Şimdi Ara

Yüksek Liglere Çıkmanın Başka Bir Sırrı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
7.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısın ama yapcak birşey yok maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar okudum. Yorumları okumadım mutlaka yine "oo ben daymındım oyunu taşıyamıyosan sen eziqsin qnq"cılar yazmıştır. Harfi harfine katılıyorum yazdıklarının :(

• Okudum aklımı okuyup yazmışsın
  • Porphyrogenitus kullanıcısına yanıt
    hocam beklediğim gibi yorumlar gelmedi, gayet adam akıllı şeyler söyledi arkadaşlar sağolsunlar.

özet isteyenler olmuş, size vereceğim tek tavsiye, -GERÇEKTEN İYİ OYNUYORSANIZ- kazanamıyorum vs diyerek kendinizi üzmeyin. oyunun bazı kısımları -ÖZELLİKLE EŞLEŞTİRME SİSTEMİ- "broken". taşıyan taşıyor diyip streamer'ları örnek göstermiş arkadaşlar, o saydığınız insanlar zaten günlük en az 10k izleyici kitlesi olan, oyunu yiyip yutmuş insanlardır ve ne kadar onları izleyip alkışlasanız da onlar gibi oynayamazsınız zaten. yoksa LOL'de bronz kalmazdı, herkes challenger olurdu.

felsefeniz "öldürmek değil ölmemek olsun", "safe" kavramını benimseyin. daha hiç bir LCS maçında 10. dakikada 30-40 kill olduğunu görmedim şahsen, manyak gibi farm yapıyor ve MİD GAME'de yapılan taktiklerle oyunu kazanıyorlar. biz neden 1 level olmadan ne var ne yok giriyoruz? cevabını siz verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Czech Warrior -- 2 Haziran 2014; 20:28:50 >

• oyunda ritonun yaptığı şöyle bir gizli sistem var ne kadar yenerseniz bir sonraki maç sizin takım o kadar dandikleşiyor ve tam tersi içinde geçerli üst üste yenerseniz size afk toll feeder gelme ihtimali yükseliyor böylece riot sizi oyunda tutuyor inanmayan varsa bir kaç maç feedleyip kaybetsin sonra gelen takımlara baksın veya winstreak yapıp kazanmanın ne kadar zorlaştığını görsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumblapinta -- 2 Haziran 2014; 20:33:14 >
  • script nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_4151

script nedir ?

3. parti, oyuna etki eden kodlar, hile gibi. bu hileler yabancı forumlarda çok profesyonel coder'lar tarafından yüksek ücretler karşılığında satılıyor.

en başta dodge (savuşturma) rakibin attığı wardları görme, rakibin skillshot'unu savuşturma (nidalee'nin mızrağı, amumu'nun q'su, ezreal'in ultisi vs.), rakibin canını hesaplayarak otomatik kombo yaptırma, rakibe vuracağın tam hasarı gösterme gibi bir çok iğrenç özellik sağlıyorlar.
  • Güzel yazmissin tamamen okuyamadim ama okudugum yere kadar iyidi

• quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

low eloda jungledan daha kolay taşıyan bi lane yoktur ne adc ne mid ne solo 4 kişiyi mutelıyeceksın alıcaksın godyrını yapıcaksın farmını killini buffları vermıyeceksın jungleı bırakmıyacaksın kulelerı alcakın drakeı alcaksın sonra 2-3 backdoorla inhi açıp baron alıp bitirceksınız

http://www.youtube.com/user/Trick0850 açın izleyin

O videodaki vladimirin ismi bu nedir arkadas

• quote:

Orijinalden alıntı: Czech Warrior

hocam beklediğim gibi yorumlar gelmedi, gayet adam akıllı şeyler söyledi arkadaşlar sağolsunlar.

