Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.031
Cevap
98
Favori
442.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CUMHUR45

Vergi olayı nedir acaba?Gümrük vergisi alt limiti falan nedir bilen var mı?

Alıntıları Göster
    Artık her şeyden gümrük vergisi alınıyor. Alt limit kalmamış.

(Yasaklı ürün almadığınızı varsayarsak) Gümrükte vergi miktarı hesaplanıp paketin üstüne basılıyormuş. Paket sonra PTT Kargo sistemine veriliyormuş. Belirlenen vergiyi de, paketi PTT'den teslim alırken ödüyormuşsunuz. Eskisi gibi gümrük müdürlüğüne gitme durumu kalmamış.

Ben de yıllar sonra ilk defa yurtdışından, AliExpress'ten sipariş verdim. Çin'deki malum virüs vakası yüzünden, tatilleri 2 hafta daha uzatıldı. Satıcı kargoya verdikten sonra, süreci daha detaylı ve daha kesin olarak anlatabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Artık her şeyden gümrük vergisi alınıyor. Alt limit kalmamış.

(Yasaklı ürün almadığınızı varsayarsak) Gümrükte vergi miktarı hesaplanıp paketin üstüne basılıyormuş. Paket sonra PTT Kargo sistemine veriliyormuş. Belirlenen vergiyi de, paketi PTT'den teslim alırken ödüyormuşsunuz. Eskisi gibi gümrük müdürlüğüne gitme durumu kalmamış.

Ben de yıllar sonra ilk defa yurtdışından, AliExpress'ten sipariş verdim. Çin'deki malum virüs vakası yüzünden, tatilleri 2 hafta daha uzatıldı. Satıcı kargoya verdikten sonra, süreci daha detaylı ve daha kesin olarak anlatabilirim.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler,ucuz bir cihaz yolcu yanında getirtmeyi düşünüyorumda,o nedenle sormak istedim.Ama sanırım yolcu yanında gelince trt bandrolü dışında vergi yok diye anladım genelgeyi ben.

• Fikret Kurtyoutube
    Dreamstar Master Uydu alıcı
    https://www.youtube.com/watch?v=YtC3XGPIHnc&feature=youtu.be

dreamstar master ipTV inceleme
  • Merhaba arkadaşlar. Cihaz olarak şimdi dreambox 800 hd se modelini kullanıyorum. bende Yurt dışından vu+ uno 4k se yada octagon sf 8008 modellerinden birini almayı düşünüyorum. İki cihaz arasında da ciddi bir fiyat farkı da bulunmakta. vu uno 4k se 270€, octagon sf 8008 ise 125€. işi açıkcası octagon fiyat olarak biraz kafama yattı gibi ancak yinede bu iki cihazı kullanan arkadaşlardan yorum almak istiyorum.
    Bu cihazların görüntü kalitesi, iptv oynatma becerisi, tuner hassasiyeti nasıl. Powervu lar direk mı açılıyor yoksa stream mı. Oscam ile açılan kanallar sorunsuz izlenebiliyor mu? modül ve hdd kullanılabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_02 -- 24 Mart 2020; 8:11:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_02

Merhaba arkadaşlar. Cihaz olarak şimdi dreambox 800 hd se modelini kullanıyorum. bende Yurt dışından vu+ uno 4k se yada octagon sf 8008 modellerinden birini almayı düşünüyorum. İki cihaz arasında da ciddi bir fiyat farkı da bulunmakta. vu uno 4k se 270€, octagon sf 8008 ise 125€. işi açıkcası octagon fiyat olarak biraz kafama yattı gibi ancak yinede bu iki cihazı kullanan arkadaşlardan yorum almak istiyorum.
    Bu cihazların görüntü kalitesi, iptv oynatma becerisi, tuner hassasiyeti nasıl. Powervu lar direk mı açılıyor yoksa stream mı. Oscam ile açılan kanallar sorunsuz izlenebiliyor mu? modül ve hdd kullanılabiliyor mu?
    Marcosreborn dan alıntı,

Yine biraz kafanızı ütüleyeceğim https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142216135

Şu mesajda, Broadcom tabanlı 4K uydu alıcılarının bir kısmını listelemiştim. Şimdi bunları SoC farklılıklarına göre yazıyorum. Anlaşılması çok kolay olacaktır.

Bazı cihazların aynı SoC üstüne kurulu olduğunu görebilirsiniz. Aynı SoC olması demek, aynı işlemciye (CPU) ve aynı grafik işleyicisine (GPU) sahip olmak demektir. Görüntüyü işleyen öğeler CPU ve GPU olduğu için, eşit performanslar vereceklerdir. Markalara değil, SoC bileşenlerine bakmak gerekir.

