Şimdi Ara

Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.054
Cevap
163
Favori
287.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Qobuz gibi duruyor.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    söz konusu ss qobuz platformuna ait gibi.

Qobuz
    Qobuz - Unlimited music and downloading in 24-Bit Hi-Res.
    https://www.qobuz.com/gb-en/shop
  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ama bu konunun haricinde Qobuz çok pahallı perakende fiyatlarda. Ha yarın bir gün ülkemizde streaming servisini açarsa düşünülebilir. No7 Digital'e göre fiyatları neredeyse iki katı ve unutmadan No7 Digital'de fiyatlar Kron, yani Fransız ya da AB geneline kıyasla varlıkları daha değerli bir pazarda bu şekilde. Eğer bu iki servis de ülkemizde faaliyet gösterse yerel fiytlama yapsalar örneğin bir Hi-Res Audio albüm 25-30 lira civarı olursa bence yavaştan mantıklı olmaya başlar. Yani ama bu fiyatlarla hele Qobuz'dan alıp burada satmak pek mantıklı değil, kar etmek olanaksız gibi.
  • Merhabalar Sony NW-A45 Walkman ve A55 modelleri kaç GB'a kadar hafıza kartı destekliyor, biliyor musunuz? Hiç bir yerde bulamadım detay, delireceğim.
  • turakmug T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de pm alabilir miyim
  • kartal3474 K kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptın sen ya. 6 sene öncesi yazılmış o mesaj :)
  • müzik dinlerken 16bit ile 24bit arasında belirgin fark hissediliyor mu? farkı eğitimli kulaklar mı anlayabilir yoksa herkes hisseder mi?
  • switel kullanıcısına yanıt
    Tabiiki kaliteli ekipmanla herkes hisseder, fakaat asıl sorun 24 bit albümlerin kalitesinde. Yani en başında stüdyoda düzgün kayıt alınıp paylaşılmışsa sorun yok. Maalesef günümüz furyası sesleri bassları aşırı yükseltip vokali bastırma eğiliminde. Bass sesleri kalite olarak algılayan insanlar yüzünden bu hale geldi. Ayrıca farklı bir konu ama dikkat ederseniz türk dizi filmlerinde ne konuşulduğunu zor anlarsınız. arka plandaki çalan müzik konuşmaların önüne geçer. sesi açarsınız bu sefer gereksiz gürültü. bizimkilerin katetmesi gereken daha çok yol var. illaki bir şeyi abartıyoruz tadı kaçıyor.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    şu mp3 denilen zıkkım müziğe öyle bir zarar verdiki, kalite diye birşey kalmadı. kolay kolayda temizlenemez.
    zamanında internetin hızı şimdiki gibi değildi, müzik oynatıcıların kapasitesi düşüktü. Yani mp3 mecburdu o dönemde. Ama şu anda kesinlikle o durumda değiliz hem internet hızı arttı hem cihazların kapasitesi. Eski alışkanlıklardan vazgeçmek kolay olmuyor tabii hala bu yüzden mp3 popüler. insanlar youtubedan müzik dinliyor 128 kbps youtube'un ses kalitesi
  • Smart TV üzerinden (youtube harici) kaynak önerisi verebilir misiniz? Spotify standart üyelik üstünde neler önerebilirsiniz?
    altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar güzel bir konuya değindiniz. Özellikle mix-mastering kısmında ülkemizde kayıtların kalitesi ve temizliği bir yana hem de söylediğiniz gibi müziğin Iphone üzerinden AirPods ile Spotify üzerinden dinlenecek şekilde dizayn edilmesi artık keza bir bas abartısı maalesef bu hale getirdi stüdyo çıktılarını.

Eski albümlerin 24 bit remaster kayıtları bence şuankilerden genel olarak daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    mp3 sayesinde pek çok kişi devasa müzik arşivi yaptı. bu kişilerden biride benim. 90 lı yılların eurohouse şarkılarının belki %90 ını toplamışımdır. genel olarak 320 kpbs. on binlerce şarkıdan oluşan bir arviş. aynısını cd, kaset veya plakla oluşturmaya kalksaydım en başta kesinlikle param yetmezdi, param yetse hepsini türkiyede bulmam imkansızdı. ayrıca sevdiğim grupların 24/96 ve 24/192 kayıtlarınıda arşivime kattım. yaptığım yanlış birşey ancak bazı şeyler imkan meselesi. keşke plaklardan oluşan arşivim olsa.
  • supreius S kullanıcısına yanıt
    Hocam bağışlayın lafa giriyorum ama plak konusunda da iyisini bulmak biraz sıkıntı sanırım, hatta forumda plak müdavimlerinin bir konusu vardı ki orada epey bilgili üstadlar da var, çok ince detaylı bir konu aslında plak da.