özet isteyenler olmuş, size vereceğim tek tavsiye, -GERÇEKTEN İYİ OYNUYORSANIZ- kazanamıyorum vs diyerek kendinizi üzmeyin. oyunun bazı kısımları -ÖZELLİKLE EŞLEŞTİRME SİSTEMİ- "broken". taşıyan taşıyor diyip streamer'ları örnek göstermiş arkadaşlar, o saydığınız insanlar zaten günlük en az 10k izleyici kitlesi olan, oyunu yiyip yutmuş insanlardır ve ne kadar onları izleyip alkışlasanız da onlar gibi oynayamazsınız zaten. yoksa LOL'de bronz kalmazdı, herkes challenger olurdu.

felsefeniz "öldürmek değil ölmemek olsun", "safe" kavramını benimseyin. daha hiç bir LCS maçında 10. dakikada 30-40 kill olduğunu görmedim şahsen, manyak gibi farm yapıyor ve MİD GAME'de yapılan taktiklerle oyunu kazanıyorlar. biz neden 1 level olmadan ne var ne yok giriyoruz? cevabını siz verin.

Çok doğru. Türk oyuncularınım %90ı tamamen "qiL alcm qnqz" mantığı üzerine programlı olduğu için "safe" oynamak pek görülen bişey değil. Adamın 15 killi bile olsa skoru en iyi 15/15 falan oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Czech Warrior

Çünkü orası LCS ve adamlar sadece kazanmaya oynuyor. Soloq'da eğlenmek, stres atmak için girildiğinden kill sayısının fazla olması doğal. Ama tabi dediğin gibi safe oynayarak kazanılıyor bu oyun. Ya safe oynayacaksın ya da çok agresif oynayacaksın ancak ölmemeni sağlayacak bir etken olması lazım bu durum için. Zhonya, GA vs.
  • bence SoloQ'ya eğlenmek için değil kazanmak için girilmeli. eğlenmek için normal game, urf, ayna, uğursuz koruluk veya twisted treeline oynanmalıdır. SoloQ'ya insanlar -VEYA ÇOĞU İNSAN- kazanmak ve liglerini yükseltmek için giriyor, ki zaten lig veya küme atladığında, en kötü dereceli maç kazandığında sevinip eğleniyorsun.

ölmemeni sağlayacak en büyük etken ise risk almayıp doğru kararlar vermektir. 3. dakikada 20 can ile firstblood almak pek fazla bir şey kazandırmaz. ne kadar risk o kadar kazanç mantığına ise LOL'de tamamen karşıyım. risk demek bir işi yapıp yapamayacağının şansa bağlı olması demek ve şansın yaver gitmezse o risk 2 katıyla suratına geri patlar. halbuki adam gibi farmına oynasan hem level hem para olarak öne geçersin, hele bunu tüm takım yapsa zaten %90 oyunu kazanırsın ama malesef öyle bi dünya yok. o adamı öldürüp egonu tatmin edeceksin, all'dan low yazacaksın. kaçarı yok.

zaten lol oyuncu kitlesinin yarısı babasından ıslak sopayla dayak yiyip hıncını ve sinirini kendi takımına veya rakip takımına kusar. genellikle psikolojik sorunları vardır.

edit: "sen kimsin ki oyuncu kitlesine laf ediyorsun?" demeyin. veya deyin. ağır konuştum farkındayım ama yarası olan gocunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Czech Warrior -- 2 Haziran 2014; 23:45:50 >

• kaç kere afk kal deyip takımımdan adam atıp oyunu çevirdiğim oldu. afk taşınır ama feeder taşınmaz beyler.
  • mfbmfb kullanıcısına yanıt
    afk karşı takım malsa, 5 kişinin avantajını kullanamıyorlarsa taşınır. ortalama bir takım her türlü mahveder kaçış yok.
  • ilginç senaryolar ama gercek... gözlerim yoruldu :)

• ben westde gold 4 um ve 2 kere serılerden dustum 1 tanesının son macında pıng sıkıntım vardı olmadı dıgerını de 2 oyun ust uste zorla adc oynattılar hep serı maclarımda mı gelıyor acaba dıyorum ? bu arada kazandıgım serılerı de kendım tasıdım esasen jungle oynuyorum bence oyunun en zor olayıdır benım yapmaya calıstıgım sey. topa gıdıyorum gel gel gel adam flashsız kacıyor redım var neden dalmadın dıyorum flashı var zaten veya bır bahane uyduruyor yahu Allah askına adama lee sınle flash q ultı q yapıyorum adam farm yapıyor westde yada tr de kafa yapısı olan adam denk geldı mı kotu gecen gun forumdan bır arkadasla gırdık cocukla ufak surtusmemız oldu brawewarrıor gıbı bısey nıckı hayvanı derecede tresh oynuyor saolsun 2 3 mac beraber kazandık ama taktık yada mantık farkımız var dedı ıkımız de kendımızce dogruyolu soyluyoruz ama orta yol bulamadık playerlık var ama stratejı farkı vardı.

