Var ya türkiyedeki tatil fiyatları uçunca millet yurtdışına oraya buraya gitmeye başlayınca hemen oturup bunumu düşündüler.. O zaman düşür kardeşim yerli halka o fiyat üstünden yap %50 gitmesin kimse |
Yurt dışı çıkış harcı 1.500 TL değil 3.000 TL olabilir (5. sayfa)
-
-
Vallahi insanların bu ülkeden gitmeleri için bir adım değilse ben de bir şey bilmiyorum.
Bu topraklarda yaşamanın bedeli çok ağır.
Bazen düşünüyorum, biz bu dünyaya sadece para vermeye gelmişiz. Millet vizesiz ülke değiştirir, biz vize kuyruğuna gireriz. Yine millet kimlik gibi kullanılan pasaport çıkarır, biz kaç bin lira defter parası verip pasaporta sahip oluruz. Millet istediği ülkeye rahatça girip rahatça çıkabilirken benim devletim ülke dışına çıkış parası (başka ülkeye ayak bastı haracı) ister.
Keşke bu ülkede doğmasaydım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de aynı ayarda bir mesaj yazacaktım ama şu mesajınızdan sonra iptal ettim. Haklısınız.
-
Bence yurtdışına çıkmayana da, sen yurtdışına çıkmayarak devletden para kaçırıyorsun sende 1000 TL vermelisin desinler de herkes rahata ersin. :D
-
Yurt dışı çıkış harcı olarak en büyük para birimimizden 15 adet vermek gerekmesi de ayrı bir acınası durum. Ya tamam anlıyorum cahiller 500 ve 1000 lik banknot çıkartmazsak çok cahil oldukları için paramızın değer kaybettiğini anlamazlar diye düşünüyorlar belki ama, bu sefer her yaz ya da Türkiye'de bir uluslararası organizasyon düzenlendiğinde twitter da TT oluyoruz. Yabancılar daha geçen seneki maçta bile TT yapmışlardı bizi. Yok efendim İngiltereden 5 adet kağıt para ile gelip bozdurduk, bütün otel odası ağzına kadar para ile doldu, cüzdan ile geldik bavul ile dönmemiz gerekti taşan paralardan ötürü falan diye fotolar çekip paylaşıyorlar.
Hatta ibb yi bile yaftalamaya çalıştılar ya, alt tarafı 1 bavul para ile efendim koca bina rüşveti mi vermişler diye seçim öncesi laf çıkartmaya çalıştılar :D
Ula 1 bavul para ile ancak kıytırık bölgede 1+1 daire alabiliyorsun :D
Yani artık pes etmeleri lazım. 500-1000 lik banknot gerçekten çıkmak zorunda. Ha asgari ücreti 9 bin liraya düşür, doları 16 liraya düşür o zaman tamam, bir süre daha idare eder. Ama onu yapmıyorsan kaçarın yok maalesef. Ya da Yeni Yeni TL diye para çıkar Bir tane 0 daha at, o da olur. Bozuk paraların üretim maliyeti paranın kendi değerinden fazla olur mu yahu. At Bir tane 0 'ı daha, de ki asgari ücret 1750 lira o da olur. Dolar da 3,3 lira olmuş olur. Ama ne emmeğe ne gömmeğe komik oluyor.
-
Bu bilgileri tam olarak hangi kaynaklara dayandırarak yazdınız?
Yurtdışı çıkışı harcının asıl amacı cari açığı mı düşürmektir?
İlk olarak 90'lı yıllarda getirildi öyle mi?
Bilmediğiniz şeyler hakkında neden bu kadar emin konuşuyorsunuz anlamıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tepki bu saçmasan harca. Neden seyahat özgürlüğünün anayasal olarak güvence altına alındığı bir durumda insanlardan bu şekilde para alınıyor?
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile olaylara yaklaşmak doğru değil.
Uyan ey millet! Yeni dunya duzeni(!) ne gecmek icin kovid dumeninde oldugu gibi yine enayilik gorevi bize verilmis. Celladina asik millet olmaktan kurtulmaliyiz. Bunun icin de isyandan baska care yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hamdolsun ağ partisi, asrın şeysi falan filan!
köprüden her geçişte 1 kişi vatandaşı pompalıyormuş.
sıra oluyor diye halk isyan etmiş. 3-5 kişi daha koymuşlar. ondan sonra herkes mutlu mesut.
bu hikaye geldi aklıma.
