Şimdi Ara

yüksek performanslı notebook soğutucusu yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
4.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar performansı gerçekten piyasaki soğutuculardan kat kat daha iyi . fanlar tam güç çalışırken lenova y510p modeli leptopta world of tanks full ayarlarda oynadığımda işlemci 70 derecede civarında tutuyor ve leptopun altı gerçekten buz gibi oluyor.

her şeyi neden ve niçin kullandığı mı yazacağım.

ilk önce fanlardan başlayayım.iki adet Akasa Viper 14cm PWM Yüksek Performanslı Ultra Sessiz Kasa Fanı kulandım çünkü hava basınç ve hava akım değeri en yüksek fanlardan biri ve kolay tedarik edilebilirlikten dolayı bu fanları tercih ettim.

Addison ANC-880A Notebook Soğutucu Stand kulandım çünkü alüminyumdan yapılmış ısı iletkenlik kat sayısı yüksek talaşlı imalata uygun delik delme frezede işlemeye uygun sadece delik deldim frezelik hiç bir işi yoktu ama alırken bu olasılığı da göz önünde bulundurdum.
    https://store.donanimhaber.com/71/f9/d1/71f9d15423e01ebf3326530b13059903.jpg
    bu soğutucunun en önemli tercih sebebim üzerinde bulunan kanallar, leptop standın üzerine konulduğu zaman havanın yanlardan hızlı bir şekilde dışarı atılmasını ve fanlarda ki emiş kaybının daha aza indirgenmesinde fayda sağlayacağı için tercih ettim.

soğutucunun fanları 14 cm bu yüzden 14 cm viper fanlar çok rahat oturdu tek sıkıntı 140*140*25 mm ebatlarında olan fanlardı kalınlığı 2,5 cm kalınlığındaki fanın yuvaya sığması için plastiğin altını kestim.

soğutucunun orjinal fanlarını söküp attım altındaki plastiği ahşap tipi kıl testere ile kestim alüminyum levhaya delik deldim ve ve silikon vidalar ile sabitledim hepsi bu kadar.

fanların pwm bağlantısını kestim kabloları çıkardım sarı ve siyah kaployu 12 dc 1a bir adaptöre bağladım.
    https://store.donanimhaber.com/81/7a/df/817adfe33f3ec578df6a332465f86d95.jpg

Varsa görmek istediğiniz açılardan resim çekip yükleye bilirim.
    https://store.donanimhaber.com/47/59/d7/4759d7ecfe606d8ce36f7807f8d9c15b.jpg

Edit: leptopta world of tanks full ayarlarda oynadığımda işlemci 70 derecede civarında tutuyor (TABİ LEPTOBU İLK ALDIĞIM ZAMANLARDA DURUM BÖYLEYDİ SONRA WİN 8 DEN WİN 7 E GEÇTİM ŞU ANDA 85 -90 AMA LEPTOBUN ALTI BUZ GİBİ ISINMADAN DOLAYI PERFORMANS KAYBI YOK DENECEK KADAR AZ.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 2 Aralık 2014; 21:11:25 >

• kardeşim gayet başarılı çalışma olmuş. Yalnız Resimleri ufak görünümlü tercihen link olarak yüklersen daha faydalı olacaktır şuan devasa olarak ekranı kaplamakta.
  • Akasa Viper 14'den memnun musun?

Bende kendi soğutucumu yaparken Akasa Viper 14 - CoolerMaster Mega Flow arasında kaldım. En sonunda CoolerMaster tercih ettim, mağazada satıldığı için gidip almak daha pratik oldu.

İkiside 110 CFM'di ama Akasa 1600 RPM / CoolerMaster 700 RPM

Şu anda memnunum ama 6-7 derecelik bir düşüş yapıyor. Ben 10 derecelik istiyorum.

Rica etsem fan çalışırken kısa bir videosunu çekseniz. Çünkü duruma göre Akasa alıp şu ankilerle değiştiriccem ama gücünden birtürlü emin olamıyorum. İstediğim tipte bir inceleme videosuda yok.
    Fanı çalıştırıp üzerine bir kağıt koyup, kağıdı ne kadar kaldırdığını görebileceğimiz bir video çekseniz, çok minnettar kalırım.

Benim soğutucumda bu;http://i.imgur.com/Cab41SY.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MekaRex -- 27 Mayıs 2014; 21:54:57 >

• Kardeşim 5V veya Usb'ye çevirseniz daha iyi olmaz mı ? (Gücü Düşmeden)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infected_ -- 27 Mayıs 2014; 22:07:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On numara olmuş. Seri üretime geçin. Aslında bu soğutucu firmaları, prizden güç alan adaptörlü ve daha performanslı soğutucular yapsalar daha fazla para kazanacaklar? Ama neden yapmıyorlar? 5 volt usb ile fan yavaş dönüyor.

