Şimdi Ara

Yükseltme döngüsünün uzaması akıllı telefon satışlarını tehdit ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten artık birazcık hız ve tasarım farklılığından başka hiçbir ekstra yeniliği yok cihazların . Ayrıca alt seviyeden üst seviyeye kadar neredeyse tüm cihazlar her türlü işi görmeye başladı. Android işletim sistemi yeterli bir stabileteye ulaştı . Bu da tüketicilere doygunluk verdi ancak burda apple, samsung gibi kapital firmalar bunu gördüğü için bir yıl önceki cihazları bile yavaşlatarak ve pil ömrünü azaltarak kan emiciliğine devam etmeye çalışıyorlar . Korkum odur ki diğer firmalar da bunların izinden gidecek .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2500tl ye çok aradım kamerası çok güzel resim çeken pili adam gibi idare eden amoled ekranlı kasası düzgün tasarımı güzel olan ama yok yoksada para mara yok :)

• eğer 400-500 $ bandındaki çinli telefonlar kamera işini samsung seviyesine çıkartabilir ve fiyatı da korurlarsa artık ne iphone kalır ne samsung. o yüzden piyasa şişti.

• joven kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle...

• Tam 32 ay olmuş ve yavaş yavaş pert olmaya başladı M9 kamera cami kırıldı POWER tuşu bozuk teli hiç kapatmiyorum root lu olduğu için arada sırada reboot ediyorum tamamen kapanırsada pc den komutla açıyorum :) 2 ay daha sabredip Mi6 alırım artık.

• Bugün bir Galaxy s2 de twitter, facebook, instagram ve whatsap ı s8 kadar rahat kullanabiliyor.

• Asıl olan Telefonların satışlarla şişirilmiş (üretici açısından + anlamda kısalmış) ürün yaşam döngüsünün (PLM) artık artan fiyatlarla birlikte uzuyor olması. Bence üreticiler için küçük insanlık adına büyük bir adım. Artarak daha da uzaması dileklerimle.

• Salak saçma işlere giriştiler yetmiyormuş gibi Yok efendim çentikli ekran iris tarayıcı falan fılan hepsi ayni işi yapıyor.

• Yeni gelen özellikler donanım anlamında çığır açmıyor. Bugun 4.000 tlde verseniz, 1000 tl de verseniz, yapılacaklar belli. Dolayısıyla artık sektör doydu.

Ben de 2016 mayısta aldığım s plusı kullanıyorum. Halrn çok memnunum. İşimi fazlasıyla görüyor dolayısıyla çentikmiş, kalemmiş beni hiç ilgilendirmiyor. Birçok kişi de benim gibi düşünüyor.

• 2015 mayıs ayından beri z2 kullanıyorum.3 yıla yaklaştı.Çekmediği dert çile kalmadı arka cam kırık kenarlar açıldı ama hala çalışıyor.Çocuklar olmasa 2 sene daha giderdi.Bende yeni mi note 3 aldım.Hedef 5 sene.

• Bir zamanlar 6 ay da bir telefon değiştiren ben 3 senedir sony Xperia z 3 ile idare ediyorum. Geçen gün gaza geldim yeni telefon alayım mı diye araştırdım ve z 3 ü bozulana kadar kullanmaya devam kararı aldım. Piyasada parasını hak eden telefon yok.

• 2014 yılının kasım ayından beri Note 4 kullanıyorum. Neredeyse 4 seneye gidiyor ve cihaz hala çok seri hala taş gibi. Tabikide bataryasi 1 sefer değişti normal bir sey bu ömrü bitti. Baska hiç bir sorun yok. Titizde kullandim. Şuan bekledigim tek telefon Xiaomi Mi Max 3. O da beni heralde bir 4 5 sene daha götürür.

• iphone 5 vardı tam 3 sene kullandım 2015 te iphone 5c aldım 1 sene kullandım ve babama verdim. yıl 2018 babam hala 5c yi tıkır tıkır kullanıyor. ayrıca sosyal medyada takılan sosyal bir adam kendisi. ben ise 2016 mayısında se aldım. şuan hala se yi kullanıyorum ve eminim 2 yıl daha kullanacağım. en kötü 1 yıl daha kullanır ya anneme yada babama veririm. işin kısası yılda bir değilde biz ailecek en az 3 yıl bir telefonu kullanıyoruz. gittiği yere kadar. bu fiyatlar böyle oldukçada eminim 4 seneye çıkacağız.
  • 60 ay kullandığım Galaxy S3 ile döngüyü ikiye katlamışım Galaxy S8+ aldım , kasma- donma yapmazsa onu da bir 70 ay kullanırım

• Tamir olmayacak derecede bozulup veya kırılıncaya kadar yeni telefon almamak lazım. Almamalıyız ki üretici firmalar tüketiciyi salak yerine koymaktan vazgeçsinler.

