Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.033
Cevap
98
Favori
442.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-E2BECF3D0

Öncelikle modeli yanlış yazmışım farkında olmadan UFS 906 Sat-IP destekleyen model cihaz İşlemcisi nedir bilmiyorum STI olma olasılığı yüksek tabi. Görüntü kalitesi olarak yorumunuza kesinlikle katılıyorum.gerçekten sıfır durumda olması ayrıca bir güzellik oldu benim için. FTA kullanıyorum özel bir yeteneğe ihtiyacım yok amacım sadece iyi kalitede yayın almak..
    Bu cihazın işlemci marka modeli hakkında internette bir bilgiye ulaşamadım.

Ancak Kathrein UFS 906 SW sat-ip modelli cihazda; ALI 3526 işlemci bulunması kuvvetle muhtemeldir. Cünkü cihazın menü yapısını incelediğimde bu kaanate sahip oldum.

( Yine de Kathrein UFS 906 SW sat-ip cihazın işlemci bilgilerini araştırınız. Net bir bilgiye ulaşırsanız, paylaşın lütfen... )

ALI 3526 no'lu işlemcinin SD ve HD performansı yetersiz maalesef... Bu işlemci ile çok uygun fiyatlı uydu cihazları yapılmaktadır. Mesela ;

Cihazın tanıtımı şurada var ;
    https://www.youtube.com/watch?v=TXa9iSjT9ZQ

Burada da satılıyor ;
    http://www.agsat.com.ua/sputnikovye-resivery/u2c_a1ternativa_combo/

https://www.satmarket.com.ua/goods_u2c_a1ternativa_combo.htm

https://isat.com.ua/81-спутниковые-ресиверы/12080-спутниковый-ресивер-u2c-a1ternativa-combo[/url]

UAN & dolar dönüşümü ;
    https://tr.coinmill.com/UAH_USD.html#UAH=880

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Menüden tek görebildiğim ekteki resim oldu,onun haricinde cihazın işlemci bilgisini bulamadım.Görüntü kalitesi olarak çok farklı bir durum var bana göre denediğim panel 43W805 Sony, Elimdeki cihazlar ve daha önce kullandığım cihazlara göre cihaz garip bir yerde duruyor sıralama olarak.

Mstar İşlemcili Grundig DSR 8200 den SD-HD iyi
    Broadcom işlemcili Vestel Codebox'dan SD ler Kötü HD ler iyi
    Sony dahili alıcıdan SD-HD 'de daha iyi
    Kathrein 913 ten SD HD kötü
    ALi işlemcili cihazlarda SD HD daha iyi

Buradan anladığım cihazın ALi işlemcili olması olası fakat yazılım kalitesinden dolayı belki diğer ALi işlemcili cihazlara göre daha iyi resim üretebiliyor.

Bunların haricinde cihaz menü içersinde ve kanal geçişlerinde oldukça seri , Almanca veya İngilizce kullanmadığınız sürece cihazı anlamak zor Türkçe çeviri tam değil cihazda bir çok yer Almanca kalıyor.

Kanal dizme,silme işlemleri aşırı kolay,kasalı bir cihaz olduğundan ısınma yok denecek kadar az, kumandayı ters tutsanız bile çekiyor, Filbox modül sorunsuz , Dsmart modülde bazı kanallarda kırılmalar oluyor Kathrein cihazlar genelde sevmedi zaten Dsmartı

1-2 saatlik kullanımda bunları gördüm farklı bir durum ve bilgi olması durumunda buradan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2BECF3D0 -- 21 Eylül 2018; 9:18:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E2BECF3D0

Menüden tek görebildiğim ekteki resim oldu,onun haricinde cihazın işlemci bilgisini bulamadım.Görüntü kalitesi olarak çok farklı bir durum var bana göre denediğim panel 43W805 Sony, Elimdeki cihazlar ve daha önce kullandığım cihazlara göre cihaz garip bir yerde duruyor sıralama olarak.

Mstar İşlemcili Grundig DSR 8200 den SD-HD iyi
    Broadcom işlemcili Vestel Codebox'dan SD ler Kötü HD ler iyi
    Sony dahili alıcıdan SD-HD 'de daha iyi
    Kathrein 913 ten SD HD kötü
    ALi işlemcili cihazlarda SD HD daha iyi

Buradan anladığım cihazın ALi işlemcili olması olası fakat yazılım kalitesinden dolayı belki diğer ALi işlemcili cihazlara göre daha iyi resim üretebiliyor.

Bunların haricinde cihaz menü içersinde ve kanal geçişlerinde oldukça seri , Almanca veya İngilizce kullanmadığınız sürece cihazı anlamak zor Türkçe çeviri tam değil cihazda bir çok yer Almanca kalıyor.

