Şimdi Ara

Yükseltme döngüsünün uzaması akıllı telefon satışlarını tehdit ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnovasyonların yavaşlamasına bağlı olarak pazarın doygunluğa ulaşması ve ilgisizlik akıllı telefon sektörünü sıkıntıya sokmaya başladı. Wall Street Journal tarafından da vurgulandığı gibi çöken satışlar, eski cihazların beklenenden daha uzun süre popülerliğini koruması ve fahiş fiyatlara da bağlanabilir.

Ayrıca Bkz.Trump, okul katliamlarının çoğalmasının ardından şiddet içeren oyunlara el atıyor
    BayStreet Research'e göre geride bıraktığımız 2014 yılında tüketiciler her 23 ayda bir yeni telefona geçiş yapıyordu. Araştırma şirketinin son verilerine bakılırsa ortalama yükseltme döngüsü bugün 31 aya yükselmiş durumda. Gelecek yıla kadar bu rakamın 33 aya çıkması bekleniyor.

Amiral gemisi telefonlara yaklaşılmıyor

Tüketicileri yeni akıllı telefon satın almaktan vazgeçiren bir dizi faktör var. Birçok kişi 1.000 dolar seviyelerine fırlayan amiral gemileri yerine daha ucuz orta sınıf cihazlara veya bir yada iki yıl öncesinin en üst düzey yenilenmiş (refurbished) telefonlarına yönelmiş durumdalar.

Yenilik sunma konusunda önemli aşama kaydedilememesi de tüketicileri mevcut telefonlarını daha uzun süre kullanmaya itiyor. Piyasaya sürülen yeni telefonlardaki yeniliğin sadece fiyat etiketiyle sınırlı kalmasının birçok kişiyi model yükseltme konusunda ikna edemediği ortada. Özellikle de birçok orta sınıf akıllı telefonun yeterli performansı sergilemesi buna zemin hazırlıyor.

• Ya neden yenilensin?

İnsanlar artık telefonlarda yaptıkları şeyin ne olduğunu çözdüler. Ve en çok ihtiyaç duydukları özelliğe göre telefon seçiyor.

Elimde iph7+ var. Bundan önce 6+ vardı. Şu anda çıkan yeni iphone’lar veya android telefonların hiçbiri beni cezbetmiyor. Benim için önemli olan kamera ve müzik konularında gramla ilerleme var. Tasarım desen benim için pek değişen birşey yok hatta daha da kötüye gitti tasarımlar “ ince çerçeveli telefonları tek elle kullanamıyorum. Ellerim baya tombik ve avuç içim mesaj yazarken ekrana değiyor. Bu yüzden kalın çerçeveli telefon kullanabiliyorum sadece “. Değişmem için kesinlikle bir sebep yok. Bu hızda çalışmaya devam ederse cihaz “ ki zannetmiyorum, kapitalist apple bu cihazı da seneye kayda değer bir biçimde yavaşlatacaktır “ minimum 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum.

Size de tavsiyem, en azından aldığınız cihazı 2 sene kullanmanız, gerekirse güncelleme yapmayarak cihazın eski hızını korumanız. Yok güvenlik güncellemesi, yok açık varmış telefonda falan bunlar hikaye arkadaşlar. Kullandığınız uygulamar belli, telefonu kullanma şekliniz belli. Aylarca güvenlikli, sapasağlam kullandığınız telefonunuz Google’ın veys Apple’ın “ Güvenlik açığı keşfettik “ sözüyle bütün bilgilerinizi piyasaya yaymaz rahat olun. Zaten hergün azar azar bilgilerinizi yayıyor.

Uzun oldu biraz farkındayım ama gözünüzü açın arkadaşlar. Dışarıda çok daha güzel bir hayat dönüyor. Bi hesaplayın bakalım üst seviye telefonlara verdiğiniz para ile bir fotoğraf makinesi alıp o instagramda imrenerek baktığınız ünlülerin gittiği tatil yerlerine gidebiliyormusunuz gidemiyormusunuz?

Teşekkürler...
    eskiden 1.5-2 yıl geçtikten sonra telefonlar ciddi anlamda yavaşladığı ve gerek ekran gerekse kamerada ciddi gelişmeler olduğu için sık değiştiriliyordu.şuan örnek vermek gerekirse g2 bile yeterli hız,ekran ve kamera sunuyor.eskiden gerçekten ihtiyaç vardı yenisini almaya ama şimdi eldekiyle uzun süre idare edilebiliyor
    Yeni gelen özellikler donanım anlamında çığır açmıyor. Bugun 4.000 tlde verseniz, 1000 tl de verseniz, yapılacaklar belli. Dolayısıyla artık sektör doydu.

