Şimdi Ara

Yunanistan Schengen Vize Reddi 8. Madde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
16.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

06/02/2018 tarihinde Antalya VFS'den Yunanistan turistik schengen vize başvurusunda bulundum. Daha önceden Çek Cumhuriyeti,Hollanda ve Yunanistan Schengen vizelerim olması dolayısıyla evrakları düzenli, seyahat amacıma ve tarihlerimle uyuşur şekilde verdim. Pasaport protokolü, son 10 yıl ülkeye giriş çıkışlar istendi emniyetten ek olarak onları da gün içinde tamamlayıp başvurumu yaptım.

Başvurumda özellikle seyahat amacını belirten şahsım tarafından yazılmış dilekçe ve çalıştığım şirketin konsolosluğa hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçesi de vardı. Finansal olarak 12 günlük tatil için hesapta 14.000 lira ve 1050 Euro vardı ve hesapta sürekli para giriş çıkışı vardı düzenli olarak.

Yunanistan'a üniversite arkadaşlarımı (Yunan vatandaşları) ziyaret ve turistik amaçla gidecektim. Arkadaşım kendi evinde beni misafir etmek istediğini belirtti fakat konsolosluk illa ki hotel rezervasyonu istiyor. Booking.com'dan kredi kartı bilgilerimi vererek rezervasyon yaptım. Özellikle belirteyim rezervasyon sahte değil bilakis arkadaşım ebeveynleriyle yaşadığı için onu rahatsız etmek istemiyordum ve gerçekten de otelde kalmayı planlıyordum.

13/02/2018'de VFS'den aradılar pasaportumu teslim almam ve refusal of Visa(Vize Reddi) kağıdının kopyasını aldığını imzalamam için. Komik bir şekilde 8. maddeden dolayı vize reddi aldım. Madde İngilice bu şekilde ''the information submitted regarding the justification for the purpose and conditions of the intended stay was not reliable''. Yani hotel rezervasyonunu inandırıcı bulmamışlar.

Anlıyorum her ülkenin kendi egemenlik hakkı var istediğini alır istediğini almaz ülkeye. Fakat burada bir sürü evrak toplanıp Türkiye standartlarında da ciddi bir para veriliyor vize başvurusu için. Sırf reddetmiş olmak için bu maddeyi kullanmaya başladılar, aptal değiliz görüyoruz yani mantıklı bir açıklaması yok. Ben illaki Tur paketi mi almak zorunda mıyım başka bir ülkeye seyahat ederken?

Neyse arkadaşlar gerçekten canım sıkıldı ve eve gelir gelmez Konsolosluğa bu konuyla ilgili bir e-mail attım. Mail ingilizce gayet basit yazdım, o yüzden TÜrkçe'ye çevirmiyorum çoğu kişinin anlayacağı düzeyde olduğunu düşünüyorum. Google translate'ten mail'in tamamını Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Mail'e cevap geldiğinde ve sürecin nasıl işlediği ile ilgili güncelleme yapacağım.

Sizin düşünceleriniz, önerileriniz varsa lütfen belirtin teşekkür ederim.

To Whom It May Concern,

My name is *** and I am writing in reference to my Schengen visa application number ***.

Unfortunately, I had the refusal of visa letter from The Consular office of Greece in Ankara today. The reason was indicated as 8. which says ''the information submitted regarding the justification for the purpose and conditions of the intended stay was not reliable''. You may find the letter below attached.

I really understand and respect your immigration control policy. I would like to make clear the purpose of my visit. All of my close friends are Greek citizens. We have met in Prague/Czech Republic in 2014 while we were studying in University there. Since then they have come to Turkey many times to spend their vacation and visit me. Also, I have been to Rhodes for summer vacation in 2014 and Athens to celebrate the new year with my greek friends in 2015. This year I would like to visit them in Athens between 27.04.2018-09.05.2018.

I have booked my hotel by using my credit card.Hotel name is Hotel Orion&Dryades(Adress: Em. Benaki 105& Anexartissias Street Athens,11473 Telephone: +30 21 0330 2388). However, I can not take a receipt of payment because they accept the payment in the reception of the hotel when you get there. I have to ask your kind help about how to make a reliable reservation. I would be so glad if you make it clear so I can follow this way to prevent any doubts. Also, My Greek friend *** (Adress: *** Mobile Phone:***) offers me to accommodate at his home while I am in Athens.If it is necessary or required I can ask my friend for an invitation letter.

