Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam lisanstan sonra direk phd ye kabul aldık diyelim abd de bir okulda. Aileden hiç para almadan hayatta kalabilirmiyiz acaba ?

Phd programları burslu oluyor ve asistanlık var ama ilk 2 yıl master seviyesinde yani ilk 2 yıl asistanlık alabiliyormuyuz ?

Bu arada temel bilimler için konuşuyorum yani mühendislik gibi staj imkanı da yok
  • Arkadaşlar merhaba TEV ya da benzeri kurumdan burs alan var mı? Danimarka'dan kabul aldım, tuition waiver olup olmaması için daha var. Ancak işimi sağlama almak istiyorum. TEV bursu var ancak başvurduğum bölüm için burs verilmiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 2 Şubat 2017; 18:35:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Hocam lisanstan sonra direk phd ye kabul aldık diyelim abd de bir okulda. Aileden hiç para almadan hayatta kalabilirmiyiz acaba ?

Phd programları burslu oluyor ve asistanlık var ama ilk 2 yıl master seviyesinde yani ilk 2 yıl asistanlık alabiliyormuyuz ?

Bu arada temel bilimler için konuşuyorum yani mühendislik gibi staj imkanı da yok

ben kagit ustunde phd ogrencisiyim ama bu sene masterimi alcam. Eger phd olarak kabul aldiysan funding garanti oluyor, o konuda sikinti yok. Bu yuzden zaten bir cok insan phd ye basvuruyo sonra masteri alip okulu birakip is buluyor. bu surecte de maddi sikinti olmuyor.

Evet cok luks yasanmazsa, bir tane ev arkadasiyla falan yasanirsa asistanlik ucretleri yeterli yasamak icin.

• Hocam MBA hakkında bilgi verebilir misiniz? Burada mezun olduğumuz okul veya bölüm etkili oluyor mu yoksa Gmat, Toefl sınavları mı etkili sadece?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Hocam MBA hakkında bilgi verebilir misiniz? Burada mezun olduğumuz okul veya bölüm etkili oluyor mu yoksa Gmat, Toefl sınavları mı etkili sadece?

Malesef en ufak bir fikrim yok kusra bakmayin
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. İstanbul Üniversitesi İşletme fakültesinde okumaktayim.

İspanya'da yüksek lisans yapmanın bana faydası olur mu öncelikle onu sorayım. Neden ABD, Kanada veya Avustralya gibi yüksek rağbet gören ülkeler değil diye soracak olursanız, şundan dolayı: İngilizce bilgim var zaten bu tamam. Ama bunun dışında kendi çabalarımla belirli bir İspanyolca seviyesine de sahibim. İşte İspanyolca bilgimi daha da geliştirmek için İspanya'da yüksek lisans yapmak istiyorum.

Ve son olarak İspanya'da yüksek lisans yapmanın koşulları nelerdir bir bilginiz var mı acaba?

• Amerika'da masteri tamamladıktan sonra 3 yıl çalışma izni oluyormuş. Doktoraya kabul aldıktan sonra bahsettiğiniz ilk iki yıl master degreemizi alıp doktoraya devam etmezsek yinede bu şart sağlanıyor mu?
  • Hocam ilk sayfada yazan 30bin sterlin ücreti olan İngiltere'deki okul hangisi acaba benim baktığım tüm okullar 12k-20k arasında

• quote:

Orijinalden alıntı: -TheDifference-

Amerika'da masteri tamamladıktan sonra 3 yıl çalışma izni oluyormuş. Doktoraya kabul aldıktan sonra bahsettiğiniz ilk iki yıl master degreemizi alıp doktoraya devam etmezsek yinede bu şart sağlanıyor mu?

evet saglaniyor. amerika da bir degree aldikdan sonra 1 yil OPT adinda training izniniz oluyor. STEM (science, technology, engineering, math) alanlarinda opt 3 yila uzatilabiliyor. bu surec icinde h1-b adinda non-immagrant vizeye başvurabiliyorsunuz.
  • CThirty kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, google işini ne yaptınız?
  • -TheDifference- kullanıcısına yanıt
    Staj kabulu aldim, bi aksilik olmazsa mayista baslicam.

Senin adına çok sevindim hocam, başarıların daim olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

Hocam ilk sayfada yazan 30bin sterlin ücreti olan İngiltere'deki okul hangisi acaba benim baktığım tüm okullar 12k-20k arasında

Avrupa birligi uyesi olmadigimiz icin overseas denilen ekstra bir ucret oluyor. yanlis hatirlamiyorsam o ucret baya bir pahali olabiliyor. o gordugunuz fiyatlar buyuk ihtimalle ingiliz ogrencilere olan fiyatlardir.

@-TheDifference-

Tesekkur ederim, sizin de oyle umarim.
    Yok hocam yanlışınız var uk/eu için 5000-10000 sterlin arası international için 12000-20000 sterlin arası değişiyor tabi bölümden bölüme değişir sosyal bilimler ve mühendislik bu aralıkta sağlık bilimleri mutlaka daha pahalıdır

Örneğin geçen yıl kabul aldığım coventry üniversitesinin 12600 sterlindi ücreti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROMA1927 -- 26 Mart 2017; 19:15:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

Yok hocam yanlışınız var uk/eu için 5000-10000 sterlin arası international için 12000-20000 sterlin arası değişiyor tabi bölümden bölüme değişir sosyal bilimler ve mühendislik bu aralıkta sağlık bilimleri mutlaka daha pahalıdır

Örneğin geçen yıl kabul aldığım coventry üniversitesinin 12600 sterlindi ücreti

Okuldan okula fark olucaktir tabiki. Simdi girdim baktim Imperial College'in ucretlerine.

Home/EU: 9,250 pound, Overseas: 27,750 pound. Bunun ustune tabiki bir cok masraf daha eklenecek.

https://www.imperial.ac.uk/study/ug/fees-and-funding/tuition-fees/2017-18/faculty-of-engineering/

• Herkese merhaba bir bilgi almak için siteye üye oldum.

İngiltere'de başvurmuş olduğum bir okuldan yüksek lisans için kabul cevabı aldım. Acaba YÖK'ten veya başka bir kurumdan bu gibi durumlarda burs desteği alabiliyor muyuz yoksa yurt dışı için destek vermiyorlar mı? Teşekkürler.
  • angelist2 A kullanıcısına yanıt
    Mühendislik vb. için bursa rastlamamıştım ben. Devletin verdiği YLSY vardı ama geçti o, TUBİTAK zaten sadece doktoraya burs veriyor, hangi okuldan kabul aldınız? Burs konusunu TEV'e sorun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 28 Mart 2017; 20:58:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelist2

Herkese merhaba bir bilgi almak için siteye üye oldum.

İngiltere'de başvurmuş olduğum bir okuldan yüksek lisans için kabul cevabı aldım. Acaba YÖK'ten veya başka bir kurumdan bu gibi durumlarda burs desteği alabiliyor muyuz yoksa yurt dışı için destek vermiyorlar mı? Teşekkürler.

Merhaba. Ben de İsveç ve başka bir programdan kabul aldım ancak benim de burslu değil. Kyk'nın burs ve kredi imkanı var sanırım Eylül-Ekim aylarında başlıyor. Bir Jean Monnet bursu var ancak onun da bu sene de olup olmayacağı kesin değil ki şuan için olmayacak gibi duruyor.
    Trump OPT'ye el atacak gibi duruyor yalnız. Kalifiye olarak çalışma izni verdiği için balta yiyebilir.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.