konuyu acan arkadastan cevap ıstıyorum bu dıyecegım seye : Dostum ben cok tecrubelı degılım gold 3 teb fazlası olmadı suan. ben jungle oynarken adamı antılemeye calısıo basarıyorum kıll alıyorum aldırıyorum hersey guzel ama arkamı donuyorum oluyorlar vısıon felan ne varsa harcıyorum kendı ıtemımı almayıp ward alıyorum bazen 3 4 tane ama yınede bı yerden sonra afedersın mala baglıyor takım sezon 3 te fıddle j4 ve hecarım oynadım hep ama suan oymayamıyorum adc lerde bıle cc var ( or: jınx e skılı) ne yapmalıyım nasıl etmelıyım bılemıyorum. lutfen senle bır sekılde skype vs. tarzı bı yerden konusalım. rıca edıyorum. hatta burdakı arkadaslarla sohbet odası gıbı bırsey yapalım ts benzerı fıkırleselım herkes kendı tecrubesını baskasına aktarsın?

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Yükselmek için çok iyi oynamak yetmez, takım size bel bağlayacak kadar güvenmeli bu güveni sağlayacak dominasyonu koridorunuzda kurmanız lazım. En basitinden adamlara beyler sakin oynayın oyun bizde ben kastım diyebilmelisiniz 4 0 gidip sağlam farm yapmışınızdır vs. Kalan her şey şans işi. Bazen ciddi manada taşınması imkansız adamlar gelir, Doublelift gelse o takımı kurtaramaz, çünkü bazı adamlar ciddi manada AFK kaldığında takımına daha faydalı olabiliyor.

Bir başka taktik de bütün takımın safe pick yapması ve sizin duonuz ile bot lane'den kısa sürede yardır Allah yardırıp inhibitöre dayanmanızla mümkün.

Ama yok halihazırda siz zaten dominasyon kuramıyorsanız koridorunuzda zaten o kümeye aitsiniz boşa üzülmeyin. 15. dakikaya 2 1 1 girip ortalama düzeyde farm yapmak yetmez, eğer taşıyacaksanız daha fazlası lazım. Karşınızdaki adama 2 level fark koyup outfarm bırakıp hüngür hüngür ağlatmanız lazım, karşı takımdaki 4 kişi de bütün nefretini o adamın üstüne kusması lazım araya nifak sokmanız lazım böylece takımınız 6v4 oynamaya başlar, bu olayı bot lane'de yaparsanız da 7v3 oynamaya başlarsınız resmen.

Olayın psikolojik boyutu da önemli, bu nedenle low eloda "bence" late game heroları değil early'de güçlü olan herolar iyi iş yapıyor.

Mesela bazen ben de laneimi kazanıp roam yapmaya başlıyorum, ahha oyun bize bakıyor diyoruz ancak bir bakmısım ki 2 tf olduktan sonra 0/3 oynayan rakibim 9/4 olmus.

Şimdi burada sucu birisine yıkmak mesele değil, iyi oynamak lane i almak değil takım oyunlarında kritik hamlelerle oyunu kurtarmak ya da taşımaktır. Ben bu konuda kendime baktığımda "tamam aga lane i alabilirsin, sen de bu kabiliyet var, metayı sallamıyorsun ama 3 levelde eve ile mide gank atıyorsun güzel şeyler peşindesin" diyorum.

Ancak bu yeterli mi? Değil. Tam manasına oyun taşıma yeteneğim yok ya da kısıtlı. TF lerde etkin skillerle kaderi değiştirebiliyor muyum, evet ama bunu geneli zaten yapıyor.

