Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Başvuru süreci hakkında bilgi verir misiniz? Mezun olduğunuz okul, bölüm mü daha etkili yoksa Toefl, GMAT gibi sınavların sonucu mu?

Universiteden sonra direkt geldim. Once dil okuluna gittim ardindan toefl verdim. Benim gittigim okul cok adi bilinen bir okul degil ondan kabulum cok sancili olmadi. Tr`de aldigim diploma ve toefl skoru yetti acikcasi.
  • _Calderon_ kullanıcısına yanıt
    Peki işletme dışında farklı bir bölümden gidildiğinde bir sorun olur mu? Mesela İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki işletme dışında farklı bir bölümden gidildiğinde bir sorun olur mu? Mesela İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi

Zor sordun valla bilgim yok acikcasi.
    Son olarak burada hangi okuldan mezun oldunuz?
  • quote:

Son olarak burada hangi okuldan mezun oldunuz?

Uludag Universitesi
    Cevaplarınız için sağolun, umarım başarılı bir kariyer sahibi olursunuz.
  • hocam ben aynı zamanda Bulgaristan vatandaşıyım. Avrupadaki üniversitelerde ücretsiz okuyabilirim değil mi ? Ben bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Gelecek sene sınava gireceğim. Siz olsanız ne yapardınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master Splinter

quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Hocam süreçle ilgili deneyimlerinizi aktarabilirseniz çok güzel olur. Hangi bölüm, ortalama, okulu nasıl buldunuz, tavsiyeleriz vs.

Tabii ki hocam,

- Ortalamam 3.78, mezun olduğum bölüm Bilgisayar Mühendisliği. Doktoraya kabul aldığım bölüm ise Bilgisayar Bilimi (Computer Science),
    - Okulu bulmam biraz şans oldu aslında, LinkedIn'de bölüm mezunlarına bakarken birisinin bu okulda doktorasını yakın zamanda bitirip Google'da işe başladığını gördüm. Sonra da başvurmaya karar verdim. Başvuracağınız bölüme sizden önce giden okul arkadaşlarınız varsa kesinlikle şansınız artıyor,
    - Tavsiyelerim ise; yüksek not ortalaması, research deneyimi ve iyi skorlar,

hangi okula kabul aldınız?

3.7 ortalamam var bilgisayar mühendisliği okuyorum bilkent'te, paperım yok, herhangi bir hocayla da çalışmadım. henüz 2. sınıf bitmek üzere. herkes stanford, mit, berkeley için şansın yok diyor. gerçi bu sene birinci bile buralara gidemedi. Ücretli master için de mi yetersiz?

• Erestor kullanıcısına yanıt
    3.91 bilkentli bir kişinin kabul ve ret aldığı okullar ->
    azimliyazar.blogspot.com.tr
    Lisansüstü Başvuru Süreci
    http://azimliyazar.blogspot.com.tr/p/doktora-basvuru-sureci.html
    | Ödül almış bir makalen yoksa doktoraya herhangi bir ortalamadan kabul almak zor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TheDifference-

3.91 bilkentli bir kişinin kabul ve ret aldığı okullar ->http://azimliyazar.blogspot.com.tr/p/doktora-basvuru-sureci.html | Ödül almış bir makalen yoksa doktoraya herhangi bir ortalamadan kabul almak zor gibi.

arkadaşı şahsen olmasa da tanıyorum okuldan. Onun cornell'den, michigan'dan falan red yemesi beni baya şaşırttı açıkcası ama epfl'de muhteşem bir okul, oraya gidecek.

doktora yapmak istemiyorum sanırım. ücretli master da maddi durumum el verir fakat stanford, mit, yale tarzı bir yer olma konuşuluyla. yani vereceğim yüz binlerce liraya değsin bari.

benim anlamadığım bu çankaya mezunu adam nasıl ucla'den kabul aldı? research paperı yok, hocaları kötü, okulu kötü, 3.57 ortalamasından başka özelliği yok. Yani o da bir avantaj değil baya düşük bir ortalama. piyango vurdu heralde. gerçi o da ücretli mastera kabul aldı ama olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erestor -- 17 Nisan 2017; 16:26:40 >

• Erestor kullanıcısına yanıt
    Bence onun yaptığı ortalamaya direk 3.57 şeklinde bakmak pek doğru olmaz. Sonuçta son 3 dönemde mükemmel bir ivmeyle çıkış yapmış(3.96-4.00-3.99). Okulun kolaylığı-zorluğu vs. tartışılır, fakat kişi aynı kişi olduğu için bunu essayinde güzelce anlatıp kendini potansiyelli birisi olarak göstermiş olabilir.
  • quote:

Bence onun yaptığı ortalamaya direk 3.57 şeklinde bakmak pek doğru olmaz. Sonuçta son 3 dönemde mükemmel bir ivmeyle çıkış yapmış(3.96-4.00-3.99). Okulun kolaylığı-zorluğu vs. tartışılır, fakat kişi aynı kişi olduğu için bunu essayinde güzelce anlatıp kendini potansiyelli birisi olarak göstermiş olabilir.

