Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: telebreathe

Hocam geçen sayfada erasmusla alakalı yorumunu gördüm.Ben bununla alakalı spesifik şey sormak istiyorum.

Şimdi bir tarafta Hollanda var (1 dönem), öteki taraftada Polonya Çek Cum Macaristan var (2 dönem).İki tarafında eğitimi İngilizce o konuda sıkıntı yok, gerekliliği sağlıyorum.

Hollanda mı tavsiye edersin yoksa Çek Cum Polonya Macaristan falan mı?

Benim ortalama hatırı sayılır derecede iyi, bir dersim DC olmasına rağmen 3.3 ortalamam var ve okulda da ilk dönemim.

Hollanda'ya gidersem derse katılım vs zorunlu olacak ve bu ortalamayı da düşürebilirim gittiğim zaman.Öteki yandan Polonya'da falan okula gitmeden bile derslerden yüksek notlar alıp geçenler varmış.Ben gitmişken değsin istiyorum yani Hollanda cazip geliyor zaten Doğu Avrupa'dan pek hazetmiyorum.

Benim şöyle planım var bu yukarıda bahsettiğim DC olan dersi düzelticem ve genel olarak 3.6 gibi ortalama hedefliyorum.

Hollanda'ya gidipte ortalamayı mahvedip dönmekte var veya hiç gitmeyip burada güzelce ortalama kasmakta olabilir.

Benim amacım 3. Sınıfta TOEFL ve GRE skorları edinmek için hazırlanmak ve o skorları edinmek.

Erasmus bu konuda zaman kaybı olur mu?Ne düşünüyorsun bu konuda? Amerika'da yüksek lisans düşünüyorum.

İyi bir ülkede ve okulda erasmus yapmak, yüksek lisans başvurularında etkili oluyor mu?

Birde Almanca gerekliliği sağlayabilirsem Almanya var 2 dönem.

Bu ulkelerde hangi sehirler? Ornegin Polonya'da Krakow sa ve gece hayati vs. seven biriysen cok guzel bir secenek olur. Ayrica maddi olarak rahat edersin.

Erasmus'ta aldigin notlar not ortalamana sayilmaz sistem degismediyse. Transcirpt'inde T olarak gozukur(transfer anlaminda). Tabiki o okuldan ayrica bir transcript'in olcaktir, ortalaman yuksek olursa onu da CV ne ekleyebilirsin ama TR'deki transkirptine etki etmez o notlar. Erasmusu hayat tecrubesi + ingilizce + eglenmek olarak dusun. Zaten sana katcagi seyler akademik basaridan daha onemli.

Almanya'yi dusunme.

Son olarak, bu okullari tek tek arastir, Facebook gruplarina bak. Yasam sartlari nedir, ne tarz yerlerde kalabiliyorsun vs hepsini karsilastir, ona gore bi secim yap. Okulun akademik olarak ne kadar iyi oldugu hic onemli degil. Onemli olan guzel bir cevren olup o vakti dolu dolu gecirmek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Hocam geçen sayfada erasmusla alakalı yorumunu gördüm.Ben bununla alakalı spesifik şey sormak istiyorum.

Şimdi bir tarafta Hollanda var (1 dönem), öteki taraftada Polonya Çek Cum Macaristan var (2 dönem).İki tarafında eğitimi İngilizce o konuda sıkıntı yok, gerekliliği sağlıyorum.

Hollanda mı tavsiye edersin yoksa Çek Cum Polonya Macaristan falan mı?

Benim ortalama hatırı sayılır derecede iyi, bir dersim DC olmasına rağmen 3.3 ortalamam var ve okulda da ilk dönemim.

Hollanda'ya gidersem derse katılım vs zorunlu olacak ve bu ortalamayı da düşürebilirim gittiğim zaman.Öteki yandan Polonya'da falan okula gitmeden bile derslerden yüksek notlar alıp geçenler varmış.Ben gitmişken değsin istiyorum yani Hollanda cazip geliyor zaten Doğu Avrupa'dan pek hazetmiyorum.

Benim şöyle planım var bu yukarıda bahsettiğim DC olan dersi düzelticem ve genel olarak 3.6 gibi ortalama hedefliyorum.

Hollanda'ya gidipte ortalamayı mahvedip dönmekte var veya hiç gitmeyip burada güzelce ortalama kasmakta olabilir.

Benim amacım 3. Sınıfta TOEFL ve GRE skorları edinmek için hazırlanmak ve o skorları edinmek.

Erasmus bu konuda zaman kaybı olur mu?Ne düşünüyorsun bu konuda? Amerika'da yüksek lisans düşünüyorum.

İyi bir ülkede ve okulda erasmus yapmak, yüksek lisans başvurularında etkili oluyor mu?