Oyuncu ilk önce kendini sorgulayacak, ben aralarına girip kill alıp çıkacak kadar iyi miyim ya da doğru yerde ulti atıp lehime çevirebilir miyim ve ya sağlam pozisyon alıp kite yaparak combo yapıyor muyum adc ile vs vs.

Ben mesela görev adamıyım lane i alırım ancak kurtarıcı olamam, (bunu hiç yapmadım demiyorum, oyunu taşıdığım anlar da oldu) bu yüzden en yüksek hakettiğim yer gold, zaten silver dayım maç spamlayarak golda bir şekilde yükselir ancak çok da ötesine geçemem diyorum ki gold adı var aman aman bir nokta da değil.

Oyuncu ilk kendini sorgulamalı ona göre lane seçmeli yoksa babam da der Steven Segal gibi girip çıkıp öldürelim herkesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lulu

quote:

Yükselmek için çok iyi oynamak yetmez, takım size bel bağlayacak kadar güvenmeli bu güveni sağlayacak dominasyonu koridorunuzda kurmanız lazım. En basitinden adamlara beyler sakin oynayın oyun bizde ben kastım diyebilmelisiniz 4 0 gidip sağlam farm yapmışınızdır vs. Kalan her şey şans işi. Bazen ciddi manada taşınması imkansız adamlar gelir, Doublelift gelse o takımı kurtaramaz, çünkü bazı adamlar ciddi manada AFK kaldığında takımına daha faydalı olabiliyor.

Bir başka taktik de bütün takımın safe pick yapması ve sizin duonuz ile bot lane'den kısa sürede yardır Allah yardırıp inhibitöre dayanmanızla mümkün.

Ama yok halihazırda siz zaten dominasyon kuramıyorsanız koridorunuzda zaten o kümeye aitsiniz boşa üzülmeyin. 15. dakikaya 2 1 1 girip ortalama düzeyde farm yapmak yetmez, eğer taşıyacaksanız daha fazlası lazım. Karşınızdaki adama 2 level fark koyup outfarm bırakıp hüngür hüngür ağlatmanız lazım, karşı takımdaki 4 kişi de bütün nefretini o adamın üstüne kusması lazım araya nifak sokmanız lazım böylece takımınız 6v4 oynamaya başlar, bu olayı bot lane'de yaparsanız da 7v3 oynamaya başlarsınız resmen.

Olayın psikolojik boyutu da önemli, bu nedenle low eloda "bence" late game heroları değil early'de güçlü olan herolar iyi iş yapıyor.

Mesela bazen ben de laneimi kazanıp roam yapmaya başlıyorum, ahha oyun bize bakıyor diyoruz ancak bir bakmısım ki 2 tf olduktan sonra 0/3 oynayan rakibim 9/4 olmus.

Şimdi burada sucu birisine yıkmak mesele değil, iyi oynamak lane i almak değil takım oyunlarında kritik hamlelerle oyunu kurtarmak ya da taşımaktır. Ben bu konuda kendime baktığımda "tamam aga lane i alabilirsin, sen de bu kabiliyet var, metayı sallamıyorsun ama 3 levelde eve ile mide gank atıyorsun güzel şeyler peşindesin" diyorum.

Ancak bu yeterli mi? Değil. Tam manasına oyun taşıma yeteneğim yok ya da kısıtlı. TF lerde etkin skillerle kaderi değiştirebiliyor muyum, evet ama bunu geneli zaten yapıyor.

Oyuncu ilk önce kendini sorgulayacak, ben aralarına girip kill alıp çıkacak kadar iyi miyim ya da doğru yerde ulti atıp lehime çevirebilir miyim ve ya sağlam pozisyon alıp kite yaparak combo yapıyor muyum adc ile vs vs.

Ben mesela görev adamıyım lane i alırım ancak kurtarıcı olamam, (bunu hiç yapmadım demiyorum, oyunu taşıdığım anlar da oldu) bu yüzden en yüksek hakettiğim yer gold, zaten silver dayım maç spamlayarak golda bir şekilde yükselir ancak çok da ötesine geçemem diyorum ki gold adı var aman aman bir nokta da değil.

Oyuncu ilk kendini sorgulamalı ona göre lane seçmeli yoksa babam da der Steven Segal gibi girip çıkıp öldürelim herkesi.