• Elimde "Nexus 4" 2014 Eylül den beri kullanıyorum . Bende ikinci el almıştım . Aldığım kişide 2013 Ağustos ta almış yani telefon 4.5 yıllık hatta 5 yıllık sayabiliriz. Ben kullandığımdan beri bir kere servis yüzü gördü oda 2015 yılında. Telefon kendi kendine kapanıyordu ve pili çabuk bitiyordu . Telefonun anakartını değiştirdiler. Pili kaldı . Daha sonra 2017 yılında pili zayıftı ama tamamen ölmemişti daha sonra benim kablo problemim yüzünden pil öldü ,telefonu açamıyordum artık kırmızı uyarı geliyordu öldü diye . Ayrıca zorlamaktan USB soketide bozuldu . Daha sonra internetten hem pil hemde soket alıp kendim tamir ettim . Açtım YouTube u izleyerek yaptım . İnternetten aldığım pil sahteydi tabi oda orijinal haline yakın hale geldi su gibi akıp bitiyor . Dışarıda pek kullanamıyorum ve evde ise şarja bağlı halde . Pili aldığım sırada telefona root atıp Android 7.1.2 yükledim "lineages os". Halen kullanmaktayım bu sürümü . Sanırım Android 8 ide uyarladılar telefona . Telefonu yurtdışında halen kullanan var ve resmen fanları var telefonun . Halen yazılımcılar yazılım geliştiriyor bu 2012 sonbahar çıkışlı telefona . Telefonun hafızası 16 GB olmasa ve SD kart girişi olsa çok daha iyiydi . Şuan yeni oyunları kaldırmıyor shadow fight 3 gibi . Ek olarak gittiğim konserlerde kayıt alamıyorum : birincisi ses i basslar yüzünden normal kaydedemiyor ikincisi hafıza çok az . Hafıza yüzünden telefondan sürekli bir şeyler siliyorum . Çok müzik dinleyen biriyim ve müzikler orijinal albümlerden PC ye kopyalayıp flac halinde atiyordum ta ki düne kadar , artık 320 kps MP3 halinde atıyorum boyutun küçülmesi için.

Sonuç olarak telefon tek kelimeyle çöp ama artık aramızda bir bağ oluştu . Xiomi veya oneplus almayı düşünüyorum ama ne zaman bilemem .

• Suppose27now kullanıcısına yanıt
    3 sene kullandım, donanım sıkıntısı olmasa 10 numara telefon. Keşke Google diğer telefonlarını da getirse memlekete

• her sene çıkarmasınlar aç gözlü paragöz firmalar. 2 senede 3 senede bir yeni cihaz çıkarsınlar.ama olmaaaaaaaaz onlara kalsa bırakın 6-8 ayda bir cihaz tanıtmayı,ayda bir yeni cihaz cıkarırlarki hep satsınlar hep para kazansınlar.insanlar her yeni çıkanı almasınlar.güncelleme versinler 3 sene kullanalım.ne gerek var her sene yenisini almaya.artık işlemci ram haricinde gözle görülen gerek ergonomik olsun gerek tasarım olsun hiç bir değişiklik yok.

firma:bu sene dünyanın en hızlı telefonunu çıkardık
    tüketici:oooo hemen almalıyım

firma:bu sene en hızlı telefon bende
    tüketici:bir öncekiyle ne farkı varki?

firma:bu sene en hızlı telefonu biz çıkardık
    tüketici:yapacağınız işe .....

bu böyle uzar gider.

• Tehdit etmek ne demek? Salgın hastalık mı bu? Neyi tehdit ediyor :) Anormal olan zaten telefon değiştirme sıklığının kısa olması. İş yavaş yavaş normale dönüyor demek ki. Bence sevindirici bir gelişme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Sira anakarta gelmis..

Anakart bozulursa muhtemelen komple telefonu değiştiririm hocam.

Bu LG G2'den öğrendiğim şey yedek parçası bol ve ucuz telefon tercih etmenin önemli olduğu. Talefon 900-1000 TL bandındayken ekranı 200 TL'ye almıştım. Samsung'un amoled ekranı olsa 400-500 TL'yi bulabilirdi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.