I would like to give you information about my previous Schengen Visas. I had a Schengen Visa from the Czech Republic in 2014, Greece in 2015 and Netherlands in 2017. I never made violation of any visa that I obtained. I hope this information will clear your doubts and hesitations about my visa application. You may see Greece and Netherlands Schengen visas below attached.

I am Flight Supervisor in a reputable Aviation Company in Turkey called ***. I am in a key role in the company and I do like working and living in Turkey. I have the annual vacation from my company between 27.04.2018-09.05.2018 and I would like to spend it in lovely capital of Greece Athens and visit my close friends. I have to come back to Turkey on 09.05.2018 to continue to work because I really would not like to lose my job. My financial situation is fine and expenses of my travel will be paid by me via cash/credit card.

I may come to Ankara If an interview is needed to make you sure about the purpose of my visit. With all my respect, I would like to ask you to re-consider my application of Schengen Visa. I remain at your disposal for any further information and clarify everything you would like to get informed about. Thank you in advance.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yunanistan Schengen Vizesi Reddi: 8. Madde

Yunanistan Schengen vize başvurusu yaptığınızda, 8. madde uyarınca reddedilebilirsiniz. Bu madde, "kasıtlı kalış amacı ve koşullarının gerekçesinin sağlanmaması" anlamına gelir.

Reddetme gerekçesinde, sunduğunuz bilgilerin kalış amacınızı ve koşullarını yeterince gerekçelendirmediği belirtilir. Bu, aşağıdakileri içerebilir:

• Seyahat amacınız açıkça belirtilmemiş veya destekleyici belgelerle doğrulanmamış.
    • Seyahat süreniz makul değil veya seyahat planınızla uyumlu değil.
    • Finansal durumunuz, seyahat masraflarınızı karşılayamayacağınızı düşündürebilir.
    • Önceki Schengen vizesi ihlalleri veya Yunanistan'dan sınır dışı edilme geçmişiniz varsa.

• madde uyarınca vize reddi alan kişiler, ek belgeler sağlayarak veya gerekçelerini daha detaylı açıklayarak itiraz edebilirler. Ancak itirazların genellikle başarılı olma oranı düşüktür.

Bu nedenle, Yunanistan Schengen vizesine başvururken tüm belgelerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde sunmanız çok önemlidir. Kalış amacınızı ve koşullarınızı açıkça belirtin ve bunları destekleyecek kanıtlar sağlayın. Bu, 8. madde uyarınca vize reddi alma riskinizi azaltmaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir ara muhabbet dönmüştü. Yunanistan booking ten olan rezervasyonları kabul etmeyeceğini. Otelden direk olan rezervasyonları kabul edeceğine dağir.
    Şu sıralar baya sapıttı yunanlılar. Hayırlısı...
  • 8. Maddeyi doğru yazmakla birlikte yanlış bir yorum olmuş.

Zira 8. maddeyi şu şekilde çevirmemiz ve yorumlamamız daha sağlıklı olacaktır;

Öngörülen seyahatin amacı ve şartlarını gösteren kanıtlayıcı belgelerler inandırıcı değildir.

Bu durumda siz sadece olayı otel rezervasyonuna indirgemeniz ve bu şekilde yorumlamanız hatalı olur.

Belki, ulaşım evraklarınızı inandırıcı bulmadı. Belki seyahat sağlık sigortanız inandırıcı gelmedi. Mesela orta doğu menşeli sigorta şirketlerinden kesilen poliçeleri kabul etmiyorlar bazen, o şirketleri istemiyor (Dubai Star vs.)

Bir diğer yapılan yanlış yorum da illa ki tur paketi satın olma gerekliliği ve sanki tur yolcularına daha kolay vize verme durumudur.

Hiç bir konsolosluk, istediği evrak ve uyguladığı kriterleri, bir seyahat acentesi aracılığı ile seyahat ediyor diye düşürmez, imtiyaz tanımaz. Çünkü konsolosluk şahsı, gidip gelecek mi diye değerlendirir, ve bir insan seyahat acentesinden tur aldı die, acentenin tur müşterisi sıfatıyla düzgün, kaçnayacak insan olduğu kanattini oluşturacak kadar saf değildir. Ayrıca şunu da belirtebilirim ki, bir tur operatörü olarak, birçok yolcuma ret çıktığına şahidim. Birçok tur yolcumun da geri dönmeyerek kaçtığına da şahit oldum, ve çalıştığım kurumun bununla ilgili olarak konsolosluğa açıklama yapmasına da.