Steven Segal olayına ( özellikle buna ) ve diğer yazdıklarına katılıyorum ve bazı durumlarda snowball diye tabir edilen durumun kendi takım arkadaşını kastırdığını da düşünüyorum. 0-3 olan olan biri bence bu sebepten dolayı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guard of Gondor

quote:

quote:

Steven Segal olayına ( özellikle buna ) ve diğer yazdıklarına katılıyorum ve bazı durumlarda snowball diye tabir edilen durumun kendi takım arkadaşını kastırdığını da düşünüyorum. 0-3 olan olan biri bence bu sebepten dolayı oluyor

Bak bazen refleks ve mekanik olarak oynadığım oyuna dönüp "bu oyunun ya üstündeyim ya da çok altımda" diyorum.

Neden mi? örneğin,

Lulu vs Fizz klasik bir mid karşılaşması olmasa da iki tarafın etkili yönleri var.

Şimdi ben lulu ile fizzi full canla kovalarken fizz in çimlere girmesine tepkin ne olur?

Alacağını bilirsen ve yalnız oldugundan eminsen bodoslama dalarsın değil mi. Ben de bunu yapıyorum ancak şöyle,

çime girecekken yön değiştiriyorum ve sonuç,

fizz in ultisi yanımdan geçiyor ve bir skill fark koyuyorum vs de. Sonucun ne olduguna girmeceğim olay zaten belli.

Ya da shen le topta lulu ile karşılaştıgımda kule altına kadar pushlamıyorum niye? tauntu yersen kuleyi de karsına alır 2vs1 yaparsın. İşte mekanikleri dogru calıstırırsan vs leri alabiliyorsun. Ancak bu yetmiyor. Skill etkileşimleri, anlasma vs. bunlar çok önemli.

Oyunu burst damage heroları tasıyor, ancak onları devreden cıkarmak da yine takımın işi. Bunu yapamayıp da maç kaybetmişliğim çok oldu. Bazen oyunculugunu sorgulatıyor bu tür olaylar vs vs vs...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Guard of Gondor

quote:

quote:

Bak bazen refleks ve mekanik olarak oynadığım oyuna dönüp "bu oyunun ya üstündeyim ya da çok altımda" diyorum.

Neden mi? örneğin,

Lulu vs Fizz klasik bir mid karşılaşması olmasa da iki tarafın etkili yönleri var.

Şimdi ben lulu ile fizzi full canla kovalarken fizz in çimlere girmesine tepkin ne olur?

Alacağını bilirsen ve yalnız oldugundan eminsen bodoslama dalarsın değil mi. Ben de bunu yapıyorum ancak şöyle,

çime girecekken yön değiştiriyorum ve sonuç,

fizz in ultisi yanımdan geçiyor ve bir skill fark koyuyorum vs de. Sonucun ne olduguna girmeceğim olay zaten belli.

Ya da shen le topta lulu ile karşılaştıgımda kule altına kadar pushlamıyorum niye? tauntu yersen kuleyi de karsına alır 2vs1 yaparsın. İşte mekanikleri dogru calıstırırsan vs leri alabiliyorsun. Ancak bu yetmiyor. Skill etkileşimleri, anlasma vs. bunlar çok önemli.

Oyunu burst damage heroları tasıyor, ancak onları devreden cıkarmak da yine takımın işi. Bunu yapamayıp da maç kaybetmişliğim çok oldu. Bazen oyunculugunu sorgulatıyor bu tür olaylar vs vs vs...

1.5 senedir jungle oynuyorum dediğin şeyi anladım bende gank atarken yada karşı jungle ı geride bırakmaya çalışırken skill bekletiyorum. Güzel oluyor ama takım saolsun jungle geride bıraksam dahi olmuyor o yüzden benle strateji olarak uyuşabilcek biri lazım farm odaklı oynadığım için bazen duo girdiklerim kızıyor 300 canım var gelsene diye ama kulenin canıda az ? olsun gel gidiyorum adam kuleye 1-2 vuruyor bizimkini kesiyor. Sonra diğer jungler gelip salça oluyor bende ölüyorum. İşin özü şu ki jungle zor bişey

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.