Arkadaşlar öncelikle merhaba, Oturduğum daire kendimin ve ilk sahibiyim. Yaklaşık 8 senelik ve güzel bir ısı yalıtımı mevcut. Dairede hiç bir ekleme, çıkma vs. bir alan yok. Salon tüm gün, 2 oda öğlene kadar, 1 oda ise sabahları güneş ışığı alıyor. Ölçümlerime göre en arka iki oda, salon tarafına göre hep soğuk oluyor. (1.5C daha düşük genelde) ve yine ölçümlerime göre sürekli yüksek nem problemi var. 70+ Evi de hanım hemen hemen her gün havalandırır, bu şekilde 45 seviyelerine düşüyor ancak sonra yine çıkıyor. Peteklerin durumuna baktığımda ise arka odaların ısıtması biraz zayıf gibi hissettim, sanırım bu durumda ısı farkından dolayı yoğuşma oluyor ve soğuk odalar aşırı nemleniyor. Banyodaki havlupanda caleffi marka otomatik purjör mevcut. Petek ve kombi temizliği hiç yaptırmadım. (Bu hafta sonu yaptıracağım artık) Nem alma cihazına da baktım ancak geçici çözüm gibi geldi, ben kalıcı çözüm istiyorum Sizlere sorularım ise şunlar; - Otomatik purjör her peteğe gerekir mi? - Kombi oda termostatı ile çalışıyor, en sıcak yer salon olduğu için salon ısındığında kapanıyor, bu durumda arka odalar ısınamıyor. Peteklerin hepsine termostatik vana alsam tüm evin ısısını dengeleyebilir miyim? - Termostatik vanalar ile kombinin çalışma şekli nasıl olacak? Yani yine salon ayarlı sıcaklığa geldiğinde kombi kapanacak, bu durumda termostatiklerin ne faydası olacak? - Benim aklıma gelmeyen daha faydalı ne önerirsiniz? |
Bildirim