Ben de 2016 mayısta aldığım s plusı kullanıyorum. Halrn çok memnunum. İşimi fazlasıyla görüyor dolayısıyla çentikmiş, kalemmiş beni hiç ilgilendirmiyor. Birçok kişi de benim gibi düşünüyor.
    her sene çıkarmasınlar aç gözlü paragöz firmalar. 2 senede 3 senede bir yeni cihaz çıkarsınlar.ama olmaaaaaaaaz onlara kalsa bırakın 6-8 ayda bir cihaz tanıtmayı,ayda bir yeni cihaz cıkarırlarki hep satsınlar hep para kazansınlar.insanlar her yeni çıkanı almasınlar.güncelleme versinler 3 sene kullanalım.ne gerek var her sene yenisini almaya.artık işlemci ram haricinde gözle görülen gerek ergonomik olsun gerek tasarım olsun hiç bir değişiklik yok.

firma:bu sene dünyanın en hızlı telefonunu çıkardık
    tüketici:oooo hemen almalıyım

firma:bu sene en hızlı telefon bende
    tüketici:bir öncekiyle ne farkı varki?

firma:bu sene en hızlı telefonu biz çıkardık
    tüketici:yapacağınız işe .....

bu böyle uzar gider.
    Telefon değiştirmek için şu an hiçbir sebep yok. iPad 3 ilk çıktığında da real racing 3 oynuyordum, şu an da. Ses kalitesi desen hala one m7 den hissedilir şekilde daha iyi diyebileceğim bir telefon da yok. Hala hiçbir telefon gece fotoğraf çekemiyor. Dayanıklılık desen daha kötüye gidiyor, telefon cep yüksekliğinden yere düşse neredeyse hepsi kullanılamaz hale geliyor.

Kısacası SLR seviyesinde fotoğraf çekebilen, bir haftayı çıkarabilen telefonlar gibi uçuk şeyler yapmadıkları sürece daha da geriye gidecek.
  • İnsanlar artık yüzde 30 daha hızlı işlemci yüzde 20 daha uzun batarya ömrü gibi "yeniliklere" hersene hersene para vermek istemiyor. kullanıcıların yüzde 80'i whatsapp twitter instagram döngüsünün dışına çıkmadığı için elimizdeki cihazlar zaten işimizi görüyor

• Yaklaşık 37 aydır kullandığım ve 900 TL'ye aldığım LG G2 ile ortalama döngüyü aşmışım. Gerçi ekran kırılması nedeniyle ekran değişimi, arka kapak değişimi, şarj soketi değişimi ve yakınlık sensörü değişimi yaparak 300 TL civarı masraf ettim ama maşallah hala rahat çalışıyor.

1-2 yıl civarı daha idare eder sanırım. Zorlamayla 3-4 yıl daha gideceğini düşünüyorum.

• Ya neden yenilensin?

İnsanlar artık telefonlarda yaptıkları şeyin ne olduğunu çözdüler. Ve en çok ihtiyaç duydukları özelliğe göre telefon seçiyor.

Elimde iph7+ var. Bundan önce 6+ vardı. Şu anda çıkan yeni iphone’lar veya android telefonların hiçbiri beni cezbetmiyor. Benim için önemli olan kamera ve müzik konularında gramla ilerleme var. Tasarım desen benim için pek değişen birşey yok hatta daha da kötüye gitti tasarımlar “ ince çerçeveli telefonları tek elle kullanamıyorum. Ellerim baya tombik ve avuç içim mesaj yazarken ekrana değiyor. Bu yüzden kalın çerçeveli telefon kullanabiliyorum sadece “. Değişmem için kesinlikle bir sebep yok. Bu hızda çalışmaya devam ederse cihaz “ ki zannetmiyorum, kapitalist apple bu cihazı da seneye kayda değer bir biçimde yavaşlatacaktır “ minimum 1 sene daha kullanmayı düşünüyorum.

Size de tavsiyem, en azından aldığınız cihazı 2 sene kullanmanız, gerekirse güncelleme yapmayarak cihazın eski hızını korumanız. Yok güvenlik güncellemesi, yok açık varmış telefonda falan bunlar hikaye arkadaşlar. Kullandığınız uygulamar belli, telefonu kullanma şekliniz belli. Aylarca güvenlikli, sapasağlam kullandığınız telefonunuz Google’ın veys Apple’ın “ Güvenlik açığı keşfettik “ sözüyle bütün bilgilerinizi piyasaya yaymaz rahat olun. Zaten hergün azar azar bilgilerinizi yayıyor.