-
İlk çıktığında 50 dolar olarak çıktı, sonra Akp döneminde ali Babacan bakanken sembolik bir rakama indirildi diye hatırlıyorum. Şu an yapılmak istenen tekrardan 50 dolara çıkarmak. Asıl amaç para tahsilatı değil çıkışları azaltmak tabiki. Adamların seçim döneminde yaptıkları eyt vs tüm harcamaların acısını bu şekilde çıkartmaya çalışıyorlar
Sikiola
Emin İnceoğluyoutubeSkiyor Skiyor Skiyor Şarkısı( Uzun Versiyon ) - Japonya YENİhttps://www.youtube.com/watch?si=8g6ewrpbcCT4-7_o&v=4oa3hHpgYo0&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yabancılar bırak vizeyi, pasaportu sadece ve sadece kimlik ile geliyorlar, sen buradan gitmek istesen önce pasaport sonra VİZE alabilirsen gitmeye calısırsın.
Gümrüge gekince Tr kontrol vize yoksa tampon bölgeye bile almıyor, hadi bunlar var Tr kontrol “yurtdışı çıkış pulu” al diyor almazsan yine cıkamıyorsun.
Hadi çıktın çıkarkende “güle güle”
tabelasını görüyorsun ki o anda düsünüyorsun o GÜLE GÜLE” nin anlamını derinden derinden…
Şöyle ki; hakka dansı seklinde nasıl gecirdik ama ydısı çıkış haracını by by der gibi..
O zmn anlıyorsun ki TC pasaportunu elinde evirip cevirirken ay-yıldızı fln görüyorsun gururlanıyorsun ve
hemen ayıkıp gerceklerle yüzlesiyorsun. Düsünüyorsun; kendinin kaçıncı sınıf insan oldugunu..
İşlerin bitti TC ye giriş yapıyorsun “Hoş geldiniz” yazıyor,
Anlamı “VERGİ AĞACI KEKLİKLER KÜMESE GELDİ” die düsünüyorsun..
Sonrasında tekrar cıkma fln düsünürken kocaman bi AYQ diyorsun
Benim için GÜLE GÜLE ve HOŞGELDİNİZ tabelaları görünce aklıma gelen..
Not: sınır ülkelerde çalısıp ayda 1/2 defa izne gelenler Allah kolaylık versin.
Çıkışlarda haraç ödemiyorum..
-
5000 olur inşallah.
bence 3000 az yanına bir sıfır daha eklenmeli. Bu insanlara akıllanmaz çünkü. Gerçi zenginler 50.000 olsada öder...
-
Bence düz hesap 10bin olsun. Devlet dediğin elini korkak alıştırmaz. Yapıştırır direk.
Gel de bunu anlat insanlara. Dünyada prestijin en kötü sayılabilecek ülkelerle aynı, senin Avrupaya gitmen için aylarca sonrasına vize sırasına gir, elin Avrupalısı sadece kimliğiyle gelsin.
Ben adama "olum eşitsek o da vize almalı, veyahut bizim de kimlikle gitmemiz lazım", "diplomatik eşitlik olmazsa olmazdır " diyorum, adam diyor "sen yurt dışına çıkınca para dışarı çıkıyor". Gel de bu insana dünya vatandaşı olmayı anlat.
İki sene önce şöyle bir haber çıktı:
halk tvNorveçliler Türkiye'ye sadece kimlikle gelebilecekhttps://halktv.com.tr/gundem/norvecliler-turkiyeye-sadece-kimlikle-gelebilecek-681030h
Adamlar bunu başarı diye anlattı. Benim gözümde fiyasko. Sen Norveç'e kimlikle gidebiliyor musun? Adamın bunu kendine sorup, kendisinin o insanlardan ne farkının olduğunu sorgulaması gerekirken adamın motivasyonu ülkeden paranın çıkmaması. Böyle insanlar bu muameleyi hak ediyor. Olan benim gibi düzenli yurt dışına çıkan insanlara oluyor.
Gerçekten böyle insanlarla aynı toplumda yaşamak çok zor.
Gerçi yurt dışını gidip Suudi Arabistan'ı görmekten ibaret sananlardan çok da bir şey beklememek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 21 Haziran 2024; 22:15:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
1980'li yıllarda: "Yurt Dışına Çıkış Vergisi" adıyla yıllarda konut fonuna destek olarak yapıldı. Yani ev yapıyordu devlet. Mevcut evi de uygun taksitle veriyordu. simdiki gibi yapıcaz deyip vaad edip oy istemiyordu. (Annem böyle bir evde oturuyor 15 sene ödedi İzmit'te)
Bir sürü istisnası vardı. Herkes ödemiyordu öğrenci vs 2000'den sonra daha sert hale getirildi ve hiçbir zaman 100$olmadı.