sonuçta cgpa 3.57. küçümsemek istemem ama sonuçta çankaya üniversitesi, bizim okuldaki ortalamanın birazcik üstünde başarılı bir cs öğrencisini oraya koy, 3.9-4 ile mezun olur. yani onu diğer adaylardan ayırabilecek bir özelliği yok. sadece son 2 sene ortalama kasmış. piyango gibi bir şey vurmuş başına işte. şans ne yapalım. top 20'deki tüm okullara master için başvuracağım. olursa olur olmazsa kendi okuluma devam ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erestor -- 17 Nisan 2017; 17:18:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erestor

quote:

sonuçta cgpa 3.57. küçümsemek istemem ama sonuçta çankaya üniversitesi, bizim okuldaki ortalamanın birazcik üstünde başarılı bir cs öğrencisini oraya koy, 3.9-4 ile mezun olur. yani onu diğer adaylardan ayırabilecek bir özelliği yok. sadece son 2 sene ortalama kasmış. piyango gibi bir şey vurmuş başına işte. şans ne yapalım. top 20'deki tüm okullara master için başvuracağım. olursa olur olmazsa kendi okuluma devam ederim.

eger cebinden parani odeyecegini garanti ediyorsan kabul sansin cok cok daha fazla artiyor. okul senin icin para harcamayacagini biliyor, ustune para kazaniyor ve sen ayrica research yaparak okula katkida bulunuyorsun. amerika'da ortalama ustu bir okuldan doktora kabulu almak, top okullardan birinde parali master yapmaktan daha zordur diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Orijinalden alıntı: Erestor

quote:

eger cebinden parani odeyecegini garanti ediyorsan kabul sansin cok cok daha fazla artiyor. okul senin icin para harcamayacagini biliyor, ustune para kazaniyor ve sen ayrica research yaparak okula katkida bulunuyorsun. amerika'da ortalama ustu bir okuldan doktora kabulu almak, top okullardan birinde parali master yapmaktan daha zordur diye tahmin ediyorum.

peki hocam dediğim okullarda okumak için 200 bin dolar vermeye değer mi? hesaplarıma göre stanford veya mit'de 2 yıllık masterın maaliyeti bu şekilde. Tabii siz daha iyi bilirsiniz. Tahmini oldu biraz bu.

başlarda ben de doktora düşünüyodum da sanırım katlanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erestor -- 17 Nisan 2017; 18:5:35 >

• quote:

Artık bu konuda fırsat buldukça ben de soru cevaplamaya çalışacağım. Şubat ayında Amerika'daki en büyük devlet okullarından birinden doktoraya kabul adım. Geçen hafta ise funding teklifi elime ulaştı. İlk yıl için teaching assistantship, gelecek yıllarda ise research assistantship ile fund edileceğim.

Hocam aldığınız teklifi sorabilirmiyim ? Aylık kaç dolar ve orda yaşam masraflarını tamamen karşılar mı acaba ? Kalacak yer, yemek vs.

Siz akademik mı düşünüyorsunuz yoksa Google gibi şirketlerde yazılım mühendisi olarak çalışmayı mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Cok guzel hayirli olsun. Ben de bu yaz google da baslicam, doktorayi mastera cevirmeye karar verdim, bu kadar okul hayati yetti. Hangi okulu kazandiniz? Isterseniz ozel mesaj atin.

Hayırlı olsun hocam google da işe mi başlıyorsunuz ? Başlıyorsanız master/phd mezunu maaşları nasıl acaba bu dönemlerde ?

Ayrıca okul ve hocalar bu konuda sıkıntı çıkarmayacak mı?

yazin staja kabul aldim. 3 ay orda olucam. is teklifi gelirse aralikta masterdan mezun olup baslarim. gelmezse baska sirketlere basvururum. hocama soyledim, biraz sikinti oldu ama kabul etti. zaten sen doktora yapmak istemiyorsan kimse seni bir okulda tutamaz. okulla yasayacagin kisa sureli problemler hayatinin 3-4 yilindan daha onemli degil sonucta :)

Hocam master derecesini alıp ayrildiginizda 3 yıl orada opt hakkınız oluyor degil mı ?

Stajda aylik kaç lira alacaksınız ?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Aldığım teklif okul ücretinden muafiyet (28,000 USD), sağlık sigortası (2,600 USD) ve haftalık 450 USD harçlık. Gideceğim şehirde geçinmeye gayet yeterli bir miktar. Kız arkadaşım da aynı okuldan kabul aldı, o yüzden para sıkıntımız olmayacak gibi görünüyor.

Henüz hangi yöne gideceğime karar vermedim, biraz da birlikte çalışacağım hocaya, neler yapacağımıza ve bu işlerin beni nereye sürükleyeceğine bağlı. Şu an için doktoradan sonra ya da masterı bitirip iş bulmayı düşünüyorum.
  • quote:

Aldığım teklif okul ücretinden muafiyet (28,000 USD), sağlık sigortası (2,600 USD) ve haftalık 450 USD harçlık. Gideceğim şehirde geçinmeye gayet yeterli bir miktar. Kız arkadaşım da aynı okuldan kabul aldı, o yüzden para sıkıntımız olmayacak gibi görünüyor.

Henüz hangi yöne gideceğime karar vermedim, biraz da birlikte çalışacağım hocaya, neler yapacağımıza ve bu işlerin beni nereye sürükleyeceğine bağlı. Şu an için doktoradan sonra ya da masterı bitirip iş bulmayı düşünüyorum.

hangi eyalet olduğunu sorabilirmiyim hocam özel değilse

ayrıca umarım hayatta istediğiniz yerlere gelebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 19 Nisan 2017; 17:5:45 >

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Eyalet Arizona hocam. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, bilmukabele.
  • Yüksek lisanstan sonra "ben senin bir süre burada kalıp çalışmana izin veriyorum" diyen bir ülke yok mu?Hangisine baksam garanti vermiyor.Oturma izni için illa binlerce euro para mı dökücez?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.