Şimdi Ara

Yunanistan'dan mültecilere sert müdahale ; 1 Ölü + mülteci botunu batırmaya çalıştılar. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
5.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeopol

Yunanlıları tebrik ediyorum.

Ülkelerinin işgal hareketine seyirci kalmayıp sınırlarını korumuşlar.

Bu konuda duygusal davranmayın milliyetçilik yaparak ulusal çıkarlarını koruyan Yunanistan'ı tekrar tebrik ediyorum.
    Ben de mültecileri tebrik ediyorum seri çocuk yaparak kökünü içten kurutuyorlar zaten Avrupa'nın... Neyse daha bunun yaz ayı var havalar isinsinda görürüz ege adalarini yallah Suri surii seri bebek dogur hanım avrupanin boğazı yandı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık faşist kokmuş yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

Pastadan paylarını almaya gidiyorlar. Sen Afrika'yı, Asya'yı, Orta Doğu'yu sömür. Değerli madenlerini çal. Avrupa'da petrol yok doğal gaz yok. Ama sanayisi gelişmiş. Sanayi için enerji lazım. Petrolü, oğalgazı olmayan Avrupa nasıl refah içinde yaşıyor. Ülkesinden petrol ve doğa lgaz fışkıran ülkeler. Açlık, sefalet ve iç savaşla debelenip duruyor. Bunları çalan kim Avrupalılar. Mülteciler de haklarını almaya gidiyor. Destekliyorum. Bin beter olsun Avrupa.

Alıntıları Göster
    güçlü, her zaman gücsuzu yer. Ilkel dogu toplumlari gelisseydi de Avrupalilari haraca baglayip, somurseydi. Dunyanin dengesi bu. Hayvanlar aleminde kaplan yilani, yilan fareyi yer. Zirlamayi kessinler, zekalarini kullansinlar. Osmanli gucluyken cizyesinden vergisine, kadinlarini hareme atmaktan, yeniçerisine etinden sütünden yararlanirken ses yok. Avrupali madenini zartini zurtunu sömurunce ses var. Osmanlinin yaptigi da mubahti, Avrupalinin ki de.Guclu haklidir, ve hakkidir. Gucun varsa karsi koyarsin yoksa geberip gidersin. O haklari nah alirlar. Hepsini gebertirler. 4 milyonu 4 senede sindire sindire zehirleyip,oldururler kalanlar da sistemin kölesi işçisi olur.

Avrupali zerre umrumda degil. Ama su bir gercek batidan doguya zeka ortalamasi ciddi anlamda azaliyor. Turkiye de bunun orneklerinden. Ortalama alti bir zekaya sahip baska hicbir toplum 5 milyon suriyeliyi ulkesine sokmadi cunku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duyar kasmayın bu insanlar savaştan değil TÜRKİYE den kaçıyor farkında değilseniz belirteyim, ayrıca 10 insandan 8 i afgan suriyeli bile değil. Bu durumda hangi ülke olursa olsun sınırını korumalıdır. Oldu ozaman bende Türkiye yi beğenmiyorum dayanayım ne bilim kanadanın yeni zelandanın kapısına ben Türkiye yi beğenmiyorum beni içeri alın bakın bana vatandaşlık verin diyeyim. Yok öyle bir düzen..
  • Kadın ve çocukları özellikle belirtmenin manası yok.

Bu kurnazlar çocuk yapıp karısını ve çocukları koz olarak kullanıyorlar.

Biz de acındıralım kendimizi o zaman ne uğraşıyoruz bu ülkeyle

Adamlar sizi alacağız demiyorlar, uyarıyorlar gelmeyin diye.

Ee sen bu adamları dinlemezsen çocuklar da ölür bebekler de. Suç onların değil, mülteciyken hamam böceği gibi çoğalan surilerin

• Sorarlarsa ortamlarda batı medeniyeti dersiniz

• quote:

Yunanlıları tebrik ediyorum.

Ülkelerinin işgal hareketine seyirci kalmayıp sınırlarını korumuşlar.

