Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam daha önce de benzer bir soru sormuştum ama bu sefer biraz daha özel soracağım. orta sınıf sayılabilecek özel bir üniversitede bilgisayar mühendiliği 1. sınıfdayım. İlk dönem 3.5 üstü ortalama geldi. İlerisi için yurtdışı yüksek lisans düşünüyorum. Verebileceğiniz özel tavsiyeler var mı hem yurtdışı için hem de bölüm için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terrence96

CThirty selamlar,

öncelikle konu süper olmuş teşekkür ve tebrik ediyorum.
    böyle bir konu açmıştım, size gelmemi söylediler.

quote:

selam arkadaşlar,

elektrik okuyorum.bahar sonunda 3.8 gibi bir ortalamayla 1. sınıfı bitireceğim.
    yükek lisansımı kaliforniyada herhangi bir üniversitede yapmak istiyorum.bu üniversitelere kabul almak için bildiğiniz gibi iyi bir ortalama gerekiyor.Fakat şimdi benim paraya ihtiyacım var.burs alamıyorum çünkü ailemin arsası evi ve arabası var.bu parayı da Tübitak'ın lysde derece yapıp ÇAP yapanlara verdiği 750TL'lik burstan bulmayı düşünüyordum.
    Matematik ya da fizikten ÇAP yapma imkanım var sanırım.İki dersim de iyidir ama fiziğin mekanik kısmında zorlanıyorum.Matematik bölümünün derslerine baktım hepsi kalkülüsle falan alakalı.benim de kalkülüs en iyi olduğum derstir.Sizce riske girip Matematik veya fizikten ÇAP yapmaya çalışıp ortalamamı da 3 üstü civarında tutmaya mı çalışmalıyım yoksa şu anki aldığım parayla geçinmeye mi çalışmalıyım?Yani biraz ter akıtmatmam gerekecek ve bölümdeki notlarım düşecek ama en azından 1 sene devam ettirmeli miyim ve 1 sene yapıp bırakabiliyor muyum?Yani her dönem sanırım 2 ders almam gerekiyor en az.en dandiklerini alarak idare edebilir miyim ve burs verirler mi bu süreçte?

ABD'deki üniversiteler ben başvururken ÇAP yapmamla ilgilenir mi yoksa direkt ortalamaya mı bakarlar?

özellikle matematik ve fizik okuyanlardan ve yurtdışında okuyanlardan yardım istiyorum.

Merhaba, yeni goruyorum mesaji. Kabul almanda kesinlikle etkisi olacaktir ancak bana biraz vakit kaybi gibi geliyor. Isin maddi boyutunu bilmiyorum, ama eger gecinebilceksek bulasma derim. Onun yerine kendini kendi alaninda cok daha fazla gelistirirsin. Her seyde biraz biraz iyi olmaktansa, daha az seyde en iyisi olmak daha mantikli. Simdiden sana tavsiyem, yurt disi niyetin varsa yapabilcegin en iyi sey bazi hocalarinla girip research grubuna dahil olmaya calisman. Mumkun olursa 1-2 yayinda(makalede) adinin cikmasi. Cunku basvuru yaptiginda seni diger insanlardan ayiran yapabilcegin en iyi sey bu. Su anki gibi bir not ortalamasi, cok iyi referanslar ve kendi alaninda bir kac akademik arastirmayla en iyi okullara gitmemen icin hic bir sebep yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Hocam daha önce de benzer bir soru sormuştum ama bu sefer biraz daha özel soracağım. orta sınıf sayılabilecek özel bir üniversitede bilgisayar mühendiliği 1. sınıfdayım. İlk dönem 3.5 üstü ortalama geldi. İlerisi için yurtdışı yüksek lisans düşünüyorum. Verebileceğiniz özel tavsiyeler var mı hem yurtdışı için hem de bölüm için ?

Konuyu okumadaysin butun yorumlara bak derim mutlaka bahsetmisimdir. Ustteki mesajim senin icinde gecerli. 2 gundur Google burdaydi ve seminerlerine katilma sansi buldum. Acikcasi iyi bir muhendissen Google ya da benzeri bir sirkete girmemen icin hic bir sebep yok. Yapman gereken en onemli seyler cok iyi not ortalamasi, cok iyi bir ingilizce(ben hala bocaliyorum bazi Amerikalilarla konusurken) ve programlama da kendini gelistirmen.

