Bildirim
Yüksek zum ile çekilmiş(tele lensler ile) foto paylaşım alanı. İniş serbest (Kule) !.. (15. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Oculomotorius
Selamlar, Sakaları beğendim, fakat ilk fotoğraf boyunçeviren değil ibibik, (umarım bu tür düzeltmeler yapmamı yanlış anlamıyorsunuzdur) Kolay gelsin.
Tesekkur ederim. Kesinlikle yanlis anlamiyorum eger yanlis yazdiysam forumdan dogrusunu ogrenip duzeltiyorum. Bu benim icin daha iyi oluyor.. Sizin kus turleri bilginiz genis sanirim bundan sonrakilerde de yanlislarimi belirtip, dogru isimleri yazarsaniz sevinirim. -
-
Benimde çok geniş değil bilgim bende benzetemediğim olursa kitaba vs bakıp yazıyorum, gördükçe size söylerim iyi günler bol fotoğraflar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Çok teşekkür ederim size. Bilgi veriyorsunuz bize ki bunu kendi isteğinizle yapıyorsunuz ki benim için çok değerli bir hareket yaptığınız... Eksik olmayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Aksu
Harika olmus, ovdugunuz kadar varmis..
Teşekkür ederim Emre... iyi bari beklentileri boşa çıkartmadım. Balon patlamadı bu seferlik . -
quote:
Benimde çok geniş değil bilgim bende benzetemediğim olursa kitaba vs bakıp yazıyorum, gördükçe size söylerim iyi günler bol fotoğraflar
D&R'den kus kartlari alacagim bende, lazim oluyor.. Sizin kitap neydi acaba?
Edit: Bu kitaptan buldum 430 cesit varmis..
http://www.inkilap.com/peter-haymanrob-hume/kus-gozlemcisinin-cep-kitabi-ciltli-avrupanin-kuslari/220145
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Aksu -- 28 Mayıs 2013; 14:24:16 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Teşekkür ederim Emre... iyi bari beklentileri boşa çıkartmadım. Balon patlamadı bu seferlik .
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Aksu
quote:
D&R'den kus kartlari alacagim bende, lazim oluyor.. Sizin kitap neydi acaba?
Edit: Bu kitaptan buldum 430 cesit varmis..
http://www.inkilap.com/peter-haymanrob-hume/kus-gozlemcisinin-cep-kitabi-ciltli-avrupanin-kuslari/220145
Türkiye ve ortadoğu'nun kuşları arazi rehberi doğa derneğinin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Kankası vardı yanında, öyle zıplaya-zıplaya takılıyorlardı da o sebeple beni pek iplemedi. Yavru denebilecek kadar küçük falan da değildiler. Normalde makina yanımda yokken öyle denk geliyorum ki bunlara 2 adım dibimde kaçmıyorlar. Fakat makina yanımda ise şöyle bir onlara çevirdim mi hemmen pırrr kaçıyorlar. Demek ki diyorum ki bunlar bunun bir şey olduğunu hareketimden anlıyorlar . "Bu bize bir şey yapacak aman uzayalım" gibi düşünüyorlar. "Kaçan kurtulmış" diye bir laf var, o misal :) Yukarıdaki (yada geride kaldı ise gerideki) ördek de yavruları vardı, baktı ben makinayı çevirdim "Hoop ne oluyor orada" edası ile su içinde bir diklenip bakış attı ve ben de o an yakaladım onu. Çok güzel halleri var .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Mayıs 2013; 16:15:24 >
-
Küçük karga derken yaş olarak değil anatomik olarak oyle geçiyor, insandan çok korkuyorlar ama mesela araba içinde yaklaşınca hiç kaçmıyorlar genelde o şekilde çekim yapıyorlar ,
quote:
Küçük karga derken yaş olarak değil anatomik olarak oyle geçiyor, insandan çok korkuyorlar ama mesela araba içinde yaklaşınca hiç kaçmıyorlar genelde o şekilde çekim yapıyorlar ,
Ben yaş falan olarak algıladım tabi. Küçük-müçük deyip hor görmeyin kargamı diye de kendimce avuntulu savuntulu(savunma) yorum yazıyorum sonra !.. Buranın kuşları bir acayip ama gerçekten. Memlekette sokak kedisi de görmediğimden ona da yoruyorum. Güvercin sürüleri yerlerde yayılıp uyuyorlar. Bu ördekleri görüyorum, o göl kenarlarında uyuyorlar. Herhalde hiç bir kedi veya benzeri düşmanları olmadıklarından heryer benim edası ile çok rahatlar. Hepi topu 2 tane sokak kedisi görebildim kaç yılda. Sokak köpeği ise hiç görmedim ama hiç !..
-
Barınak sistemleri gelişmiştir , hayvan sahiplenme yaygındır. Ülkemizde ne yazık ki insanlar ırk vs diye kedi köpek alıp heveslerini alıyorlar ve dışarı bırakıyorlar. Buradaki kedileri oraya götürsek avlarlar onları :) geçenlerde yürürken ağaçtan bir ses geldi kuş mu filan bir bakıyım dedim ne göreyim kedi :D saksağanların yavrularına saldırıyor . Bu da bir doğal denge tabiki yapılabilecek bir şey yok . -
quote:
Yıllar önce Avusturalya'da geçen bir belgesel bölümü izlemiştim. Araştırmacılar hep kontroldeler ve bakıyorlar son birkaç yılda bir kuşun türü ha bire azalıyor. Evvelce yakında insan yerleşimi yokmuş Sebep arıyorlar, yok... Bunları yok eden ne ?! Ne ise sonunda araştırmacılar her eve bir günlük bırakıyorlar. Günlüğün her sayfası bir form. Kediniz eve gelirken ne getirdi : ________ ? Bir ay sonra evlerden bu günlükleri toplayıp bakıyorlar ki bu evcil ev kedileri bildiğiniz vahşi hayvan gibi çıkıp avlanıyorlar. Bu kuşlar da yere yuva yapan kuşlar. Kediler bunları ve/veya yavrularını fare gibi avlıyorlar. Yemek için de değil. Hayvani içgüdüleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Mayıs 2013; 22:09:56 > -
Evet zaten kedilere evcil demek pek doğru değil evciltilemiyorlar pek. Evlerde de sinek hamamböceği vs yakalayıp biriktirenini çok görüyorum ,
quote:
Kedi olayı çözmüş. Diğer bir çok evcil hayvan gibi süt, yumurta vermiyor, et de vermiyor canı tatlı :) Bakmış ki bu insan denen vahşi yaratık işine yaramayan her canlıyı katlediyor, soyunu tüketiyor, zevk için avlıyor. Biz bi gidip şunlara sırnaşalım. 3-5 takla atalım, hem canımızı kurtaralım, hem soyumuzu, hem de bunlar bizi sevsin, bizi doyursun, biraz da karizma yapalım arada köpekler gibi kuyruk sallamayalım ki şimarmasın bu insan !.. -
Lycaena Tityrus (İsli Bakır) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
Lycaena Ottomanus (Osmanlı Ateşi) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
Polyommatus Coelestinus (Rus Mavisi) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
Coenonympha Pamphilus (Küçük Zıpzıp Perisi) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
-
Goose (Kaz) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
Stork (Leylek) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
Common Buzzard (Şahin) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
Duck (Ördek) by Emre Aksu (Life in Nature), on Flickr
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X