Bu konuda duygusal davranmayın milliyetçilik yaparak ulusal çıkarlarını koruyan Yunanistan'ı tekrar tebrik ediyorum.
    Demek ki Yunanlılar senden daha milliyetçiymişler. Ülkelerini işgalden korumuşlar Çünkü sen bi ara Türkiye'yi işgal etseler umrumda değil demiştin.
    tabii ulkeni turkiye olarak goruyorsan. Yoksa Yunanistan olarak goruyorsan sorun yok.

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Evet.

Ülkesinin işgal edilmesini destekleyen değersiz insanlara niye değer vereyim. Eşek gibi çalışıp baksınlar, kendilerini enayi yerine koydursunlar.

• Dayanacam norvecin kapısına.
    Yeter ulan bu kadar sömürdüğünüz.
    Nerede benim payım, açın ulan kapıyı diyeceğim.

• quote:

Evet.

Ülkesinin işgal edilmesini destekleyen değersiz insanlara niye değer vereyim. Eşek gibi çalışıp baksınlar, kendilerini enayi yerine koydursunlar.
    Evet aynı fikirdeyiz. Ulkesini işgal edilmesini destekleyen değersiz insanlar. Bunu anladigina sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: enizam

Diğer konuda sınırı geçeni vururlar demiştim, mülteciyi vuramazlar demişti safın biri.
    Kimse sormuyor ki, tamam bunlar Suriyeden kaçtılar, ama Türkiyeden niye bu şekilde kaçıyorlar diye...
    TV kanallarindaki sahneler Türkiye için utanç verici. Hani misafirperverdik, hani suriyeli kardeşlerimiz diye her konuşmasında bağırıyordu?
    Biz Suriyelileri burada zorla tutuyorduk. Avrupaya gitmelerine müsade etmiyorduk. ve bu yanlıştı. bir yanlıştan dönüldü. şimdi özgürler ister Türkiyede kalırlar ister Avrupa ya giderler. Türkiye için utanç verici demen acayip anlamsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

her firsatta insan haklari konusunda bizi uyaran avrupalilarin ikiyüzlülügünü ortaya cikarmasi bakimindan carpicidir ! Avrupanın medeniyeti sadece kendi halkına .
    Oha ilk defa doğru bir şey dediğini gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Oha ilk defa doğru bir şey dediğini gördüm.

Alıntıları Göster
    Ya bir git
    Ben her zaman doğru ve öz yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 3 Mart 2020; 13:57:1 >
  • O zaman çıkışta pasaport kontrolünü komple kaldır, benden de her seferinde 50 TL (şimdilik) alma.

• quote:

Orijinalden alıntı: enizam

O zaman çıkışta pasaport kontrolünü komple kaldır, benden de her seferinde 50 TL (şimdilik) alma.
    sende mültecilerin arasına katıl 50 TL vermeden geç gitsin.
  • Sınır bir ülkenin namusudur. Sizin namusunuza göz dikilse ne yaparsınız? İşte onlar da aynısını yapıyor.

• Wauwaxtt W kullanıcısına yanıt
    al evine o zaman kardeş, zaten sıkıntılı ülkene hepten sıkıntılı adamları alıyorsun.

en başından açık bırakacaklardı kapıları, avrupa baştan bize kitledi suriyelileri...

Açık adres ver, yollayalım hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 9 Mart 2020; 8:24:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

güçlü, her zaman gücsuzu yer. Ilkel dogu toplumlari gelisseydi de Avrupalilari haraca baglayip, somurseydi. Dunyanin dengesi bu. Hayvanlar aleminde kaplan yilani, yilan fareyi yer. Zirlamayi kessinler, zekalarini kullansinlar. Osmanli gucluyken cizyesinden vergisine, kadinlarini hareme atmaktan, yeniçerisine etinden sütünden yararlanirken ses yok. Avrupali madenini zartini zurtunu sömurunce ses var. Osmanlinin yaptigi da mubahti, Avrupalinin ki de.Guclu haklidir, ve hakkidir. Gucun varsa karsi koyarsin yoksa geberip gidersin. O haklari nah alirlar. Hepsini gebertirler. 4 milyonu 4 senede sindire sindire zehirleyip,oldururler kalanlar da sistemin kölesi işçisi olur.

