Şimdi Ara

Yumruk Attım Elim Ağrıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
30.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 1 yıl önce kavgada yumruk attıydım kişinin kafasın üst kısmına çok sert vurmuştum.Kişi kafasını tutarak yere yığıldı.Kavga bitti benim baş parmağımın elimde olan kemiğin üstü balon gibi şişti.Sonra hastaneye gittim doktor röntgen ilk başta çatlak dedi alçıya aldı 2-3 gün sonra şişlik indi ve alçı yerinden çıkıyordu.Ben tekrar gittim hastaneye doktora söledim böyle böyle die tekrar röntgen çekil dedi bana gittim çekildim bu sefer kırılmış dedi anlamadım.Tekrar alçıya aldılar.Daha sonra 1 hafta sonra geçti.Yani hastanedeki doktorlar sallama.Boşuna duruolar biri çatlak dioe biri kırık.Nese ben yumruk atmayı seven biriyim evde 2 güne 1 yumruk çalısırım.Okulda duvarlarla ve kapılarla yumruk çalısırım, hiçte acı hissetmem.Daha sonra dün sinirlendim bizim demir kapımız var ama bi tarafı düz bitarafı şekilli düz bi kapı değil bi tarafı tümsek desek diğer tarafı enginhttp://img.donanimhaber...d-ab2a-8690b82a5d6f.jpg , yumruğu attım.Daha sonra ilk üç kemik engin yere son parmak tümsek yere geldii.kapının son parmağım serçe parmağımın kemiği yani ağrımaya başladı.Ama şişlik yok.İçten ağrıyor.Dün arkadaşla selamlaşırken ağrıdı elim akşam bilek güreşi yaptım elim ağrımıordu.Gece yattım sabah kalkınca ilk kalktığımda elim ağrıyor sonra biraz kullanınca elimi ağrı diniyor.Neden kaynaklanıyor.İncilmiş mi yoksa başka bişey mi olmuş.Elimi bandajlamı sarım yksa hastaneye gitcem dicem hastaneye güvenmiom.Buz filan mı koyum.1-2 güne geçer mi lütfen yardım edin.
    @

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yumruk Attım, Elim Ağrıyor: Ne Yapmalısın?

Yumruk atmak veya elini duvara vurmak sonrasında elinde ağrı hissetmen normaldir. Ancak bu ağrı, kırık veya başka bir ciddi yaralanmanın belirtisi olabilir. El ağrısını azaltmak ve daha ciddi sorunların gelişmesini önlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Ağrıyan bölgeye soğuk kompres uygula: Soğuk kompres, iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Bir buz torbasını veya soğuk suya batırılmış bir bezi ağrıyan bölgeye 15-20 dakika süreyle uygula ve çıkar. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsin.

• Eline elastik bandaj sar: Elastik bandaj, etkilenen bölgeyi destekler ve şişliği azaltır. Bandajı çok sıkı sarmamaya dikkat et, aksi takdirde kan dolaşımını kesebilirsin.

• Elinizi yüksekte tut: Ağrıyan bölgeyi kalp seviyesinin üzerinde tutmak şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bir yastık kullanarak elini destekleyebilirsin.

• Hareketlerini sınırla: Ağrıyan bölgeyi mümkün olduğunca hareketsiz tutmaya çalış. Ağrıyan eli kullanmaktan kaçın veya minimumda tut.

• Ağrı kesici al: Ibuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

• Bir doktora görün: Ağrın şiddetliyse, şişme devam ediyorsa veya hareket etmekte zorlanıyorsan bir doktora görünmelisin. Doktor, kırık veya başka bir ciddi yaralanma olup olmadığını belirlemek için röntgen veya fizik muayene isteyebilir.

Özel Durumlar:

• Eğer elini duvara vurduysan ve sadece hareket ettiğinde ağrıyorsa, kırık olabilir. Bu durumda bir doktora görünmelisin.
    • Yumruk attıktan sonra bilek ağrın varsa, bileğinde burkulma veya incinme olabilir. Bileğini dinlendirmeli ve soğuk kompres uygulamalısın. Ağrı şiddetliyse veya geçmiyorsa bir doktora görünmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Niye yumruk atıyorsun o zaman hala manyak mısın ?
  • ne adamlar varya
  • önemli olan yumruk atmak deil ne yapmam gerek o yüzden iyileşsin yine yumruk atıcam.Çünkü yumruk çalışıyorum evde büyük bi halı ayarladım onunla kendimi geliştiriorum.Esas soruma cevap verseniz sevinirim.
  • elini, bilekten kestirirsen sorunların çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

elini, bilekten kestirirsen sorunların çözülür

• quote:

Bu dediğin sadece geçici bir çözüm olur. Kesin bir çözüm istiyorsan olmayan kafanı boynundan ayırman gerekli.
    Salakmısın sen demir kapıyı yumrukluyosun?
    Bu akılsız insanlarla aynı havayı solumaktan bile iğreniyorum artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gafan ağrıyacak değil ya,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronald the Adventurer

quote:

Bu dediğin sadece geçici bir çözüm olur. Kesin bir çözüm istiyorsan olmayan kafanı boynundan ayırman gerekli.
    Salakmısın sen demir kapıyı yumrukluyosun?
    Bu akılsız insanlarla aynı havayı solumaktan bile iğreniyorum artık.

memleket bunlarla dolu

• Kaba kuvvetten başka bir şey bilmez bunlar gibileri. Okulda reyizlenenler bunlardan çıkıyor zaten. İlla kavga ararlar.

Çözüm çok sabit yumruklama? Kafaya bak bunu da mı biz söyleyelim. Yok çok gerikafalıyım ben yumruklamayı seviyorum diyorsan devam et ondan sonra ezilmeden bilmem neden kangren falan olsun umrumuzda olmaz. Bu mesajı yazman 10 dakikanı falan alır elini falan özlersin onu hayal edersin boşluğu doldurmaya çalışırsın falan bla bla... (Psikolojik baskı mod off.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 24 Eylül 2013; 13:37:00 >
  • Demir kapılara, duvarlara yumruk atmalar, bilek güreşleri bilmemne.

İlginç yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Demir kapılara, duvarlara yumruk atmalar, bilek güreşleri bilmemne.

İlginç yahu

O mesaj sayısı ne la öyle DH Hack.exe mi açtın
  • Platinum üyeyim, ücretli üyelik yani.

1 mesaj attığında, mesaj sayısına X2 olarak yansır.
  • bu konuyu sabah müzik bölümüne de açtıydın bi an hangi bölümdeyim şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illuminn -- 24 Eylül 2013; 21:02:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

bu konuyu sabah müzik bölümünede açtıydın bi an hangi bölümdeyim şaşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.