Şimdi Ara

Yumuşak Oto Lastiği Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doğru, etsin bi zahmet. Neredeyse fiyatları falkenin iki katı...sonuçta ekmek köfte olayı. Ama bu demek değil ki falken f/p lastiği değil. fiyatına göre sunduğu performans gayet yeterli, kimsenin aşk falan yaşadığı da yok. Herkesin bütçesi contiye yetmeyebilir, bunu da göz ardı etmemek lazım.

Ek: pc6 yı kullanmadım ama a4 üzerinde fabrikasyon gelen ecocontact6 berbat bir lastikti. Ömrü bitmeden geçen ay kışlıklara geçince bıraktım lastikçide, bahara yeni yazlık alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 1 Ocak 2021; 20:21:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Sizde sanırım marka ile aşk aşıyorsunuz, gözleriniz etiket değerini bile görmez olmuş. Continin 71-72db ses gürültü etiletini görmeyip falkenin 67-68db ses seviyesine laf söylüyorsunuz. Komik olmayın.

2 takım conti pc5 kullanmış ve falken as210 dört mevsime geçmiş bi kullanıcı olarak marka fanatikliği yapmaya gerek yok tam bir f/p markası diyebilirim.
    Yanlışım varsa düzeltin o 68 70 db değerleri araç içi değerler değil.
    Yani kendi tecrübelerime göre aracın yalıtımı vs iyiyse kaç db olduğu çok da önemli değil.
    Kendim de yazın PremiumContact 6 aldım. Hiç öyle ne gürültülüymüş yav falan demedim. Çünkü gürültü falan yok.

Bu arada konu sahibi arkadaş ilk mesajdan sonra konfor olayına da değinmiş biraz.

Falken Ze310 konfor açısından başarısız bir lastik.

Ayrıca kendi görüşümdür herkes yorumunu kendine saklasın ama yerli üretim olması hiç güven vermiyor.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt

Evet açıkçası konfor dan çok rahatsızım zaten yol sesi bayağı alıyor yalıtımı sorunlu bir araç..

süspansiyonları çok sert olduğu için Facebook grubunda aşağıdaki yorumu yaptı bir arkadaş. Kendisi kullanıyormuş

Yorum :

Derhal o brigstone takonza ları sök at hankook ventus prime 3 tak aracın evrim geçirecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    benim marka takıntım yok. lastiğin ne vereceğine bakarım. falken için yapılan testlerde yakıtı fazla harcadığı ve konforsuz bir lastik olduğu anlatılmış. ıslakta frenlemesi ve fiyatı dışında cazip yanı yok. cpc 5 kullanıcısıyım, 35k kmyi bitirmeme rağmen ses duymuyorum. camlar açık dahi kontrol ediyorum yine yok. orta hamur lastikte zaten ne gibi ses olacak ayrı bir saçmalıktır. herhalde aracınızın yalıtımı kötü bilemiyorum.

ayrıca fiyattan dem vurup kapitalizm ürünü dört mevsim lastik kullanan bir usera laf yetiştirmek benim için başlı başına hata.

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    ecolar rezil lastiktir hocam çok iyi yapmışsınız. lastikçi benden habersiz eco contact takmıştı. lastiği hissedemedim, yol tutuşu yoktu ve araç kayıyor gibiydi. hemen lastikçiye gidip bunların yerine cpc5 taktırdım. kafam rahatladı. premium tadını aldığımı söyleyebilirim. biraz aşınma sıkıntısı var bu lastiklerin fakat 6.versiyonda giderildiği görüşü hakim.

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

aracınıza gidecek lastik michelin olmuyorsa continental cpc 6 veya goodyear egp 2’dir. falken falan low seviye lastik. farklı konuda da belirtmiştim. kullanıcıları düşük fiyatlı diye bu markayla aşk yaşıyor. cpc 6 her konuda memnun eder, egp 2 de tercih edilebilir.

Önerilerinizi inceledim üstat..

goodyear egp 2 - bütçeme uygun sayılır

Michelin - Continental Premium Contact 6 bir tık üstünde kalıyor açıkcassı ama aklıma su takıldı eğer bunlar da bridgostene turanza gibi çok sertse benim sorunumu çözmeyecektir.

düşünün kü tırktıklı şeritlerden geçerken bile rahatsız ediyor : ) o yüzden yumuşak lastık arıyorum açıkcası

• Yumuşak lastik denilince ilk akla gelen Nokian. Ben çok memnunum.