Birde Almanca gerekliliği sağlayabilirsem Almanya var 2 dönem.

Bu ulkelerde hangi sehirler? Ornegin Polonya'da Krakow sa ve gece hayati vs. seven biriysen cok guzel bir secenek olur. Ayrica maddi olarak rahat edersin.

Erasmus'ta aldigin notlar not ortalamana sayilmaz sistem degismediyse. Transcirpt'inde T olarak gozukur(transfer anlaminda). Tabiki o okuldan ayrica bir transcript'in olcaktir, ortalaman yuksek olursa onu da CV ne ekleyebilirsin ama TR'deki transkirptine etki etmez o notlar. Erasmusu hayat tecrubesi + ingilizce + eglenmek olarak dusun. Zaten sana katcagi seyler akademik basaridan daha onemli.

Almanya'yi dusunme.

Son olarak, bu okullari tek tek arastir, Facebook gruplarina bak. Yasam sartlari nedir, ne tarz yerlerde kalabiliyorsun vs hepsini karsilastir, ona gore bi secim yap. Okulun akademik olarak ne kadar iyi oldugu hic onemli degil. Onemli olan guzel bir cevren olup o vakti dolu dolu gecirmek.

Hocam Hollanda'da Groningen şehrinde anlaşma var.Diğer ülkelerde de küçük şehirler Györ, Lublin gibi.

Ben bu transfer olayını anlamadım.Bizim erasmus Koordinatörü eş dersler olursa sayılır dedi.Zaten programlarda eş.X dersinin iki taraftada olduğunu varsayalım, bu ders Trdeki okulun transcriptinde nasıl gözükecek sayıldığı halde?

Hangi okuldasin?

Ben gittigimde orda Operating Systems dersi aldim ornegin. O dersten A geldi ve kendi okulumdaki Operating Systems dersine saydirdim. Ancak asil transcriptimde T olarak gozukuyor(yani ortalamaya hic bir etkisi yok ancak dersi gecmis sayiliyorum). Erasmus koordinatoru oyle dediyse sizin okulda isler farkli yuruyor demektir. Bu sartlar altinda kolay bir okula gidip dersler icin daha az vakit harcamak daha mantikli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 18 Ocak 2016; 22:01:26 >

• merhaba
    simdi ben birsey danisacaktim
    4 yillik isletme mezunuyum, ardindan bir sirkette 3 yil yonetici olarak calistim.
    genel mba yapmak istiyordum isletme uzerine.
    birkac sirket arastirdim, arastirmalarim dogrultusunda 3 yillik yoneticilik tecrubesinin yettigi soylendi. tabi parali olarak okuyacagim burssuz yani. bu sekilde olursa acaba cok seyden sart kosarlar mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

merhaba
    simdi ben birsey danisacaktim
    4 yillik isletme mezunuyum, ardindan bir sirkette 3 yil yonetici olarak calistim.
    genel mba yapmak istiyordum isletme uzerine.
    birkac sirket arastirdim, arastirmalarim dogrultusunda 3 yillik yoneticilik tecrubesinin yettigi soylendi. tabi parali olarak okuyacagim burssuz yani. bu sekilde olursa acaba cok seyden sart kosarlar mi ?

Kesinlikle girebilirsiniz bir yerlere. Ama hangi seviyedeki yerler olur o basvurunuzun ne kadar iyi olduguna bagli. Maddi yukumluluk bu islerin en zor kismi zaten. Siz onu cebinizden halledecekseniz en buyuk engel ortadan kalkmis demektir.
  • Merhaba,
    İngilizce seviyem çok iyi ama not ortalamam düşük 2,20 de inşaat mühendisliği okuyorum ingilizce olarak.1 veya 2 yıllık master düşünüyorum.Yapabilme ihtimalim varmıdır ve eğer varsa nasıl bir ücret öderim yaklaşık?
    Ülke olarak belirli bir tercihim yok usa ve kanada olsa daha iyi olur tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir sorum var.diyelimki yuksek bir skor yaptim toefl ve sat sinavlarinda.
    Ve arizona state universitye gitmek istiyorum.
    O okula nasil basvuracagim.Kalemle kagit ile mektup mu yazicam e posta mi yolluyacagim .basvuru formunumu doluracagim?
    Okulun sitesine girince basvurmakla alakali bir link goremedim.
    Bu amerikan universitelerine basvuru islemi hangi mecradan oluyor.ornek verirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anodora

Benim bir sorum var.diyelimki yuksek bir skor yaptim toefl ve sat sinavlarinda.
    O okula nasil basvuracagim.Kalemle kagit ile mektup mu yazicam e posta mi yolluyacagim .basvuru formunumu doluracagim?
    Bu amerikan universitelerine basvuru islemi hangi mecradan oluyor.ornek verirseniz sevinirim.

