Şimdi Ara

Yüksek Liglere Çıkmanın Başka Bir Sırrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
7.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de (çoğunlukla diğer bölgelerde de böyledir bu) yükselmek için iyi bir takımınız olması gerekir. Ve W/L oranınıza bağlı olarak %49 gibi bir şansınız vardır. Bazı bölgelere göre bu şans değişebilir. Size yükselmeniz için neden iyi bir takım gelmesi gerektiğini anlatacağım. QQ konusu gibi gelebilir ama bir buçuk yıldır sürekli yaşamakta olduğum olayları anlatacağım (sizin de yaşadığınız veya yaşattığınız olaylar).

YAZIYI OKUMAYAN VE AMACI POST KASMAK OLAN KİŞİLER YORUM GÖNDERMEZSE SEVİNİRİM :=)

Evet, arkadaşlarınızın gazına geldiniz, merak ettiniz veya artık RANKED GAME girecek kadar tecrübeli olduğunuzu düşündünüz, ama çoğunuz yanıldınız.

Neymiş lan bu RANKED diyip, o lanet butona tıkladınız ve sıraya girdiniz. 1 veya 2 reddetmeden sonra oyun bulundu, seçme ekranına geldiniz.

ovvv, süper, gaza getirici bir müzik çalıyor, güzel bir sıralama ekranındasın ve toplam 6 şampiyon banlandıktan sonra sıra sıra seçmeye başladınız. her kafadan "BOT PRE HARD CARRYLENİR", "SOLO MAİN", "JUNGLE BIRAKIN OYUN TAŞIYIM", "MİD SALIN SMURF HESAP" diye sesler yükselmeye başladı, 2 dakikalık bir tartışmadan sonra herkes istediği lane'i aldı (Kİ NORMALDE NADİR YAŞANAN BİR DURUMDUR BU) ve 10 saniye sonra oyun başladı. yükleme ekranı bitti ve lane'nize doğru yol aldınız

TOP'A DOĞRU YOLA ÇIKTINIZ. lane'i domine ettiniz, 20. dakikada 200'e yakın farm yaptınız, karşınızdaki adamı minyonu geç, exp bile alamaz hala getirdiniz, fakat bot lane 4 dakikada bir double kill verdi. moraller düşmeye başladı ve sizde adamları uyarmaya başladınız. fakat ses soluk gelmez, kimse cevap vermez, tek konuşan sizsinizdir. cevap vermeyeceklerini idrak ettikten sonra sizde susarsınız ve 30. dakikalara doğru karşı vayne bütün takımı ipe dizer, üzücü bir SURRENDER ile yenilirsin. 20 dakikalık emeğin uçar gider.

MİD seçersiniz, karşıdaki adamı yerin dibine gömdünüz, jungleriniz adamların redini çalmak için öldü, veya size gang atayım derken karşınızdaki adamı besledi. roam atayım da botu/topu toplayayım dediniz, gang gittiğinizde adam minyon kesmeye o kadar konsantre olmuştur (veya alt-tab yapmış facebook'tan kezbanları scoutluyordur) ki size karşılık vermez, roam çöp olur, bu arada exp ve paradan geri kalırsın. ardından karşı jungle 2 tarafıda wardlı olmasına rağmen çalılardan uçarak sana güzel bi gang atar ve oyun karşı midin lehine döner.

ADC gidersiniz, yanınızdaki support olur olmadık yerde adamlara saldırır ve trade kaybedersiniz. farmınıza vurarak lane dondurmanızı engeller, karşı adc lane dondurur ve güzel bi gang ile mahvolursunuz. diğer bir senaryoda ise, jungler'iniz size gang atar, karşı adc 100 can ile kulesine flash atar, sizin jungler veya supportunuz ise adamı öldüreceğim diyerek ardından flash atar ve karşı adc'ye double kill verirler, bu arada karşı jungler ve mid gelip sizi bi güzel biçerler. support'unuz genellikle nidalee veya annie olacağı için, sizi koruyamazlar ve her türlü roam'da kesilirsiniz.