• smyrna kullanıcısına yanıt

Bu arada aşağıdaki sitede en iyi lastiklerin test sonuçları ve permium gibi sınıfları gösteriyor.

https://www.lastikavcisi.com/215-50-R17/summer/

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Yumuşak lastik denilince ilk akla gelen Nokian. Ben çok memnunum.

Sizde hangisi var nokianın ?

aşağıdaki lastik 68 db ve fren ve yakıtı seviyeleri çok iyi << A-B

https://www.lastikcim.com.tr/nokian-wetproof-215-50-r17-95v-xl/?dot=2021//

• Hocam Falken tavsiye ederim,fiyat performans lastiğidir.Oldukça yumuşaktır.

• Aracım QASHQAİ ebatlar 225*45* R19 şimdilik kış lastikleri duruyor. Ancak yaz lastiklerini değiştirme zamanı geldi. Ebattan dolayı konfor ne kadar iyi olabilir bilmiyorum ama önceliğim o. Bridgestone bir daha asla kullanmam. En uygun Kumho marka gözüküyor. Kullanan yada başka önerisi olan var mı. Teşekkür ediyorum şimdiden.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Conti iyi mi gerçekten ? Yumuşak lastik mi yoksa brist gibi sert mi ?
  • Michelin yumuşaktır hocam alabilirsiniz
  • xyor kullanıcısına yanıt
    Turanza rezalet bi lastik.

Primacy 4 derim, 2. Seti kullanıyorum. memnun olmasam tekrar almazdım. Yumuşak konforlu yol tutuşuda süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonodias

Conti iyi mi gerçekten ? Yumuşak lastik mi yoksa brist gibi sert mi ?

conti bristone'dan yumuşak lastiktir ancak onunda kendi içinde sınıfı var ecocontact ve premiumcontact olarak. cpc denilen conti-premium contact serisi daha iyidir.

ancak üst sınıftaki üçlü (Michelin-conti-goodyear) içinden fiyat/performans olarak goodyear şu aralar daha başarılı. çünkü Michelin ve continin fiyatları uçmuş durumda. goodyear egp2 yada asymetric serisi bakın derim. fiyat/fayda olarak öne çıkıyor goodyear.

tabii genel anlamda tümüyle hersey avantajlı olmaz, yumuşak lastik konforludur ama dayanıklılığı azdır. yani öyle çok fazla köy yoluna - tali yola, bozuk yola gelmez. sert lastikte konfor azdır ama daha dayanıklıdır bozuk yollarda. (ve ömrüde daha uzundur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Ocak 2021; 22:23:48 >

• powermoon kullanıcısına yanıt

Falken neden uzak durulmasını tavsiye ediyorsunuz sebebini de belirtebilir misiniz ?

Ben 15 bin km'dir Falken Ze310 205/55/16 kullanıyorum. Fabrika çıkışlı goodyear efficientgrip (performance olmayan) 3 kanallı lastiklerden geçtim. Konfor olarak çağ atladım sandım. Hem sessiz hem de çok net bir şekilde daha konforlu bir lastik gelmişti bana.

Şimdi birde falken den cp6 ya da primacy 4 e geçersem aynı hisleri mi yaşarım acaba ?

• xyor kullanıcısına yanıt

Bridgestone yeni serisi T005 dışında bence alınabilir değil. Nokian, Michelin, Goodyear sessizdir.

• Goodyear efficentgrip dört kanallı olan yumuşak ve konforlu, Michelin crosclimate + var şu an o da inanılmaz sessiz ve konforlu lakin yol tutuşu biraz zayıf. Continental contipremium 5 kullanmıştım sert gelmişti.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, teşekkürler.
  • Bende Nokian Powerproof almayı düşünüyordum ancak wetproof hakkında kopmalar ve çatlamalarla ilgili şikayetler gördükten sonra emin olamadım açıkçası. Ayrıca distribütör Kormetal bu konularda müşterinin yanında pek durmuyor sanırım. Şikayetvar sitesindeki şikayetlerin hiçbirinde oralı bile olmamış.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.