her okulun kendi online basvuru sistemi var. xx university administration diye arat. oraya bilgilerini yukluyorsn vs. Zaten sistemde ne yapman gerektigi soyluyolar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anodora

Benim bir sorum var.diyelimki yuksek bir skor yaptim toefl ve sat sinavlarinda.

her okulun kendi online basvuru sistemi var. xx university administration diye arat. oraya bilgilerini yukluyorsn vs. Zaten sistemde ne yapman gerektigi soyluyolar

anladım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jigsaw999

Merhaba,
    İngilizce seviyem çok iyi ama not ortalamam düşük 2,20 de inşaat mühendisliği okuyorum ingilizce olarak.1 veya 2 yıllık master düşünüyorum.Yapabilme ihtimalim varmıdır ve eğer varsa nasıl bir ücret öderim yaklaşık?
    Ülke olarak belirli bir tercihim yok usa ve kanada olsa daha iyi olur tabii.

Parayi verdikten sonra her yer olur. Kanada ve Abd daha pahaliya patlar. Italya, Almanya gibi yerlerde ingilizce programlara bakmana oneririm. Dusuk ucretlerle bazi okullara gidebilirsin. Ama bizim okullardan daha iyi degil bir cogu.
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    Her ne yaparsan yap kendi işini kurmaya bak. Şunu sakın unutma, maaş alan biriysen tüketici, maaş veren biriysen üreticisindir. Üretenin sırtı yere gelmez. İster Türkiye'de ister ABD'de, her nerede olursan ol girişimci ol. Ülkemizin hatta insanlığın girişimcilere ihtiyacı var.

Ben 45 yaşındayım, 25 yıllık yazılımcıyım. Ana konum computer vision, çok iş, çok ihtiyaç ve çok para var bu konuda. Bir gün karşına computer vision ile ilgili bir fırsat çıkarsa sakın kaçırma.

Not: Diğer konudaki (Mustang) imzana tıklayınca ulaştım bu mesajına.

Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDino -- 8 Şubat 2016; 0:20:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDino

Her ne yaparsan yap kendi işini kurmaya bak. Şunu sakın unutma, maaş alan biriysen tüketici, maaş veren biriysen üreticisindir. Üretenin sırtı yere gelmez. İster Türkiye'de ister ABD'de, her nerede olursan ol girişimci ol. Ülkemizin hatta insanlığın girişimcilere ihtiyacı var.

Ben 45 yaşındayım, 25 yıllık yazılımcıyım. Ana konum computer vision, çok iş, çok ihtiyaç ve çok para var bu konuda. Bir gün karşına computer vision ile ilgili bir fırsat çıkarsa sakın kaçırma.

Başarılar...

Cok tesekkurler ilginiz icin. Benim de alanim Mobile/Cloud Software Engineering. Su anda cok potensiyielli bir yazilim ustunde calisiyorum. 2 ay icinde yayinlayacagimm bi aksilik olmazsa. Dediginiz gibi kendi isimi kurmak cok isterim. Ogrencek yapcak cok sey var. Simdi vaktim varken bos gecirdigim zamanlara kiziyorum. Saka gibi geliyor hala ancak 3 ayda stajda kazandigim parayla sifir bir Mustang alabiliyorum. Cok sagolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 8 Şubat 2016; 0:54:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Başarılar...

Cok tesekkurler ilginiz icin. Benim de alanim Mobile/Cloud Software Engineering. Su anda cok potensiyielli bir yazilim ustunde calisiyorum. 2 ay icinde yayinlayacagimm bi aksilik olmazsa. Dediginiz gibi kendi isimi kurmak cok isterim. Ogrencek yapcak cok sey var. Simdi vaktim varken bos gecirdigim zamanlara kiziyorum. Saka gibi geliyor hala ancak 3 ayda stajda kazandigim parayla sifir bir Mustang alabiliyorum. Cok sagolun.

Staji nerde yapicaksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

quote:

Başarılar...

Staji nerde yapicaksin?

Bu sene yapmiyorum. Kendi arastirmam uzerine calismam gerekiyor. Seneye Google'da bi aksilik olmazsa.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Başarılar...

Staji nerde yapicaksin?

Bu sene yapmiyorum. Kendi arastirmam uzerine calismam gerekiyor. Seneye Google'da bi aksilik olmazsa.

Hayirli olsun. Interviewlari gectin mi? Hangi ofiste?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Başarılar...

Staji nerde yapicaksin?

Hayirli olsun. Interviewlari gectin mi? Hangi ofiste?

