Şimdi Ara

Yurt Dışı Yüksek Lisans Başvuru Rehberi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
153
Favori
57.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Barlas

Trump OPT'ye el atacak gibi duruyor yalnız. Kalifiye olarak çalışma izni verdiği için balta yiyebilir.

Bakalim hayirlisi, benim korkum OPT uzatmasini vize sistemini duzeltmeden kaldirmasi. Her sey beklenir bunlardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Trump OPT'ye el atacak gibi duruyor yalnız. Kalifiye olarak çalışma izni verdiği için balta yiyebilir.

Bakalim hayirlisi, benim korkum OPT uzatmasini vize sistemini duzeltmeden kaldirmasi. Her sey beklenir bunlardan.

Buraya göre başlamış işlemlere

http://www.happyschools.com/leaked-memo-revoke-stem-opt-h4-ead/

• quote:

quote:

quote:

Buraya göre başlamış işlemlere

http://www.happyschools.com/leaked-memo-revoke-stem-opt-h4-ead/

Simdilik netlesen bir sey yok, biraz zaman alcak gibi duruyor. Uzun vadede amerikadan derecesi olan yabancilarin isine gelecek gibi duruyor degisiklikler, cunku ayni vize turu yurt disindan ucuza caliscak adam getirmek icin de kullaniliyor. Asil onlarin onunu kesmek istiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bunun başvurusu ocak ayında mı oldu ?

yaştan dolayı başvuramıyordum ama yaş sınırı kalktı dedi arkadaş. ingilizcem iyidir de bir yurt dışı göremedim

YLSY düşünüyorum. kuzen var amerikada. yanına gideriz en kötü.
  • Artık bu konuda fırsat buldukça ben de soru cevaplamaya çalışacağım. Şubat ayında Amerika'daki en büyük devlet okullarından birinden doktoraya kabul adım. Geçen hafta ise funding teklifi elime ulaştı. İlk yıl için teaching assistantship, gelecek yıllarda ise research assistantship ile fund edileceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Splinter -- 13 Nisan 2017; 10:35:30 >
  • Master Splinter M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

ilk soru basit bir yol haritası nasıldır bu işin ?

-ocak ayında mı oluyor başvurular genelde ?
    -meb e başvurduktan sonra mı üniversitelere başvuru yapılıyor master için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master Splinter

Artık bu konuda fırsat buldukça ben de soru cevaplamaya çalışacağım. Şubat ayında Amerika'daki en büyük devlet okullarından birinden doktoraya kabul adım. Geçen hafta ise funding teklifi elime ulaştı. İlk yıl için teaching assistantship, gelecek yıllarda ise research assistantship ile fund edileceğim.

hangi okul bölüm ne ?

hangi üniversiteden mezunsun ortalaman kaç ?
    Tebrikler hocam
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler.

- Her okulun başvuru takvimi birbirinden farklı. Amerika'daki okulların doktora programlarına son başvuru tarihi genelde 15 aralık - 1 ocak arası.
    - MEB bursu hakkında çok bilgim yok maalesef. Hiçbir kuruma hiçbir şekilde (zorunlu hizmet, para vs.) borçlanmak istemediğim için Türkiye'den hiçbir bursa başvurmadım.
    Hocam süreçle ilgili deneyimlerinizi aktarabilirseniz çok güzel olur. Hangi bölüm, ortalama, okulu nasıl buldunuz, tavsiyeleriz vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Hocam süreçle ilgili deneyimlerinizi aktarabilirseniz çok güzel olur. Hangi bölüm, ortalama, okulu nasıl buldunuz, tavsiyeleriz vs.