SUPPORT alırsınız, yanınızdaki ADC farm yapmaz, habire karşıdakilere vurmaya çalışır, lane freeze ne bilmediği için minyon dalgalarını rakip kuleye dayar, karşı mid ve jungler organize olur ve 2 ayrı çalıdan birden bot lane'e girerler ve sizi mezbahadan geçirirler. farklı bir senaryoda ise jungler'iniz gang atar, jinx'e değil de leona'ya saldırmaya karar verir ve gang çöp olur, adamlar ya kaçarlar yada adc'nizin saçma sapan bir fail'i yüzünden karşı adc triple alır. ve hatta mid lane'de canı çok az olan adc'yi almak için kule altı bir hamle yapar ve rakip quadra kill ile base'ine döner.

JUNGLER alırsınız ki aşırı profesyonal değilseniz veya main'iniz değilse ALMAMAYA UĞRAŞIN, solotop'unuz 1 level'da kha'zix ile trade atmaya karar verir ve first blood'u verir, solotop size küfrederken, diğer oyuncularda ona küfreder ve oyun sonuna kadar sürecek bir küfürleşmenin başlangıcına şahit olursunuz. yine solotop'unuz ward atmayı geç, yanındaki sarı trinket'i bile o çalıya yerleştirmez ve skillerini kullanarak minyonları karşı kuleye dayar, sonra ya rakip jungler'in yada apc'nin kurbanı olur. ve 2 saniye geçmeden din, aile, sülale, arkadaş, sevgili, karı, koca demeden bütün değerlerinize küfreder. lane'de yenilmesine rağmen inatla BRUTALİZER veya BLOODTHİRSTER gibi ad itemlerini kasmaya devam eder, en ufak bir zırh veya can taşımaz yanında. bu sayede toplane kısır döngüye girer ve karşı solo adamın imanını gevretir, gang atıp toplamak istersiniz fakat karşı adam ilahi bir güce dönüşmüştür ve gang gitmeniz sadece adamın double kill almasına yarayacaktır. bu kastırılan şampiyonlar özellikle jax, renekton veya pantheon'dur. hiç bir şekilde durduramazsınız ve oyunu kaybetmenizin sebebi de sizin "gang atmayışınız"dır. Bütün bunlar yaşanırken botlane veya mid'den "takımından biri katledildi" sesleri yükselmektedir ve 1 gıdım oynama isteği kalmaz içinizde. kötü oynayan oyunculara kötü oynadıklarını söylerseniz zaten yandınız demektir, çünkü söylediğiniz oyuncu ya "iyi ozmn sen taşırsın ben afq" yazar, ya "sana oyun qazanmak haram bn feedliom" yazar, yada size karşılık vereyim derken feedleme hızını 2 katına çıkartır. bu oyuncular genellikle 20. dakikaya gelindiğinde 1/8/0 gibi kda'lara sahiptirler ve SURRENDER oylaması başlattığınızda SANKİ OYUNU ORADAN ÇEVİREBİLECEKMİŞİZ gibi hayır oyu verirler. karşı taraf oyunu uzattıkça uzatır ve 35-40 dakikanız bir hiç uğruna mahvolur. bu yazdığım senaryoların çok çeşitlileri MİD ve BOTLANE içinde geçerlidir.

karşı takımı besleyen yeteneksiz oyunculara bunu belirttiğinizde SANKİ O ANA KADAR HİÇ ÖLMEMİŞ, SİZİN SÖZLERİNİZDEN SONRA ÖLMEYE KARAR VERMİŞ gibi "ben feeder", "ejderha onu geln feedlıom" diye ALL CHAT'den anırırlar. ve tabii peygamber sabrına sahip değilseniz bütün bu yaşananlara karşılık sizinde haklı olarak afk kalır veya takımınıza küfredersiniz.