Uzun oldu biraz farkındayım ama gözünüzü açın arkadaşlar. Dışarıda çok daha güzel bir hayat dönüyor. Bi hesaplayın bakalım üst seviye telefonlara verdiğiniz para ile bir fotoğraf makinesi alıp o instagramda imrenerek baktığınız ünlülerin gittiği tatil yerlerine gidebiliyormusunuz gidemiyormusunuz?

Teşekkürler...

• eskiden 1.5-2 yıl geçtikten sonra telefonlar ciddi anlamda yavaşladığı ve gerek ekran gerekse kamerada ciddi gelişmeler olduğu için sık değiştiriliyordu.şuan örnek vermek gerekirse g2 bile yeterli hız,ekran ve kamera sunuyor.eskiden gerçekten ihtiyaç vardı yenisini almaya ama şimdi eldekiyle uzun süre idare edilebiliyor

• hep aynı tlf ıdıtıp koyuyorlar fiyat yükseltiyorlar ayrıca tlf firmaların hepsi aynı renk tlf çıkarıyor neden mavi kırmızı yeşil turkuaz v.s renkler çıkarmıyor lar da insanları aynı renge teşvik ediyorlar.

• Akıllı telefonların popülitesi uzun bile sürdü bence...Yazılım kalitesine daha fazla önem verilmeli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskisi gibi her sene yenilikler çıkmıyo bi dönem çok telefonlarda çok hızlı değişimler vardı

• telefonun arka kapağı düşüyor 38 ay kullandım 12 ay daha kullanırım (arka kapak çıkarılamayan Z3 Compact)

• Hay yükseltmeniz batsın, bu telefonların yüzünden ram fiyatları uçtu gitti.
  • 6aylık güncelleme ömürlerine hazır olalım.

• Asıl olması gereken de insanların aldıkları ürünleri uzun süre kullanmaları zaten. Kısa sürede değiştirmek gereksiz.

• Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Sira anakarta gelmis..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal. Her sene yeni model çıkıyor ve artık her yeni model ufak tefek ve önemsiz değişiklikler dışında bir artı sunmuyor. 3-4 yıl öncenin modeline sahip değilseniz telefon değiştirmek mantıklı değil.

• Tam olarak 31. aydayım :) Biraz daha idare etsin de adam akıllı bir şey alayım diye bekliyorum.

• Umarım bu yükseltme döngüsünü hızlandırmak için telefonları yavaşlatmazlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 3 Mart 2018; 4:45:38 >
  • Kasım 2016 .
    Mart 2018 .
    iPhone 7 Plus
  • Sebebi basit.. En son inovasyon ilk çıkan iphone ile oldu. Mevcut teknolojide sınıra gelindi. Telefonlar artık pc tarzında upgrade yapılarak piyasaya sürülür oldu. Hızlıyı daha hızlı yapmak kimseyi cezbetmiyor. Bu şekilde devam ederse çin firmaları birkaç yıl içerisinde piyasayı sürklase edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 3 Mart 2018; 1:36:25 >
  • hammadde ve kaynaklar aşırı tüketiliyor, firmalar gram. gram yenilikleri verdikleri için insanları daha sık tüketime zorluyorlar, olması gerekende zaten yükseltme döngüsünün uzaması değil mi? bir yandan küresel ısınma iklim değişikliği yaşarken insanların senede 1 kez telefon değiştirmesini istemek doğayı tüketmek demek. aslında hükümetler yaptırım uygulamaları bile gerekiyor, hala kullanılabilir haldeyken ürünün yenisi alınarak diğer ürünün çöpe gitmesi dünya kaynaklarının israfıdır. firma güncelleme ile kullanabilir ürünü kullanılamaz hale getirirken, ve ya kullanım ömrünü uzatmaması için güncelleme desteğini kesen firmalara ceza verilmeli

• Akıllı telefonlar yaygınlaşmaya başladığında insanlar telefonlara çok fazla yük yüklemeye çalıştılar ve bilgisayarda yaptıkları her şeyi telefonda da yapmaya çalıştılar. Bir süre böyle gitti bu dönem ve bu yüzden telefonlar her sene update edildi. Şimdi ise bu döngü yine tersine dönüyor ve tablet, telefon dönemi yine yerini bilgisayar dönemine bırakıyor. Telefondan instagrama ve twittera girmek de çok fazla güç istemediği için insanlar ellerindeki telefonları yeterli buluyor. Bu değişikliğin üstüne bir de telefon fiyatları uçmaya başlayınca piyasa patlamaya başladı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.