Paket tur alan kişinin vizesinin nispeten daha az ret çıkmasının sebebi, acentenin vize departmanlarındaki çalışanların, vize alacak yolcuya yaptığı doğru ve vizenin olumlu sonuçlanması için yaptığı yönlendirmeler sonucu kanaati daha doğru olacaktır.

Mesela siz reddi Antalya'dan almışsınız. Ben İzmir'de yaşıyorum ve mesela şu anda hiç bir Yunan vizesi başvurularını almıyorum. Bir başka deyişle bana gelip, bana vize al diyen yolcularımı, ve kazanacağım parayı reddediyorum.

Sebebi ise şu; Yunanistan İzmir Konsolosluğu taşınıyor, o yüzden başvurualar Ankara'da değerlendiriliyor, Ankara başkonsolosluk nezlinde olduğu için değerlendirmeleri çok incik cincik yapıp ya kısa süreli tek veya 2 girişli

veya direk ret veriyor. Bu yüzden yolcularıma İzmir'în tekrar hizmete gireceği zamana kadar acil değilse almayın diye bekletiyorum

eğer acilse de Ankara'nın kriterlerine göre evrak istetiyorum ve durumu da belirtiyorum, İzmir de olduğu gibi uzun süreli olmayabilir.

Çünkü bu işin belli bir standartı yok, itiraz hakkın da yok. o yüzden işin kuralını onlara göre oynaman gerekir, bu yüzden de bu onların her gün her an değişkenlik gösteren kurallarına hakim, kanaati kendi mantığına göre değil, onların mantığında oluşan uzmandan yardım almak en sağlıklısıdır.

Burada sizi bir acenteye veay vize merkezine yönlendiriyormuş gibi bir algı oluşmasın lütfen, sadece şunu söylemek istiyorum

15 yıllık bir turizmci ve tur operatörü olarak çok yurt dışı turu organize eden ve bir çok kişiye vize almış, alan yani vize ile haşır neşir birisi olarak,

her gün yeni bir detay, yeni bir evrak, yeni bir prosedürle karşılaşırken,

En son vizeni, 1-3-6 vs. ay önce alıp, sonrasında yeni vize almak için başvururken, sanki durum ve sistem aynıymış gibi düşünen ve buna göre hareket eden mi daha ince detaya sahip olur?

Yoksa her gün en az 5 defa VFS, İDATA, BLS, Orange gibi aracı kurumlara giden ve bilgiyi en sağlam kaynağından, uygulamalı olarak öğrenen kişi mi?

• Konsolosluktan bugün cevap geldi.

Başvuru işlemi tamamlandığı için tekrar ele alamıyoruz, size uygun en yakın zamanda tekrar başvurabilirsiniz diyorlar.

Dear Mr. ***,

We are unable to reevaluate completed cases, however you may reapply at your earliest convenience for a new Schengen visa from your local VFS Global office for your travel.

Kind regards,

Consular Office
    Embassy of Greece
  • jonbone J kullanıcısına yanıt
    vizeye itiraz diye bir işlem yok maalesef, bunu her mesajımda belirtiyorum zaten.

daha bugün İzmir Yunanistan konsolosluğu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege bölge kurulunun bir toplantısı vardı, toplantı özetini geçiyorum.

İzmir Yunanistan Konsolosu Sayın Argyro Papulia’nın daveti üzerine;

TÜRSAB Ege Bölgesel Yürütme Kurulu Üyelerimiz İzmir ilimizin simge yapılarından olan Yunanistan Konsolosluk binasının eski yerine tekrar taşınması sebebiyle, vize başvuruları ile ilgili önemli hususları görüşmek üzere bir toplantı gerçekleşmiştir.

Toplantıda görüşülen detaylar ve ana başlıklar;

İzmir Yunanistan Konsolosluğu 2017 yılında yaklaşık 62.000 adet vize ile ülkemizde ki diğer schengen ülkeleri arasında vize başvurularında başı çekmesinin yanı sıra verilen bu vizelerin ortalama %92 si multiple vize olup, %2 red oranı ile hizmet verdiklerini belirtmişlerdir.