Bilgisayar muhendisleri icin: Cracking the Coding Interview adinda bir kitap var. Bu kitapta Amerikada bir is mulakatinda karsina gelebilcek hemen her sey var. Bu kitabi iyi ogrenen bir insan her sirkete yazilim muhendisi olarak girebilir. Bunun disinda Topcoder vb. programlama platformlari var. Onlari biraz kurcalayin. Sirf o platformda cok iyi skorlar yaptigi icin Microsoft'tan is teklifi alan birisini biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Konuyu okumadaysin butun yorumlara bak derim mutlaka bahsetmisimdir. Ustteki mesajim senin icinde gecerli. 2 gundur Google burdaydi ve seminerlerine katilma sansi buldum. Acikcasi iyi bir muhendissen Google ya da benzeri bir sirkete girmemen icin hic bir sebep yok. Yapman gereken en onemli seyler cok iyi not ortalamasi, cok iyi bir ingilizce(ben hala bocaliyorum bazi Amerikalilarla konusurken) ve programlama da kendini gelistirmen.

Bilgisayar muhendisleri icin: Cracking the Coding Interview adinda bir kitap var. Bu kitapta Amerikada bir is mulakatinda karsina gelebilcek hemen her sey var. Bu kitabi iyi ogrenen bir insan her sirkete yazilim muhendisi olarak girebilir. Bunun disinda Topcoder vb. programlama platformlari var. Onlari biraz kurcalayin. Sirf o platformda cok iyi skorlar yaptigi icin Microsoft'tan is teklifi alan birisini biliyorum.

Topcoder olayi degisti artik. Oyle competitive programming yaptirmiyorlar.

Cracking the coding interview iyi bir kitap ama yabancilarin dedigi gibi holy grail degil. Yani isin kitabi budur demek dogru degil. Ben google mulakatim icin bu kitaptan calismistim ve gecemedim mulakati. Su an geri dondugumde en buyuk eksigimin fonksiyonel programlamanim temellerini bilmedigim yuzunden boyle oldugunu anladim. O zaman Java 8 cikmamisti ama simdi Javada bi lambda expression yazamayacak durumdaysaniz; en basitinden bir map->filter(reduce)->collect yapamayacaksaniz bence kitaptan once bunlari ogrenin. O kitap size temel vermez, sadece mulakatlarin neye benzedigini gostererek aliskanlik saglar.

• ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Topcoder hic kullanmadim o yuzden dogrudur. Bahsettigim kitap zaten kolay kolay yalayip yutulcak bir kitap degil, dediginiz gibi saglam bir temel de lazim. Konusu acilmisken burda tavsiye edilen kaynaklar sunlardi:

1) g.co/techdevguide
    2) Bahsettigim kitap
    3) Topcoder ve Project Euler
    4) leetcode.com

Siz nerde girdiniz mulakata su an Turkiye'de misiniz?
  • quote:

Topcoder hic kullanmadim o yuzden dogrudur. Bahsettigim kitap zaten kolay kolay yalayip yutulcak bir kitap degil, dediginiz gibi saglam bir temel de lazim. Konusu acilmisken burda tavsiye edilen kaynaklar sunlardi:

1) g.co/techdevguide
    2) Bahsettigim kitap
    4) leetcode.com

Hem internship hemde graduate pozisyonu icin mulakat yapmistim (1 yil arayla). Ikisinde de gecemedim. Mulakatlari Avustralya'da yaptim, fakat Google diger firmalarin aksine dunya capinda ayni standartta mulakat islemi uyguluyor.

Google'in tavsiyesine uymani tavsiye etmeyecegim. Kimseye de etmem. Hem gereksiz derecede uzun, hemde dogrudan mulakatlarla alakasi yok. (Misal kriptografi, AI vs bunlar sadece muhabbet etmeniz icindir, kimse bu konudan size aciklamadan soru sormaz). Ayrica o listeye baktim 5 yildir hala guncellememisler. Kendileri Guava'ya (google in Java icin yaptigi genel kutuphane) fonksiyonel methodlari dosemisler ama fonksiyonel programlamadan bahsetmemisler bile.