Avrupali zerre umrumda degil. Ama su bir gercek batidan doguya zeka ortalamasi ciddi anlamda azaliyor. Turkiye de bunun orneklerinden. Ortalama alti bir zekaya sahip baska hicbir toplum 5 milyon suriyeliyi ulkesine sokmadi cunku.

Alıntıları Göster
    Osmanlının Avrupayı vergiye bağlama sistemi farklı bir şey. Vergi almakla zulüm etmek aynı şey değil, Osmanlı vergi alırken koca kıtada huzuru ve barışı da sağlıyordu. Bu konuyla alakalı eski İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt bir makale yayınlamıştı hatta, Osmanlı gitti huzur bitti diyordu. Bir kısmı şurada:
    turkiyegazetesi.com.tr
    Bildt: Osmanlı gitti huzur bitti
    https://www.turkiyegazetesi.com.tr/dunya/329245.aspx

Çok nadirde olsa başka avrupalıların da benzer açıklamaları var bununla alakalı. Osmanlının vergi sistemi islamiyetten gelir, islamda Allah'ın emri var özet olarak şöyle: islamiyeti gerçekten yaşarsan sana dünyanın hakimiyetini veririm, sende gücü eline aldığında zulüm yapma potansiyeli olan her müşrik devleti vergiye bağlar ve onları belli bir seviyede tutarsın. Böylece onlar güçlenip sana ve dünyadaki diğer masumlara zulüm edemezler, sen ise sana verdiğim güçle hiç kimseyi aç bırakmazsın ve barış halinde iken hiç kimseye savaş açmazsın.

Özetle böyle, buna uygun şekilde vergiye bağla, o zaman afrikadaki çocukta açlıktan ölmez, avrupalı da açlıktan ölmez, aynı zamanda da hiçbir yerde yok ortadoğu projesi yok vaat edilmiş topraklar gibi salak salak sebeplerle yüzlerce yıl kan dökülmez. Yani osmanlının uyguladığı islami vergi sisteminde böyle aptal aptal sebepler üretip kan dökmekte yasaktır.

Harem mevzuları vs. bunlar insanların kendi yaptıkları pislikler. Zaten din diyor ki, eğer yolumdan ayrılırsan gücünü senden alırım, düşmanlarını da başına musallat olur ve sana zulüm ederler. Öyle sapık sapık şeyler islamda yok, osmanlının son dönemlerinde bu tip şeyler demek ki çok artmış ki Allah güçlerini çekip almış vaat ettiği gibi. Şimdi ise gel gör ki ultra sapık avrupalılar bize hem tecavüz ediyor hem sömürüyor.

Sözün özü osmanlının altın dönemlerindeki vergi ahlakı ile vergi alınsa gene kan dökülmez. Yani avrupalılar bunu yaptığı zaman bizim yaptığımızla aynı şey olmuyor, onlar herkesi katlediyorlar. İşte onların herkesi katledecek kadar aşağılık mahlukatlar olduğunu Allah bildiği için diyor ki siz gücü elinize alıp onları vergiye bağlayarak belli bir güç düzeyinde tutun ki fazladan büyüyüp kimseyi katledemesinler. Allah birinden vergi al diyorsa mutlaka sağlıklı bir sebebi vardır. Alınmayınca olan bu işte, kötü bir dünya, kan gövde başka bişe yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Osmanlının Avrupayı vergiye bağlama sistemi farklı bir şey. Vergi almakla zulüm etmek aynı şey değil, Osmanlı vergi alırken koca kıtada huzuru ve barışı da sağlıyordu. Bu konuyla alakalı eski İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt bir makale yayınlamıştı hatta, Osmanlı gitti huzur bitti diyordu. Bir kısmı şurada:https://www.turkiyegazetesi.com.tr/dunya/329245.aspx

Çok nadirde olsa başka avrupalıların da benzer açıklamaları var bununla alakalı. Osmanlının vergi sistemi islamiyetten gelir, islamda Allah'ın emri var özet olarak şöyle: islamiyeti gerçekten yaşarsan sana dünyanın hakimiyetini veririm, sende gücü eline aldığında zulüm yapma potansiyeli olan her müşrik devleti vergiye bağlar ve onları belli bir seviyede tutarsın. Böylece onlar güçlenip sana ve dünyadaki diğer masumlara zulüm edemezler, sen ise sana verdiğim güçle hiç kimseyi aç bırakmazsın ve barış halinde iken hiç kimseye savaş açmazsın.

