Teşekkür ederim. Cihaz 2 gündür elimde Hesaudio dan satın aldım. Fiyat konusunu kendileri ile görüşmeniz daha doğru olur ki zaten çok ilgili ve yardım severler. Cihaza gelirsek ben LG V30 ile kullanıyorum. Bir mp3 çalar alacağıma quad dac snapdragon 835 li bir telefon daha mantıklı geldi. Lg nin quad dac çıkışı Kulakici kulaklıkları bir seviyeye kadar sürebiliyor (soundmagic e80c yüksek empedans kulaklığı coşturuyor ama istisnai bir durum) fakat Kulaküstü kulaklıklarımı maalesef besleyemedi. Biri Sony wh-1000xm3 diğeri mdr 1abt. Amfi arayışına girdim. Araştırdıkça sadece amfininde yetersiz olacağını gördüm amfi + dac yani FiiO q3 de karar kıldım. Biraz kumar oynamak gibi oldu çünkü cihaz çok yeni bırakın Türkiye dünyada ki hiçbir sitede adam akıllı bir inceleme göremedim ama hislerim ve hesaudio ya olan güvenim beni bu cihazı almaya itti diyelim. Teknik verilere hiç girmiyorum zaten aldığı sertifikalar ve kullandığı Chipset son teknoloji. Ses şiddeti muazzam. Yani şöyle söylüyeyim kendi telefonunuzun son sesini Q3 ün %30 u gibi düşünün. Her şey ses şiddeti mi tabi ki hayır. Sesi ne kadar verirseniz verin bozulma veya patlamalar olmuyor tabi kulaklığın sınırlarını zorlarsanız ona yapacak bisey yok :) Ses kalitesi konusuna gelirsek seslere bir FiiO dokunuşu hissettim. Çok güzel bir dokunuş aslında. Basslar derin derin vururken enstrümanlar akıp gidiyor. Q3 ün tam performansını anlamak için Bit-Perfect yani sese hiç bir müdahale etmeden direk usb daca gönderdim. Sonuç yine etkileyiciydi. Öyle ki ben Mdr 1abt yi emekliye ayırıp wh-1000xm3 almıştım. Meğersem kıymetini bilememişim. Mdr 1abt Q3 ile yeniden doğdu. Sanırım wh-1000xm3 e bir süre veda edeceğim :) Q3 ekstra bass +ekstra kazanç ve şarj açma kapama kontrolleri ile geliyor. Ekstra kazanç {Gain) ve Bass Boost sürekli aktif kullandım açıkçası en iyi performansı öyle aldım. Şimdilik gözlemlediğim şeyler bunlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü (Flac,Dts,Wav,Lossless) (46. sayfa)
-
-
Çok teşekkür ederim naçizane ufak bir deneyim yazısı yazdım umarım faydası olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elinize sağlık hocam, güzel bir yazı olmuş. Bu arada cihazın büyüklüğü ne kadar?
Unutmadan Sony MDR-1ABT'yi hiç deneyimlemedim ama çok övgüsünü duydum, sanırım Sony bunu üretirken kantarın topuzunu kaçırmış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Boyut olarak kısa sigara paketi düşünün. Kalınlık zaten 1.4 cm sanırım. Çok kibar ve malzeme kalitesi güzel.
Mdr 1abt enteresan bir kulaklık hocam. Kulak tırmalamayan yumuşak ve derin basslar tizzler ve middleri parlak tam bir keyif kulaklığı. Tek sıkıntısı şu. Mesela 4 saat müzik dinlediniz ilk 2 saat öle diğer 2 saat farklı bir deneyim. Kulaklığın performansı bir süreden sonra azalıyor. Noldu bu basslara yanlışla eq mu bozdum diyorsunuz ama dediğim gibi performansı sürdürülebilir değil. Ses kalitesi olarak wh-1000xm3 ün kat kat üzerinde. Whathifi wh-1000xm3 ü bir odyofil kulaklığı olarak sınıflandırıyor ama ben mdr 1abt den aldığım keyfi onda alamıyorum.
