Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok teşekkürler tavsiyelerinizi dikkate alacağım. dilimi geliştirebileceğim bir yerde çalışmak benim için gerçekten mantıklı. fakat kpss ve eğitim mayıstayken alan sınavım temmuzda. geriye sadece ağustos ve eylül kalıyor. şansımı bir deneyeceğim.
  • oglım_aşortman_gey kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem maddi imkanlariniz el veriyorsa ingilizce kursuna gitmeniz. Internette guzel kaynaklar olsa da birinin sizi konusmaya zorlamasi lazim. Orta seviyeye ulastiktan sonra gerisi gelir. Azimliyseniz kitaplardan, internetten calisarak vs. baya baya kendinizi gelistirebilirsiniz.

Evs nedir bakmadim ama ben gencturla almanyada bir gonullu calisma kampina gitmistim, o tarz bir sey arastirabilirsiniz ingilizceniz birazcik gelistirdikten sonra. Oraya gittiginizde yabanci bir cok ogrenciyle bir proje ustunde calisiyorsunuz, her yaz yuzlerce kamplar oluyor bir kac haftaliktan bir kac ayliga kadar. Calistiginiz icin de yemek + kalacak yer gibi seyleri karsiliyorlar oldukca masrafsiz oluyor, bir arastirin derim.
  • şubat 2016 da daü bilgisayar mühendisliğinden 3.13 ortalama ile mezun oldum. okulu yarım dönem kısalttım ve bölüm 1.si olarak mezun oldum. üniversitem yüksek lisans için teklifte bulundu ve asgari ücret+%100 burs verdi daha sonra ilgileneceğimi belirttim. kısaca kendimi tanıttıktan sonra;

yüksek lisans için yurt dışı düşünüyorum. ilk seçeneğim almanya münih teknik ve aachen üzerine. ikiside sadece toefl veya ielts istiyor ve istedikleri puanlar birbirine yakın. (en önemli sorunum bu. hangi sınavı tavsiye edersiniz ve 4 ay gibi bir sürede halledebilirmiyim ? ingilizce seviyem Pre-Intermediate Seviyesi)

gönül ister amerika fakat devlet işcisi birinin çocuğu olunca bu zor olabiliyor. ama burs alırsam buraları da düşünürüm.

aachen ve münih teknikte gre sınavı istemiyor türklerden. fakat cs yok orada, bilişim var. ve okullar diyor ki cs yada ce isen bilişim master yapmalısın. bunun avantajı dezavantajı ne olabilir. münih teknik computer dalında 21. üniversite olmuş 2015 yılında.

ayrıca almanya da okul bittikten sonra 1 yıl oturma iznin oluyor iş bulursan çalışma iznine dönüyor. bilgisayar konusunda iş durumu nedir acaba ?

ya da başka ülke-okul tavsiyeniz var mı ?

• Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    ielts'e girdim sadece, teofl daha zor diyorlar. linkedIn'a bakıyorum millet hep teofl skorunu yazmış. Benim upper-inter'in biraz üstü bir seviyem vardı geçen yaz 1.5 ay çalıştım 7.0 (9 üzerinden) aldım. pre-int seviyesinde iseniz ingilizce için baya kasmanız lazım yani istedikleri skor ne bilmiyorum ama en azından bi upper-intermediate ile advanced arasında olmanız lazım. şimdi baktım 70-80 istiyor o kadar da zor değilmiş.

size tavsiye vermek benim haddime değil ama avrupa'da en iyi seçenek bence almanya gibi.
  • yok hocam haddime değili falan :) olur mu öyle şeyler.

açıkcası tek korkum ingilizce. ekimde toefl sınavı var, ielts sınavı ne zaman bilmiyorum. tum 88 istiyor toefl, aachen de 90. ielts skorları aynı 6.5
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

yok hocam haddime değili falan :) olur mu öyle şeyler.

açıkcası tek korkum ingilizce. ekimde toefl sınavı var, ielts sınavı ne zaman bilmiyorum. tum 88 istiyor toefl, aachen de 90. ielts skorları aynı 6.5

sıkı çalışırsanız geçersiniz bence, bir kursa gitmenizi öneririm. essay-speaking falan için gerekli olur. dediğim gibi ielts bence daha kolay.

teofl: abd, ielts: ingiliz

listening kısmında british aksağanı biraz zorluyor, anlamakta güçlük çekebilirsiniz.
  • yazılcam hocam. english time çok övüyorlar esk de.
  • Guest-46B352547 G kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:55:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Hocam ama bahsettiğimiz kişi çağrı mert bakırcı. 2 büyük topluluk kurmuş, evrim ağacı adlı site de onun.