Simdi staj mulakatinda fail oldugum nokta universiteme guvenmemdi. Sakin ola arastirmanizda 3-5 bin satir kod yazdim diye sevinip daha sonra asiri guvenle Google mulakatina girmeyin. Ha sen postgraduate okuyorsun bu sende sorun olmaz ama genel anlamda undergraduate icin universiteye guvenmeyin. Benim hatam algoritma dersinde universitede ogreticegiz dedigi seyleri ogretmediklerinde oturup diger kaynaklardan anlayana kadar calismamamdi.

Ornegin staja icin interview a girdigim zaman:

Map<Integer, Integer> bilmemneMapi = new HashMap<>();
    for (int i = 0; i < n; i++) {
    for (int j = i; j < n; j++) {
    bilmemneMapi.put(i,j);
    }
    }

Su kodun zaman ve memory complexity si sorulsa memory icin O(n^2), zaman icinse O(nlgn) derdim. Cunku bize universitede 3-5 data structure in zaman complexity si soylendi, sonra graph algoritmalarinin zamanlarinin ne oldugu soylendi. Nasil buluncagimizi kimse anlatmadi. Halbuki boyle bir cevap verirseniz Google'daki interviewer bu adam boyle bir algoritmanin O(n) memory ve O(n^2) zaman complexity si oldugunu bilmiyor, o zaman bizimle tartisamaz diye sizi bir sonraki interview a almaz. Bu tecrubemi google'daki kisilere anlattigimda neden olarakta bunu acik acik soylediler.

Simdi Google'a en kolay girmek stajla olur demisti bana Google'da calisan birisi ciddende oyle. Yani Google'da stajyerlerin cogu mezuniyet sonrasi orda kalmak icin teklif aliyormus. Zaten ustte dedigim seyi bilmezseniz sizi on site interview a bile cagirmazlar mezun pozisyonlari icin.

Fakat onceki mesajimda dedigim gibi fonksiyonel programlamaya giris yapmis birisi olsam hemen hemen butun sorulari rahatlikla cevaplardim, geneli map/reduce seklinde dusunursen rahatlikla cozulcek problemler, digerleri ise recursive problemlerdi (ki o da fonksiyonel programlamayla gelisen birsey).

En son olarak soylemek istedigim sey ise, stajiniz. Gidipte Google'da mulakatta basarili olmak istiyorsaniz ozellikle mezun pozisyonu icin gidipte bilmemnerenin labinde veya universitenin arastirma bolumunde yapmayin. Cunku her muhendislik pozisyonu Google'da artik giris icin (staj haric), sizden sistem dizayni interviewini gecmenizi bekliyor. Bu dizayn mulakatini gecmek icinse web app yazilan karmasik bir sistemde en kotu 2-3 ay deneyiminiz olmasi gerekiyor; olmadigi takdirde size verilen sorunun mimari yapisini rahatlikla cozemiyorsunuz o konudan da kotu bir mulakat puani aliyorsunuz.

Ha bunlari da sonradan Google da calisan bir recruiter benim file ima bakarak onayladi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

1) g.co/techdevguide
    2) Bahsettigim kitap
    4) leetcode.com

Hem internship hemde graduate pozisyonu icin mulakat yapmistim (1 yil arayla). Ikisinde de gecemedim. Mulakatlari Avustralya'da yaptim, fakat Google diger firmalarin aksine dunya capinda ayni standartta mulakat islemi uyguluyor.

Google'in tavsiyesine uymani tavsiye etmeyecegim. Kimseye de etmem. Hem gereksiz derecede uzun, hemde dogrudan mulakatlarla alakasi yok. (Misal kriptografi, AI vs bunlar sadece muhabbet etmeniz icindir, kimse bu konudan size aciklamadan soru sormaz). Ayrica o listeye baktim 5 yildir hala guncellememisler. Kendileri Guava'ya (google in Java icin yaptigi genel kutuphane) fonksiyonel methodlari dosemisler ama fonksiyonel programlamadan bahsetmemisler bile.

Simdi staj mulakatinda fail oldugum nokta universiteme guvenmemdi. Sakin ola arastirmanizda 3-5 bin satir kod yazdim diye sevinip daha sonra asiri guvenle Google mulakatina girmeyin. Ha sen postgraduate okuyorsun bu sende sorun olmaz ama genel anlamda undergraduate icin universiteye guvenmeyin. Benim hatam algoritma dersinde universitede ogreticegiz dedigi seyleri ogretmediklerinde oturup diger kaynaklardan anlayana kadar calismamamdi.