Tabii ki hocam,

- Ortalamam 3.78, mezun olduğum bölüm Bilgisayar Mühendisliği. Doktoraya kabul aldığım bölüm ise Bilgisayar Bilimi (Computer Science),
    - Okulu bulmam biraz şans oldu aslında, LinkedIn'de bölüm mezunlarına bakarken birisinin bu okulda doktorasını yakın zamanda bitirip Google'da işe başladığını gördüm. Sonra da başvurmaya karar verdim. Başvuracağınız bölüme sizden önce giden okul arkadaşlarınız varsa kesinlikle şansınız artıyor,
    - Tavsiyelerim ise; yüksek not ortalaması, research deneyimi ve iyi skorlar,
    Çok teşekkürler, başarılarınızın devamını dilerim :)
    Cok guzel hayirli olsun. Ben de bu yaz google da baslicam, doktorayi mastera cevirmeye karar verdim, bu kadar okul hayati yetti. Hangi okulu kazandiniz? Isterseniz ozel mesaj atin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cok guzel hayirli olsun. Ben de bu yaz google da baslicam, doktorayi mastera cevirmeye karar verdim, bu kadar okul hayati yetti. Hangi okulu kazandiniz? Isterseniz ozel mesaj atin.

Hayırlı olsun hocam google da işe mi başlıyorsunuz ? Başlıyorsanız master/phd mezunu maaşları nasıl acaba bu dönemlerde ?

Ayrıca okul ve hocalar bu konuda sıkıntı çıkarmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master Splinter

quote:

Orijinalden alıntı: Meteormta

Tabii ki hocam,

- Ortalamam 3.78, mezun olduğum bölüm Bilgisayar Mühendisliği. Doktoraya kabul aldığım bölüm ise Bilgisayar Bilimi (Computer Science),
    - Okulu bulmam biraz şans oldu aslında, LinkedIn'de bölüm mezunlarına bakarken birisinin bu okulda doktorasını yakın zamanda bitirip Google'da işe başladığını gördüm. Sonra da başvurmaya karar verdim. Başvuracağınız bölüme sizden önce giden okul arkadaşlarınız varsa kesinlikle şansınız artıyor,
    - Tavsiyelerim ise; yüksek not ortalaması, research deneyimi ve iyi skorlar,

hocam amerikaya yerleşme sürecinizi ve okul tecrübelerinizi ilerde bir konu açarak bize aktarabilirmisiniz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Hayırlı olsun hocam google da işe mi başlıyorsunuz ? Başlıyorsanız master/phd mezunu maaşları nasıl acaba bu dönemlerde ?

yazin staja kabul aldim. 3 ay orda olucam. is teklifi gelirse aralikta masterdan mezun olup baslarim. gelmezse baska sirketlere basvururum. hocama soyledim, biraz sikinti oldu ama kabul etti. zaten sen doktora yapmak istemiyorsan kimse seni bir okulda tutamaz. okulla yasayacagin kisa sureli problemler hayatinin 3-4 yilindan daha onemli degil sonucta :)

• quote:

quote:

quote:

yazin staja kabul aldim. 3 ay orda olucam. is teklifi gelirse aralikta masterdan mezun olup baslarim. gelmezse baska sirketlere basvururum. hocama soyledim, biraz sikinti oldu ama kabul etti. zaten sen doktora yapmak istemiyorsan kimse seni bir okulda tutamaz. okulla yasayacagin kisa sureli problemler hayatinin 3-4 yilindan daha onemli degil sonucta :)

Okulu mu beğenmediniz sormamın sakıncası yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: heisenbeng

quote:

quote:

quote:

Okulu mu beğenmediniz sormamın sakıncası yoksa

acikcasi okuldan cok memnunum pek bir sikintim olmadi ve kendimi cok gelsitirdim, ama gelisme egrim dusmeye basladi sanirim son zamanlarda. Ayrilmak icin bir dizi ozel nedenlerim var(okul ve islerle alakasiz) ve bunun yaninda ogrencilik gercekten yordu artik. Verdigim karar yanlis da olabilir ama verdik bir kere. Artik bir diploma icin calismama gerek kalmadi, sadece kendimi gelistirmek icin calisicam. Bu guzel bir motivasyon. Bu isler birazcik kisi yapisiyla ve beklentileriyle alakali. Kendimi bildim bileli ogrenciyim, bana artik cok gelmeye basladi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 15 Nisan 2017; 7:14:1 >

• Benim 1 seneyi gecti Amerika maceram bende master ogrencisiyim. Amerika`da MBA yapmak uzerine sorular varsa yanitlayabilirim.
  • _Calderon_ kullanıcısına yanıt
    Başvuru süreci hakkında bilgi verir misiniz? Mezun olduğunuz okul, bölüm mü daha etkili yoksa Toefl, GMAT gibi sınavların sonucu mu?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.