Özetle böyle, buna uygun şekilde vergiye bağla, o zaman afrikadaki çocukta açlıktan ölmez, avrupalı da açlıktan ölmez, aynı zamanda da hiçbir yerde yok ortadoğu projesi yok vaat edilmiş topraklar gibi salak salak sebeplerle yüzlerce yıl kan dökülmez. Yani osmanlının uyguladığı islami vergi sisteminde böyle aptal aptal sebepler üretip kan dökmekte yasaktır.

Harem mevzuları vs. bunlar insanların kendi yaptıkları pislikler. Zaten din diyor ki, eğer yolumdan ayrılırsan gücünü senden alırım, düşmanlarını da başına musallat olur ve sana zulüm ederler. Öyle sapık sapık şeyler islamda yok, osmanlının son dönemlerinde bu tip şeyler demek ki çok artmış ki Allah güçlerini çekip almış vaat ettiği gibi. Şimdi ise gel gör ki ultra sapık avrupalılar bize hem tecavüz ediyor hem sömürüyor.

Sözün özü osmanlının altın dönemlerindeki vergi ahlakı ile vergi alınsa gene kan dökülmez. Yani avrupalılar bunu yaptığı zaman bizim yaptığımızla aynı şey olmuyor, onlar herkesi katlediyorlar. İşte onların herkesi katledecek kadar aşağılık mahlukatlar olduğunu Allah bildiği için diyor ki siz gücü elinize alıp onları vergiye bağlayarak belli bir güç düzeyinde tutun ki fazladan büyüyüp kimseyi katledemesinler. Allah birinden vergi al diyorsa mutlaka sağlıklı bir sebebi vardır. Alınmayınca olan bu işte, kötü bir dünya, kan gövde başka bişe yok.

Alıntıları Göster
    Bunlar Osmanliyi haklı çikarma çabasindan başka bir sey degil. Degindigim olay başka sirf Osmanli kimligine dokundu diye 10 paragraf yazi yazmissin.

2.Mahmut doneminde Yeniçerileri kesen, Murat Paşanin kuyulara Alevi kellesi doldurarak adina namina Kuyucu murat pasa denmesi. Fatihin Edirnede buyuk bir tepeye çukur kazdirarak, hurufileri icine atip diri diri yakması. Hangi dinde diri diri insan yakmak var? Ama sultaniniz istakbulu fethetti degil mi? 1.Selimin Çaldirana kadar alevi kellesi aldiği tum resmi tarih kitaplarinda vardir. Nişteki çele kula (kelle kulesi) vs. Dunyaya emsal dagittiklari adalete deginirsek bence fazla kaşinmayin. Fetret Devrine bakmak yeterli.

Senin hesaba göre de Vahdettin ve meşhur damadi ingiliz hayrani ve sevicisi hatta sizin lisanda ingiliz muhibleri cemiyetini teşekkül etmiştir. IngilIizlerin en adaletli millet oldugunu Osmanlinin onun mandasina girmesi gerektigi, Turklere gereken şefkati gostereceginden boy boy gazetelerde, seyhulisman kadizade ile fetva verdirtmistir. Muhib sevici demekbu arada. Ingilizler de, forumlarinda Vahdettini alintiliyordur. Tarihe yanlı bakmaya devam.

O kadar dini adaletin pesine kossaydi, köleliği yok ederdi. Avrupali ganimet sömururken, Osmanli insan tacirligi, sömurusu yapiyordu. Somurunun adi degisir , ahlakı degismez. Acik acik diyeyim Osmanliyi zerre sevmem, dusmaniyim. Ancak sunu da belirteyim yaptiklarinda bir beis yok. Guclu olan daha once de dedigim gibi ezer gecer. Osmanliyi yaptiklariyla yargilayamaz kimse, bugun kimseni. avrupanin Ortadoguyu, afrikayi somurmesiyle yargilayamayacagi gibi. Isinize geldigi gibi yorumlamayacaksaniz. Tarafsiz bakacaksiniz. Merhamet , devlet yonetiminde imparatorluk yonetiminde bir anlam ifade edemez.