Interview lara girmedim daha. Ama detayli bilgim var nasil bir surec olduguyla ilgili. Cok fazla sikinti yasayacagimi dusunmuyorum.

• Şu linkteki soru için yardımcı olurmusunuz :((
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114309102&p=1#114309102

• odtu kibris kampusunde psikoloji ogrencisiyim, henuz ahzirliktayim hazirlik guzel gidiyor, okula 37 bin siralama ile girmistim. ortalamami 3.5 ustunde tutmaya calisacagim, diyelimki ortalamam 3.5 civari, hangi avrupa ulkelerinde master sansim olur ? master yapip ulkeye donmek degil bu arada amacim. Allah nasip ederse o ulkede calisip yasamakta istiyorum. Bunu sunabilecek ulkeler var midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 9 Şubat 2016; 17:44:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

odtu kibris kampusunde psikoloji ogrencisiyim, henuz ahzirliktayim hazirlik guzel gidiyor, okula 37 bin siralama ile girmistim. ortalamami 3.5 ustunde tutmaya calisacagim, diyelimki ortalamam 3.5 civari, hangi avrupa ulkelerinde master sansim olur ? master yapip ulkeye donmek degil bu arada amacim. Allah nasip ederse o ulkede calisip yasamakta istiyorum. Bunu sunabilecek ulkeler var midir ?

Acikcasi sozel bolumler hakkinda bilgim yok ama bir cok ulkede sansin olur tabiki. Yapman gereken tek tek universite sayfalarina girip kendi programlarinda master programlarini arastirmak. Kriterler vs. nedir ogrenebilirsin. Cok uzun arastirmalar gerekiyor bu isler, belki 100 lerce okulun sayfasina girmen gerekicek, kimisi cok karisik oluyor ama vaktin bol daha.

• CThirty selamlar,

öncelikle konu süper olmuş teşekkür ve tebrik ediyorum.
    böyle bir konu açmıştım, size gelmemi söylediler.

quote:

selam arkadaşlar,

elektrik okuyorum.bahar sonunda 3.8 gibi bir ortalamayla 1. sınıfı bitireceğim.
    yükek lisansımı kaliforniyada herhangi bir üniversitede yapmak istiyorum.bu üniversitelere kabul almak için bildiğiniz gibi iyi bir ortalama gerekiyor.Fakat şimdi benim paraya ihtiyacım var.burs alamıyorum çünkü ailemin arsası evi ve arabası var.bu parayı da Tübitak'ın lysde derece yapıp ÇAP yapanlara verdiği 750TL'lik burstan bulmayı düşünüyordum.
    Matematik ya da fizikten ÇAP yapma imkanım var sanırım.İki dersim de iyidir ama fiziğin mekanik kısmında zorlanıyorum.Matematik bölümünün derslerine baktım hepsi kalkülüsle falan alakalı.benim de kalkülüs en iyi olduğum derstir.Sizce riske girip Matematik veya fizikten ÇAP yapmaya çalışıp ortalamamı da 3 üstü civarında tutmaya mı çalışmalıyım yoksa şu anki aldığım parayla geçinmeye mi çalışmalıyım?Yani biraz ter akıtmatmam gerekecek ve bölümdeki notlarım düşecek ama en azından 1 sene devam ettirmeli miyim ve 1 sene yapıp bırakabiliyor muyum?Yani her dönem sanırım 2 ders almam gerekiyor en az.en dandiklerini alarak idare edebilir miyim ve burs verirler mi bu süreçte?

ABD'deki üniversiteler ben başvururken ÇAP yapmamla ilgilenir mi yoksa direkt ortalamaya mı bakarlar?

özellikle matematik ve fizik okuyanlardan ve yurtdışında okuyanlardan yardım istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

odtu kibris kampusunde psikoloji ogrencisiyim, henuz ahzirliktayim hazirlik guzel gidiyor, okula 37 bin siralama ile girmistim. ortalamami 3.5 ustunde tutmaya calisacagim, diyelimki ortalamam 3.5 civari, hangi avrupa ulkelerinde master sansim olur ? master yapip ulkeye donmek degil bu arada amacim. Allah nasip ederse o ulkede calisip yasamakta istiyorum. Bunu sunabilecek ulkeler var midir ?

Acikcasi sozel bolumler hakkinda bilgim yok ama bir cok ulkede sansin olur tabiki. Yapman gereken tek tek universite sayfalarina girip kendi programlarinda master programlarini arastirmak. Kriterler vs. nedir ogrenebilirsin. Cok uzun arastirmalar gerekiyor bu isler, belki 100 lerce okulun sayfasina girmen gerekicek, kimisi cok karisik oluyor ama vaktin bol daha.

tesekkur ederim hocam, size tekrar donebilirim duruma gore

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.