Şimdi Ara

Yüksek hızda arabayı boşa almak zararlı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

benzinden haberin yok herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotbeyBG

benzinden haberin yok herhalde

düz yolda boşa attığında hızının azalıp hızlanmak için tekrardan daha fazla tüketeceğinden haberin yok galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 23 Mart 2021; 23:18:2 >
  • hoksi kullanıcısına yanıt

hocam affedin yokuş aşşağı diye belirtmeyi unutmuşum

• quote:

ben yeni ehliyet alicam mesela normal düz yolda gidiyorum önüm boş bosa attim gidiyorum herhangi bir sıkıntı olur mu araba manuel doğru vitese de attim devam ettim bir sıkıntı olur mu yani

Yeni nesil direkt enjeksiyonlu araçlarda gereksiz olur.Zaten araba vitesteyken gaza basmadığında yakıtı kesiyor.

• quote:

hocam affedin yokuş aşşağı diye belirtmeyi unutmuşum

"cok tehlikeli sonuclar dogurabilecek harekettir.

boşa alanlarda ki genel mantik, yakit tuketimi azalsin seklindedir. fakat vitesi boşa almak motorun rolantide calismasina neden olur. rolantideki bir arac oldukca fazla yakar. bunun yerine araci normal viteste birakip, ayagini gazdan cekerse yakıt tuketimi tamamen durur. motor herhangi bir guc harcamaz ve aktif durumda olur. bu da yakıt tuketimini tamamen durdurmak demektir.

ek olarak boş viteste uzun sure giden aracın freni epey sertleşir. bu da surucuye fren aninda panik yaşatır ve büyük bir kazayla sonuçlanabilir.

vites ancak kisa mesefali durmaya yakin anlarda boşa alinabilir. uzun sure ışık beklerken ya da ilerlemeyen trafiklerde ayağınızı epey dinlendirebilirsiniz."

• quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

Yeni nesil direkt enjeksiyonlu araçlarda gereksiz olur.Zaten araba vitesteyken gaza basmadığında yakıtı kesiyor.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster

yakıtı kesiyor ama yokuş bittiği gibi gaza basmak zorunda kalıyorsun. boşa alırsan daha epeyce bir süre süzülürsün, daha az yakarsın. bazı otomatiklerde -yelken modu-nun olmasının sebebi de bu. yani boşa almanın yakıta faydası var. dsg kitabında asla boşa almayın yazıyor, manuel viteste zararsız bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

yakıtı kesiyor ama yokuş bittiği gibi gaza basmak zorunda kalıyorsun. boşa alırsan daha epeyce bir süre süzülürsün, daha az yakarsın. bazı otomatiklerde -yelken modu-nun olmasının sebebi de bu. yani boşa almanın yakıta faydası var. dsg kitabında asla boşa almayın yazıyor, manuel viteste zararsız bişey.

Alıntıları Göster

Hocam bende huydur,yokuş aşağı asla boşa almam ama yokuş bittikten sonra düzlük varsa orada boşa alabilirim.Kişisel tercihler tabii ki.

• Konuyu okumadım. Gerek yok çünkü sadece ilk mesaja cevap veriyorum.

Alıntı

metni:
    Birisi baskı balata biter dedi.

Kim dediyse iletişimi kes. Bol keseden sallıyor sana da zarar vermesin başka konularda.

• Ben özellikle yokuş aşağı sabit hız istiyorsam viteste salıyorum burada çok dik bi yokuş var çıkışına gelene kadar hızlansın diye boşa atıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlarda zaten cut off sistemi yokmu tasarruf için aracı boşa atmanın gereği varmı cidden ? İş yeri servisçiside yapıyor bunu vw crafter ile basıp basıp sonra boşa atıp salıyor aracı neden diyoruz daha az yakması için diyor ilginç.

• quote:

Hocam bende huydur,yokuş aşağı asla boşa almam ama yokuş bittikten sonra düzlük varsa orada boşa alabilirim.Kişisel tercihler tabii ki.

Alıntıları Göster

o zaman çok fazla bir tasarruf sağlayamazsın. güvenlik açısından riskli tabii boşta inmek ama manuel varken yapardım ben. hem virajlı hem dik inişlerde yapmazdım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.