Şimdi Ara

Yüksek performans seçeneği kayboldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
46.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptopumda Win10 güncellemesinden sonra güç planlarında yüksek performans seçeneği kayboldu. Sadece dengeli seçeneği ve altta movie seçeneği var. Nasıl geri getirebilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüksek Performans Modu Yok: Güç Seçeneklerinde Sadece Dengeli Var

Son zamanlarda, bazı kullanıcılar Windows cihazlarında "Yüksek Performans" güç modunun eksik olduğunu bildiriyor. Bu sorunla karşı karşıyaysan, güç seçeneklerinde veya güç planında sadece "Dengeli" modunun mevcut olduğunu göreceksin.

Bu sorun, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde ortaya çıkabilir. Sorunun nedeni genellikle hatalı bir güç planı veya güncel olmayan sürücülerdir.

Yüksek Performans modunu geri yüklemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Güç Seçenekleri'ne eriş: Windows'un arama çubuğuna "Güç Seçenekleri" yaz ve aç.
    • Varsayılan güç planını değiştir: "Yüksek Performans" planı mevcut değilse, "Yeni güç planı oluştur" seçeneğine tıkla ve "Yüksek Performans" adlı yeni bir plan oluştur.
    • Aygıt sürücülerini güncelle: Cihaz Yöneticisi'ni aç (Windows tuşu + X > Aygıt Yöneticisi) ve tüm aygıt sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol et.
    • BIOS ayarlarını kontrol et: Bazı durumlarda, Yüksek Performans modu BIOS ayarlarında devre dışı bırakılmış olabilir. BIOS'a gir ve güç yönetimi ayarlarını kontrol et.

Bu adımları uyguladıktan sonra Yüksek Performans modu geri gelmelidir. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için üreticiye başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • saatin oradaki yere sağ tıklayıp güç seçeneklerine girince göremiyor musunuz? kullanılmayan güç profilini gizliyor windows
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

saatin oradaki yere sağ tıklayıp güç seçeneklerine girince göremiyor musunuz? kullanılmayan güç profilini gizliyor windows

Maalesef gözükmüyor. Güç tasarrufu ve yüksek performans modu kalkmış. Sadece ''dengeli'' modu var ek güç planlarında ''movie'' diye bi plan gözüküyor başka bir şey yok. Son olarak yaptığı otomatik windows güncellemesi sonrasında oluştu bu durum.
  • NAptiniz geri geldi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

NAptiniz geri geldi mi

Ayni degisen bir sey yok maalesef.
  • Son güncellemede benim de planlar silindi. Güç Seçenekleri'nden "Güç planı oluştur" tıklayarak tekrar oluşturdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLyCooL

Son güncellemede benim de planlar silindi. Güç Seçenekleri'nden "Güç planı oluştur" tıklayarak tekrar oluşturdum.

Nasil olusturdunuz anlatabilir misiniz?
  • Hocam yüksek performans seçeneğini bulup işaretledim. Bunun dışında yüksek performans içinden gelişmiş güç ayarlarında bişeyleri değiştirmemiz gerekiyor mu yoksa otomatik ayarlı mı ?
  • CyBeRBoY kullanıcısına yanıt
    Hayır, o ayarları karıştırmana gerek yok. Pil simgesine tıklayıp oradan da "En iyi performans" olarak çubuğu sağa çekebilirsin.
  • Pil simgesine sağ tıklayıp Windows mobility center aç ordan ayarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: consumeobeydie

Pil simgesine sağ tıklayıp Windows mobility center aç ordan ayarla

Bu yöntem işe yaradı teşekkürler. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bu şekilde tekrar yüksek performansa alabilir.
  • 2 gündür benim de başıma geliyor.Tüm seçenekler kayboluyor 1 saat sonra kendiliğinden geri geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: consumeobeydie

Pil simgesine sağ tıklayıp Windows mobility center aç ordan ayarla

çözümü buymuş.

ek plan oluşturmayın boşuna.
  • Kendiniz Profil oluşturun.
  • msi dragon gaming center kullanmıyo musunuz ordan seçin o ayarlar
  • AYNI SORUNLA BENDE KARŞILAŞTIM İLK ÖNCE GÜÇ AYARLARINA YANİ GÜÇ SEÇENEKLERİNE GİRİYORUZ DAHA SONRA GÜÇ PLANI OLUŞTUR DİYORUZ ZATEN ORADA YÜKSEK PERFORMANS ÇIKACAKTIR İŞARETLEYİN ZATEN GELECEK ....
    EĞER Kİ GELMEZ İSE PİL TUŞUNA SAĞ TIKLAYIN WİNDOWS MOBİLİTY CENTER KISMINA TIKLAYIN PİL DURUMUNDA YÜKSEK PERFORMANS ÇIKACAKTIR İYİ GÜNLER :DYüksek performans seçeneği kayboldu?

• consumeobeydie kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun. Microsoft'un adamları çözüm sağlamıyor.
  • çözüm??
  • Hortlatmak istemedim aslında fakat şimdi bir sorun yaşıyorum. HP Pavilion Gaming 15 dizüstü bilgisayarım var. Windows 10 64-Bit yüklü. Apple iTunes kullanırken albümlerin arasında gezinirken donduğunu gözlemliyorum hantallaşıyor uygulama. Bilgisayarı şarj ederken kendisi otomatik "En İyi Performans"'ı seçiyor. (Sağ alttaki güç ikonuna tıklayınca çıkan Güç Modu'nda) Bu sırada Apple iTunes normale dönüyor fotoğrafları çok hızlı gösteriyor donma olmadan. Bu uygulamada ne sorun olabilir ki ? PC'yi genelde "Daha İyi Pil" modunda kullanıyorum bataryası uzun gitsin diye. "En İyi Performans"'a alsam şarjı ne kadar gider sizce ?
  • pil simgesine sağ tık yapıp windows mobility centera tıkla ordan pil durumu yüksek performans ya da güç tasarrufu yazıyor olacak ordan dengeliyi seç
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.