Artık bu gelir direk cebe giriyor. Amaç da millet gidip döviz harcamasın yoksa çıkışta alacağı parayı basıyor zaten sorun yok TL toplamakta.
-
Ben yıllardır bg ye fln gidiyorum, son 1 ayda 3 sefer gittim.quote:
Orijinalden alıntı: Leon FR
Gel de bunu anlat insanlara. Dünyada prestijin en kötü sayılabilecek ülkelerle aynı, senin Avrupaya gitmen için aylarca sonrasına vize sırasına gir, elin Avrupalısı sadece kimliğiyle gelsin.
Ben adama "olum eşitsek o da vize almalı, veyahut bizim de kimlikle gitmemiz lazım", "diplomatik eşitlik olmazsa olmazdır " diyorum, adam diyor "sen yurt dışına çıkınca para dışarı çıkıyor". Gel de bu insana dünya vatandaşı olmayı anlat.
İki sene önce şöyle bir haber çıktı:
https://halktv.com.tr/gundem/norvecliler-turkiyeye-sadece-kimlikle-gelebilecek-681030h
Adamlar bunu başarı diye anlattı. Benim gözümde fiyasko. Sen Norveç'e kimlikle gidebiliyor musun? Adamın bunu kendine sorup, kendisinin o insanlardan ne farkının olduğunu sorgulaması gerekirken adamın motivasyonu ülkeden paranın çıkmaması. Böyle insanlar bu muameleyi hak ediyor. Olan benim gibi düzenli yurt dışına çıkan insanlara oluyor.
Gerçekten böyle insanlarla aynı toplumda yaşamak çok zor.
Gerçi yurt dışını gidip Suudi Arabistan'ı görmekten ibaret sananlardan çok da bir şey beklememek lazım.
inanki yasayan ve gören bilir ne durumda oldugumuzu.
Adamlar kimliği ile elini kolunu sallayarak geliyor,
ihadi ben vermiyorum yd harcı ama insanlara sanki yurtdısına cıkmayı cezalandırıyorlar.
Çogu zmn harç makinaları calısmıyor insanların çekti eziyeti görmen lazım..
Tr kontrole girince birde pul alamadıysan arkadaki yabancı plakalar baslıyor korna yapmaya, kendi memleketinde zılgıt yiyorsun yabancılardan bu en çok koyuyor insana..
Önüne gelene yesil pasaport verdiler yakında onlarada vize gelirse sasırma, ztn söylentiler var..
İngiltere yesillere vize uyguluyor..
-
Hocam sizin yanlışınız var. Yurt dışına çıkış harcı uygulaması ilk olarak 1 Ağustos 2001'de başlamış uygulanmaya. Tam tarihi de 1 Ağustos 2001. O tarihteki tutarı da 50 USD'ye karşılık geliyormuş.
Sizin dediğiniz sanırım şu kanun; Konut Edindirme Yardımı (KEY).
KEY'in özeti şöyle;
KEY sistemi, 1980'lerde çalışanların ücretlerinden belli bir oranda kesinti yapılarak oluşturulan bir fon aracılığıyla çalışanların emekliliklerinde ev sahibi olmasını amaçlıyordu. Bu sistem 1995 yılında yürürlükten kaldırılmıştır.
Para basmanın sonuçları ortada. Enflasyon çok yüksek bir noktaya geldi ve beklentiler bozuldu. Bu noktada yapılması gereken sıkılaştırıcı para ve maliye politikası. Asıl ama harç ile piyasaya dağıtılan fazla paranın bir kısmını geri almak ve bütçe fazlası yaratılması. Şunu da belirteyim bu harç ile sadece olmaz. Zaten diğer vergi vb. kalemleri de arttırıyorlar dikkat ederseniz.
Sizin çıkarımınız da dolaylı olarak etki edebilir tabi dövizin yurtdışına gitmesini önlemek açısından ancak bunun çok fazla cari açığa etkisi olacağını düşünmüyorum zira pasaport kabul oranları zaten eski yıllara göre çok düştü. Herkes rahatça gidemiyor.
Benim kendi çıkarımım ise yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi turizm sektöründeki sermaye sahiplerinin bu durumu engellemek için siyasilerden bu harcın yükseltilmesini istemeleri.
Bence 3.000 TL olmayacak. 3000 TL ile başlayıp CB tarafından tutar indirilecek. Böylece de insanlara kabul ettirilecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TH3ROCK -- 22 Haziran 2024; 7:57:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X