Aynen... uydu alıcılarda görüntü kalitesinin belirleyici etmeni, işlemcidir.

Dreamstar'ı salla gitsin. İşlemcisi Sunplus…

Evet öyle bir öneri yaptım da... Adam dreamstar almayı kafaya koyunca, "neden daha fazla ödeyeceksin, al bu da aynı işlemcili bir cihazdır" diyerekten önermiştim. Bun da anlamayacak ne var ?

Meelo Turbo cihaz, Dreambox 520HD cihazın klanu olduğu için, tuner 'i zayıf sinyalleri alıyor, merak etme.

4K( UHD )'da tabiki maliyetli birşeyler var. Mesela; HD alıcılar; 1080p dahil çözebilirken, UHD alıcılar, 2160p dahil çözebiliyor. Bun da anlamayacak ne var ?

H.265 ise, bir video kodlama tekniği olarak, 4K ile birlikte başlayan bir kodlama tekniğidir. H.265 kodlama video boyutundan tasarruf sağlamaktadır.

Rusya taraflarından şu cihazı alabilirsin.

Cihazın tanıtımı şurada var ; https://www.youtube.com/watch?v=TXa9iSjT9ZQ

Buralarda ve daha birçok web satış yerinde satılıyor ; http://www.agsat.com.ua/sputnikovye-resivery/u2c_a1ternativa_combo/
    https://www.satmarket.com.ua/goods_u2c_a1ternativa_combo.htm
    https://isat.com.ua/81-спутниковые-ресиверы/12080-спутниковый-ресивер-u2c-a1ternativa-combo

Bir de ucuz cihaz kategorisinde bu cihaz var ;

https://tr.aliexpress.com/item/ALEMOON-X5-DVB-Combo-dekoder-DVB-S2-T2-C-ak-ll-TV-al-c-s-d/32923967124.html

Alıntıları Göster
    selam hocam,
    yok zaten merak ettiğim tarafı;
    yani anladıgım kadarıyla BCM 73625 işlemci güçlü, H265 decode desteği donanımsal olarak var,
    ee 4K yı desteklemek için tek eksik Tuner mı? onu da koyuverin! demek istedim üreticilere
    başka birleyi atlamıyosam.

4K fiyatlar uçuk kafa yine androidlere gidiyor benim, her ne kadar stabilite konusunda sorunları olddugu bilsem de.

hocam bu arada verdiğiniz linkler hep ukrayna, ben moskova git gel ile bişiyler aldırabilirim, yandex markete bi bakacağım tabi karşıma bir sürü dvb-tt2 cihaz çıkacak.

• quote:

selam hocam,
    yok zaten merak ettiğim tarafı;
    yani anladıgım kadarıyla BCM 73625 işlemci güçlü, H265 decode desteği donanımsal olarak var,
    ee 4K yı desteklemek için tek eksik Tuner mı? onu da koyuverin! demek istedim üreticilere
    başka birleyi atlamıyosam.

4K fiyatlar uçuk kafa yine androidlere gidiyor benim, her ne kadar stabilite konusunda sorunları olddugu bilsem de.

hocam bu arada verdiğiniz linkler hep ukrayna, ben moskova git gel ile bişiyler aldırabilirim, yandex markete bi bakacağım tabi karşıma bir sürü dvb-tt2 cihaz çıkacak.

Alıntıları Göster
    4K yayın için, 4K işleyebilen işlemci gereklidir. Tuner'le alakası yok yani...

Link verdiğim cihazı Moskva'da da bulabilirsiniz. Web satış yerlerini araştırın.

hocam bu yeni
    octagon 8008 4K modeline baktım da,

yanlışım yoksa dvbS2 tuner DM900/920 ile aynı görünüyor.

Tuner & Demodulator:
    - DVB-S2X: Silabs Si2166-D60 & RDA5815m
    - DVB-C/T2: Altobeam ATBM7821

130-140 euro civarı bu da specleri;özellikle işlemci kısmı ile ilgili yorumunuzu merak ediyorum
    https://www.octagon-germany.eu/produkte/digital-receiver/hdtv-receiver/satellit-dvb-s2/sf8008/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Ekim 2018; 13:59:17 >
  • quote:

hocam bu yeni
    octagon 8008 4K modeline baktım da,

yanlışım yoksa dvbS2 tuner DM900/920 ile aynı görünüyor.

Tuner & Demodulator:
    - DVB-S2X: Silabs Si2166-D60 & RDA5815m
    - DVB-C/T2: Altobeam ATBM7821

130-140 euro civarı bu da specleri;özellikle işlemci kısmı ile ilgili yorumunuzu merak ediyorum
    https://www.octagon-germany.eu/produkte/digital-receiver/hdtv-receiver/satellit-dvb-s2/sf8008/
    İyi de 8008 model cihazdaki işlemci, Hisilicon Hi3798MV200 işlemcidir. Biliyoruz ki, bu işlemcinin görüntü kalitesi vasattır. İşlemcinin flu görüntü ürettiğini şuradaki video'dan da görebilirsin ;

Dolayısıyla, cihazın tuner özelliklerinin iyi olması, cihazı iyi yapmaya yetmiyor. Tabi bana göre...

• aliexpress.com
    US $49.0 30% OFF|Tüketici Elektroniği'ten Uydu TV alıcısı'de ALEMOON X5 DVB Combo dekoder DVB S2/T2/C Akıllı TV Alıcısı Döküm 1080P H.265 Dahili WIFI Desteği tubiCast Uydu Alıcısı Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

Buna bir de CI ekleselerdi 😋

hocam bu listede niye,
    BCM 73625 i bulamıyorum?

https://www.broadcom.com/products/broadband/set-top-box/

OCTAGON SF4008 UHD 4K
    deki BCM7251S , listede var, tabi -S dediği kırpılmış bir versionu değilse.

ayrıca
    bu modelde
    DVB-S2X : Si21662-D60 var.
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.