Gucun yetmiyor mu sus, gucun yetiyor mu? Ambargo uygula buyur, mahalle karısı misali imdat imdat burada suçlu var demek zavallilik.Bunu tüm zirlayan 3.dunya ulkelerinin yoneticileri ve insanlari icin soyluyoeum. Gucun varsa masaya vurur, koyar oturtturursun digerlerini . Bkz. Rusya Bkz. çin Bkz . Israil Bkz. Almanya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Mart 2020; 3:50:57 >

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Bu yakılma olayında bir sürü bilgi var. Biri diyor ki Cihan Şah zamanında Hurûfîler’in Tebriz’de ayaklandığı bilinmektedir (845/1441). Bu ayaklanma ulemânın da desteğiyle kanlı bir şekilde bastırılmış ve Cihan Şah’ın emri ile 500 kadar Hurûfî öldürülmüştür, sonra da cestleri yakılmıştır.

Bir başka yerde Fatih bunları tanımak için sarayında ağırlamış ve çatışmamıştır ancak Fatih'in ölümünden sonra hurifilere baskı kurulup öldürülmüştür.

Bir de şöylesi var: urufiler yakılmamış, öldürülmüşlerdir. devrin klasik metinlerinde 'yakmak', 'öldürmek' anlamına gelmektedir; zira ölünce zındık cehenneme gider. hurufilerin öldürülmesinde fatih çok titiz ve merhametli davrandığı, liderlerini alimler kuruluna sevk edip duruşmayı kendisi de takip ettiği için, ''hurufilere yandaşlık etmek''le suçlandığı vaki iken, bu tatbikatı ''hoşgörüsüzlük'' olarak yaftalamanın saçmalığı ortaya çıkar. Hurufiler devletin içine kadar sızmış bir tarikattır, ortadan kaldırılmaları islam aleminin lehine olmuştur. Bence ise Fatih Sultan'ın siciline baktığın zaman diri diri adam yakacak bir lider değil.

Ancak benim değindiğim konu bunlarla alakalı değil zaten, aklamak için bir şey yazmıyorum.

Bu noktada sende Osmanlıyı kötülemek için benim yazdığımdan daha uzun bir yazı yazmışsın ve yanlı davranmaya devam etmişsin diyebilirim o zaman? Belki de edindiğin bilgiler yanlıştır.

Bir de insanların dine aykırı yaptığı hareketler zaten dini emirleri bağlamıyor, aksine ters düşüyor zaten. Osmanlı zamanında bahsettiğin dinde yeri olmayan şeyler yapıldıysa, bu yapanların suçu. Ancak bahsettiğin şeyler koca bir imparatorluk döneminde kaç defa ve kaç sene yaşanmış şeyler? Zaten yanlışlar yapılmasaydı osmanlı çökmezdi, bende ilk mesajımda bunu söyledim. Dine aykırı davrananın ve dinden uzaklaşan islam topluluğunun gücü elinden alınır, bu dinimizin söylediği bir şey.

Ben Osmanlıyı aklamaya çalışmıyorum ek olarak, Osmanlının yaptığını avrupa yaptığı zaman sonuçları görüyorsunuz diyorum sadece. Ortadoğuda çıkarılan bütün savaşlarda avrupalıların terör örgütleri insanları canlı canlı yakıyor yıllardır bu coğrafya da resmen soy kırım var. Işid bizim Türk askerlerini de canlı canlı yaktı, ve daha yüzbinlerce benzer katliam yaptılar, hepsi de vehabi bunların yani ingilizin amerikalının kurudğu terör örgütleri. Sakal bırak, Allah de seni müslüman sansınlar ama bize hizmet et diyerek kurdukları örgütler, ellerindeki her ürün amerikan malı. Güya amerikalılar yanlışlıkla havadan bunlara uçakla mühimmat atıyor bizde yedik. Kendi terör örgütlerini güzel besliyorlar.

Evet haklısın, bunu güçlü oldukları için yapıyorlar ve kimse de sesini çıkaramıyor. Benim de dediğim, güçlü olan yine biz olsaydık en azından bizim sözümüz geçerdi, bu kadarda kan gövdeyi götürmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 4 Mart 2020; 6:48:16 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.