• quote:

Orijinalden alıntı: supreius

mp3 sayesinde pek çok kişi devasa müzik arşivi yaptı. bu kişilerden biride benim. 90 lı yılların eurohouse şarkılarının belki %90 ını toplamışımdır. genel olarak 320 kpbs. on binlerce şarkıdan oluşan bir arviş. aynısını cd, kaset veya plakla oluşturmaya kalksaydım en başta kesinlikle param yetmezdi, param yetse hepsini türkiyede bulmam imkansızdı. ayrıca sevdiğim grupların 24/96 ve 24/192 kayıtlarınıda arşivime kattım. yaptığım yanlış birşey ancak bazı şeyler imkan meselesi. keşke plaklardan oluşan arşivim olsa.
    doğru evet. hepimiz zamanında mp3 arişivi yaptık ama ses kalitesi çöplüktü çoğu. 128 likti genelde. tabi teknolojinin kısıtlamasından çok sonralar 192 ve 320 lere yönelindi. depolama maliyetinin yüksekliği gerekse çok yavaş ve bi o kadar pahalı internet bağlantıları. hele upload kısmı hepten içler acısıydı. birazda şartlar mp3e mcbur bırakıyordu. ama bugün geldiğimiz noktada, zamanında mecburiyetten sarıldığımız mp3ün yaptığı tahribat yüzünden, birnevi bedel ödüyoruz. zamanında mp3 hiç olmasaydı belki 3 5 sene sonra arşivler yapmaya başlardık ama paylaşılan her parça albüm kayıpsız olurdu. şimdi sspotify de bile fake 320 ler dolu. adı 320 analyzerden bakıyorsun 128 hatta 96 çıkıyor. genelde eski albümlerde durum böyle. netten flac diye indiriyorsun, test edip kontrol ettiğinde, kaynağın 128 mp3 olduğunu görüyorsun. sivri akıllı arkadaş mp3ü flaca convert edince flac olduğunu sanıyor. olmayan bir veriyi convert etmekle yerine konmayacağını akıl edemiyor. kimisi bile bile yapıyor. internet bunun gibi çöplerle doldu ve dolmaya da devam ediyor. temizlemek imkansız. spotify bile bu çöplerle dolu. hal böyle olunca, mp3 faydamı yoksa zararmı vermiş sorusunun cevabıda zaten çok net belli oluyor. zamanında belki çok faydalandık ama kesin olan birşey varki. bedeli çok ağır oldu. hala bu bedeli ödüyoruz ve görünen oki ödemeyede devam edicez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 24 Ocak 2020; 19:37:12 >
    Ben de katılıyorum, katletti desek yeridir. Bir de geri dönülemez bir pozisyona soktu işşn kötüsü. Neyse ki yavaş da olsa kayıpsız müzik moda oluyor.

• arabada pioneer marka flac çalabilen teybim var...elimde flac formatında şarkılar var...bu flacların hepsini bilgisayarda dinleyebiliyorum fakat arabada bazılarını dinleyemiyorum...bu dosyaların özelliklerini karşılaştırdığımda dinleyemediğim flacların özellikle "bit hızı" olmak üzere değişen başka bilgilerinin eksik olduğunu gördüm...

1.bu bilgilerin eksik olması araba da dinlememe neden engel oluyor sizce...?

2.bu eksik bilgileri nasıl tamamlar ya da ekleyebilirim...?

yardımcı olursanız çok sevinirim....şimdiden teşekkürler...
  • selam arkadaşlar. benim flac formatında indirdiğim 3 site var sizce bu siteler format bakımından güvenilir midir. yani gerçekten flac formatında mı yayın yapıyorlar.
    www.flacindir.in
    Yüksek Kaliteli Türkçe Albümler İndir, Diskografi indir
    http://www.flacindir.in

turku.in
    Türkçe Full Albümler,Diskografiler İndir
    http://turku.in

turkuk.ru
    Demet akalın site:turkuk.biz - Google Search
    https://turkuk.ru

son olarak dinlediğimiz bizim kbpssine flac formatında olup olmadığına nereden bakabiliriz. bildiğiniz bir site veya program var mıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzenim deniz -- 30 Ocak 2020; 20:59:4 >
  • turabitr kullanıcısına yanıt
    Hocam oynatılamayan flac şarkıları 24 bit olabilir çok kanallı olabilir, veya dosya uzantısı flac olsa dahi flac değildir pc bunları oynatır klite codec yüklüyse ama araba oynatmaz. K lite yüklüyse sağ tıklayıp media info bilgisini paylaşırsanız daha iyi yorum yapabilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.