4K UYDU ALICISI-----SoC MODELİ-----İŞLEMCİ MİMARİSİ-----İŞLEMCİ FREKANSI-----İŞLEMCİ ÇEKİRDEK SAYISI
    Galaxy Innovations ET11000-----BCM7251S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 10K DMIPS-----2
    GigaBlue UHD Quad 4K-----BCM7252S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 12K DMIPS-----2
    GigaBlue UHD UE 4K-----BCM7252S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 12K DMIPS-----2
    GigaBlue UHD X3 4K-----BCM72604-----ARMv7 Cortex-A15-----1.5 GHz, 7K DMIPS-----2
    Mut@nt HD51 4K-----BCM7251S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 10K DMIPS-----2
    Octagon SF4008-----BCM7251S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 10K DMIPS-----2
    VU+ Uno 4K-----BCM7252S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 12K DMIPS-----2
    VU+ Uno 4K SE-----BCM7252S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 12K DMIPS-----2
    VU+ Solo 4K-----BCM7376-----ARMv7 Cortex-A15-----1.5 GHz, 10K DMIPS-----2
    VU+ Ultimo 4K-----BCM7444S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.5 GHz, 21K DMIPS-----4
    VU+ Zero 4K-----BCM72604-----ARMv7 Cortex-A15-----1.5 GHz, 7K DMIPS-----2
    VU+ Duo 4K-----BCM7278-----ARMv8-A Cortex-A53-----2.1 GHz-----4
    Xsarius Galaxy 4K-----BCM7252S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 12K DMIPS-----2
    Zgemma H7-----BCM7251S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 10K DMIPS-----2
    Zgemma H7S-----BCM7251S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 10K DMIPS-----2
    Zgemma H7C-----BCM7251S-----ARMv7 Cortex-A15-----1.7 GHz, 10K DMIPS-----2

4 çekirdek işlemcili iki cihaz, VU+ Ultimo 4K ve VU+ Duo 4K öne çıkmaktadır. Diğer cihazlar aşağı yukarı aynıdır.

DMIPS’ten de çok kısa bahsedelim. “DhrystoneMIPS (Million Instructions per Second)”, işlemcinin bir saniyede kaç milyon talimatı uygulayacağını ifade eden bir terim. Bu değerin yüksek olması daha iyidir yani.

Böylece bu cihazların donanımlarını yeterince didiklemiş olduk. Herkese geçmiş olsun

Konu 4K olunca, HDMI mevzusunu da pas geçmemek gerekiyor.

Uydu alıcısı, medya oynatıcısı, IPTV kutusu, bilgisayar farketmez, konu 4K video aktarımı ise, HDMI çıkışının standardı çok önemlidir. HDMI 1.4b standardından itibaren 4K çözünürlüklü video aktarımı desteklenmektedir. Ancak HDMI 1.4b üzerinden 4K-3840x2160 çözünürlükteki aktarımda yenileme hızı sadece 30 Hz’dir. Görüntüde bariz akıcılık için 60 Hz olması gerekir, bu HDMI 2.0’de desteklenmektedir. HDMI 2.1'de ise 75 Hz ve üzerinde yenileme hızları sunulur, ayrıca 8K çözünürlük desteği bulunur. Kısacası arkadaşlar, HDMI çıkışı 1.4b olan herhangi bir 4K cihaz bir çöp cihazdır.

Bu tablodaki tüm 4K alıcılarda HDMI 2.0 çıkışı vardır, zaten olması da gerekir. Ama "Formuler Z Prime" gibi HDMI 1.4’te kalmış cihazlar alırsanız, 4K video aktarımı konusunda verim alamazsınız. Buna da dikkat.

• CUMHUR45 kullanıcısına yanıt
    Ustam çok teşekkürler bizi baya aydınlattınız. Evimde 4k bir tv var ve 4K yayın izlemek istiyorum onun için iyi bir 4K uydu alıcısına ihtiyacım var ilk etapta Vu markaları göze çarpıyor ama fiyatları bir hayli yüksek. Bir yerde okumuştum Gigablue marka Vu ların muadilidir die ve Gigablue x3 4k bütçeme uygun gibi geldi. Sizden öğrenmek istediğim gerçektende Gigablue x3 4k görüntü kalitesi memnun eder mi ve 4K tv min gömülü uydu cihazından daha mı kaliteli bir görüntü alabilirim şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noksanılmaz