Konsolosluğun taşınma süreci ile ilgili; sistemlerin komple kapanacak olması sebebi ile Sayın Konsolos, Yunanistan Ankara Konsolosluğu ve Atina merkez ile yaptığı görüşmeler sonrasında başvuruların aksamaması adına Ankara’ya yönlendirme yapıldığını, muhtemel Şubat ayı sonunda tekrar İzmir Yunanistan Konsolosluğu vize sisteminin aktif hale geleceğini söylemiştir.

Vize başvuru yetkisi verilen akredite üye acentalarımızdan istekleri ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili;

• Başta Sayın Konsolos ve vize şefi olmak üzere, özellikle daha önceden uzun süreli vize almış pasaportları bizzat en ince ayrıntısına kadar detaylı bir şekilde incelendiklerini belirttiler.

Konsolosluk ve vize şefliği olarak başvuru yapan kişilere mümkün olduğunca uzun süreli vize vermek adına bu incelemelerin yapıldığını, eksiksiz evrak hazırlanması ve var ise daha önceki vizelerin usulüne uygun kullanılması sonucunda uzun vize vermeye gayret ettiklerini ifade ettiler.

• Pasaport sahibinin vizeyi aldıktan sonra (3 ay-6 ay 1 yıl…) , özellikle günübirlik seyahat yapılıp, sonrasında uzun çıkan bir vizenin başka ülkelerde “ konaklanacak” şekilde kullanılması sonucunda pasaport sahibinin bir sonraki vizenin kısa çıkmasının ya da tek girişli kalış süresi kadar verilecek olmasının kaçınılmaz olduğu, Yani çakallık yapıp Almanya'ya gidecek bir vatandaş, Alman kısa verdiğini bilip,vizeyi Yunan'dan alıp 1 kere Yunana giriş çıkış yapıp, ondan sonra Almanya, Hollanda yada nereye gidecekse gezip tozuyor, sonra bana 6 ay vermişti, şimdi 1 sene verir diye beklerken, kısa verince isyan ediyor. Kaldıki burada belirtilmemiş ama bu durumdan ötürü ret yiyende çok oldu.

• Başvurular esnasında, pasaport sahibinin, banka hesap dökümlerinde yeterli bakiyenin (en azından seyahat için talep edilen vize süresinde, kalacağı gün/günler başına uygun bir miktar para)
    ve tapu vs. gibi kişinin maddi yeterliliğini göstermemesi vizenin istenilen sürede çıkmamasına - tek girişli çıkmasına - red olmasına sebep olacağı,

• Sahte evrak konusunda ise çok hassas olduklarını ifade ettiler.
    Sahte evrak olarak; başvuru yapılan kişilerin özellikle uçak bileti / feribot bileti , otel rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortalarının geçerliliği olmayan şekilde, usulsüz, üstünde oynanmış, evrak tespitleri ile çok sık karşılaşıldığı belirtildi.

Örnek olarak da; feribot seferinin olmadığı bir güne acentenin yolcusuna bilet düzenlemesi verilmiştir.

Bu gibi durumlarda, kendilerinden ve direk schengen birliğinden yapılan tespitler sonucunda, acentelerin deport (başvuru yapamaz) edildiği ve başvuran kişi içinde vizesinin red olacağı bilgisi verildi

Belki bu durumların hiç birine girmiyorsunuz ama,

Bu durum kurunun yanında yaş yanmasına sebep veren bir durum ve bunu itiraz da edemezsiniz.

Belki evraklarınız tam net olmasa da diğer evraklarınızın kuvvetli ve gerçekliği doğrultusunda size olumlu kanaatten en azından bir önceki vizeniz kadar süreli vize verecekken,

İnsanımızın hep akıllı, karşısındakinin de saf olduğu düşüncesi ile, istenileni yapmak yerine işin çakallığına kaçmanın sonucunun kurbanısınız.

Yada önceki vizelerinizi farklı kullandınız bu yüzden bir ön yargı oluştu vermediler. Çünkü dediğim gibi 8. madde sadece otel rezervasyonunu kapsamaz, diğer seyahat evraklarını ve önceki seyahatlerinizin durumu da 8. maddenin konusudur.