DİYELİM Kİ FARM FASLINI BU OLAYLAR YAŞANMADAN VEYA ÇOK AZI YAŞANARAK ATLATTINIZ

AMA DAHA BİTMEDİ
    ...

O gün abdestinizi alıp oyuna girmişsinizdir ve yukarıda yazdıklarımdan çoğu şey yaşanmaz, -gene nadir bir ihtimal- ve TEAMFIGHT'lar başlar.

Rakip takım karşıda hata kollamaktadır ve tam bu sırada adc'miz bu kritik anda minyon almak için ileriye doğru yönelir, thresh'in hook'una kafa atar ve adc'miz rakip takım tarafından parçalanır. karşı takım ileriye doğru bir hamleyle ilk mid kulenizi alır ve geri çekilirler.

adc'miz doğar ve söylediğiniz uyarıyı onaylar, pozisyon alacağını söyler. rakip ormana pusarsınız ve karşı takımı hazırlıksız yakalar, bala g*te tf kazanırsınız. ardından 2. mid kulesini alırsınız ve siz ne kadar geri çekilin diye k*çınızı yırtsanızda takımınız inhibitör kulesine saldırır. tf'den çıktıkları için canları yarıdadır ve yeni doğan rakip takıma yem olurlar, bunun üzerine rakip takım hızlı bir baron yapar ve exp-gold olarak öne geçerler. oyunun bu safhasında V tuşu ile yolladığınız hiç bir ping'i takımınız umursamaz, pasifik okyanusuna açılır gibi açılırlar ve teker teker karşı takıma yem olurlar.

takımınızdan bir fırlama "bu böyle olmaz aga tek care backdoor" der. her ne kadar yapma diye söyleseniz de adam top kulesine dayanmıştır. bu arada rakip takım bunu fırsat bilerek üzerinize ne var ne yok atlarlar ve inhibitöre kadar geçirirler.

takımınızdaki fırlama akıllanır ve sizin yanınızda durmaya başlar, siz 5 kişi base korurken adamlar her yandan ittirmektedir, minyonlar kapılara dayanmıştır ve o son tf vakti gelmiştir. iyi bir pozisyon yakalanarak karşı apc yakalanır ve öldürürlür, takımınızda FOCUS denilen bir olay olmadığı için size doğru depar atan mundoya saldırılır. siz ne kadar ADC ve JUNGLER'i işaretlesenizde artık mundo'ya saldırılmıştır ve öldürülmeden bırakmayacaklardır. bu arada karşı jinx takımı katleder ve mundo ultisini açıp canını geri doldurur. rakibin süper minyonları ile beraber nexus kesilir ve oyun biter ve -yine çok değişik hata ve saçmalık senaryoları var ama yazmaya kalksam konu buradan edremit'e kadar gider- elinizde klavye mause öylecek ekrana bakarsınız ve sinir krizi geçirmeniz muhtemeldir. bir oyun nasıl olsa s. et diyip geçemezsiniz çünkü siz 40 dakika emek verip takımı toplamaya çalışmışsınızdır ve saçma sapan hatalar sebebiyle yenilmişsinizdir. moraliniz 0'a dayanır ve bunun üzerine bir oyuna daha girerseniz, o anki siniriniz ve moraliniz yüzünden büyük ihtimal ile bir bozgun daha alırsınız. "ben bu lolü bırakıyom aga ya" diyip emeği geçen herkese söversiniz, ama ertesi gün istemsizce tekrar bir dereceli sırasına girmişsinizdir.

LEAGUE OF LEGENDS bir takım oyunudur, takımınız ortalama veya iyi oynarsa kazanırsınız, en kötü takımınızın laftan anlaması gerek. 5 kişiden 2 kişi süper, diğer 3 kişi berbat veya tüm takımın kötü oynadığı bir oyunu kazanma olasılığınız, karşı takımın afk veya feedleme'sine bakar. ya sizin takım güzeldir, ya karşısı, ya kazanırsınız ya kaybedersiniz.