Esasında bence bazı kulaklık ve ses sistemlerinde ruh oluyor, farkı da bu yaratıyor olmalı. Bir misal vereyim Sony müzik sistemli Mk3 Mondeo'muz olmuştu, onda hatırlıyorum öyle güzel, büyüleyici bir ses vardı ki bugün Harman Kardon sistemli araçlarda aynı tadı alamıyorum, hatrı sayılı seneler geçti, birebir bir karşılaştırma yapmam güç ancak HK elbete o Sony'den çok daha detaylı ve kaliteli bir ses veriyordur ama aynı tadı veremiyor, aynı müzikleri dinlerken onun gibi büyülenemiyorum. Burada olduğu gibi Xm3'te de aynı durum var bence, öyle böyle övülmüyor, sesi de çok iyi ama bence büyüleyici değil, aynı işini çok iyi yapan sıkı bir Alman gibi ama romantik bir İtalyan değil. Zevki de bu durum etkiliyor bence. Aynı şeyi Sennhesier HD650 + Sennheiser HDV820 amfi ikilisi için de söyleyebilirim, öyle çok uzun uzadıya bir deneyim yaşayamadım ama sesi çok çok iyi olsa da o da ruhsuzdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Ekim 2020; 19:2:12 > -
Bu arada boyut konusunda şunu merak ettim, mobil olarak kullanmak mümkün mü, bazı DAC'leri böyle lastikle falan telefona bağlıyorlar, kocaman kocaman geziyorlar sonra. Taşınabilir mi, mobilolarak dinlemek basit mi hocam?
-
Tekrar teşekkürler hocam, çok sağolun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam wh-1000xm3 pasif şekilde kullanırken teneke sesi gibi (neden teneke örneği derseniz hep o duyguyu yaşattı) fakat gücü aktif edince o bahsettiğiniz ruh oluşuyor. Sony kendi içinde o sesi işledikten sonra bana şirinlik yapıyorsa kimse övmesin derim. Muhtemelen sizde hep güç tuşu aktif kullanıyorsunuz. Mdr 1abt zaten kablo bağlıyken kulaklığı asla aktif edemiyorsunuz. Kendi ham sürücüsü müziği işlemeden bile Xm3 ün aktif halinden daha iyi sonuç veriyor.
Q3 mobil olarak kullanıma pek uygun değil hocam. Maalesef telefonun arkasına çift taraflı yapışkan ile yapıştırmak lazım yada o çirkin bantları kullanmak lazım. Bir telefonun dokunmatik paneline bant geçirmek ne kadar mantıklı oda ayrı bir konu. Sanırım sizin için en güzel seçenek BTR5 olacak. Telefon cebinizde kulaklık btr5 e bağlı şekilde başka cepte gibi bir senaryo daha mobil ve kullanışlı olur. Ben şahsen Q3 ile dışarı çıkmazdım :) kışın montun cebinde belki varlığını hissettirmez ama yazın telefon + Q3 zaten cebe sığmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey444 -- 28 Ekim 2020; 19:31:34 >
Hocam 2 fotoğraf çektim sizin için belki kafanızda bir senaryo oluşur. Telefon LG V30
"Yüksek Kaliteli Kayıpsız Müzik Paylaşım Kulübü" ama daha çok donanımsal paylaşımlar yapılmış
Yabancı şarkıları Tidal-dl ile Tidal'den indirdim 16bit 44khz'den 24bit 192khz'ye (MQA) kadar çıkıyor.
Yerli şarkıları SMLoader ile Deezer'dan indirdim 16bit 44khz genellikle hepsi.
Müzik çalar Audirvana alttaki ise MusicBee. MQA destekli müzik çalarların fiyatları çok uçuk.Telefonda UAPP ve Neutron 40-50TL iken Audirvana 110 dolar,Amarra 100 dolar,Roon 500 dolar.
