Şimdi Ara

Yüksek Performans Masaüstü Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirketimize aşağıdaki donanımlarda bir masaüstü dizdik.

- İntel Core i7 4960X Soket 2011 3.6GHz 15MB Önbellek İşlemci
    - Asus Rampage IV Black Edition X79 Soket 2011 DDR3 2800MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0 Anakart
    - Gskill 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2400MHz CL10 1,65V Dual Kit Ram x 4 (64Gb)
    - Asus GTX780 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    - Samsung 512GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

Merak edenler için devamı

- Cooler Master Silent Pro M2 850W Güç kaynağı
    - Cooler Master HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA

Bilgisayarcımız tam bir başbelası olduğu içinde sistemi kendim topladım. 2000 li yıllarda bu işler çok bulaştığım için o zamanlardan kalma tecrübelerime güvenerek işe koyuldum.

Bir miktar bocaladıktan sonra sistemi kurdum. Çalıştırdım. Windows 8 yükledim.

Şimdi benim problemime gelirsek. Çalışma sıcaklığım ağırlıklı olarak 60 C de seyrediyor. İşlem yapmaya başlarsa 75 80 C lere çıkıyor.

Hatta bazen açılışlarda Overheat problemi veriyor.

İşin daha vahimi çözmesi gereken işlemi çözmeye başladığı zaman makina diz üstünden yavaş kalıyor.

(kıyas olsun diye dizüstü Asus ROG G750JH-T4169H Intel Core i7 4700HQ 2.4GHz / 3.4GHz 32GB 1TB + 512GB SSD 17.3" Taşınabilir Bilgisayar)

Sanırım bir soğutma problemimiz var. İşlemci ısındığı için yavaş çalıştığını düşünüyorum. Biostan bir miktar kurcalasam da ısıyı düşüremedim.

Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bizim bilgisayarcıya sormak istemiyorum. ama verim alamazsak mecbur. :)

Şimdiden teşekkürler.

Yüksek Performans Masaüstü Yardımı Yüksek Performans Masaüstü Yardımı Yüksek Performans Masaüstü Yardımı

Arkadaşlar okudukça okudum ve bu sistemi kurarken Thermal Macun kullanmadığım ve bu durumun çok büyük bir hata olduğunu fark ettim.

Sanırım bazı arkadaşlar gülüyor olmalı. :) Neyse makina zaten yük altında kullanılmadı daha. En kısa sürede uygulanabilir.

Bu sorularıma ek olarak hangi macun sorusunuda eklemek istiyorum.
    Formda testleri var ama testte iyi çıkan bazı markalar kolay ulaşılabilir değil. ayrıca formun iyi dediğine yabancı formlar kötü diyor. :D
    Ben bu işi anlamadım pek. :) tecrübeli arkadaşlar kolay ulaşılabilir (Adana'da oturuyorum) ve iyi performanslı bir thermal macun önerisi bırakırlarsa sevinirim.

Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tifosimehmet -- 22 Haziran 2014; 12:16:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.