< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 5 Ekim 2015; 5:52:45 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 5 Ekim 2015; 5:52:45 > |
Ben de uzun süredir bu konuları araştırıyorum.Fakirseniz tamamen hayal,ötesi yok.
|
Kendimi ifsa ediyim. 2009 da actigim konu:http://forum.donanimhaber.com/m_33238505/tm.htm
|
Hayal değil kesinlikle. Amerika'da doktoraya kabul alırsanız ücretsiz okuyorsunuz+para kazanıyorsunuz. Ben bu şekilde 3 okula başvurdum doktora için, sonuçları bekliyorum. Tabiki doktoraya kabul almak daha zor ücretsiz olduğu için ama iyi bir ortalama ve iyi bir üniversite geçmişiyle kesinlikle hayal değil.
|
Yok artik. Amerika irkcilik gorebilceginiz en son yerlerden biridir. Sadece 11 eylul saldirilarindan sonra muslumanlarin cok buyuk sikintilar cektigini biliyorum ama su anda kesinlikle oyle bir sey yok. Bir sure Ingiltere'de yasadim. Orada sizi yadirgiyabilirler ama burda asla. Insanlar kesinlikle cok nazik. Ornegin sinifimda peceli bir kiz var bembeyaz giyiniyor sadece gozleri gozukuyor hayalet gibi. Heralde en cok ben yadirgiyorumdur. Bu kiz gidip hocaya derste gayet rahat soru sorup tartisabiliyor.
Egitim olarak cok bir sey gormedim daha sadece bir kac ders. Acikcasi ogrencilerin bizim en iyi okullardaki ogrencilerden daha iyi oldugunu dusunmuyorum. Ancak imkan olarak cok daha iyi burasi. Ornegin bilgisayar alainda kariyer fuarina Apple disinda akliniza gelen butun firmalar geldi. Google, Microsoft, Amazon ve dahasi. CV ni verip mulakatlara giriyorsun oyle dusun. Benim su an ders anlattigim cocuklar bu firmalarla mulakata giriyor |
O dediğin yerler ne kadar çöpse aöf de o kadar çöptür..
|
Virginia Tech'deyim 3 gun once geldim
|
Oncelikle Irlanda'nin durumunu bilmiyorum.
Diger Avrupa ulkelerinde (Isvicre, Almanya, Fransa, Italya vs) eskiden universite egitimi 5 yillikti. Bunu 2 ye bolup Amerikan sistemine benzetelim diye 3 yil bachelor + 2 yil master a cevirdiler. Eger durum boyleyse o ulkede de okuduktan sonra calisma izni cikiyorsa git. Fakat ulke Turkiye gibiyse, yani lisans hep 4 yil + 2 yil master + 4 yil Ph.D sekilndeyse, buyuk ihtimalle Master onemsizdir. Yani master okuyupta yabanci firmalar beni begenicek gozune girme. 2. olarakta, ne yapmak istiyorsun? Software Engineer tarzi birseyse girme business ile ilgili masterlara. Eger planin, management tarziysa. YINE YAPMA MASTER! Neden dersen, once teknik iste calis yani developer, tester gibi birsey ol. Business analyst, program manager tarzi birsey icin de business uzerine master a gerek yok. Eger kariyer plani istiyorsan su en iyisidir: 1) Bachelor oku + min 1 yil teknik iste calis. 2) Is deneyimin sana, teknik yonden mi yoksa management yonunde mi olacagini verir 3) 2 ye gore kararini verip pozisyon degistir veya pozisyonunu koru 4) Yurtdisinda is ara(eger ilk isin yurtdisinda degilse) 5) Yurtdisinda ise basla 6) Turkiye ile karsilastir, eger fikirlerin ayniysa bu noktada egitim kararini ver: a) Teknik olarak yetersizim. O zaman 'taught' veya 'coursework only' master i computer science uzerine yap! b) Teknik olarak yetersiz gormuyorum, fakat teknik pozisyonumu korumak istiyorum. Isine devam et, egitime gerek yok c) Teknik olarak yetersiz gormuyorum veya onemsiz cunku artik yonetici vs pozisyonuna gecmek istiyorum. O zaman dedigin tarz MBus, MIS, MBA gibi seyleri arastir. d) Zaten pozisyonumu management olarak yaptim, fakat yukselmek istiyorum. O zaman MBA yap. |
Doktoraya başvurulabilir anlatığım gibi. İlk 2 yılında master alınıyor, sonra doktoraya devam ediliyor. Ph.d diye geçer bu program. Ben de 3 okulda doktoraya başvurmuştum, bir tanesi belli oldu ve kabul almışım. Okul tamamen ücretsiz, sağlık sigortası yapıyorlar ve asistanlık çıktığı için gayet cazip bir maaş da var. Ailemden hiç para almadan hayatımı geçindirmem mümkün
Edit: Masterda burs almak imkansıza yakın diyebilirim. Kimse elin Türk'üne orda burs vermiyor malesef. |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 20 Ocak 2015; 13:34:12 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 22 Ocak 2015; 12:25:54 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 29 Ocak 2015; 23:12:00 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eflatun. -- 29 Ocak 2015; 23:17:00 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|