Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Delabellas

Daha önceden soruldu mu tam hatırlamıyorum fakat benim sorum okul hayatıyla ilgili. Ben şu anda iyi bir üniversitede 1.sınıf öğrencisiyim. Matematik dersi için Learning assistant'lık şansım var. Sizce bu pozisyon yurtdışı master başvurularında beni ne kadar öne çıkartır ya da çıkartır mı? Bilen aydınlatabilir mi?(bölümüm CS)

Hocam hangi okul ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika da doktora kabulu alıp ilk 2 yıl master yaparken herhangi bir gelir oluyor mu bu süre içinde asistan olarak çalışılıyor mu kesin olarak? Doktora sürecinde okulu bırakıp işe girme durumlarında vize konusunda sıkıntı oluyor mu yoksa çalışacağımız firma işçi vizesi konularını hallediyor mu?

• hadi123 kullanıcısına yanıt
    Doktoraya kabul almış olduğun için zaten vizen oluyor. Yüksek Lisansı tamamladıktan sonra da yanlış bilmiyorsam 2-3 yıl çalışma iznin oluyor alanına göre.

• Hocam Almanya'da yüksek lisans yapmak için sadece harç ücreti var ama vize alabilmek için yaklaşık 8000 euro bloke hesap istiyorlar bu da büyük bir para. (Master için konusuyorum)

Acaba doktora programları da aynı şekilde mı ? Yoksa ABD gibi asistanlık burs olayları varmı ? Sizin Münih teknik başvurunuz ne oldu acaba ?@CThirty

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 19 Mayıs 2017; 10:11:37 >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Ben bildigim kadariyla cevaplayayim; Avrupa'daki hemen hemen her okul doktoraya basvuru icin master derecesini sart kosuyor. Doktora suresince ise maddi destek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hadi123

Amerika da doktora kabulu alıp ilk 2 yıl master yaparken herhangi bir gelir oluyor mu bu süre içinde asistan olarak çalışılıyor mu kesin olarak? Doktora sürecinde okulu bırakıp işe girme durumlarında vize konusunda sıkıntı oluyor mu yoksa çalışacağımız firma işçi vizesi konularını hallediyor mu?

Aslinda ilk 2 yil master yapiyorsun diye bir sey yok. Senin danisman hocan master tezi yaz demezse direk doktora yapiyorsun zaten, bu arada yeterli kadar ders verdiginde coursework ile tez olmadan master dereceni alabiliyorsun. O dereceyi alip okulu birakabilirsin. Ya da diyelimki ilk yilin bitti ama doktoraya devam etmeyecegini dusundun hocanla konusup tezli mastera donusebilirsin.

ilk 2 yil da olsa doktora ogrencisi oldugun icin bildigim her yerde asistanlik garanti. Ancak dandik okullarda isler farkli olabilir. Zaten hangi manyak bir suru para verip doktora yapar bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Hocam Almanya'da yüksek lisans yapmak için sadece harç ücreti var ama vize alabilmek için yaklaşık 8000 euro bloke hesap istiyorlar bu da büyük bir para. (Master için konusuyorum)

Acaba doktora programları da aynı şekilde mı ? Yoksa ABD gibi asistanlık burs olayları varmı ? Sizin Münih teknik başvurunuz ne oldu acaba ?@CThirty

Ben munih teknik basvurumu tamamlamamistim Virginia Tech'den kabul geldigi icin. Almanya'nin vize durumlariyla ile ilgili pek bir bilgim yok acikcasi.

• üniversitede bölümün ingilizce olmaması büyük dezavantaj demişsin.
    Benim okuduğum bölüm en az yüzde 30 ingilizce olarak geçiyor ilerde bazı dersleri türkçe aldığım için sıkıntı yaşarmıyım?
  • Hocam parasini verirsek direk master yapabiliyor muyuz UCLA da? Yoksa toefl , niyet mektubu, GPA vs her turlu sarti saglayip kabul edilsek bile 60.000 lik bi rakami odemek zorunda mi oluyoruz? Muhtemelen ikincisi ama ben yine de sorayim dedim.