• quote:

şubat 2016 da daü bilgisayar mühendisliğinden 3.13 ortalama ile mezun oldum. okulu yarım dönem kısalttım ve bölüm 1.si olarak mezun oldum. üniversitem yüksek lisans için teklifte bulundu ve asgari ücret+%100 burs verdi daha sonra ilgileneceğimi belirttim. kısaca kendimi tanıttıktan sonra;

yüksek lisans için yurt dışı düşünüyorum. ilk seçeneğim almanya münih teknik ve aachen üzerine. ikiside sadece toefl veya ielts istiyor ve istedikleri puanlar birbirine yakın. (en önemli sorunum bu. hangi sınavı tavsiye edersiniz ve 4 ay gibi bir sürede halledebilirmiyim ? ingilizce seviyem Pre-Intermediate Seviyesi)

gönül ister amerika fakat devlet işcisi birinin çocuğu olunca bu zor olabiliyor. ama burs alırsam buraları da düşünürüm.

aachen ve münih teknikte gre sınavı istemiyor türklerden. fakat cs yok orada, bilişim var. ve okullar diyor ki cs yada ce isen bilişim master yapmalısın. bunun avantajı dezavantajı ne olabilir. münih teknik computer dalında 21. üniversite olmuş 2015 yılında.

ayrıca almanya da okul bittikten sonra 1 yıl oturma iznin oluyor iş bulursan çalışma iznine dönüyor. bilgisayar konusunda iş durumu nedir acaba ?

Tum almanca diye biliyorum. Bidaha bakip emin ol.

Is konusu maalesef almanya icin cok kotu. Yeni mezun yillik 40 bin euro aliyor onunda 24 bin eurosu net olarak cebine geciyor. Yani aylik 2 bin euro. Ilerde senior falan olunca en fazla 80 bin euro ya cikiyor. Ki o da nadir yani 35 yasinda falan 65 bin euro ustu bekleme.

Bide almanyada calismadim ama almanyada yazilimcilar falan dusuk gozle bakiyolarmis oyle dediler calisanlar.

Ha is bol, mutlaka bulursun yani bana bile gel 3 ay berlinde calis daha sonra istedigin yere tasinirsin dediler. Bunu diyen firmanin kuruculari eskiden google da onemli projelerde calismis insanlar. Maalesef iste verilen maas dusuk geldiginden calismak istemedim.

• Guest-46B352547 G kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:55:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

şubat 2016 da daü bilgisayar mühendisliğinden 3.13 ortalama ile mezun oldum. okulu yarım dönem kısalttım ve bölüm 1.si olarak mezun oldum. üniversitem yüksek lisans için teklifte bulundu ve asgari ücret+%100 burs verdi daha sonra ilgileneceğimi belirttim. kısaca kendimi tanıttıktan sonra;

Is konusu maalesef almanya icin cok kotu. Yeni mezun yillik 40 bin euro aliyor onunda 24 bin eurosu net olarak cebine geciyor. Yani aylik 2 bin euro. Ilerde senior falan olunca en fazla 80 bin euro ya cikiyor. Ki o da nadir yani 35 yasinda falan 65 bin euro ustu bekleme.

Bide almanyada calismadim ama almanyada yazilimcilar falan dusuk gozle bakiyolarmis oyle dediler calisanlar.

Ha is bol, mutlaka bulursun yani bana bile gel 3 ay berlinde calis daha sonra istedigin yere tasinirsin dediler. Bunu diyen firmanin kuruculari eskiden google da onemli projelerde calismis insanlar. Maalesef iste verilen maas dusuk geldiginden calismak istemedim.

hocam almanya'da yazılımcılara özel bir durum mu bu, yoksa mühendislerde mi aynı?

aylık 2 bin euro çok az almanya için, yaşanılmaz ki. aselsan, havelsan bile 4500 lira civarı veriyor başlangıçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

hocam almanya'da yazılımcılara özel bir durum mu bu, yoksa mühendislerde mi aynı?

aylık 2 bin euro çok az almanya için, yaşanılmaz ki. aselsan, havelsan bile 4500 lira civarı veriyor başlangıçta.

Valla her muhendise bakmadim da elektrik elektronik muhendislerininde pek farki yoktu. Hatta avusturya(almanya degil ama cogu sey ayni iste) da bi tane siemens te elektronik-yazilim muhendisi olarak calisan birisi gitti teknik okulda hoca oldu. Hocalik daha iyi para veriyor sonucta.

Para olarak evet cok ama cok az. Zaten o yuzden almanya sikinti cekiyor. Hatta blue card icin almanyada STEM dalinda minimum maas yillik 45 bin euro mu ne. Az para verdikleri icin avrupa birligindekiler gidip calismak istemiyor. Adam enayi mi 1500 euro ya cok daha ucuz olan kendi ulkesinde calisiyor (bulgaristan gibi). Veya ne bileyim ispanya gibi yerlerde vergiden oturu net maasi ayni oluyor. Boyle olunca ab disindan getirmek istiyorlar. Onlarda genelde 2. Sinif kaliteden oluyor (misal hindistandaki dandik firmalardan cikanlar gibi). 1. Sinif kalitedeki zaten kendi ulkesinde yine iyi para kazaniyo, misal amerikan firmalari milyon rupeler oduyor hintlilere.

Bu devirde yazilimci olarak batida calisicaksan ABD den sasmayacaksin.

• CThirty kullanıcısına yanıt
    Hocam bir soru sormak istiyorum.