Türkiye'de BRONZE zaten elohell'in yeni versiyonudur, SİLVER'da bu yazdıklarım çok çok bulunur, GOLD'da yine bunların çoğu yaşarnır, PLATINIUM'de ise bu olaylar azalmıştır fakat hala sizi çileden çıkarmaya yetecek kadar vardır, DIAMOND ve CHALLENGER kümelerinde ise oyuncuların yarısı eloboosted (daha üst seviye oyuncuya para karşılığı kendini ilerletme), %20'si script veya 3. parti uygulamalar kullanılarak o seviyeye ulaşmış, ve %30'u da gerçekten yetenekli, emeği ve alın teri ile çıkmış oyuncular bulunmaktadır. diğer kümelere göre böyle olaylar çok yaşanmaz ama hiç yaşanmaz demiyorum.

ha birde demiyorum ki siz süper oynasanızda yenemezsiniz diye. taşıyan taşıyor fakat oyun sadece size bakmıyor malesef.

zaman ayırıp okuyan varsa başımın üstüne yeri var.

LÜTFEN TROLL POST ATMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Czech Warrior -- 2 Haziran 2014; 1:00:12 >

• Rezerved. Trollerim duruma göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklisin oluyor bunlar hep var

• Cidden şu trolleri açıkladın diğer arkadaşlara tebrikler.

+8213512
  • benim söylemeye çalıştığım tek şey, playerlığın oyuna %10 veya %20 etki ettiği. olay takımda bitiyor, bu arada farkettim işsiz gibi yazmışım.
  • Yükselmek için çok iyi oynamak yetmez, takım size bel bağlayacak kadar güvenmeli bu güveni sağlayacak dominasyonu koridorunuzda kurmanız lazım. En basitinden adamlara beyler sakin oynayın oyun bizde ben kastım diyebilmelisiniz 4 0 gidip sağlam farm yapmışınızdır vs. Kalan her şey şans işi. Bazen ciddi manada taşınması imkansız adamlar gelir, Doublelift gelse o takımı kurtaramaz, çünkü bazı adamlar ciddi manada AFK kaldığında takımına daha faydalı olabiliyor.

Bir başka taktik de bütün takımın safe pick yapması ve sizin duonuz ile bot lane'den kısa sürede yardır Allah yardırıp inhibitöre dayanmanızla mümkün.

Ama yok halihazırda siz zaten dominasyon kuramıyorsanız koridorunuzda zaten o kümeye aitsiniz boşa üzülmeyin. 15. dakikaya 2 1 1 girip ortalama düzeyde farm yapmak yetmez, eğer taşıyacaksanız daha fazlası lazım. Karşınızdaki adama 2 level fark koyup outfarm bırakıp hüngür hüngür ağlatmanız lazım, karşı takımdaki 4 kişi de bütün nefretini o adamın üstüne kusması lazım araya nifak sokmanız lazım böylece takımınız 6v4 oynamaya başlar, bu olayı bot lane'de yaparsanız da 7v3 oynamaya başlarsınız resmen.

Olayın psikolojik boyutu da önemli, bu nedenle low eloda "bence" late game heroları değil early'de güçlü olan herolar iyi iş yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 1 Haziran 2014; 20:03:51 >

• Rezerved

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyuncular nedense Ranked olmayan Draft pick seçeneğini hiç kullanmıyorlar. Aşırı fazla bekleme süresi var. Büyük ihtimalle bundandır. Tr de var mı hatırlamıyorum ama Ranked oyunlara hazırlık için çok iyi bir tercihtir.

Öyle bodoslama Ranked a ben de girmiştim ilk ranked oyunum olduğu zamanlar. Ama 1-2 oyundan sonra hatamı anlayıp Draft Pick kasmaya başladım. İnsana tecrübe katıyor hakikaten.