Kanal dizme,silme işlemleri aşırı kolay,kasalı bir cihaz olduğundan ısınma yok denecek kadar az, kumandayı ters tutsanız bile çekiyor, Filbox modül sorunsuz , Dsmart modülde bazı kanallarda kırılmalar oluyor Kathrein cihazlar genelde sevmedi zaten Dsmartı

1-2 saatlik kullanımda bunları gördüm farklı bir durum ve bilgi olması durumunda buradan paylaşırım.
    ifade etme yönünden anlam kayması var. Yada gözlem yapamamışsın. Bu duruma göre de yaptığın sıralama muvazaalı olmaktadır. Tabi bana göre...

"ALi işlemcili cihazlarda SD HD daha iyi" dersen, ALI'nin performansının daha iyi olduğunu belirtmiş olursun.

"ALi işlemcili cihazlardan SD HD daha iyi" dersen, ALI'den daha iyi performans sunduğunu belirtmiş olursun.

==============================

Ali işlemcili cihazların ürettiği SD/HD görüntü yerlerde maalesef …

STI işlemcilerin bütün modelleri her koşulda SD kanalları optimum( en iyi ) seviye ölçekler.

Diğer codebox cihazda bcm7358 işlemci var. 40 nano micron ve tek çekirdekli bir işlemcidir. Yani broadcom serisinin epeyce eski teknoloji ürünü bir işlemcidir. Ancak bu işlemci, HD performansında, STI ve diğer işlemcilere göre her zaman daha iyi ölçekleme yapar.

==============================

Herneyse… Kathi 906 model cihazda STIH237 no'lu işlemci bulunduğunu paylaşmış oldun. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Eylül 2018; 10:4:32 >

• Merhabalar hocam konuda sizi gördüm sorabilecek. Bir süre okudum konuyu ama uzun olduğu için tamamen bakamadım. 500+- bi bütçe var. Çanak antene bağlanacak kaliteli, görüntü kalitesi güzel bir cihaz arıyorum. Linux tabanlı bir cihaz olabilir. Bilgisayar üzerinden IPTV kullanıyorum onu da kullanabilsem güzel olur. Önerdiğiniz bir cihaz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soudexxx

Merhabalar hocam konuda sizi gördüm sorabilecek. Bir süre okudum konuyu ama uzun olduğu için tamamen bakamadım. 500+- bi bütçe var. Çanak antene bağlanacak kaliteli, görüntü kalitesi güzel bir cihaz arıyorum. Linux tabanlı bir cihaz olabilir. Bilgisayar üzerinden IPTV kullanıyorum onu da kullanabilsem güzel olur. Önerdiğiniz bir cihaz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
    Dreambox 525hd cihazda aradığınız özellikler var.

Hocam baktım ama satan yer bulamadım, mesajları okudum Magbox Royal X vardı bir de ama linux tabanlı olsa arada bir kurcalarım dedim. Linux tabanlı bir cihazda kanal ayarlama konusu kolay mı? Bir de 750+- yapabilirim bütçeyi başka makine öneriniz var mı?

• quote:

Hocam baktım ama satan yer bulamadım, mesajları okudum Magbox Royal X vardı bir de ama linux tabanlı olsa arada bir kurcalarım dedim. Linux tabanlı bir cihazda kanal ayarlama konusu kolay mı? Bir de 750+- yapabilirim bütçeyi başka makine öneriniz var mı?
    Dreambox 525HD cihazı yurtiçinden bulmak zordur. Linux cihazlarda frekans taramak kolaydır. Tarama yaptıktan sonra, yakalanan kanal genel listede listelenir. Kanalı genel listeden favori listeye kopyalamak gerekmektedir. Bu işlerin hepsi kumanda ile kolayca yapılmaktadır.

Başka cihaz önerim yoktur.
    Hocam bugün hiremco turbo iptv diye bir model gördüm.

Linux İşletim Sistemi

H.265 / MPEG 4 - HD / SD DVB-S2 MULTİSTREAM TUNER

KÖR TARAMA (DÜŞÜK SEMBOL ORANI DESTEĞİ)

STALKER, XTREAM IPTV, HİREMCO IPTV, WETB TV, HİREMCO VOD

OTOMATİK M3U İNDİRME, YOUTUBE, REDTUBE

2X USB 2.0 GİRİŞİ

WEBIF & FTP ERİŞEBİLME

SMART KART GİRİŞİ (CONAX)

KAYDETME & ZAMAN KAYDIRMA ÖZELLİĞİ

10/100 MBİT LAN AĞ BAĞLANTISI WİFİ (WLAN)