Anakarttaki ALC1220 ile MQA ile düz flac arasındaki fark maalesef anlaşılmıyor. LG V30'da fark edilebiliyordu. Kulaklık KZ ZSX Terminator.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 29 Ekim 2020; 16:20:43 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: daytripper25
Oppo reno2z telefon mevcut. Dolby atmos destekli olsa da equalizer ayarları tatmin edici gelmedi Xiaomi mi note 3 ten sonra. Ama poweramp yüklendikten sonra ses çağ atladı resmen. Kz zsn pro kulaklık kullanıyorum bu arada. Ama 320 kbps MP3 ile 800-1000 kbps flac arasında pek fark yok gibi geliyor. Biraz daha iyi bir kulaklık alsak fark ne derece hissedilir ya da ne kadarlık bir kulaklık gerekir fark hissetmeniz için. Telefonun ses donanım bilgisi şu şekilde.
Fark duymamanızın sebebi çıkış değerleri.Ayarlardan çıkış değerlerini 24bit 192,96khz olarak ayarlamalısınız.Ama resampling yapmak ses kalitesini arttırmaz tam tersine düşürür.Poweramp maalesef ses dosyasının değerlerine göre otomatik olarak ayarlamıyor çıkış değerini. Neutron veya UAPP kullanmanızı tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: atabey444Daha yüksek ve kaliteli ses için iki seçenek var. Ya root yapıp dolby atmos viper4android vs. Kullanırsın yada kulaklık amfisi alırsın.
Çoğu kişi bu yanlışı yapıyor. Ses tatmin etmiyorsa direkt faturayı kulaklığa kesiyor. Musluk en başından kapalı ise sonuna nasıl bir boru takarsan tak kaynağın kısıtlı. Bu yüzden ilk önce kaynağı sonra kulaklığı düşünün.
Dolby atmos ve viper4android gibi ses düzenleyiciler çıkış değerini 48khz'ye kilitlemekteler, ses kalitesini arttırmaktan daha çok azaltmaktalar. Sadece Ainur Narsil ses kalitesini arttırmakta ama cihaz desteği kısıtlı (bazı işlemciler ve Quad Dac LG gibi cihazlar)
-
Hocam 768khz/32 bit DSD512 destekleyen bir cihazın MQA destekleyip desteklememesini konuşmak ne kadar doğru? Tidal hifi aboneliğim var ve uapp bit perfect aktif kullanıyorum Q3 gayet sorunsuz.
Ayrıca kanaatimce Poweramp içerisinde bulundurduğu bass ve tiz boost özelliği uapp nin EQ ve Parametric EQ dan daha kaliteli. Sizce birilerinin iyi dediği mi yoksa kendi kulağınızın duyduğu mu daha iyidir?
Bu arada Poweramp Q3 ile 24 bit 92/192 direkt usb cihaz aktarımı mümkün
quote:
Orijinalden alıntı: atabey444Hocam 768khz/32 bit DSD512 destekleyen bir cihazın MQA destekleyip desteklememesini konuşmak ne kadar doğru? Tidal hifi aboneliğim var ve uapp bit perfect aktif kullanıyorum Q3 gayet sorunsuz.
Ayrıca kanaatimce Poweramp içerisinde bulundurduğu bass ve tiz boost özelliği uapp nin EQ ve Parametric EQ dan daha kaliteli. Sizce birilerinin iyi dediği mi yoksa kendi kulağınızın duyduğu mu daha iyidir?
Bu arada Poweramp Q3 ile 24 bit 92/192 direkt usb cihaz aktarımı mümkün
Tidal MQA kullanıyor çünkü. MQA desteği olmayan bir cihazda daha düşük kalitede ses alırsınız.
-
Atilla Kaya albümleri için yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.