• psirik kullanıcısına yanıt
    Yapmamalarının bence sebebi, arz-talep ilişkisi. Bütün soğutucular USB ile çalışıyor. Kolay kullanımı olsun diye. Çünkü birçok insan ek olarak onada adaptörle uğraşmak istemiyor. Bilgisayardan da 5V'un üstünde elektrik çekmeye çalıştıkları zaman bilgisayarı yoracakları için 12V'Luk yapamıyorlar, bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MekaRex

Yapmamalarının bence sebebi, arz-talep ilişkisi. Bütün soğutucular USB ile çalışıyor. Kolay kullanımı olsun diye. Çünkü birçok insan ek olarak onada adaptörle uğraşmak istemiyor. Bilgisayardan da 5V'un üstünde elektrik çekmeye çalıştıkları zaman bilgisayarı yoracakları için 12V'Luk yapamıyorlar, bence.

Usb'lerin yanında sadece adaptörler çalışan 12 voltluk yapsalar. 50,60 tl fiyatı olsa çok iyi kazanırlar, iyi bir performans sunacağından oyun oynayanlar priz zahmetine katlanacaklardır.
  • Gücü gayet iyi çok iyi üflüyor.Ben soğutucu standı 3 cm yükselttim fanların çekişi baya artı fanların yer ile olan mesafesi baya önemli.
  • Evet gücü gerçekten çok iyi full performans çalışınca ses yapıyor ama üflediği havanın sesi.Masa üstü kasası gibi ses çıkarıyor.Kısık sesle oyun oynayacak sorun oluyor. leptopu sesini en az %50 açmalısın.
    Performansı gayet iyi ama tasarımda yapılan hatalar perfarmısını etkiler.ben soğutucu standı 3cm yükseldim performansı baya artı fanlar yere yakın olursa iyi çekmiyor türbülans yapıyor havayı döndürüyor sende üflediğini sanıyorsun.Leptoplar aynı bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 29 Mayıs 2014; 23:59:37 >
  • DENEDİM GÜCÜ ÇOK YETERSİZ KALIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şımarık kedi -- 30 Mayıs 2014; 0:02:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MekaRex

Usb den 12v alınamıyormu. Eğer alınamıyorsa usb 3 den de alınamazmı 12v

• http://www.elektrikdeposu.com/REOSTA-ORGUN-SURGULU-SIYAH-DIMMER-A4120,PR-95899.html Arkadaşlar bu kablo arası dimmeri almayı düşünüyorum bununla fanların hız kontrolünü yapabilirmiyim acaba ?
  • başarılı olmuş hocam eline sağlık, ilham kaynağı niteliğinde
  • arkadaşlar direk usb kablosuna 12v 1a bağlasak orjinal fanlarında sıkıntı çıkartırmı birde fana para vermek istemiyorum ben?
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Adaptörsüz olmaz.
  • şu sıcaklar şu aletten yapmak için tam sırasi
  • Ben de inca marka alüminyum notebook soğutucumun kendi fanlarını söküp 14cm'lik iki adet Akasa Viper için gerekli yeri açarak harici beslemeli bir soğutucu yaptım. aynen konu sahibi arkadaşın anlattığı gibi 12V-1A'lik bir adaptör kullanarak fanları besledim. İlk izlenimlerim Dell İnspiron N5010 bilgisayarım için güzel. sorusu olan arkadaşlara ayrıntı verebilirim.

yüksek performanslı notebook soğutucusu yaptım

• OneManBand kullanıcısına yanıt
    Bence güzel olmuş, epey etkilidir muhakkak. Sıcaklık değerleri üzerinden konuşmak daha doğru olur tabi.Soğutucuyu kullanınca kaç derece farkettiriyor testini yaptınız mı , bu fanları takınca kaç derece kazandınız ? Benimde buna benzer bir düşüncem vardı şimdilik vazgeçtim gibi, yaparsam ne kadar etkili olurun cevabını çok merak ediyorum
  • 00BRK00 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarımın modelini özellikle belirtmiştim yazarken. Isınmasıyla ünlü bir seri Dell N5010 serisi ) CPU sıcaklığının 90 dereceleri görmesine çok alışmıştım ama zaman geçtikçe zaten yetersiz olan soğutma sistemi iyice yetersiz kalmaya başladı. COD veya fifa gibi oyunları 10 dk kadar ancak oynar hale gelmiştim. Bilgisayarın fan çıkışı ve cpu'nun olduğu kısım altlı üstlü el değmeyecek kadar ısınmaya ve hemen ardından kapanmaya başlamıştı. Kısacası işlemciyle ekran kartı bağımsızlığını ilan etmişlerdi.

Kendi aldığım fanların montajını bu akşamüstü yaptım ve ilk denememde 15 dakika kadar COD Black Ops oynadım, CPU ve GPU sıcaklıkları 63-64 derece civarlarında geziniyordu ve bilgisayarın hemen yanındaki fareyi kullanan elim baya üşümüştü

İlk izlenimim bunlar ama yarın müsait olursam kapsamlı bir inceleme yapıp koymayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.