< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurt dışı çıkış harcı 1.500 TL değil 3.000 TL olabilir (6. sayfa)
-
-
Girenlerden de giriş parası alın o zaman.
2018 de batuma gidiyorduk 15 tlydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
cogu insan fiyatlardan ziyade kalitesiz hizmet ve kalitesiz insan kitlesinden kaçmak için gidiyor. Yunanlara kimse hayran degildir ancak cok daha sakin, cok daha nezih temiz bir tatil yöresinde daha uyguna tatil yapmak varken avrupanin elit yerlerinden gelmis turistlerle ne diye, istanbul davariyla kokteyli 700 1000 tl olan bir otelde tatil yapalim ki?
Buradan antalyaya ucakla ya da arabayla gitmek, Atina ya da bilimum bir avrupa sehrine gitmekle zaten ayni para.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Parayla gidilebilecek ülke varsa soyleyin bileyim. Ben bulamadim. Ne varsa satip, gidecegim. Baska ulkeden yer alir orada hayat kurarim.
Ama bu maalesef pek mumkun degil. Evlilik disinda pek bir sans yok.
Kardeş ben hiçbir zaman o dediğin gruba oy vermedim ben hiçbir tarafa da vermedim. Benim tek bir adayım vardı o da mansurdu o olmayınca seçime gerek duymadım. Sayın binali yıldırım ne demişti meşajı aldık verin yetkiyi görün etkiyi demişti. Alın size etki. Daha bu başlangıç gerisi katlanarak gelecek. Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak seçimlerimizin kaderini yaşıyoruz. Sen ver ya da verme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Harç değil resmen HARAÇ
-
Bence 1000$ sabit fiyat gayet mantikli. Biyikli amcalar yiye yiye doyamadilar arkadas.
-
Yurtdışı çıkış harcı olarak adı değişen uygulama vardı 80'lerde. İş adamı, özel pasaportlular, öğrenci vs vermiyordu bu vergiyi. Pek çok istisnası vardı. Aynı şeydi ama adı değişikti.
Konut yapımına fon olarak kondu. (KEY değil zaten o başka bişey)
Neticede yukardakiler bişeylerden vergi alacaklar. Yandaşından, hesapsız ihaleden (yolcu başına ödeme yapılan yolcusuz havaalanına daha çok memur doldurmak gibi) aldığı parayı dışarı kaçırıp ABD'de gökdelen İngiltere'de şato/mahalle alan yandaşından almayacağına göre klasik: Harçlara zam, imei'ye zam, KDV'leri artır, bordroluyu düdükle vs.
Vergileri kökleyerek gelişen bir ülke var mı dünya tarihinde?
30sn'lik video özetliyor zaten yıkımın geldiğini
-
Millet zaten zar zor seyhat yapıyor bu da olursa seyhat işleri sekteye uğrar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çıkış harcı 3000tl şu anlık makul ama yetmez giriş harcı da alınmalı. O da 1500tl olmalı
Şu insafsızca zammı sırf siyasi sebeplerle destekleyenleri, "önceden de vardı" gibi sözlerle aklamaya çalışanları gördükçe bu zihniyetten bi halt olmayacağını daha da iyi anlıyoruz.
Bu öneri muhalefetten gelse binbir türlü laf edeceğinizi hepimiz o kadar çok iyi biliyoruz ki... Yanlışa yanlış demekten bu kadar da korkmayın. Siyaset bu kadar içinizi çürütmesin.
-
İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ. AKP kendi harcamalarından tasarruf edeceğine lüks harcamalarına devam edip halkın cebinden elini çekmiyor !!!
DURMAK YOK HALKI SOYMAYA DEVAM !!!
-
Tek bir bakın tek bir mantıklı açıklaması olmayan birşey için 1.500 TL ücret alacaklar diye sevineceğiz neredeyse.
Nefes alandan hava vergisi, sokakta yürüyenden yürüme vergisi alınması da pekala mümkün bu mantıkla.
-
Hadi iyisiniz 500 tl oldu
-
Valla benim arkadaşlar sürekli yurtdışına çıkan mühendis tipler. Hangi kesimdensiniz bilmiyorum. Yada neye göre bu yorumlar çözmüş değilim ama pasaportta ayyıldıza takılan bir çevrem yok. Hani takılan varsa da o ayyıldızla kimlik kişilik sahibi olma değil de kendi kimliği ile nasıl yücelttiğini düşünecek insanlar.
Dediğin gibi bazı insanlar kaçıncı sınıf olduğunu düşünmekle meşgülse bu yabancıların onlara yaptığı da haklı gibi geliyor bana ;)
-
sorun genc nesilde degil,ozellikle yaslı olup yesil olanların yasadıgı magduriyet..
mesela;
daha once vezneden harcı hemen alıp pasaport kontrole gelirdin, simdi atm tarsı makineler koydular (cogu zaman calısmıyor) bu sefer e devletten harcı yatırman gerekiyor.
yaslılar bunu yapamıyor, sisteme dusmeside min. 10dk.
pasaport kontrole girince saga-sola aracı cekemiyorsun, geri zaten gidemiyorsun.Orada takılıp kalıyorsun.Arkanda yogun zamanda yer yer 2km kuyruk olusuyor....
işlemlerin bitmesi için mecbur beklemek zorundasın ve ozellikle yazın gurbetçilerin geldigi zaman bekleme süreleri 6 saate kadar cıkıyor.
bu sefer yabancılar veya gurbetciler baslıyor sürekli korna yapmaya insanlar panik oluyor, aglayacak duruma gelenleri gordum(2 kişiye boyle yardımcı oldum)
biz durumu biliyoruz ama yabancılar bunu bilmiyor, yan gişeler geçiş yaparken kendilerinin beklemesinden sıkılıyor (haklılarda) baslıyorlar korna basmaya..
bir de sırıtmaları yok mu, uyuz oluyor insan...
cunku adamlar kimligi gosterip geciyor, takılmaya anlam veremiyorlar, hele TR plaka olunca kendi sınırında sorun yasamazsın.Vizen varsa ztn. sürücü adını ve plakayı soyleyince devam edersin.
işte o zamanlar biraz dusunuyorsun, onlar kimlikle geliyor.
Diger ulkeye girmeyi bırak, sen HARÇ almamıs/alamamıssan kendi sınır kapından cıkamıyorsun..
durum bu...
hele bu birde yazın kapıkulede yasarsan tam bir faciya donusuyor, 12 gişe var kac km kuyruk oldugu belli degil, bekleme süreleri yer, yer 1 gune kadar cıktıgını bilirim...
nelerini gordum ya;
Adam gelmiş 800km yol pasaportunu unutanmı istemeszin, yunan shengen almıs Bg ye girmek isteyen mi(bundan sonra hagi ulke shengen aldıysan, ilk o ulkeden girmen gerek. yoksa bir daha ki basvurun ret olabilir.Almanya bu ay shengen olmasına ragmen sınır kontrolune basladı)
benim esim eu vatandası. daha once onun uzerinden 1 yıllık 90 gun multi C tipi vize alarak giderdim, 4 yıldır da eu oturumum var.
bu ay da yada ekim gibi pasaport ve kimligi alırım...
son 4 yılda da enaz 170 civarı giriş/cıkısım var vs...(pasaportta yer kalmadı gibi damgalardan )
harc olayı zaten, baslı basına bize has bir durum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X