Bunun tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Yükselmek için çok iyi oynamak yetmez, takım size bel bağlayacak kadar güvenmeli bu güveni sağlayacak dominasyonu koridorunuzda kurmanız lazım. En basitinden adamlara beyler sakin oynayın oyun bizde ben kastım diyebilmelisiniz 4 0 gidip sağlam farm yapmışınızdır vs. Kalan her şey şans işi. Bazen ciddi manada taşınması imkansız adamlar gelir, Doublelift gelse o takımı kurtaramaz, çünkü bazı adamlar ciddi manada AFK kaldığında takımına daha faydalı olabiliyor.

Bir başka taktik de bütün takımın safe pick yapması ve sizin duonuz ile bot lane'den kısa sürede yardır Allah yardırıp inhibitöre dayanmanızla mümkün.

Ama yok halihazırda siz zaten dominasyon kuramıyorsanız koridorunuzda zaten o kümeye aitsiniz boşa üzülmeyin. 15. dakikaya 2 1 1 girip ortalama düzeyde farm yapmak yetmez, eğer taşıyacaksanız daha fazlası lazım. Karşınızdaki adama 2 level fark koyup outfarm bırakıp hüngür hüngür ağlatmanız lazım, karşı takımdaki 4 kişi de bütün nefretini o adamın üstüne kusması lazım araya nifak sokmanız lazım böylece takımınız 6v4 oynamaya başlar, bu olayı bot lane'de yaparsanız da 7v3 oynamaya başlarsınız resmen.

Olayın psikolojik boyutu da önemli, bu nedenle low eloda "bence" late game heroları değil early'de güçlü olan herolar iyi iş yapıyor.

Bazen 2-3 level fark atmanız bile yetmeyebiliyor hocam oyunu domine edebilmeniz için. Daha bugün karşımdaki Trundle a minion vermedim neredeyse early de. Exp bile alamaz hale gelmişti. Aramızda 3 level fark vardı. Adc miz 7. dk da afk kaldı. Tüm Focus mid üzerine kaldı. Yenildik doğal olarak.

Böyle şeyler insanın gerçekten canını sıkıyor. Ama bir yerden sonra "oyundur en nihayetinde" diyebilmeyi öğreniyorsunuz.

• Bronze to challenger streamleri yapan adamlar nasıl başarıyor bunu sizce? Low kalıp 400 oyun spamlaniyor bir ligde, 15 geliyor 15 gidiyor ve sonra ben süper oynuyorum bu ligi hak etmiyorum carryleyemedim gibi laflar çıkıyor, ilk 100-150 maçında neredeysen ligin odur zaten seviyen silversa silvera, goldsa golda çıkarsın duraksadigin yer olağan ligindir ve orası şansına ve geliştirme faktörüne bakar ama kimse kusura bakmasın 400 oyun atmış ligini eleştiren adam hiç oynamasın oyunu, boşuna egoistlik yapmasın, seviyen ligin üzerindeyse dediğin gibi lane 20 dk 200 farm karşısı outfarm bırakma olaylarına giriyorsan zaten 10 maçtan 8 ini alırsın bu şekilde, katılmıyorum o yüzden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    psikolojik boyutu gerçekten önemli fakat, karşı takımdaki nefret kusan kişiler ya bizim takımımıza, ya karşı takıma geliyor. 2 lane'i domine ettiğim oyunlar bile oldu fakat gerçekten olay takımda bitiyor, jungler'iniz gittiği yere kill aldırmak yerine beslerse, bot lane karşı adc'yi ilah ederse sizlik bir şey kalmıyor. low eloda karşısıda epey low olacağından nasus, fiora, master yi gibi şampiyonlarla "tek" çıkılabilir ama silver ve gold'a gelindiğinde durum sadece şansa bakıyor. iyi oynamak ise bu şansı birazcık daha sizin tarafınıza çekiyor. fb verildiği an küfretmeye başlayan bi adama ne kadar "bro sakin ol oyun her türlü bizde" desende yine bi şekilde bir şey yapıyor. top lane'de rakip fiora'yı afk bırakmama rağmen yenildiğim bir oyunu hatırlıyorum mesela. diana taşımıştı oyunu bizim mid sağolsun.

aslında takımın tek yapması gereken mid game'e kadar safe oynamak, öldürmek için değil de ölmemek için oynansa oyunlar gerçekten çok zevkli geçer.