Ornegin staja icin interview a girdigim zaman:

Map<Integer, Integer> bilmemneMapi = new HashMap<>();
    for (int i = 0; i < n; i++) {
    for (int j = i; j < n; j++) {
    bilmemneMapi.put(i,j);
    }
    }

Su kodun zaman ve memory complexity si sorulsa memory icin O(n^2), zaman icinse O(nlgn) derdim. Cunku bize universitede 3-5 data structure in zaman complexity si soylendi, sonra graph algoritmalarinin zamanlarinin ne oldugu soylendi. Nasil buluncagimizi kimse anlatmadi. Halbuki boyle bir cevap verirseniz Google'daki interviewer bu adam boyle bir algoritmanin O(n) memory ve O(n^2) zaman complexity si oldugunu bilmiyor, o zaman bizimle tartisamaz diye sizi bir sonraki interview a almaz. Bu tecrubemi google'daki kisilere anlattigimda neden olarakta bunu acik acik soylediler.

Simdi Google'a en kolay girmek stajla olur demisti bana Google'da calisan birisi ciddende oyle. Yani Google'da stajyerlerin cogu mezuniyet sonrasi orda kalmak icin teklif aliyormus. Zaten ustte dedigim seyi bilmezseniz sizi on site interview a bile cagirmazlar mezun pozisyonlari icin.

Fakat onceki mesajimda dedigim gibi fonksiyonel programlamaya giris yapmis birisi olsam hemen hemen butun sorulari rahatlikla cevaplardim, geneli map/reduce seklinde dusunursen rahatlikla cozulcek problemler, digerleri ise recursive problemlerdi (ki o da fonksiyonel programlamayla gelisen birsey).

En son olarak soylemek istedigim sey ise, stajiniz. Gidipte Google'da mulakatta basarili olmak istiyorsaniz ozellikle mezun pozisyonu icin gidipte bilmemnerenin labinde veya universitenin arastirma bolumunde yapmayin. Cunku her muhendislik pozisyonu Google'da artik giris icin (staj haric), sizden sistem dizayni interviewini gecmenizi bekliyor. Bu dizayn mulakatini gecmek icinse web app yazilan karmasik bir sistemde en kotu 2-3 ay deneyiminiz olmasi gerekiyor; olmadigi takdirde size verilen sorunun mimari yapisini rahatlikla cozemiyorsunuz o konudan da kotu bir mulakat puani aliyorsunuz.

Ha bunlari da sonradan Google da calisan bir recruiter benim file ima bakarak onayladi.

Dediginiz gibi staj olayi sart. Dogal olarak staj mulakatini gecmek de daha kolay oluyor. Acikcasi direk olarak is mulakatina girsem su anda patlayacagima eminim. Ayrica Google'in stajerlerine teklif verme orani %80 e yakinmis. Yani gercekten de staj icin basvuru yapip sora is teklifi almak en mantikli secenek gibi duruyor. Teknik konulara gelirsek acikcasi bu isin cok cok buyuk kismi Data Structures and Algorithms de bitiyor. Gerisi biraz tefarruat sanki.

• CThirty kullanıcısına yanıt
    Hocam konu ile alakasız ama bişey sorcam bilkent'e girmeden önce kod yazabiliyor muydunuz? Yani yazılımla ilgili bi deneyiminiz var mıydı? Şimdi ben hiçbir şey bilmiyorum cs'e gelirsem çok sıkıntı yaşar mıyım? Yazın java falan çalışayım mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

Hocam konu ile alakasız ama bişey sorcam bilkent'e girmeden önce kod yazabiliyor muydunuz? Yani yazılımla ilgili bi deneyiminiz var mıydı? Şimdi ben hiçbir şey bilmiyorum cs'e gelirsem çok sıkıntı yaşar mıyım? Yazın java falan çalışayım mı?