Mesela sizin Daha önceden Çek Cumhuriyeti,Hollanda ve Yunanistan vizelerinizi belki doğru kullanmadınız. o yüzden de 8. maddenin konusuna girdiniz.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim, bu konuda çok tecrübeli olduğunuzu gösteriyor verdiğiniz bilgiler.

Daha önceki Schengen kullanımlarımın hepsi amacına uygundu ve hiçbir şekilde amacımın dışında kullanmadım bu vizeleri. Sorunun ne olduğunu saptayıp yeni bir vize başvurusu yapmayı planlıyorum. Fakat Yunanistan'a tekrar başvuru yapmayı veya Yunanistan'a seyahat etmeyi de planlamıyorun açıkçası vazgeçtim. Arkadaşlarımın da önerisiyle, Yunan Arkadaşlarımla beraber İtalya'ya gitmeyi düşünüyorum. Bu durumda aynı şekilde red almamak için ne yapabilirim onu öğrenmeye çalışıyorum. Uçak bileti ve otel rezarvasyonlarını ödemem bu konudaki konsolosluğun endişelerini giderir mi?

Belki gün sayısını mı azaltmalıyım ? Konsoloslukta 'bu kişi 12 gün boyunca Atina'da ne yapacak?' algısı oluşmuş olabilir mi ?

Durumumu detaylı gözden geçirip bütün endişeleri yok edecek şekilde İtalya'ya başvurmayı planlıyorum.

• jonbone J kullanıcısına yanıt
    Schengen bölgesi için;

bir ülkeden ret yemiş iseniz (Yunanistan) bir başka ülkeye başvurduğunuzda (belirttiğiniz üzere İtalya düşünüyorsunuz) o ülkeden ret yeme şansınız çok yüksek.

Çünkü kanaat şu olacak, 'hmms bu adam yurt dışına gitmeye çalışıyor, o olmadı sıra bana geldi demekki. Yunan vermiyorsa bende vermeyeyim' der.

Ayrıca eğer pasaporta ret kaşesi vurulduysa, bu durumu kaldıracak ülke reddi veren ülkedir. Çünkü 2. başvuruda eğer siz yeterli kanaatleri oluşturacak evraklarla başvurup vize almaya hak kazanırsanız, O ülke vizeyi, ret kaşesi olan sayfaya basar, kullandıkları sistemde de (VIS) ret bilgisini siler.

Bir ret bilgisi 3 sene boyunca VIS sisteminde asılı durur.

Dolayısıyla Yunanistan'a başvurmanızı tavsiye ederim. ve yeni vize başvurunuz için 3 ay bekleyin derim. çünkü diğer türlü acelesi var kanaatine getirir.

12 günlük bireysel seyahat biraz uzun gelmiş olabilir evet.

Size evrak listesi gönderiyorum, en azından 2 buçuk ay bekleyin aceleniz yok ise, sonra oradan yardım alarak kendiniz başvuru yapabilirsiniz. Veya bir seyahat acentesinden vize danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz.

SCHENGEN VİZE ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER
    Aşağıda sizlerden istemiş olduğumuz evraklar, firmamızın değil, konsoloslukların istemiş olduğu evraklardır. Evrakların eksik ibrazı, konsoloslukların mülakat talepleri veya vize verilmemesinden firmamız sorumlu tutulamaz.
    Sunmuş olduğunuz evraklara konsolosluklar ilave evrak talep edebilmektedir. İstenen bu ilave evrakları başvuru sahibi olarak tekrar sunma zorunluluğunuz vardır. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