TR sunucusunda ya karşısı 20 sur, ya biz 20 sur, şöyle çekişmeli, zevkli geçen oyunlar çok az gerçekten.

• +yanyatmışsekiz

• Ben bronzum ama genel olarak mantık şu her player yenilir.İyi liglerde olan adamların farkı bol oyun atıp iyi oynamalarıdır.Diyelim ki 10 oyundan 1'in de dengeli takımlar geldi,4'ünde iyi takım geldi,5'in de de feeder yada afk geldi.Eğer iyi oynuyorsanız dengeli ve iyi takım gelen 5 oyunu alırsınız 5 feeder oyunundan birini bile taşısanız 6/4 gibi bir W/L'ye sahip oluyorsunuz.Bu W/L de sizi iyi bir yere getirmeye yeter.Ve tabii ki de flame yapmamak lazım boşu boşuna oyun kaybettirebilir flame yapmak.
  • Dustom önecklike şnuu söylmeeiliym, hep oulsmuz şelyedren bahestmsşiin bu seebpetn öütrü ktalımıroyum yzaıdğın bikraç şyee, buunn dşınıda yaızm tazrın gaeyt gzüel vreidm +1'ini

• İyi oyunculuk sadece Lane ı almak değildir başkasınada Lane aldırmaktir soloyu aldiysan mide git kill aldır Kulesi'ni aldirmaya yardım et bazı tipler hiç beklenmedik şekilde lanede ezilirken aldığı bir iki kill ile hiç beklenmedik şekilde daha iyi oynuyor, yada fightlarda takım la çok iyi uyum sağlıyor.

• 1 noktada daha var. Rakipte olan bot pre botu dümdüz ediyor. Sonraki oyun bizim takıma geliyor seviniyorum yine bizim bot dümdüz oluyor.. Herkes rakiptemi iyi oynar

• Shateiel kullanıcısına yanıt
    Hepimizin başına geliyor ama domine ettiğin 10 oyundan 8'ini kazanırsın be dostum. Demekki yeterince domine edemiyoruz. Bir ara bu şekilde hayıflanırken Dia bir arkadaş dur sana oyun taşıyım 1-2 maç dedi girdi hesabıma izliyorum ben de, adam 3v5 maç kazandığı oldu 2 afk varken düşün artık. Aynı adam smurf hesabıyla Silver2'den 4'e lost streak yaptı birkaç gün sonra. Dia adam 2 küme düşer mi Silver'da düşüyor. Ama smurfu bile kısa sürede Plat3 yapıp sattı. Kısacası Plat4-5 gibi oynuyorsa bir adam en az Gold2'ye kadar dominasyon kurup yükselebilir. Veya Gold3 gibi oynuyorsa Gold5 yapabilir en azından kendisini.
  • Sende çok karamsar olmuşsun kardeşim
    Tamam mid jungle "feral kasiyorum deyince top ve bot bir anda feedleyip oyunu verebiliyor ama çok iyi oyunlarım da geçti bronzda - bazı dia oyunlarımdan daha iyi

Konu takım kontrol becerisi usta
    Sadece bot feedlerse anlaşıp 1-2 gangle eşitlersiniz , ama adam feedleyip junglea sövmeye başlarsa çok bir şey yapamazsınız doğruya doğru

• Şuan mid yasuo ve hoplatan bir tecrübeli jungle free win 3 maçtan 2sini rahat alırsınız.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Hatayı kendimde de arıyorum aslında. Domine ettim ama sonrasında ne yaptım diye. Bazen domine etsem bile çok korkak oynadığım zamanlarda oluyor. Bunları aşmam gerek sanırım birazcık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.