Şimdi Ara

YÜKSEK HIZDA CAMDAN GELEN RÜZGAR SESİ YARDIM....!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
31.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar belli hızlar üzerinde camdan gelen rüzgar sesi için bir çözüm var mı...?
    bilgisi olan arkdaşların yorumlarını bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüksek Hızda Camdan Gelen Rüzgar Sesini Kesme Yolları

Rüzgarlı havalarda araç kullanmak ya da penceresi açık bir evde bulunmak, rahatsız edici rüzgar sesine maruz kalmana neden olabilir. Bu ses, konsantrasyonu bozabilir, uykuyu engelleyebilir ve genel konforunu olumsuz etkileyebilir. İşte camdan gelen rüzgar sesini azaltmak için uygulayabileceğin bazı etkili yöntemler:

Pencereleri ve Kapıları Sıkıca Kapat:

Camdan gelen rüzgar sesini engellemenin en temel yolu, pencereleri ve kapıları tamamen kapatmaktır. Tüm boşlukları kapatarak rüzgarın içeri girmesini önleyebilirsin.

Pencere Contalarını Yenile:

Eski veya hasarlı pencere contaları, rüzgarın içeri sızmasına izin verebilir. Eski contaları yenileriyle değiştirmek, rüzgar sesini önemli ölçüde azaltabilir.

Çift Cam Pencereler Tak:

Çift cam pencereler, rüzgar sesini yalıtmak için ek bir katman sağlar. İki cam panel arasındaki hava boşluğu, ses dalgalarının iletilmesini engeller.

Ses Yalıtımlı Perdeler As:

Ağır, ses yalıtımlı perdeler asmak, camdan gelen rüzgar sesini emmeye yardımcı olabilir. Perdeleri pencerenin kenarlarından biraz daha geniş olacak şekilde seç ve bunları yere kadar uzanacak şekilde as.

Pencere Filmi Uygula:

Pencere filmleri, camın titreşimini azaltan ince, şeffaf bir malzemedir. Bu titreşim, rüzgar sesinin üretilmesine katkıda bulunur. Pencere filmleri uygulayarak rüzgar sesini azaltabilirsin.

Arabada Rüzgar Sesini Kesme:

Araba kullanırken rüzgar sesi sorunuyla karşılaşıyorsan, aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Arabanın pencerelerini ve kapılarını sıkıca kapat.
    • Yan aynaları ayarlayarak rüzgarın aynalarda oluşturduğu türbülansı azalt.
    • Arabanın kapı contalarını ve pencere camlarını kontrol et ve gerekirse yenilerini tak.

Yukarıdaki yöntemleri uygulayarak, camdan gelen rüzgar sesini önemli ölçüde azaltabilir ve daha konforlu bir ortam yaratabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam süngerlerden olabilir eskimesinden dolayı camı kapatınca sıkı şekilde tutmuyordur belki camı bundan dolayı sesgeliyordur olabilirmi bence olabilir fikir sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_gorunmez

arkadaşlar belli hızlar üzerinde camdan gelen rüzgar sesi için bir çözüm var mı...?
    bilgisi olan arkdaşların yorumlarını bekliyorum

o sesin camlardan geldiğine emin misin, araç kaç model ve markası nedir..Genelde belli bir iyaşın üzerinde ki araçlarda camlardan değilde kapı içi fitilrenini yıpranmasından dolayı uğultu şeklinde ses gelmektedir. San Würth sprey öneririm. sesin derecesini bilmiyorum ama çok asartı değilse işini görür..
  • ses derecesi yüksek değil hafif
    arkadaşımın 2007 model focusunda mevcut ses bu kapı fitillerinden sanırsam

bu kapı fitilleri için sprey satılıyormuş
    işe yarar mı bu sprey acaba bilgisi olan var mı
  • Yok malesef,FocusII'nin en büyük handikapı bu.Herkeste gelmekte o ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Yok malesef,FocusII'nin en büyük handikapı bu.Herkeste gelmekte o ses.

denediniz mi siz bu spreyden
  • Hayır,ses kapı fitilinden kaynaklanmıyor zaten.Deneseniz de uzun soluklu olmaz,hatta hiç işe bile yaramayabilir.Öyle kabulleneceksiniz aracı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hayır,ses kapı fitilinden kaynaklanmıyor zaten.Deneseniz de uzun soluklu olmaz,hatta hiç işe bile yaramayabilir.Öyle kabulleneceksiniz aracı

arkadaşım bende de megane 2 de buna benzer bir sıkıntı övardı ve hem sesi gidermekte hemde kapı fitillerini, plastiği koruma, parlatma vs için sana kesirnlikle bu ürünü öneririm..fiyatı 20 TL gibi bir rakam ve özellikle kapı fitillerine sık ve sil, inan kapı açma-kapama sesi bile değişiyor..daha tok bir ses elde ediyorsunuz..Bence işe yarayan bir ürün.En azından bir deneyin..
    http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml

gittigidiyor dada vardı ama bulamadım..

• Focuslar zaten genel olarak cok alır yol sesini. Sprey falan biryere kadar. Yalıtım yaptırabilirsiniz.
  • Bu ses focus 2.5'larda giderildi. Sizin araçtaki ses problemine gelince, ilk yapılması gereken bence servise ya da bir kaportacıya gidip kapı ayarlarını kontrol ettirmeniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

Hayır,ses kapı fitilinden kaynaklanmıyor zaten.Deneseniz de uzun soluklu olmaz,hatta hiç işe bile yaramayabilir.Öyle kabulleneceksiniz aracı

arkadaşım bende de megane 2 de buna benzer bir sıkıntı övardı ve hem sesi gidermekte hemde kapı fitillerini, plastiği koruma, parlatma vs için sana kesirnlikle bu ürünü öneririm..fiyatı 20 TL gibi bir rakam ve özellikle kapı fitillerine sık ve sil, inan kapı açma-kapama sesi bile değişiyor..daha tok bir ses elde ediyorsunuz..Bence işe yarayan bir ürün.En azından bir deneyin..
    http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml

gittigidiyor dada vardı ama bulamadım..

Aslında gelen ses kapı fitillerinden gelmiyor.Hani böyle dışarıda fırtına çıkar da cama rüzgar vurma sesi gelir ya öyle bir ses.Tam dikkat etmedim fakat muhtemelen aerodinamik bir sıkıntıdan kaynaklı.120'nin üzerine çıkınca iyice belirginleşiyor.Fakat yine de spreyi araştırmakta fayda var,içeriğini de merak ettim.

Bu arada bir karışıklık olmuş galiba,ses ön camdan geliyor gibi fakat sürücüye yakın kısmından geliyor.Fırsatım olursa birdaha deneyip dinleyeyim sesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 16 Şubat 2011; 10:06:32 >

• Çaresi neden olmasın ki , gidip mercedes veya bmw alırsanız böyle bir probleminiz kalmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafbaf

Çaresi neden olmasın ki , gidip mercedes veya bmw alırsanız böyle bir probleminiz kalmaz :)

Neden bmw, mercedes alınca sprey hediye mi ediyorlar?
  • Belirli bir yasin ustundeki araclarda, kapi ve cam fitilleri kurumaya/yipranmaya baslayinca genelde ortaya cikan bir sorun bu.
    Lastik kalitesi daha iyi olabilir pahali araclarda ama eninde sonunda onlarda da olusacaktir bu sorun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.