Direk parasini verip master yapabilecegimiz iyi okullar var mi ABD de acaba?
  • sosyal bilimler alanında nasıldır acaba bu işler. türkçe siyaset ve kamu okuyorum. yurtdışı özellikle avrupada master-doktora yapmak istiyorum ama ingilizce nasıl bir sorun oluşturur bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terane94

Hocam parasini verirsek direk master yapabiliyor muyuz UCLA da? Yoksa toefl , niyet mektubu, GPA vs her turlu sarti saglayip kabul edilsek bile 60.000 lik bi rakami odemek zorunda mi oluyoruz? Muhtemelen ikincisi ama ben yine de sorayim dedim.

Direk parasini verip master yapabilecegimiz iyi okullar var mi ABD de acaba?

Iyi okullar icin konusursak 60.000 i odemene ragmen cok cok iyi bir basvurun olmasi lazim yoksa isin zor. Onun disinda tahminimce ortalama alti olup cebinde para olduktan sonra kabul alinabilcek okullar vardir. Arastirmak lazim, o konuda pek bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident Of Poseidon

üniversitede bölümün ingilizce olmaması büyük dezavantaj demişsin.
    Benim okuduğum bölüm en az yüzde 30 ingilizce olarak geçiyor ilerde bazı dersleri türkçe aldığım için sıkıntı yaşarmıyım?

Sikinti yasancak bir durum yok ancak, bu isin dili ingilizce. Sadece isini kolaylastirir her seye ingilizce olarak hakim olmak. Onun disinda yuzde yuz ingilizce olsa bile okulun yurt disina geldiginde yine zorluk cekebiliyorsun. Benim icin oyle oldu ancak artik yavas yavas oturttum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyzır02561

sosyal bilimler alanında nasıldır acaba bu işler. türkçe siyaset ve kamu okuyorum. yurtdışı özellikle avrupada master-doktora yapmak istiyorum ama ingilizce nasıl bir sorun oluşturur bilmiyorum.

Sosyal bililmler hakkinda bir bilgim yok, ancak cok cok iyi ingilizcen olmasi gereklidir diye tahmin ediyorum.
  • bölüm isterse %150 ingilizce olsun yeterli toefl skorunu yapmadığınız sürece bir anlamı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar

TU-Munich için Computer Science bölümüne başvurumu yapacağım. 80 TOELF sınavı isteniyor. Bazı kaynaklarda harç olarak 1000€ nun istendiği, bazı kaynaklarda bu harcın kaldırıldığı yazıyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Bir de bölümün %100 İngilizce olduğu yazıyor. Derslerin almanca olma ihtimali var mı? Açıkçası almancam yok denecek kadar az hatta yok direk :D. Sorun olur mu sizce?

İlk defa avrupaya master için gideceğim sanırım. Çok zorlanır mıyım sizce?

Ve son olarak almanyada hayat pahalı mı
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    Ortalama şartı falan var mı hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Ortalama şartı falan var mı hocam

Net bir kriter verilmemiş 3 üzeri olacak gibi fakat son 4 döneme bakıldığını okumuştum. Net bir şey yok yani. TOEFL dan 80 ve üzeri alınacak ama
  • Merhaba arkadaşlar

Kardeşim 5 yıl önce biyoloji bölümünden derece ile mezun oldu 5 yıllık bir çalışma hayatı deneyiminden sonra özel sektörün ona göre olmadığına karar vererek akademik yönde devam kararı aldı.

Ben benzer şekilde biyoloji mezunu arkadaşların yurtdışı Master ve doktora imkanlarını soracağım ben makina mühendisiyim dolayısıyla o konuda çok bilgim yok.

Henüz toefl vs skoru yok, hedefi almanya yada avrupa ülkelerinde yaşamak ve okumak.

Ne önerirsiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Bütünleşik için 6 yıl devam edileceğine dair bazı programların sözleşme imzalattıkları doğru mu hocam?

Ilk kez duyuyorum oyle bir sey, ama varsa gercekten buyuk risk. Ogrenci bir cok problem yasayabilir, birakmak zorunda kalabilir ya da ayrilmak isteyebilir. Bir sozlesmeyle ogrenciyi o sekilde okulda tutmak cok sacma. Okullar zaten ayrilmak isteyen adama daha cok para odemeye devam edip okulda tutmak istememeli bence.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.