DLNA DESTEĞİ

UNICABLE SİSTEMİ & HIZLI TARAMA DESTEĞİ

DİSEQC 1.0, 1.1, 1.2 VE USALS DESTEĞİ

EPG ELEKTRONİK PROGRAM REHBERİ

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ OSD KULLANICI ARAYÜZÜ

KUMANDA ÜZERİNDE 4 ADET PROGRAMLANABİLİR BUTON

ALTYAZI & TELETEXT (VİDEO TEXT) DESTEĞİ

STANDBY'DA 0.5W GÜÇ TÜKETİMİ

4 BASAMAKLI 7 SEGMENTLİ EKRAN

LED GÖSTERGESİ ( KIRMIZI / YEŞİL )

IR SENSÖR ( KIZILÖTESİ ALICI

H.265 HD DVB-S2 TUNER LNB INPUT

diyor özellik olarak. Alınabilir mi?

• quote:

Hocam bugün hiremco turbo iptv diye bir model gördüm.

Linux İşletim Sistemi

H.265 / MPEG 4 - HD / SD DVB-S2 MULTİSTREAM TUNER

KÖR TARAMA (DÜŞÜK SEMBOL ORANI DESTEĞİ)

STALKER, XTREAM IPTV, HİREMCO IPTV, WETB TV, HİREMCO VOD

OTOMATİK M3U İNDİRME, YOUTUBE, REDTUBE

2X USB 2.0 GİRİŞİ

WEBIF & FTP ERİŞEBİLME

SMART KART GİRİŞİ (CONAX)

KAYDETME & ZAMAN KAYDIRMA ÖZELLİĞİ

10/100 MBİT LAN AĞ BAĞLANTISI WİFİ (WLAN)

DLNA DESTEĞİ

UNICABLE SİSTEMİ & HIZLI TARAMA DESTEĞİ

DİSEQC 1.0, 1.1, 1.2 VE USALS DESTEĞİ

EPG ELEKTRONİK PROGRAM REHBERİ

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ OSD KULLANICI ARAYÜZÜ

KUMANDA ÜZERİNDE 4 ADET PROGRAMLANABİLİR BUTON

ALTYAZI & TELETEXT (VİDEO TEXT) DESTEĞİ

STANDBY'DA 0.5W GÜÇ TÜKETİMİ

4 BASAMAKLI 7 SEGMENTLİ EKRAN

LED GÖSTERGESİ ( KIRMIZI / YEŞİL )

IR SENSÖR ( KIZILÖTESİ ALICI

H.265 HD DVB-S2 TUNER LNB INPUT

diyor özellik olarak. Alınabilir mi?
    Cihazın yazılımı Linux ile yazılmış. Yani Linux'lar gibi açık kaynak kodlu değil.

Şu cihazla bire bir aynı cihazdır ;

Cihazın tanıtımı şurada var ;
    https://www.youtube.com/watch?v=TXa9iSjT9ZQ

Burada da satılıyor ;
    http://www.agsat.com.ua/sputnikovye-resivery/u2c_a1ternativa_combo/

https://www.satmarket.com.ua/goods_u2c_a1ternativa_combo.htm

https://isat.com.ua/81-спутниковые-ресиверы/12080-спутниковый-ресивер-u2c-a1ternativa-combo

UAN & dolar dönüşümü ;
    https://tr.coinmill.com/UAH_USD.html#UAH=880

İşlemcisi Linux cihazlar gibi kaliteli video üretemiyor.

Hasılı; fiyat / performans oranı çok düşük.

Kaliteli video üretemeyince, o parayı ne diye vereyim. Tabi kendi adıma...

• Serkan Hocam bir sorum olacak.

DVB-C KabloTV ile UYDU yayınlarını birlikte alabileceğim cihaz önerebilir misiniz?

Önerdiğniz Dreambox 525HD'yi DVB-C modül ile kullanabilir miyiz?

HD kalitesi önemli.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: westergate

Serkan Hocam bir sorum olacak.

DVB-C KabloTV ile UYDU yayınlarını birlikte alabileceğim cihaz önerebilir misiniz?

Önerdiğniz Dreambox 525HD'yi DVB-C modül ile kullanabilir miyiz?

HD kalitesi önemli.

Teşekkürler.
    Evet, DM525hd'yi DVB-C( dijital kablo ) yayınlarında kullanabilirsin. Cihazın modül yuvasına Teledünya'nın conax modülünü takıp çalıştırabilirsin.

Kaliteli görüntü elde etmek için, 525hd iyi bir seçim olur.
    Dreambox 525HD yazılımı pekyok forumlarda 520 yazılımı uyar mı 525e
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Dreambox 525HD yazılımı pekyok forumlarda 520 yazılımı uyar mı 525e
    Uyar.