HERKES İÇİN ZORUNLU EVRAKLAR
    ***** ÖNEMLİ ***** ESKİ TİP PASAPORTLAR KULLANIMDAN KALKMIŞTIR. HER TÜRK VATANDAŞI ÇİPLİ PASAPORT İLE SEYAHAT EDEBİLECEKTİR.
    * PASAPORT; Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport aslı ve varsa bir önceki eski pasaportun aslı (BALKANLAR İÇİN 6 AY)
    * VİZE FOTOĞRAFI İÇİN PASAPORT FOTOĞRAFI ÖLÇÜLERİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR.
    *FOTOĞRAF; 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz 3,5-4,5 cm boyutlarında vesikalık ;Alın ve kulaklar açık saçlar yüzü kapatmayacak şekilde olmalıdır.
    * Bazı schengen vizesi başvurularında evrakların asılları veya noter onaylı suretleri gerekebilir.
    * Schengen vizesi için zorunlu olan min. 30.000 Euro prim teminatlı seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılmaktadır.
    * Evliyse evlilik cüzdanı FOTOKOPİSİ ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği
    * Nüfus cüzdan fotokopisi.
    *Birlikte seyahat ettiği kişinin geçerli vizesi varsa fotokopisi, yeşil pasaport ise yeşil pasaport fotokopisi.(İTALYA İÇİN; SADECE ÇOCUKLARA VİZE ALINACAKSA ANNE-BABANIN GEÇERLİ VİZELERİNİN OLDUĞU PASAPORTUN ASLI GEREKLİDİR.
    * Vize başvuru dilekçesi.(işverenler için antetli kağıda kaşeli imzalı) (İngiltere için İngilizce)
    * Kişinin seyahat masraflarını başkası karşılayacak ise masraf dilekçesi (İngiltere için İngilizce)
    *Ankara olcuları için; tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği (kişinin kendisi-eşi-çocuğu-kendi annesi-babası-kardeşleri…görülecek şekilde olmalıdır.)ve ikametgâh belgesi.
    MESLEK GRUPLARINA GÖRE İSTENEN EVRAKLAR
    A) SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN (Serbest Çalışan Avukat, Doktor, Mali Müşavir v.b.)
    1 Bağlı bulunduğu meslek odasından SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ oda kayıt belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    2 Vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    3 İmza beyannamesi fotokopisi ve varsa sicil gazetesi fotokopisi.
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    B) MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN
    1 İZİN YAZISI; Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış şahsın firmaya işe giriş tarihini, görevini, aylık maaşını ve seyahat tarihlerinde izinli olacağını belirten yazı (imzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmalıdır) (İngiltere için İngilizce)
    2 Çalıştığı firmanın imza sirküleri fotokopisi ( İZİN YAZISINI İMZALAYAN KİŞİNİN İMZASINI DA İÇEREN)
    3 Çalıştığı firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Çalıştığı firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Çalıştığı firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ve son 4 aylık maaş bordrosu (şirket kaşeli ve imzalı)
    7 SSK Hizmet Dökümü barkotlu belge şeklinde olması gerekir
    8 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    9 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    C) FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN
    1 Şirkette imza yetkisi yok ise, imza yetkilisi diğer ortağından seyahatini belirten kaşeli imzalı antetli kağıda dilekçe. (İngiltere için İngilizce)
    2 Firmanın imza sirküleri fotokopisi
    3 Firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sgk Belgesi (Ssk ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır) Emekli ise Emeklilik Belgesi
    7 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    8 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    D) DEVLET MEMURLARI İÇİN
    1 Başvuru sahibinin söz konusu kurum çalışanı ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu gösteren yazı
    2 Son 4 aylık maaş bordrosu
    3 Sgk Belgesi- 4C Emekli Sandığı Belgesi (e-devlet şifresi ile alınır)
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 6 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    E) EMEKLİLER İÇİN
    1 Emekli kimlik kartı eger yok ise sgk dan emekli oldugna dair yazı (bankamatik kartı değil) ve kaşeli ve imzalı 6 aylık emekli maaş dökümü banka hesap cüzdanı orijinali
    2 Varsa Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    3 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    F) ÖĞRENCİLER İÇİN
    1 Öğrenci belgesi( içinde bulunduğumuz aya ait) (İNGİLTERE VE İSTANBUL İTALYA İÇİN İNGİLİZCE )
    2 EBEVEYNLERİNDEN ÇALIŞMA EVRAKLARI; Anne ya da Baba banka hesabı sunabilen ebeveynden yukarıda belirtilen meslek gruplarından hangisi uygunsa çalışma evraklarının hepsi.
    3 Masraflarının ebeveynleri tarafından karşılanacağına dair konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (İngiltere için İngilizce)
    4 18 yaşından küçük ise son 3 ay içinde alınmış muvafakatname gereklidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YUNANİSTAN VİZE İŞLEMİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha yeni aldım, bookingten çakma 3 günlük hostel rezervasyonu ile.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba İzmir Yunan konsolosluğu açıldı mı? Tadilat bitti mi acaba ?
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    1)Tadilat değil dostum, taşınıyorlar.

