Şimdi Ara

Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
163
Favori
287.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam paylaşmanız mümkün müdür? Konuyu yeni gördüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buyrun örnek olarak 3 şarkı paylaştım: https://www.mediafire.com/file/aixgsucclb0nqm6/24Bit.zip/file

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz Pencere albümü RER MÜZİK YAPIM şirketinden çıkmış hiçbir dijital yayın şirketi ile anlaşmamış belki ilerde yayıncısı değişir Emre Grafson gibi bir başka şirket alırsa o zaman paylaşabilirim. Şu an için orjinal CD almaktan başka yolu yok gibi gözüküyor.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    İşin kötü yanı ne sıfır ne ikinci el disk yok şuan piyasada :) Çok teşekkür ederim, başka sefere kalmıl gözüküyor.

Geçenlerde Soner Müzik adlı şirket çok sayıda bulunmayan albümü yükledi streaming servislere ancak hayret verici şekilde bazıları MP3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 26 Kasım 2019; 22:26:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Soner müziğin mp3 yüklediği albüm isimlerinden bir kaç örnek verirseniz kontrol etmek isterim. Evet maalesefki türkiyedeki müzik şirketlerinin böyle bir sıkıntısı olabiliyor eski albümlerde bir nebze anlayışla karşılarım ama yeni çıkan albümlerde olunca yaptıkları işe saygı göstermediklerini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Türkçe olarak internette bulamadığınız bütün albümler elimde gerçek FLAC olarak mevcut spek uygulaması ile test edebilirsiniz. Hatta albümlerden 2014 yılı sonrası çıkan albümlerden birçoğu 24 bit olarak elimde mevcut. İstediğiniz albümleri bana liste halinde yazarsanız 24 bit olan olmayan hangisi olduğunu söyler ona göre albüm başına cüzi bir miktar ücret karşılığı buluttan paylaşım yaparım. Bedava olarak uğraşamam malesef.

Ek olarak bulamadığınız yabancı albümlerden de isteyebilirsiniz tabiki. Albümü piyasadaki mümkün olan en yüksek bitrate değerinde paylaşım yaparım.

Örnek Türkçe 24 bit albümler:

Tarkan - 10
    Edis - An,Çok Çok,Benim Ol
    Hande Yener - Hapsi Hit Vol2,Beni Sev,Alt Dudak
    Bengü - Altın Çağ,Sahici
    Athena - Altüst
    Gülşen - Bangır Bangır,Bir İhtimal Biliyorum
    Hadise - Tavsiye,Şampiyon
    Mabel Matiz - Maya,Öyle Kolaysa
    Sıla - Meşk,Mürekkep,Muhbir

ve daha bir çok albüm 24 bit olarak mevcuttur.
    Burda belirttiğiniz albümlerin CDleri de 24 bit değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hayır satılan türkçe albüm CD'lerinin tamamı 16 bit 44.1 kHz bitrate değerindedir, 24 bit ortalama 6-7 şarkılık bir albüme CD'nin 700 mb boyutu yetersiz kalıyor. Yabancı sanatçıların 24 bit master SACD veya DVDA veya BDA olarak albümleri bulunuyor. Ülkemizde kimsenin almayacağını bildikleri için fiziksel olarak master kayıtlarını çıkartmıyor müzik şirketleri. Sadece dijital ortamda türkçe 24 bit albümler var.
    -Koray Candemir - Sade

-Athena - Herşey Yolunda

Hadi bunlar eski albüm, şu albüme ne demeli fiziksel baskısı yok. Discogs' göre 256kbps aac olarak yayımlanmış sadece.

Bahsettiğiniz üç albümüde inceledim siz nerden indirmiştiniz? Benim elimdekiler orjinal flac herhangi bir kırpılma yok mp3ten dönüştürülmüş değil. Discogs sitesindeki yazana bakmayın elbette hiç bir müzik şirketi mp3 olarak albüm yapmaz.

Hocam şöyle ki ben bu albümleri indirmedim ama Tidal iki albümü (Athena ve Koray Candemir'in albümlerini) flac olarak değil 320Kbps olarak çalıyor.

Değiştir Dünyayı albümünün ise bildiğim kadarıyla fiziksel baskısı yapılmadı, sadece streaming servislere çıktı ancak bu streaming servisleri arasında flac formatında dinleme fırsatı sunan Deezer ve Tidal yok maalesef.

Muhakkak bu albümlerin kaydı ya reel tape olarak ya da en kötü 16 bit pcm olarak yapılmıştır ama onu dinleyemedikten sonra ne farkeder
  • Tidal 4 aylık 2 lira olmuş arkadaşlar faydalanmayan varsa faydalansın
    Peki fiziksel medyası 16 bit iken bu albümlerin (yerli cdler için diyorum) 24 bit olarak digital ortama nasıl sürülüyor, kimler sürüyor, yine yapımcı firma mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de merak ediyorum çünkü bu albümler Tidal'da yok.

Yapımcı şirketler ortak database sistemine yüklüyorlar, bütün stream servisleri aslında aynı yerden alıyor müzikleri. 2014 sonrası çıkan türkçe albümlerden bir çoğu 24 bit olarak paylaşılıyor. Tabii müzik şirketinin kalitesinide gösteriyor bu durum çünkü hala 24 bit olarak paylaşmayan şirketlerde var.

Mesela doğan müzik bu konuda baya iyi:

Hocam nasıl bir kaynak keşfettin yahu, Maşallah Bu kadar beklemiyordum.

Bu arada hocam ekran görüntüsü hangi uygulamadan, Hi-Res etiketleri tanıdık geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

Yapımcı şirketler ortak database sistemine yüklüyorlar, bütün stream servisleri aslında aynı yerden alıyor müzikleri. 2014 sonrası çıkan türkçe albümlerden bir çoğu 24 bit olarak paylaşılıyor. Tabii müzik şirketinin kalitesinide gösteriyor bu durum çünkü hala 24 bit olarak paylaşmayan şirketlerde var.

Mesela doğan müzik bu konuda baya iyi:

Anldım. tşk.
    nerde paylaşılıyor peki? hangi platfotmdur bu SSini koyduğunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Cage

Tidal 4 aylık 2 lira olmuş arkadaşlar faydalanmayan varsa faydalansın
    teşekkürler...
  • Arkadaşlar 32bit müzik bulamıyorum pek fazla,dsd ile 32 bit arasında fark nedir acaba ? Bilgisi olan var mıdır
    qobuz sanırım
  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt
    Qobuz değildir hocam, tabii diğer bir ikisindeki gibi veri çekmenin bir yolunu bulmadılarsa yoksa Qobuz'a göre çok çok daha ucuz alternatifler de var. no.7digital.com gibi.

Qobuz bölgesel fiyatlama yapmadığı müddetçe çok pahallı. Örneğin Spotify yiyorsa tüm dünyada 15USD yapsın kim alıyor, bu da aynı hesap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 26 Aralık 2019; 16:34:25 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.