Şimdi Ara

Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
360
Cevap
82
Favori
51.687
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok genel bir yanıt bu, artık işler bu kadar genel yürümüyor ki bunu bir turizmci olarak söylüyorum. Son dönemlerde uygun şartları taşıyan hatta defalarca Avrupa çıkışı olanlar bile ya sadece 2 aylık vize alabildi ya da red yediler. Son dakikaya kalınmadı dikkat ederseniz, Mart ayından beri randevu için uğraşıyorlar. Mart için bile son dakika diyorsanız o ayrı tabi.

• Bar_Fedaisi kullanıcısına yanıt
    Zaten kesin cevabı aracı şirket veya aracı şahıslar bile veremiyor, vize süreleri düştü bu kesin ama alabilecek insanlar kısa da olsa alabiliyor hala.

Ben esas randevu olayına dikkat çekmek istedim, aile randevusu ile bireysel randevu arasında fark var net 2 arkadaşım yanlışlıkla bireysel randevu alıp sonra aileye çevirince ikisi de birer ay ötelendi.

Ben kendime Mart ayının sonlarında 2 hafta sonraya randevu aldım ki daha önceleri ve sonrası da epey boştu ve Nisan başında da 2 arkadaşıma da Nisan sonuna randevu aldım.

Bu arada turizmci değilim sadece tecrübe dahilinde yazıyorum, herhangi bir kimseyi yönlendirme değil sadece bilgi vermek açısından yazdıklarım.

Umarım ülke durumu düzelir de bu tür rezilliklerden en kısa zamanda kurtuluruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • duduco kullanıcısına yanıt

Umarım düzelir ülke gerçekten. Buna ihtiyacımız var özellikle orta ve orta üstü aile maddi olarak çöktü resmen.

Aslında ben çift ülke vatandaşıyım, son yıllarda Türk pasaportunu neredeyse hiç kullanmıyorum, aslında kullanmıyorum değil kullanamıyorum desem daha mantıklı olur. TC pasaportunu gören şeytan görmüş gibi oluyor. Bana Türk değil Arap gözüyle bakıyor artık. Diğer pasaportumla hem neredeyse tüm dünyayı geziyorum, hem de Arap muamelesi görmüyorum.

Bir gün Türk pasaportundan utanacağım aklıma bile gelmezdi, bunu bize yaşatanların yatacak yeri yok...

Özellikle Uzakdoğu’da gerçekten arap olarak tanınıyoruz, Avrupa bir nebze kendimizi tanıtmazsak yırtıyoruz ama ABD’de hiç sıkıntı yaşamadım orası tam karışık zaten 😄

Artık oraya buraya efelenmeden ayaklarımızı yere basıp kendi vatandaşımızı hakkettiği yere getirmelerini bekliyorum, yoksa böyle uzun süre gitmez…

12 EURO daha mı ödeyeceğiz çok saçma o zaman fiyat neyse aldık (15 Euro x 3)

• seas79 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yani 27 euroya geliyor kişi başı maalesef…

"kendi vatandaşımızı hakkettiği yere getirmelerini bekliyorum"

Sanırım bunun için daha epeyce bir süre bekleyeceğiz... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rbeli M@tk@p -- 29 Mayıs 2023; 21:34:10 >

Basvuru sonrasinda kac gunde sonuclaniyor yunanistan vizesi? Bir bilginiz var mi?

10 temmuzda randevum var da temmu sonuna yetisir ki diye merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böck kullanıcısına yanıt
    1 haftada sonuclaniyor genelde

• bdurmus kullanıcısına yanıt

Merhabalar.

Kapı vizesi uygulaması kalktı mı acaba?Az bir belge ile eskiden alınıyordu.

• Böck kullanıcısına yanıt

Sezonun tam ortası ama tahminen 1 hafta olur, kışın ya da sezon başlamadan olursa verdikten sonra 2. gün elinizde oluyor pasaport..

• merhabalar benimde 02-04 haziran için samos turum var. 01 haziran da tarafıma ulaştılar ve otel-feribot biletlerini gönderdiler. ama sürpriz diyerek kişi başı 22 Euro liman vergisi diyerek ödeme aldılar.

Bir daha tur alırken bunlara dikkat etmek gerekiyor. bunu da alan bizim kuşadası port liman. ya Türkiye'den çıkmak bile dert algısı vergisi lanet ettirdiler.

• yemre2000 Y kullanıcısına yanıt

makbuzda ne yazıyor hocam? ödeme aydın belediyesi için mi?

farklı limanlarda farklı tutarlarda vergiler alındığı için, belediyelerin tahsil ettiği vergi diye düşünüyorum.

Ayrıca dönüşte çıkarken de bazı adalarda yunanistan'da liman vergisi alabiliyor. eskiden bu rakamlar 2-5 euroydu şimdi 22 euroları duymaya başladık. vize ücreti gibi bir rakam neredeyse.

• Sume kullanıcısına yanıt

hocam daha makbuz gelmedi ama grup mesajlarını da okuyunca uzun süredir bu 22 euro alınıyor. Makbuz da ne yazarsa yazsın bunlar bizden bu parayı alacaklar. hatta firmaya liman da ödeyeyim dedim yok olmaz sadece ofisten veya online alınıyor dedi.

Tertemiz bir kalbiniz olduğu anlaşılıyor.

Bir ülkenin vatandaşını, kendisinden başka hiçkimse hakettiği yere getirmez.

Bu güzel memleketin vatandaşı Arap Ümmeti olmakla Atatürk Milliyetçisi olmak arasındaki seçimini nasıl yaparsa, dünyada da öyle muamele görecektir.

İster insan uygarlığının saygı gören onurlu bir üyesi, istemezse de mezhebi değişik diye birbirini kesip, beline bomba sarıp patlatan adamların din kardeşi olacaktır.

Memlekette demokrasi olduğundan, seçim vatandaşlarındır.

• ozerkane O kullanıcısına yanıt

Yeri değil ama maalesef durum böyle, son cümlede bahsettiğiniz "memlekette demokrasi" gerçekten işlese herşey kabul edilir ama herkese işlemiyor.

İsmet İnönü sorar;

Kemal sana göre dünyanın en zor işi nedir?

Atatürk cevap verir;

"Türk milletini ayağa kaldırmak" der.

"Ben en çok bu noktada zorlandım." Atatürk devam eder.

"İsmet şimdi bana bundan daha zor bir şey var mı? diye sor "

İnönü sorar "var mı?" diye.

Atatürk cevap verir;

"Harekete geçince bu milleti durdurmak!"

• Firmaya ulaşabilen var mı arkadaşlar? Telefonları açmıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dopplereffect kullanıcısına yanıt

bazen düşüyor hocam denemekte fayda var. Bu arada beni cuma günü arayıp 7 gün sonraki tur için herhangi bir problem olmadığını söylediler

• Evet hocam öyle yaptım. Mail atınca arıyorlar bir kaç saat içinde.

• Kos açık bilet alıp tarih belirlerken sıkıntı yaşayan oldu mu ekstra ücret talep ettiler mi

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.