hayır şu an için bir geri dönüş yok, hala Ankara'ya gidiyor evraklar.

saygılar
  • Bende evrakları hazırlıyorum acenteyle nisan ayında 3 günlük yunanistan turuna çıkıcam ama iş yerim evrakları vermeyiz cinsinden kıllık çıkarıyor.. gelişmeleri yazarım isterseniz.
  • Degerli bilgiler paylasilmis burda, ozellikle winwin35'e tesekkurler. Ben kendi basvurumda "justification for the purpose and conditions of the intended stay was not provided" maddesi isaretlenmis olarak Yunanistan'dan red aldim. Pasaportumda hic shengen' im yok. Fakat USA ve UK dahil yaklasik 40 ulkeye seyahat ettim.

Pasaportun uzerinde Shengen alamadigima dair bir red ibaresi olmamasi normal mi?

Eger normalse bu red kaydini tutan bir sistem var mi?

Yarin ben gidip Ispanya'ya basvurursam benim Yunanistan'dan red aldigimi gordukleri bir sistem gercekten var mi?

2 ay sonra Ispanya'ya seyahat planliyordum, yunanistana gidemiyorum. Tavsiyeniz nedir?
  • Merhabalar. Yunan konsolosluğuna ankaradan 7 gün için Transit vize başvurusu yaptım ve red yedim. Dayımın diplomatik plakalı aracı ile geçecektik. Aracın sigortalarını, ruhsatını diplomatik pasaport ve kimliğini konsolosluğa ibraz ettim. Kendim de devlet memuruyum, valilik onaylı yurt dışı çıkış iznimi, halen çalıştığıma dair belgeyi 3 aylık maaş bordrosü, hesap hareketlerim vs herşeyi ibraz etmeme rağmen, 2. Ve 8. Maddeler işaretlenerek red eddildi. İtiraz durumum nedir? Yatırdığım vize ücretini geri talep edebilir miyim?
  • Bugun okudum. Yunan konsologlugu vize basvurusunda bulunanlardan birinin isyerini aramis. Orda calisip calismadigini teyit icin. memurmus bu kisi.

Ilginc seyler yapiyorlar yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Bugun okudum. Yunan konsologlugu vize basvurusunda bulunanlardan birinin isyerini aramis. Orda calisip calismadigini teyit icin. memurmus bu kisi.

Ilginc seyler yapiyorlar yani.
    o kişi memur değil de bankacı olmasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuni.

o kişi memur değil de bankacı olmasın :)

Alıntıları Göster
    Evet bankacıymış.. Arayana memur demisler 😊

Çek cumhuriyetinden de telefon alan varmiş😅
  • ya işte arada şüpheli gördüklerini veya rasgale birilerini arayıp sorabilirler. o yüzden sahte yanıltıcı belge vermemek elzem.
  • Benim kurumuda aramışlar, il müdürünün sekreteri teyit etmiş çalıştığımı😬 anlamadım ki adamların bu kadar kastırmasını sanki ülkeyi satın alıcaz. Peki bu vize ücretini geri alabilr miyiz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dracart1

Merhabalar. Yunan konsolosluğuna ankaradan 7 gün için Transit vize başvurusu yaptım ve red yedim. Dayımın diplomatik plakalı aracı ile geçecektik. Aracın sigortalarını, ruhsatını diplomatik pasaport ve kimliğini konsolosluğa ibraz ettim. Kendim de devlet memuruyum, valilik onaylı yurt dışı çıkış iznimi, halen çalıştığıma dair belgeyi 3 aylık maaş bordrosü, hesap hareketlerim vs herşeyi ibraz etmeme rağmen, 2. Ve 8. Maddeler işaretlenerek red eddildi. İtiraz durumum nedir? Yatırdığım vize ücretini geri talep edebilir miyim?
    Ben de böyle bi durum yaşadım bu hafta yorumlarını bekliyorum. Şuan senin durumun nedir?

https://forum.donanimhaber.com/yunanistan-ilginc-vize-reddi--134458211

• bir yakınım Yunanistan Vizesi aldı. Kos Adasına girdi çıktı. Ertesi gün ALmanyaya gidince Ülkeye almadılar. INAD yolcu prosedürü uygulandı. Bir hafta sonra tekrar Yunan Adalarına gittiğinde problem yaşar mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.