Ustam çok teşekkürler bizi baya aydınlattınız. Evimde 4k bir tv var ve 4K yayın izlemek istiyorum onun için iyi bir 4K uydu alıcısına ihtiyacım var ilk etapta Vu markaları göze çarpıyor ama fiyatları bir hayli yüksek. Bir yerde okumuştum Gigablue marka Vu ların muadilidir die ve Gigablue x3 4k bütçeme uygun gibi geldi. Sizden öğrenmek istediğim gerçektende Gigablue x3 4k görüntü kalitesi memnun eder mi ve 4K tv min gömülü uydu cihazından daha mı kaliteli bir görüntü alabilirim şimdiden teşekkür ederim.
    Ben usta değilim. Sadece Marcosreborn forumdaşımızın bilgilerini paylaştım.Ki bu arkadaş da henüz 4K uydu alıcıları pek önermiyor açıkcası.Çünkü 4K kanal kısıtlı henüz.4Kanal olsa bile 4K kalitesinde içerik kısıtlı.Örneğin TRT 4 K kanalda,HD diziler oynuyor mesela,kanalın 4K olmasının bir anlamı kalmamış oluyor o zaman.Marcosreborn ustanın önerdiği broadcom işlemcili Hevc 265 özellikli bir uydu alıcı alıp keyfimize bakmamız.

• Yazılarınızı okuyorum ve hep bir cihazın microişlemcisinin üzerinde duruyorsunuz ama hiç bir uydu alıcısında bu değer verilmiyor örneğin ben Gigablue x3 4k cihazını baya bş inceledim fakat hiç bir yetde microişlemcisi kac nm teklojisine sahip göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noksanılmaz -- 6 Nisan 2020; 13:38:40 >
  • gigablue cihaz almayı düşünenler internette çok iyi araştırma yapsın.şikayetçi olan çok sayıda insan var cihazları çok çabuk bozuluyor ve şirket mallarının arkasında durmuyor.Benim elimde bir tanesi patladı .Almanya ile temas kurdum ilgilenmediler.
  • Selam beyler. İdarelik hangisini onerirsiniz.
    100-130 TL arası başka onerebileceginiz bişey varsa rica ediyorum.

Televizyonum Lg ub 850

• tom wong T kullanıcısına yanıt
    Gigablue nun hangi modemini kullanıyorsunuz ve ne gibi arızası var? Çünkü bende Gigablue almaya niyetliyim

• HD 800 se plus
  • woddy kullanıcısına yanıt
    next64 çok memnun kaldım görüntü kalitesi çok iyi pişman olmazsın
  • YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu önerisinde next'ler havada uçuşuyor ne günlere kaldık
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    😂😂😂

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Bende Next machina 3d kullanmıyorum ve 4k bir tv ye bağlı ve görüntü bence çokta kötü değil. Size sorum broadcom işlemci 4k bir uydu alıcı alsam şu anki aldığım görüntüden çok daha aman aman bir görüntü kalitesi alabilir miyim sizce?

• zgemma h9 twin yada combo alın pişman olmazsınız hd görüntüsü çok iyi ultra hd zaten mükemmel sd ker iyi sayılır görüntü dm 900 yada mutant hd 51 gibi ben fark göremedim 8gb flash çift modül yuvası sd kart desteği dahili hdd takılıyor (twin) 4 çekirdekli kodi şahane çalışıyor ayrıca kodi üzerinden netflix var aliexpress ten alabilirsiniz yanlız alırken satıcıya kutu üzerine 20 dolar yazdırın yoksa çok gümrük çıkar.

• Next gibi basit cihazları ve Zgemma H9 gibi "Hisilicon HI3798MV200 tabanlı" cihazları, SIRF DAHA UCUZ OLDUKLARI İÇİN önerme ısrarından vazgeçin.

Bu tür cihazlar yüksek görüntü kalitesinde değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcosDH

Next gibi basit cihazları ve Zgemma H9 gibi "Hisilicon HI3798MV200 tabanlı" cihazları, SIRF DAHA UCUZ OLDUKLARI İÇİN önerme ısrarından vazgeçin.

Bu tür cihazlar yüksek görüntü kalitesinde değildir.
    Hocam next konusunda haklı olabilirsiniz ama ucuz olduğu için önermiyorum,kullanmadığım cihazı kimseye önermem hele hele youtube ta inceleme videolarına bakıp bakıp şu cihazın görüntü kalitesi iyi bu kötü diye de yorum yapmam ucuz bir cihaz örneğin dsmart tarafından müşterilerine verilen humax cihazların dreambox ve vu+ uhd lerden daha iyi görüntü verebiliyor,bende şuan gm-sparkta varki sd görüntü kalitesi tartışılmaz hd görüntüsü ise gayet yeterlidir spark ve zgemma hd görüntü olarak bire bir ayni hatta uzun süre mutant hd 51 ve dm-900 de kullandım görüntü olarak zgemma dan üstün değiller hatta zgemma h9 twin 4 çekirdekli olduğu için kodi gibi uygulamalarda daha rahat çalışıyor.Bence resim kalitesi yeterli..

[simage]
    [/simage]

• 4K alıcı olduğu için, minimum 65 inç ekranda test edilmesi gerekir
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.