Siz bütünleşik doktora programı ile burs olarak ABD ye gitmiştiniz. Peki bu programı ve bursu bulurken nasıl bir yol izlediniz, biraz açıklayabilir misiniz? Bütünleşik doktora( yüksek lisans + doktora ) İngilizce de ne olarak geçiyor?

Ek olarak birşey daha sormak istiyorum. Ortalamamı yurtdışına çıkmayı hedeflediğim için yüksek tutuyorum, bu doğrultu da yatay geçiş yapma imkanım doğdu. Şuan ortalama bir vakıf üniversitesinde burslu okuyorum. Sizce daha iyi bir üniversiteye geçmek için zorlayayım mı ? Yoksa burada kalıp ortalama kasmaya devam mı edeyim?

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Hocam bir soru sormak istiyorum.

Siz bütünleşik doktora programı ile burs olarak ABD ye gitmiştiniz. Peki bu programı ve bursu bulurken nasıl bir yol izlediniz, biraz açıklayabilir misiniz? Bütünleşik doktora( yüksek lisans + doktora ) İngilizce de ne olarak geçiyor?

Ek olarak birşey daha sormak istiyorum. Ortalamamı yurtdışına çıkmayı hedeflediğim için yüksek tutuyorum, bu doğrultu da yatay geçiş yapma imkanım doğdu. Şuan ortalama bir vakıf üniversitesinde burslu okuyorum. Sizce daha iyi bir üniversiteye geçmek için zorlayayım mı ? Yoksa burada kalıp ortalama kasmaya devam mı edeyim?

Şimdiden teşekkürler.

Direk Ph.D. diye arastirmaniz lazim. Master'in olsa da olmasa da Ph.D. programina giriyorsun. Ph.D. asil avantaji ilk 2 yilinda master yapsan bile asistanlik cikmasi garanti. Bunu burs gibi dusunmeyin, calismanizin karsiligi olarak hem okul masrafiniz karsilaniyor hem de maas aliyorsunuz. Bu master ogrencisi olsaniz da ayni sekilde oluyor ama ilk oncelik her zaman Ph.D. ogrencilerinin, pozisyon kalirsa masterlar yerlestirilebiliyor.

Ben iyi bir okuldan doktora icin dusuk sayilabilcek bir ortalamayla mezun oldum. Adim gibi eminim bir cok okul not ortalamami gordugu an ustumu cizdi, yuzlerce(genelde 1000 in uzerinde) basvuru olan okullar tabiki ilk olarak not ortalmasina bakiyor.

Benim gozlemim su yonde: 3 ortalamayla odtu, bogazici, bilkent mezunu olcaginiza 4 e yakin bir ortalamayla cok daha dusuk siralamada bir okuldan mezun olursaniz sansiniz daha yuksek olabilir, cunku sirf ortalama yuzunden direk ustunuz ciziliyor. Iyi okullarin en buyuk avantaji iyi hocalarla baglanti kurmaniz. Hocalar referans oldugu icin onlarin kim oldugu onemli. Benim 3 hocamda amerikada doktora yapmis ve calismis insanlardi.

Benim tavsiyem en yuksek ortalamaya sahip olcaginiz okulda kalin.

• quote:

Aachen kabul almasi kolay bir okul. 2.50 civari ortalamayla 2 tanidigim kabul aldi, ancak bir tanesi begenmedi ve Turkiye'ye geri dondu. TUM un ingilizce programlari var master icin, tamami almanca degil ve isim olarak cok iyi bir okul. Amerika olmasaydi cok yuksek ihtimalle TUM'a giderdim.

Finlandiya'ya bakin okullar ucretsizdi en son. Diger ulkelerde malesef AB uyesi ulkelere ucret yok, ama biz AB'de degiliz diye yuksek miktarlar odememiz gerekiyor.

Son olarak sirf yurt disina gidebilmek icin gitmeyin, seveceginiz bir bolum olmasina ve yasam sartlarinin size uygun olmasina emin olunuz. Bizim iyi okullarimiz Avrupa'da en tepelere oynar egitim kalitesi olarak. Ingiltere, Almanya, Isvec vs. dahil ederek soyluyorum. Italya, Almanya ve Kanada'ya gidip 1 donem sonra donen arkadaslarim oldugu icin soyluyorum.

• Burada anlatıklarınız tezli yüksek lisans için mi yoksa tezsiz mi?Açıkçası üniversite bitimine MBA düşünüyorum ABD,Kanada veya Avrupa'da ve burslu gitmeyi umuyordum.Gerçekten o kadar zor mu burslu gitmek?

• mohan55 M kullanıcısına yanıt
    mba okulların para kapısı. burs bulmanız anca çalıştığınız şirketin sizin için ödeme yapmasıyla vs. olur. onu da hele yurtdışında yaptırabilmeniz için sizde warren buffett potansiyeli falan görmeleri lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bilkent cs eğitiminin kalitesi yurt dışına ve abd'ye kıyasla nasıldır?
  • Pm attim. neden konuya yazmadigimi da yazdim. ilgilenirseniz cok sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.