Zaten experimental image( DMM tarafından çıkarılan official yazılım )'lar, 520/525 olarak yayınlanır.https://www.dreamboxupdate.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Eylül 2018; 11:53:44 >
    Cevap için teşekkürler. Almanyadan getirtme ihtimalim ortaya çıktı çıtayı yükselltim 920uhd 4kya karar verdim yalnız kafam karıştı Türkiye de tek bir ürün çeşidi var amazonda 3-4 tane
    https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=Dreambox+920+Ultra+HD+4K

Hangisini alayım bütçe önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Cevap için teşekkürler. Almanyadan getirtme ihtimalim ortaya çıktı çıtayı yükselltim 920uhd 4kya karar verdim yalnız kafam karıştı Türkiye de tek bir ürün çeşidi var amazonda 3-4 tane
    https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=Dreambox+920+Ultra+HD+4K

Hangisini alayım bütçe önemli değil
    https://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-sat/dreambox/3933/dreambox-dm920-uhd-4k-1x-dvb-s2x-fbc-multistream-/-1x-dvb-c/t2-dual-tuner-e2-linux-pvr-receiver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 24 Eylül 2018; 13:16:2 >

• Neta HD6400 receiver'ım pert oldu.

Yerine Next Pandora Slim alayım diye düşündüm, hatta siparişini bile verdim. Epttavm'de 116.37 TL

Humax Nano Free ise n11'de 259.90 TL

Full Hd olması şart, Neta'nın yerini karşılaması da. Wifi harici özel bir isteğim yok.

Next pandora slim işimi görür mü, yoksa siparişi iptal edip Humax nano free'ye mi geçeyim?

Humax'da wifi yok görünüyor, olmasa da olur, next'in iki katından daha fazla para vermeye değer mi?
  • Serkan bey merhaba,

Daha önceden s11 konu başlıklı yerde konuşmuştuk .65 inç Sharp tv var ve receiver öneriniz Dreambox 535 olmuştu. Ürünü Tr de 2.el vey 0 olacak şekilde bulamadım.

Formuler F3 cihazı buldum 2.el. Sizce nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganufuk009

Serkan bey merhaba,

Daha önceden s11 konu başlıklı yerde konuşmuştuk .65 inç Sharp tv var ve receiver öneriniz Dreambox 535 olmuştu. Ürünü Tr de 2.el vey 0 olacak şekilde bulamadım.

Formuler F3 cihazı buldum 2.el. Sizce nasıl ?
    Değerli arkadaşım,

Önceki başlıkta izah ettim hala anlamamışsın... Yada dalgınlığına geldi öyle soruyorsun.

Yani önceki başlıkta bi sürü işlemci numaralarına araştırmışsın. Burada F3 için sorduğun soru, bu lahana turşusu !?

F3 cihazda eski işlemci var ! H.265 ve IPTV hizmetleri yürümez.

Soruların ya bir mantık silsilesi içinde gelsin, yada bir daha soru sorma lütfen !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedefci

Neta HD6400 receiver'ım pert oldu.

Yerine Next Pandora Slim alayım diye düşündüm, hatta siparişini bile verdim. Epttavm'de 116.37 TL

Humax Nano Free ise n11'de 259.90 TL

Full Hd olması şart, Neta'nın yerini karşılaması da. Wifi harici özel bir isteğim yok.

Next pandora slim işimi görür mü, yoksa siparişi iptal edip Humax nano free'ye mi geçeyim?

Humax'da wifi yok görünüyor, olmasa da olur, next'in iki katından daha fazla para vermeye değer mi?
    Sevgili arkadaşım,

Pandora başlı başına facia... Nano free'nin ise yazılımı hatalar var.

Yani "iki yanlış bir doğru etmez"
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Değerli arkadaşım,

Önceki başlıkta izah ettim hala anlamamışsın... Yada dalgınlığına geldi öyle soruyorsun.

Yani önceki başlıkta bi sürü işlemci numaralarına araştırmışsın. Burada F3 için sorduğun soru, bu lahana turşusu !?

F3 cihazda eski işlemci var ! H.265 ve IPTV hizmetleri yürümez.

Soruların ya bir mantık silsilesi içinde gelsin, yada bir daha soru sorma lütfen !

Alıntıları Göster
    Forum içerisindeki bir konu hakkında yeni bilgi edinmeye çalışan, bir sürü bilgi etrafında kafası karışmış biri olarak bir çift lafım olacak ;

sizi insan yerine koyarak yardım beklediğim ve soru sordugum için kusura bakmayın.

Yardımların için sağol bir dahada sana soru sormam merak etme.

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.