Valla hocam telefonun çıkışı idare eder. Çok bir beklentim yok açıkçası. Poweramp satın aldım. Spotify en yüksek ayarlarda dinlediğim şarkıyı 320 kbps indirip poweramp ile dinleyince kayda değer fark var ses yüksekliği ve kalitesi olarak. Bence poweramp gayet başarılı. Kulaklığım biraz düşük seviyede. Kz zsn pro. Ses yüksekliği ve basslar yüksek. Ama bazı şarkılarda uğultuya dönebiliyor basslar. Bu hoşuma gitmiyor. Klasik müzik ve rock için iyi değil kulaklık. TV'den film filan izlerken kullanmak için indirimden anker soundcore life q10 aldım. Onda da temiz ses almak pek mümkün olmayacak bu türler için sanırım. Neticede bass ağırlıklı. Yüksek ses ve bass kalitesi ile birlikte biraz daha detay ve bassları boğulmayan bir f/p kulaklık bulabilirsem alma niyetim var. Çin menşeli olacak gene tabi fiyat olarak 200-300 TL arası düşünüyorum. Var mı tavsiyesi olan? Genelde kz zs10 pro, zsx ya da blon bl03 tavsiye ediliyor. Hazır. 11. 11 geliyorken kuponla filan iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daytripper25 -- 7 Kasım 2020; 23:4:47 >
quote:
Orijinalden alıntı: daytripper25Valla hocam telefonun çıkışı idare eder. Çok bir beklentim yok açıkçası. Poweramp satın aldım. Spotify en yüksek ayarlarda dinlediğim şarkıyı 320 kbps indirip poweramp ile dinleyince kayda değer fark var ses yüksekliği ve kalitesi olarak. Bence poweramp gayet başarılı. Kulaklığım biraz düşük seviyede. Kz zsn pro. Ses yüksekliği ve basslar yüksek. Ama bazı şarkılarda uğultuya dönebiliyor basslar. Bu hoşuma gitmiyor. Klasik müzik ve rock için iyi değil kulaklık. TV'den film filan izlerken kullanmak için indirimden anker soundcore life q10 aldım. Onda da temiz ses almak pek mümkün olmayacak bu türler için sanırım. Neticede bass ağırlıklı. Yüksek ses ve bass kalitesi ile birlikte biraz daha detay ve bassları boğulmayan bir f/p kulaklık bulabilirsem alma niyetim var. Çin menşeli olacak gene tabi fiyat olarak 200-300 TL arası düşünüyorum. Var mı tavsiyesi olan? Genelde kz zs10 pro, zsx ya da blon bl03 tavsiye ediliyor. Hazır. 11. 11 geliyorken kuponla filan iyi olur.
Ben kz zsx terminator kullanıyorum tavsiye ederim. Spotify'dan nasıl indiriyorsunuz şarkıları? Spotify'dan direkt şarkı indirilmiyor, bazı programlar sesi kayıt ediyor o yüzden ses kalitesi düşüyor. Poweramp ile dinlerken ses kalitesinin artması mümkün değil kısacası. Zaten Spotify'ın kendiside pek kaliteli değil,o kulaklığın hakkını dahi verdiğini düşünmüyorum. Deezer ve Tidal'i denerseniz farkı görürsünüz. Ayrıca Deezer ve Tidal'den program aracılığıyla direkt şarkı çekilebiliyor. Tidal için Tidal-dl, Deezer için SMLoader mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 8 Kasım 2020; 0:24:53 >
Spotify dan değil hocam. Torrent vs başka yolla.Aynen dediğiniz gibi Spotify ses kalitesi kötü. Yeni şarkı keşfi için kullanıyorum genelde. Şu an kz zsn pro dan dinliyorum. Ses seviyesi ve kalitesi giriş seviyesi için muazzam fiyatını düşününce. Daha temiz detaylı ses merakı bizimkisi. Aslında dinlediğimiz türler için bu yeterli. Merak işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daytripper25 -- 8 Kasım 2020; 8:34:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X