Kendimi ifsa ediyim. 2009 da actigim konu:http://forum.donanimhaber.com/m_33238505/tm.htm
  • Hocam okuldan Silicon Vadi staj başarı bursu kazandım lys derecemden dolayı, elohab okuyorum 3. sınıfta gidicem.Sizce bu staj yüksek lisans için bir fayda sağlar mı yani stajdan biri referans olarak göstersem örnegin almanya ya da amerikada da bir üniversite için belli bir artısı olur mu?
    cevap için teşekkürler.
    maddi durumumu özel ders vererek düzeltmeye başladım.2. sınıfta ÇAP'ı beklemek yerine de şimdiden Introduction to materials engineering derslerine girmeye başladım.Dediğiniz gibi researchlere katılmaya çalışacağım.Umarım her şey yolunda gider.
  • Hocam yüksek lisans + doktora bütünleşik programları nasıl araştırabilirim. Phd olarak aradığımda direk doktora programları karşıma çıkıyor. Bütünleşmiş doktora içib özel bir isim var mı?

Siz araştırma döneminizde nasıl bir yol izlediniz ?

• Vize alırken bankada belli bir miktar para göstermek gerekiyormuş sanırım. Sizin yaptığınız gibi bütünleşik bir programı burslu kazandık diyelim. Asistanlık bulup bulamama durumları vize alırken istenen paraya etki ediyor mu? Ortalama bir miktar söylerseniz çok memnun olurum, güncel kaynaklarda bulamadım sorumun cevabını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eflatun. -- 7 Nisan 2016; 15:38:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eflatun.

Vize alırken bankada belli bir miktar para göstermek gerekiyormuş sanırım. Sizin yaptığınız gibi bütünleşik bir programı burslu kazandık diyelim. Asistanlık bulup bulamama durumları vize alırken istenen paraya etki ediyor mu? Ortalama bir miktar söylerseniz çok memnun olurum, güncel kaynaklarda bulamadım sorumun cevabını.

Para isteme durumu sadece orda gecimini saglayabilcegini gostermek icin. Okulun verdigi para buna yettigi icin ben sadece okulun bana yolladigi belgeyi gosterdim.
  • Teşekkürler cevabınız için. Siz hem okula ücret ödemiyorsunuz hemde asistanlık yapıyordunuz değil mi? Verilen para tüm masraflarınızı karşılıyabiliyor mu hocam?

Hocam yüksek lisans + doktora bütünleşik programları nasıl araştırabilirim. Phd olarak aradığımda direk doktora programları karşıma çıkıyor. Bütünleşmiş doktora içib özel bir isim var mı?

• quote:

Hocam yüksek lisans + doktora bütünleşik programları nasıl araştırabilirim. Phd olarak aradığımda direk doktora programları karşıma çıkıyor. Bütünleşmiş doktora içib özel bir isim var mı?

Masterin varken doktoraya basvurmakla, yokken basvurmak ayni sey. Ayni programlar yani, bir farki yok. O yuzden direk Ph.D diye arastirabilirsin. Tabiki masterin yoksa akademik calisman vs. daha az olcagi icin kabul alman daha zor oluyor. Master'in yoksa doktora suresince ilk 2 yilda masterini alip sonra devam ediyosun. En az 1 yil kazandirir bu. Aslinda yazlarini iyi degerlendiren bir insan iyi calisirsa 4 yilda master+doktora alabilir ki bence cok iyi bir avantaj bu.
  • quote:

Teşekkürler cevabınız için. Siz hem okula ücret ödemiyorsunuz hemde asistanlık yapıyordunuz değil mi? Verilen para tüm masraflarınızı karşılıyabiliyor mu hocam?

Evet asistanlik yapiyorum ve maas aliyorum. Tutumlu olursan rahat yeter, ama soyle geziyim ediyim, disarda fazla para harcayim dersen zor. Acikcasi ben biraz cepten yiyorum. Ama maddi durumu cok cok kotu olan biri bile tutumlu olunca gayet rahat gecinebilir.
  • quote:

quote:

Teşekkürler cevabınız için. Siz hem okula ücret ödemiyorsunuz hemde asistanlık yapıyordunuz değil mi? Verilen para tüm masraflarınızı karşılıyabiliyor mu hocam?

Evet asistanlik yapiyorum ve maas aliyorum. Tutumlu olursan rahat yeter, ama soyle geziyim ediyim, disarda fazla para harcayim dersen zor. Acikcasi ben biraz cepten yiyorum. Ama maddi durumu cok cok kotu olan biri bile tutumlu olunca gayet rahat gecinebilir.

Teşekkürler cevaplar için :)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.