Şimdi Ara

Yükseltme Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemi yalkaşık 7 senedir kullanıyorum. Bana mısın demedi. Fakat artık ağır işler için eskidi. Akıcı şekilde kullanabileceğim hale en ekonomik şekilde getirmek istiyorum. Şu an gürültü ile boğuşuyorum. Muhtemelen stok fan ve güç kaynağı ses yapıyor. Yağladım geçmedi. Güç kaynağı kasa ile gelmişti. O da stok sayılır.

Corel 7 kullanacağım. Dizi, film izleyeceğim. Rutin işlemler. İnternet, yoğun ofis programı, sürekli tak çıkar hariciler vs..., Mümkünse ekran kartına dokunmadan bir iki eğlencelik oyun yüklerim. Ekran kartına şu an vereceğim her kuruşu füzuli görüyorum. Sizce en ekonomik yönden neler almalıyım?

Ben ilk etapta ram ile kurtarırım diyordum ama işlemciyi de yavaş yavaş gözden çıkarıyorum. İşlemci kalsa da fanı değişecek. Ucuz yollu sessiz fan ve güç kaynağı tavsiyesi de istiyorum.

Sistemim kabaca:
    Anakart: Msi P35 Neo-FIR (kalacak)
    İşlemci: Intel e2160 (İşlemci zayıf ama benchmark sonuçları ağababalarını aratmıyor nedense?)
    Ram: 2*1 gb Veritech DDR2 800 (Cep telefonları geçecek yakında )
    Ekran Kartı: Nvidia GF 8500 gt (İdare etsin diye sisteme koymuştum idare etti etmek zorunda )
    Hard Disk: Samsung 320GB sata2 16mb + 500 gb Samsung (ikincisi sadece depo için.)
    DVD-RW: Philips Dvdrw (Artık işimiz pek düşmüyor. Düşünce de idare ediyor)
    Kasa: CM Centurion 5 BS (Kasa iyi de o güç kaynağı fanı yok mu ah ah)

• işlemci değişirse iyi olur
    ram yeterli, istenirse +2 gb ilave edilebilir.
  • hocam sen kafana göre o kalacak bu kalacak dersen olmaz ki o anakartla daha ne kadar gideceksin sonsuza kadar mı ?

işlemci ram anakart üçlüsü ilk değişenler olmalı, eski parçalarla iş yapmayınız çok pişman olursunuz o aradığınız hızı veya verimi artık asla vermeyecek deneyerek çok net gördüm bunu herşeyin bir ömrü vardır, birşeyi 10 sene kullanmaya çalışmayın özellikle teknolojide çok mümkün değil bu.
  • Biliyorum ama bütçe kısıtlı hatta yok gibi. İkinci el işlemci ve ram alsam güç kaynağı ve fan için bekleyeceğim. Anakartım zamanın en iyilerinden di. 775 işlemci serisinin tamamını sorunsuz çalıştırır.

Yeni platforma geçmek ise ancak bir sonraki platform çıktığında :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.