Şimdi Ara

Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.054
Cevap
163
Favori
287.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkisindeki flacların da kalitesi aynı,deezerda bitrate biraz daha yüksek oluyor şarkıların spek testinde kaliteler aynı ,tidalde ek bazı master şarkılar dinlenebiliyor yabancı , türkçe şarkılarda master eklenmiyor tidale.
  • smyleface kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar dts değil sanırım değil mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muro1234321 kullanıcısına yanıt
    Hepsi FLAC formatında ve orijinal CD rip.
    DTS formatı kayıplı ve sanal 5.1 çok kanallı formattır tavsiye etmem. İllaki çok kanal istiyorsanız yine FLAC formatında gerçek 5.1 kanal albümleri bulabilirsiniz gerçek kayıpsız çok kanallıdır. Örneğin bendeki evanescence dts albümü standart cdye sığarken yaklaşık 350mb, FLAC 5.1 olan versiyonu DVDye anca sığar yaklaşık 2.5gb.

Eğer evinizde stereo sistem yani iki hoparlör varsa 5.1 oynatsanız bile bir anlamı olmaz. DVD audio veya BD audio olarak piyasaya sürülen albümlerde gerçek 5.1 FLAC çıkartabilirsiniz. Ama bir çok sanatçı DVD veya BD audio albüm çıkartmıyor maliyetinden ötürü. Hemde artık eski popülaritesi yok çok kanallı albümlerin. Adobe audition programı ile bahsettiğim dts ve gerçek 5.1 şarkıları açarsanız farkı görürsünüz, dts olan aslında sanal olarak çok kanal verirken 5.1 gerçek 6 ayrı kanaldan ses verir. Örnek olarak aşağıya görüntü ekliyorum:

Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless)
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sistemim var hocam 2 de arkada var o yüzden sormuştum dts mi diye gerekli cevapları vermişsiniz teşekkür ederim.

• smyleface kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam

Sisteminiz baya esaslı görünüyor bağlantılarını nasıl yaptınız asıl önemli olan o hocam pclerde ses kartı gerekli 5.1 verebilmeniz için optik çıkışa sahip creative sound blaster x-fi surround 5.1 gibi bir ses kartı takmanız gerekli optik çıkışını amfiye bağlamanız gerekli amfiden analog çıkışla her hoparlöre ayrı ses gitmesi lazım. biraz meşakkatli bir iş olduğu için pek tutulmadı zaten ülkemizde
    Hocam Normal hdmi üzerinden amfiye bağladım pc yi . Amfide tv ye bağlı . O şekilde açıyorum ama nvidianın kendi ses driverı rezil beğenmeyip jak üzerinden bağlıyorum çoğu zaman dts denenek için falan

Muhtemelen yapılandırmanız doğru değil görmeden tam yorum yapamam ama üstteki mesajda bahsettiğim yöntem en basit yöntem. Dts formatı stereoda sanal 5.1 verir. Gerçek 5.1 olup olmadığını anlamak için her hoparlörü tek tek bağlayıp sesleri dinlemek olacaktır, eğer her hoparlörden aynı sesi duyuyorsanız gerçek değildir, her hoparlörden farklı çalgıların vokalin sesini duyuyorsanız gerçektir. Tam doğru şekilde anlatamadım ama umarım mantığını anlamışsınızdır

Merhabalar...

Yazdıklarınızı okudum da, kendimce bir şeyler söyleme gereği duydum.

Evanescence'ın resmi bir DTS albümü yok piyasada. DTS dediğiniz formatta kayıtlar gerçek 6 (5.1) hatta 7 (6.1 DTS ES) kanallı olup, genellikle de 24bit/96khz olur ki bunlar DVD boyutunda bir medyaya anca sığar. Sanatçıların anlaşmalı olduğu plak şirketleri dışında stüdyoda remaster işlemi yapılmadan piyasaya çıkan tüm 5.1 albümler "stereo upmix" yani sizin dediğiniz gibi sanal suround albümlerdir. Bu bahsettiğiniz "cdye sığan" Evanescence albümü de muhtemelen bunlardan biri (:

Ayrıca pcye avr yada receiver amfi bağlamak için ses kartına ihtiyaç yok. Anakartın üzerinde bulunan optik çıkış üzerinden bağlantı kurup ses olayını tamamen cihaza iteleyebiliyorsunuz. Yani bilgisayarın ses kartı yeni cihaz oluyor. Aynı şey ekran kartındaki hdmi için de geçerli. Ekran kartlarının hdmi kablo üzerinden "0 ve 1"leri kötü iletmek gibi durumlarının olduğunu düşünmüyorum :D
  • SKYSOL!D kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki Audio CD'leri iTunes ile ALAC'a çevirdiğimde sanki ses daha azdı. Kayıpsız olunca Audio CD ile birebir aynı olması gerekmez mi? Yoksa sesi az sanmam psikolojik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 27 Şubat 2020; 16:49:37 >
    Dts formatı kayıplıdır bir kere bu konuda anlaşalım :) kayıpsız versiyonuda olabilir ama geneli kayıplıdır sıkıştırılarak az yer kaplaması lazım bluray filmlerde dts hd master kullanılır. Ayrıca ses kartı olması lazım dedim çünkü hangi laptopta pcde optik çıkış var? Benim yazdıklarımda hata olabilir elbette düzeltmenize birşey demiyorum ama aynı şeyi farklı yönden söyleyerek kafa karıştırıyorsunuz. Rutrackerde arama kısmına şu kelimeleri yazarsanız resmi dvd bd audio albümlerine ulaşabilirsiniz. Örnek Olarak Britney Spears DVDA OF veya BR OF veya FLAC OF veya TR24 OF bu şekilde OF kısaltmasını ekleyin resmi albümler çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 27 Şubat 2020; 17:20:7 >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt
    Buradaki "kayıpsız"lık kalitede olduğunu biliyorsunuzdur muhtemelen. ALAC'a çevirme sonrası dinlediğiniz şarkılarda ses kısıklığı oluşuyorsa bu muhtelemen iTunes'da olan bir ayardan dolayıdır. Riplediğiniz dosyaların infolarına bakın mutlaka "ReplayGain" tarzı bir terim olacaktır. Orada albümdeki şarkılar arası yumuşak geçiş olması amacıyla 0-10db arası düşük gain ayarı atamıştır. Yani zaten kısık sesli olan bir şarkıda atıyorum -9db yazarken, gürültülü bir şarkıda bu değeri -18-19db gibi görebilirsiniz. Bunları kaldırmanız yada playback ayarlarından bu özelliklerin okunmasını iptal etmeniz gerekiyor. iTunes kullanmadığım için bilemiyorum tam olarak.
    iTunes, ALAC'a çevirirken herhangi bir ayar yapmanıza izin vermiyor. "Otomatik" şekilde ayarlı. Şimdi tekrar denedim ve iTunes ile ALAC'a çevirdim. Ses seviyesi aynı geldi.

1-2 sene önce çevirdiğimde sesin az gelmesi ya psikolojikti ya da iTunes'e gelen güncellemelerle bu olayı düzeltmişler.
    Benim altını çizdiğim nokta; sizin az alan kaplayan DTS albümleri diye bahsettikleriniz aslında kayıpsız AC-3 DVD audio yada 5.1 SACD formatından riplenen DTS formatlı albümler. Birçoğu da maalesef stereodan "upmix" edilen kayıtlar. Resmi olarak DTS albüm çıkaran görmedim ben şimdiye kadar.

Var olduğunu hala iddia ediyorsanız buyrun paylaşın burada herkes görsün.
    Bakın ben dts resmi albüm var demiyorum, dts formatı kayıplıdır diyorum. Açın bakın her yerde yazar zaten dts formatının kayıplı olduğunu. Dtsnin amacı sanal olarak surround çok kanal ses veriyor gibi gözükmek. Filmin içindeymiş hissini yaşatmak. 1 saatlik filme gerçek 5.1 flac ses ekleseler sadece ses dosyası zaten 40 gb tutar bluray'e bile sığmaz (biraz mübalağa yapmış olabilirim). Bilmem anlatabiliyormuyum. Hem niye bunu tartışıyorsak sen istediğine inan bende kendi istediğime inananayım olsun bitsin.

Ek linkleri veriyorum isteyen açar bakar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 27 Şubat 2020; 17:48:23 >
    Abartmayın bu kadar yahu! 60 dakikalık 5.1 DSD albümler ortalama 4GB. Flac olayına zaten değinmeme gerek yok. Siz blu-ray'e sığmamalardan bahsederek pireyi deve yaptınız.

Ayrıca referans olarak başka forumlardan konuşmalar göstermek nedir ya :D hem de 15 senelik falan...
    Neyse yani DTS albüm indirmeme konusunda hemfikiriz (: Müzik için üretilmiş bir format değil zaten açılımından da anlaşılıyor "Digital Theater System"

FLAC, ALAC, DSD, MQA vs. bunlardan yürümekte fayda var.
  • Ben programı tamanen orijinal olduğunu, uupsample işlemi yapılmamış olduğundan emin olduğum bizzat Sony'nin dağıttığı Hi-Res örnekler üzerinde denedim sadece iki tanesi hariç hepsine onay verdi. Bence kabaca düzgün çalışıyor diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Şubat 2020; 3:13:57 >
    altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar tartışma bir yana elinde çok kanallı örnek bir parça olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.